Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

conversy - pytanko

12.08.11, 14:45
    Dziewczyny planuje zakup butów typu trampki. Do chodzenia na co dzień, na spacerki z dzieckiem. Co myślicie o conversach? Nie mogę się jakoś zdecydować. Mogę kupić tylko jedna parę takich butów i nie wiem w związku z tym:

jaki kolor (granat, biały czy czerń? a może coś odjazdowego??) - mój styl jest dość zachowawczy ale uwielbiam ciekawe dodatki, więc może warto kupić jakieś odjechane buty?
    Z drugiej strony chcę, by pasowały do większości garderoby...

czy płytkie, czy te dłuższe za kostkę - które bardziej praktyczne? Chyba te długaśne skrócą i nogi?

może zalinkujecie jakieś ciekawe zestawy ubraniowe z udziałem conwersów - będę wdzięczna za inspiracje

a może w ogóle kupić inne buty?

zdaje się trochę na WASZE podpowiedzi.

z góry dzięki!

Obserwuj wątek
      • martalis30 Re: conversy - pytanko 12.08.11, 15:42
        być może dla innych są wygodna, dziś mierzyłam i porzuciłam plany zakupu tych butów, uwierają, obcierają i ogólnie komfortu brak, pozostanę przy ecco, na spacery z dzieckiem nie mają sobie równych.
        • siog Re: conversy - pytanko 12.08.11, 16:43
          ja bardzo lubie conversy. Ale te do kostki, niigdy nie kupuje tych krotkich. Mam fuksjowe i granatowe.

jezeli chcesz uniwersalne to chyba granatowe. chociaz moje fuksjowe nosze do wszystkiego:)
          • to.ja.esmeralda Re: conversy - pytanko 12.08.11, 23:07
            właśnie nad tyi kolorami dziś się zastanawiam - albo granat (z tymże ja mam w ogóle masę ciuchow granatowych, ostatnio najczęściej używane balerinki sa granatowe i obawiam się kolejnego granatu w mojej kolekcji...choć granat uwielbiam!), albo własnie ciemny róż/fuksja. Zwłaszcza ze ten kolor komponuje się pięknie z granatem:)

Z może czerwień?....

Dlaczego polecasz te do kostki?
      • beesok Re: conversy - pytanko 12.08.11, 23:20
        ja z kolei wole krotkie - najchetniej biale albo kremowe, chociaz mam tez pare dlugich wzor leoprad z cekinami (wiem brzmi tandetnie strasznie ale sa bardzo fajne na zywo ;)

conversy nosze do wszystkiego - to moje glowne buty na deszczowa pogode w lecie
        • to.ja.esmeralda Re: conversy - pytanko 13.08.11, 00:32
          Dziewczyny wrzuccie fotki jakichs ciekawych conversow:) ogladam w necie i juz mam metlik w glowie:) Tylez wzorow...
      • zdziwaczalastarapanna Re: conversy - pytanko 13.08.11, 04:02
        Te są ładne:
        www.converse.pl/buty/M9621_m.jpg
        www.converse.pl/buty/M9622_m.jpg
        www.converse.pl/buty/M9160_m.jpg
        www.converse.pl/buty/122093_m.jpg
        www.converse.pl/buty/121947_m.jpg
        www.converse.pl/buty/522236_m.jpg
        www.converse.pl/buty/113895_m.jpg
        • alessia27 Re: conversy - pytanko 13.08.11, 14:12
          a moze skorzane converse sa praktyczne i na deszcz, oto converse mojego syna

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2775650,2,2,converse.html
          nie ocieraja sa super wygodne i przed wszystkim skorzane i nie przemakaja,
          bo te szmaciane to pokropi deszcz i mokro w butach jest.
          Fajne tez sa slip-on.
          • beataj1 Re: conversy - pytanko 13.08.11, 16:55
            Mam takie conversy i są genialne.
            Skórzane więc wygodne w eksploatacji i fajnie wyglądają - troche delikatniej od klasycznych conversów.

Tekst linka
            • alessia27 Re: conversy - pytanko 13.08.11, 17:32
              te szmaciane to ja piore w pralce na 30 stopni wiec tez wygodne w eksploatacji.
              Ale te skorzane przecierasz szmatka czy wypaszujesz i nie trzeba tego suszyc.
              Moj syn ich za bardzo nie lubi bo trzeba je wiazac on jest wielkim fanem slip on
              bo szybciej sie zaklada,ale jak desz pada siega po te skorzane i nie marudzi ze
              trzeba wiazac, bo innego wjscia nie ma.
              Szmacianych posiada chyba 6 par innych nie nosi :)
      • kikimora78 Re: conversy - pytanko 15.08.11, 12:40
        mam czerwone - i noszę do wszystkiego, jak leci :)
        • nioma Re: conversy - pytanko 15.08.11, 18:29
          ja wole krotkie, mam zielone i biale.
          nosze do dzinsow, szortow, bialych bawelnianych spodni... wlasciwie do wszystkiego.
          idealnie sie w nich prowadzi samochod, bardzo wygodne, nie obcieraja.
      • ladyjm Re: conversy - pytanko 17.08.11, 18:45
        zdecydowanie za kostke - granatowe albo szare. nie biale bo sie szybko brudza i wygladaja ochydnie. czarne tez nie bo generalnie jestem przeciwniczka czarnych butow.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka