Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

push up :(

24.06.11, 11:43
    dostałam śliczne bikini VS ale mam problem z "górą".Noszę rozm.75D a majtki pomiędzy s/m a jestem niewysoka. Biustonosz jest bardzo mocno "napompowany" a wkładek nie można wyjąć, wyglądają na zintegrowane z resztą. Wyglądam jak z żałosna Pamela, pomóżcie!Jest to prezent od najbliższego i głupio mi powiedzieć, że będę wyglądać kretyńsko a on czeka kiedy w nim wystąpię. Co zrobić żeby te bufory zminimalizować. Macie jakieś w tym doświadczenia.Plizz
    Obserwuj wątek
      • besame.mucho Re: push up :( 24.06.11, 11:56
        Mamy. Rozważ, czy nosisz dobry rozmiar (przy majtkach S jest dosyć mało prawdopodobne, że naprawdę potrzebujesz obwodu 75, bardziej prawdopodobne, że 70 lub 65).
        A jak zweryfikujesz i okaże się, że nosisz zły, to pięknie podziękuj najbliższemu i powiedz, że niestety nie trafił z rozmiarem, bo Ty nosisz inny.
        • miseczka.0 Re: push up :( 24.06.11, 13:28
          problem w tym że na prawdę noszę taki rozmiar, kupował mi wcześniej inną bieliznę :)) i wszystko pasuje oprócz tych wielkich poduch , które powodują że mam cycki jak balony. A bikini jest (jak się okazało po fakcie, bo miało być niespodzianką) sprowadzane ze Stanów od Victoria Secret. Więc kłopot z wymianą a czy zwrotem.
          • besame.mucho Re: push up :( 24.06.11, 14:13
            Kurcze no, nie mogę uwierzyć, że dobrze dobrane 75D to piersi jak balony, nawet z mega gąbką ;)
            • miseczka.0 Re: push up :( 24.06.11, 14:20
              uwierz, karykatualnie wyglądam. Gdybym była wyższa albo miała szersze biodra nie wyglądałoby to komicznie. A dalej kombinuje czy np. jakims żelazkiem nie potraktować, może ubiję tą pierzynę :)
              • nioma Re: push up :( 24.06.11, 14:54
                najlepiej przejdz sie do krawcowej i popros o rade.
                moze mozna ta kieszonke rozpruc, zawartosc push upową wyjać i wszystko na nowe zszyc?
                nie kombinuj z zelazkiem, material kostiumu moze sie zniszczyc
                • ripani Re: push up :( 24.06.11, 17:09
                  no ale faceci chyba lubią duży biust ... zastanów się jeszcze
      • czerwona_pomadka Re: push up :( 24.06.11, 17:17
        sorry, że nie na temat, ale skąd ta nienawiść do własnych piersi? niejedna kobieta chętnie by się z Tobą zamieniła, a Twój facet zapewne za Twoim biustem szaleje.
        ps. wejdź sobie na forum "lobby biuściastych"
        • xtrinn Re: push up :( 24.06.11, 17:22
          Czemu zaraz nienawiść? przecież pisze, że wygląda w tym biustonoszu źle, nieproporcjonalnie, jak Pamela, to nie oznacza automatycznie, że nie cierpi swoich własnych piersi.
          Ja bym spróbowała to naprawić na własną rękę, rozciąć materiał od środka i wyjąć wkładkę, a jeśli jest przyklejona, to może da się ją ostrożnie odciąć żyletką? A potem zaszyć ponownie od środka, że nic nie będzie widać. Przecież to nie fizyka jądrowa, takie drobne przeróbki każdy jest w stanie zrobić sam.
      • kolor_purpury Re: push up :( 24.06.11, 17:47
        ja bym oddała do krawcowej- nie chciałabym zniszczyć prezentu. Co do rozmiaru stanika to zgadzam się, że nosząc rozmiar 75d (tzn, że masz pod biustem więcej niż 75cm) a majtki s/m to musiałabyś być strasznie nieproporcjonalna
        • lonely.stoner Re: push up :( 24.06.11, 21:05
          eee, 75d to calkiem normalny rozmiar, nie jest to wcale jakis wielki cyc, po prostu w push up sie tak wyglada:) A co do tego obwodu to tez mi sie wydaje ze jestes po prostu nieuswiadomiona stanikowo heh, bo skoro majtki nosisz s to pewnie obwod powinien byc 60 ewentualnie 65 a nie 75. Zajrzyj na grono biusciastych- sama sie przekonasz :)
          • prawie_prawniczka Re: push up :( 24.06.11, 21:45
            75 D w tych marketowych biustonoszach, a za taki uważam również VS to rzeczywiście jest duży biust, podejrzewam, że masz miseczkę F/G w dobrze dobranym biustonoszu. To, że wcześniejsze pasowały o niczym nie świadczy, po prostu wcześniejsze też były źle dobrane. Znam dziewczynę, co uparcie nosiła 75 B, a piersi ma takie, że może konkurować śmiało z Igą Wyrwał :) Ja też nosiłam 75 B swego czasu i przy prawidłowym dobraniu stanika przeskoczyłam na 65 DD :) i wiem, że te literki mogą wskazywać na coś sporego, ale mam naprawdę niewielki biuścik z tzw autostradą czyli płaską powierzchnią pomiędzy piersiami.
          • liza_s Re: push up :( 25.06.11, 08:49
            Czy tak trudno uwierzyć, że ktoś naprawdę może mieć wąskie biodra i masywniejsza klatkę piersiową? Czy wąskie biodra muszą oznaczać mały biust? Sama mam 80 cm pod biustem i 93 w biodrach, więc trochę mnie oburzają komentarze w stylu "to niemożliwe, abyś tak nieproporcjonalnie wyglądała". Fakt, na tle innych może jestem nieproporcjonalna, ale nie określiłabym tej sytuacji jako strasznej. Wolę taką sylwetkę niż gruszkę, choć zapewne kobieta z mały biustem i obszernymi biodrami nie zostałaby uznana za takie dziwadło.
            • ptysiowa_7 Re: push up :( 25.06.11, 11:41
              Nie zrozumiałaś - dziewczyny zwróciły uwagę na to, że mając wąskie biodra, nie ma się zwykle tak szerokiego podbiuścia (a nie dużego biustu). Jak najbardziej duży biust może towarzyszyć wąskim biodrom. Natomiast 75D to biust mały. Miseczek D jest kilkanaście, w zależności od obwodu, ale zawsze oznacza to nieduży biust.
              • lonely.stoner Re: push up :( 25.06.11, 12:31
                otoz to, chodzi o to ze wszystkim kobietom sie wmawia ze powinny nosic rozmiar 75 i do tego dodaj sobie rozmiar miseczki jaki tam ma byc, a maly, b sredni, c duzy, i d bardzo duzy, i w sumie cala filizofia masowej produkcji bielizny nie wychodzi poza te rozmiary. Ja sama nosilam uparcie 75D albo 75c , dopoki nie trafilam na kogos kto mnie uswiadomil i nosze teraz 65E :) a biust mam po prostu normalny :) ani wielki ani maly, po prostu taki fajny :) chociaz ta literka by swiadczyc niby miala o jakims extra wielkim cycu heh. Jesli tak jak piszesz masz spory biust to tym bardziej powinnas nosic wlasciwy rozmiar zeby nie obciazac kregoslupa i nie deformowac sylwetki.
              • liza_s Re: push up :( 25.06.11, 12:43
                Ależ zrozumiałam, tylko w jednym zdaniu źle się wyraziłam, mówiąc skrótowo o biuście - przepraszam. Na początku zaznaczyłam, że chodzi o klatkę piersiową. Sama mam raczej mały biust i duży obwód pod biustem przy wąskich biodrach i trochę dziwią mnie te autorytatywne stwierdzenia, że skoro autorka ma wąskie biodra, to z całą pewnością nie może mieć 75 cm pod biustem.
                • lonely.stoner Re: push up :( 25.06.11, 13:55
                  moze miec, ale wydaje mi sie po tym co napisala ze jednak nieuswiadomiona jest i byc moze powinna sobie sprawdzic czy nosi dobry rozmiar, a oto skarbnica wiedzy:

forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html
                • besame.mucho Re: push up :( 25.06.11, 15:11
                  Liza, oczywiście, że może mieć :). Jednak częstsza figura jest taka, że jeśli kobieta nosi majtki S, to jej obwód pod biustem nie ma ok. 80 cm. Oczywiście, że niektóre kobiety mają majtki S i obwód pod biustem 80, jednak jest ich mniej, dlatego zwróciłyśmy autorce uwagę, żeby się upewniła czy ma dobry rozmiar :).
                • kolor_purpury Re: push up :( 25.06.11, 15:21
                  no oczywiście, że może mieć, ale stanik 75d i stwierdzenie, że biust jest duży, wskazują na to, że rozmiar jest źle dobrany, bo biust 75d to raczej mały biust (ja mam 70d czyli większy, ale jednak niewielki). Każda figura, wymiar jest możliwy i nikt tu się przecież z autorki nie naśmiewa, że jest nieproporcjonalna tylko forumki uprzejmie sugerują sprawdzenie rozmiaru. Ja przez lata nosiłam 75b (hehehe) i byłam pewna, że mam świetnie dobrane staniki
      • marre2 Re: push up :( 25.06.11, 18:45
        Nie oddawaj do krawcowej, tylko do gorseciarki.
      • pamana Re: push up :( 26.06.11, 17:18
        Wystąp przed ofiarodawcą i juz ,przecież nie musisz nosić tego na codzień :)
        ew.opchnij na allegro i kup sobie coś podobnego ,facet i tak się nie zorientuje :D ;)
        p.
        • miseczka.0 Re: push up :( 27.06.11, 11:47
          przepraszam za moje milczenie ale nie miałam możliwości podziękować wszystkim kobitkom za rady. A żeby uciąć dyskusje o żle dobranej bieliżnie to podaję swoje wymiary - biodra 89, pas 75, pod biustem 79, w biuście 94. Acha i wzrost 157 cm. Więc słucham ewentualnych sugestii co do doboru rozmiaru.
          • besame.mucho Re: push up :( 27.06.11, 11:59
            A te 79 pod biustem zmierzyłaś tak jak biodra i pas, czy też bardzo mocno zaciskając miarkę?
            • miseczka.0 Re: push up :( 27.06.11, 12:21
              nie lużno ale też nie mocno bo ja trochę męski typ budowy mam
              • besame.mucho Re: push up :( 27.06.11, 19:19
                75D brzmi dobrze :). Tzn. jak nie mierzyłaś ciasno, to pewnie w niektórych bardziej rozciągających się modelach 70E mogłoby być lepsze, ale 75D brzmi ok, więc zupełnie nie mam pomysłu jak wybrnąć z kostiumowego problemu ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka