Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bikini i problem

22.06.11, 14:48
    Czy też macie takie problemy z kupieniem dwuczęściowego stroju?
    Nie mam figury modelki, nie jestem gruba, ale kształty dość kobiece. Zwłaszcza biodra i uda.
    Dwuczęściowe stroje albo są zbyt skąpe, albo jak dla babci. Nie ma nic pośrodku.
    Szczególnie z majtkami mam problem. Na pupie przeważnie jest mało materiału i nie podoba mi się to. Wygląda to tak

justageekgirl.com/wp-content/uploads/2010/07/kim-kardashian-bikini.jpg
    albo majtki jeszcze bardziej skąpe z tyłu.
    Tragedia, nie wiem już gdzie szukać stroju. Idealne by były może z niższym stanem, ale szersze, coś w stylu szortów, ale bez przesady, żeby to nie były do końca szorty, wiecie o co chodzi.
    Tracę już nadzieje, że coś kupię.
    Obserwuj wątek
      • morgen_stern Re: Bikini i problem 22.06.11, 15:21
        Jest mnóstwo świetnych strojów kąpielowych. Chodzi ci o majtki typu zwykłe figi? Domyślam się też, że nie masz dobrze dobranego stanika, tzn. nosisz B, C, D, etc?
        Zajrzyj tu:

www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/#/1?show=16&sort=1
        www.dopasowana.pl/cat-pol-1235731696-Stroje-Kapielowe-Gory.html
        mambra.pl/Stroje-kapielowe-19.html
        Jest tego od groma, ale najpierw brafitting!
        • lonely.stoner Re: Bikini i problem 22.06.11, 20:08
          albo dokup sobie pareo- takie cos co sie wiaze w pasie, jak spodniczke, ja uzywam czasem zwyklej chusty, a na opalanie wole bardziej odkryte majtki :) chociaz nie zawsze mam chec tak paradowac z tylkiem na wierzchu i wtedy sie to pareo przydaje .
        • jak_matrioszka Re: Bikini i problem 24.06.11, 09:06
          morgen_stern napisała:

> Domyślam się też, że nie masz dobrze dobranego stanika, tzn. nosisz B, C, D,
          > etc?

A czym sie objawia noszenie dobrze dobranegpo stanika, skoro kolejne litery alfabetu uwazasz za wyklete? Ciekawam, bo moj stanik tez opisano literka oznaczajaca rozmiar miseczki, a mimo wszystko upieralabym sie ze mam dobrze dobrany stanik.
          • besame.mucho Re: Bikini i problem 24.06.11, 11:32
            Matrioszko, ja rozumiem, że Morgen_stern chodziło o noszenie "samej" miseczki. Tzn. wiele kobiet zapytanych o rozmiar stanika odpowiada "noszę D", "noszę B", itd, a nie np. "noszę 65D", "noszę 75F", itd. A to zazwyczaj znaczy, że nie wiedzą jaki rozmiar powinny nosić, bo nie ma czegoś takiego jak "rozmiar D". Sama miseczka nic nie mówi, bo przecież 65D to biustonosz na zupełnie inny biust niż np. 75D.

Do tego dosyć powszechnym (chociaż na szczęście już coraz mniej) przekonaniem jest, że miseczki staników kończą się na D, no ewentualnie jakieś naprawdę WIELKIE biusty "noszą E", a nieliczne monstra "noszą F". Dlatego wiele kobiet, które np. są szczupłe i "noszą C" w rzeczywistości powinno np. "nosić H". Po prostu zamiast 80D, które nie podtrzymuje im dobrze piersi, bo obwód jest za luźny, powinny mieć 65H.

Dlatego nie chodzi o to, że literki A, B czy C są wyklęte, bo przecież są osoby, którym one przy dobrym obwodzie pasują :). Ale o to, że sama literka nic nie znaczy.
      • xo_xo Re: Bikini i problem 22.06.11, 20:16
        Mi się takie skąpe majtki po prostu nie podobają i też szukam jakiś mniej wyciętych. Z tego co widziałam to w Kappahl w tym sezonie stroje kąpielowe maja bardziej zabudowane doły. Może tam ci się coś spodoba ?
        • musam Re: Bikini i problem 23.06.11, 08:32
          ja uwazam dla dziewczan nie "chudych" to to:
          www.espritshop.ch/de-CH/swim/women/formen/tankini_badeanzuege/Z3640_61
          jako dobre rozwiazanie, na stronie esprita jest duzo super bikini itp, zagladnij
      • besame.mucho Re: Bikini i problem 24.06.11, 11:43
        Większość porządnych strojów kąpielowych ma kilka dołów do wyboru. Bardziej wycięte figi, mniej wycięte figi, szorty, itd.
        Tu masz kilka przykładów kostiumów, które IMO nie są "babciowe" a mają różne wersje dołu:
        www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=81
        www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=151
        www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=165
        www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/magic-triangle-bikini-top/black/fwb6bl/?show=16&sort=1
        www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/mystere-plunge-bikini-top/cocoa/fwa9cc/?show=16&sort=1
        www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/panama-plunge-bikini-top/black-ivory/es36bi/?show=16&sort=1
        A szorty, ale krótkie i odsłaniające część pupy, a nie zupełnie zabudowane są np. tu:
        www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=162
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka