Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chodzenie w butach w szpic

IP: *.acn.pl 28.05.04, 08:41
    Hejka laski (to tak pieszczotliwie:),

Dlaczego jak nosicie buty w szpic (tredni takie chyba, nie? Pół W-wy w tym
    biega) to tak dziwacznie stawiacie nogi???
    Style wahają się od kaczuszki (stopy na boki) po rybaka (kolana podnosimy pod
    brodę i brodzimy) po szuracza. Jak się nie umie w czymś takim chodzić, to nie
    chodźcie, bo któregoś dnia umrę ze śmiechu na ulicy :)))

A tak serio, moja znajoma przyznała się, że wypycha watą te końcóweczki, bo
    inaczej się zawijają, haaa, haaa, ha, ha :)))))

Ło matko...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ania Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.acn.waw.pl 28.05.04, 10:09
        Mam buty w niewielki - podkreslam niewielki - szpic. maja taki ksztalt ze palce
        nie sa zdeformowane, dochodza do konca. Stawaiam stopy normalnie. Nie laze ani
        jak kaczka ani jak rybak. Co do szurania to lekko szuralam zawsze jedna noga
        ale to juz z inych przyczyn niezaleznie do obuwia.
        O wacie pierwsze slysze.
        A jak nie mozesz patrzec na lalunie w bucikach w szpic to sie nie patrz,
        najprostsze wyjscie
        • Gość: sally Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.chello.pl 28.05.04, 10:30
          Ale się uśmiałam!

Kiedy ta głupia moda minie?

Wydłużać stopy butami........
        • Gość: Olaj Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.acn.pl 28.05.04, 10:33
          Nie mogę nie patrzeć - są wszędzie!
          Widzę, nawet jak nie chcę...

Jeżeli chodzisz w porządku, to OK. :)))
      • Gość: bb Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.rene.com.pl 28.05.04, 12:28
        Mojego mężą najbardziej zachwycają dziewczyny w niebotycznie wysokich szpilkach
        chodzących na zgiętych w kolanie nogach. Tak go to cieszy, że się kiedyś opluł
        z radości gofrem. ;)
        • Gość: bb Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.rene.com.pl 28.05.04, 12:30
          Errata:
          mężą = męża
          chodzących = chodzące ;)
        • lady Re: Chodzenie w butach w szpic 28.05.04, 20:21
          Gość portalu: bb napisał(a):

> Mojego mężą najbardziej zachwycają dziewczyny w niebotycznie wysokich
          szpilkach
          >
          > chodzących na zgiętych w kolanie nogach. Tak go to cieszy, że się kiedyś
          opluł
          > z radości gofrem. ;)

Hi, hi, mojego dokładnie tak samo! Mało się kiedyś nie udusił kawą, jak
          siedzieliśmy w kawiarnianym ogródku i wypatrywaliśmy na krakowskim Rynku takich
          gwiazd!

--

l.
      • kochanica.francuza Re: Chodzenie w butach w szpic 28.05.04, 13:29
        Gzymś takim chodzić, to nie
        > chodźcie, bo któregoś dnia umrę ze śmiechu na ulicy :)))
        >
        >I po tym Cię poznamy;-)
        • Gość: magda Re: Chodzenie w butach w szpic IP: 81.210.83.* 28.05.04, 16:58
          no dobra przyznaje, to ja wypycham czubki watą;))to prawda ze czubki sie
          deformuja. ale w tych butach chodze tylko w pracy-na szczescie;)
          taka moda i juz, za chwile pol wa-wy bedzie chodzic w butach z okraglymi
          czubkami chodz sa fatalne...
          • Gość: sally Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.chello.pl 28.05.04, 19:13
            ale bredzisz...poddajesz się presji mody, nie mów mi, że w sklepach są tylko
            buty z czubem! przecież one śmiesznie wyglądają, nie widzisz tego?
          • kochanica.francuza Re: Chodzenie w butach w szpic 28.05.04, 21:51
            Gość portalu: magda napisał(a):

> no dobra przyznaje, to ja wypycham czubki watą;))to prawda ze czubki sie
            > deformuja. ale w tych butach chodze tylko w pracy-na szczescie;)
            > taka moda i juz, za chwile pol wa-wy bedzie chodzic w butach z okraglymi
            > czubkami choć sa fatalne...

właściwie dlaczego uważasz je za fatalne?
            • siostro-basen Re: Chodzenie w butach w szpic 29.05.04, 00:11
              nie chce być nieuprzejma - ale co wy za buty kupujecie, że je watą wypychać
              trzeba??? W deichmanie????????

Moje szpice, kupione w PORZĄDNYM (choć nie tanim) sklepie się nie zawijają, nie
              brodzę w nich, nie podwijam nóg ani kolan w nienaturalny sposób, nie kiwam się
              jak kaczuszka, a wasi mężowie, patrząc na mnie.... no cóż... ja wiem i oni
              wiedzą, o czym myslimy.

Pozdrawiam świętojebliwe_choć_niezbyt_modne_zoneczki_zawsze_w
              piżamie_i_na_płaskim_obcasiku :P
              • Gość: adam_29 Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.chello.pl 31.05.04, 10:53
                Pozdrawiam cię czubata lalunio...gratuluję "skromnośći"!

A tak a propos - myślisz że facetów kręcą twoje czuby???

Sorry, ale to nie jest ani trochę sexy!
                • blinski Re: Chodzenie w butach w szpic 31.05.04, 10:56
                  jest, byle z umiarem i poczuciem estetyki.
                  • kochanica.francuza Re: Chodzenie w butach w szpic 31.05.04, 21:39
                    blinski napisał:

> jest, byle z umiarem i poczuciem estetyki.
                    >
                    > hej blinski - a jakie buty damskie BEZ CZUBOW są sexy?
                    (pytanie serio)
                    >
                    >
                    • blinski Re: Chodzenie w butach w szpic 31.05.04, 22:35
                      np. na obcasie ale z okrągłym (choć oczywiście lekko wydłużonym [podkreślam -
                      LEKKO]) czubkiem; czasem z kwadratowym, jeśli nie przypominają cegiełek:) tzn.
                      jeśli nie są IDEALNIE kwadratowe (paskudztwo); sandałki na obcasie - może być i
                      2 cm, mogą byc japonkowate albo tradycyjne - egal, byle ładne (a co to wg. mnie
                      oznacza już ci nie opiszę, za dużo by paplać;))
                      poza tym jak pewnie już wiesz mam słabość do oldskulowych butów sportowych:)..
                      może niekoniecznie sexy (bo w sumie które sportowe buty są), ale znakomicie
                      potrafią dopełnić seksowny wizerunek typu 'sporty';)
                      może coś jeszcze, ale zapomniałem i nie chce mi się za dużo myśleć;)
                • siostro-basen Re: Chodzenie w butach w szpic 31.05.04, 19:50
                  Adasiu idź założyć dresy, twoja lalunia w adidasach już czeka :D
                  • Gość: o. Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:01
                    niezla frustratka z ciebie :)

uspokoj sie i zdejmij czuby, bo tracisz kontakt z rzeczywistoscia :)
                    • Gość: marta Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.int.warszawa.sint.pl 01.06.04, 09:37
                      kupiłam na jesieni buty z czubami (ładne, eleganckie, mieciutka sorka, mała
                      kaczuszka ale czub nie wywija sie jak u krasnala) i jestem nimi zachwycona.
                      na pewno do konca zycia beda to jedne z milej wspominanych i wygodnych butów.
                      mam male stopy i takie buty wygladaja ładnie i elegancko. ale nogawka spodni
                      musi byc szeroka, zeby nie było duzych dysproporcji.
                      ;-)
                    • Gość: Eli Re: Chodzenie w butach w szpic IP: 81.15.190.* 01.06.04, 10:25
                      Bo w takich butach z czubami ładnie wyglądają tylko wysokie długonogie
                      dziewczyny a nie kaczki na krótkich nózkach. pozdrawiam.
                      • seria Re: Chodzenie w butach w szpic 01.06.04, 11:04
                        Marc Jacobs - okragle noski, ideal
                        • Gość: aggus70 Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.transgor.rybnik.pl 01.06.04, 13:00
                          Nie wiem, co chcecie od butów w szpic. Moim zdaniem są eleganckie. W życiu
                          natomiast nie założyłabym modnych obecnie balerinek lub szpilek typu kaczuszki -
                          to dopiero jest obrzydliwe.
                          • maya_rr Re: Chodzenie w butach w szpic 01.06.04, 15:25
                            nie w deichmanie, np w gino rossi. sorry ale ja musialam kupic sobie jakies
                            buty eleganckie do pracy i akurat te mi sie podobaly...maja szpic, ale sa
                            bardzo ladne i skromne.
                            • seria Re: Chodzenie w butach w szpic 01.06.04, 16:50
                              Wlasciwie zalezy jaki ten szpic. Jak maly, but nisko wyciety cos w stylu na
                              lata 50, to bardzo ok.
                              Z drugiej strony przegiety dlugi szpic dla srednio wysokiej osoby -hm
                          • Gość: Olaj Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.acn.pl 01.06.04, 17:57
                            Ja niczego nie mam do butów ze szpicem - czepiam się tylko galerii śmiesznych
                            kroków w nich wykonywanych. A nawet się nie czepiam. Bawią mnie po prostu.

Ale, generalnie, po wielu "wizytach" na zachodzie, stwierdzam: Polki i tak sa
                            ładne, zgrabne i nieźle ubrane - na tle takiej Anglii to ho ho!
                          • raszefka Re: Chodzenie w butach w szpic 03.06.04, 11:39
                            Gość portalu: aggus70 napisał(a):

szpilek typu kaczuszki

CO to jest to powyższe? Może mam a nie wiem? :)
                            • Gość: aggus70 Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 03.06.04, 17:42
                              To takie pantofle na szpilce z dziurą z przodu, przez którą widać palce
                            • Gość: aggus70 Re: Chodzenie w butach w szpic IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 03.06.04, 17:44
                              To takie pantofle z dziurami z przodu, przez które widać palce
                              • raszefka Re: Chodzenie w butach w szpic 03.06.04, 22:24
                                a to nie mam
                                ale sądzę, że są słodkie :)
      • mankalita Re: Chodzenie w butach w szpic 01.06.04, 17:02
        Ostatnio widziałam w kilku sklepach butych w baardzo długi szpic i co
        lepsze.... podwinięty do góry. BUHAHAHAHA... i to były buty na poważnie, do
        kupienia. JAk ciżemki w XIV w. tylko że na obcasiku.
        • siostro-basen Re: Chodzenie w butach w szpic 01.06.04, 18:29
          Moja domniemana frustracja nie ma tu nic do rzeczy.

Buty w szpic lubię bardzo.

Nie cierpię butów sportowych udających miejskie, noszonych na co dzień, zamiast
          do UPRAWIANIA SPORTU.

Buty na płaskim są obrzydliwe.

Buty z czubem długim i podwiniętym jak u krasnala kupiłam na wiosnę - nie
          zawijają się, nie wypycham ich, nie kroczę jak bociek. Mogę być takim
          krasnalem? A pewnie że tak, kto mi zabroni?
          • blinski Re: Chodzenie w butach w szpic 01.06.04, 18:49
            nie zabroni ci nikt.
            podobnie jak nikt nikomu nie zabroni się z twoich butów śmiać.
            co to są 'buty sportowe udające miejskie', bom ciekaw wielce:)?
          • mankalita Re: Chodzenie w butach w szpic 01.06.04, 21:43
            Też bylam bym wdzięczna gdybyś wyjaśniła o co chodzi z tymi butami sportowymi
            udającymi męskie, bo chyba nie za bardzo rozumiem o co chodzi:D Czemu buty na
            płaskim są obrzydliwe? Na prawde tak uważasz, czy to opinia wyrażona w ramach
            buntu przeciwko atakowi na czuby na obcasie? Zreszta sama przyznajesz, że buty
            z zawiniętym czubem wyglądają jak u krasnala, więc się w tym punkcie zgadzamy.
            A zabraniać, to chyba nikt ci nie zabrania w nich chodzić. Na ja na pewno nie,
            choć przyznam, że byłam w nie małym szoku, gdy takie buciki zobaczyłam na półce
            w sklepie:P
            • siostro-basen Re: Chodzenie w butach w szpic 02.06.04, 16:41
              One udają MIEJSKIE, nie męskie, koleżanko z góry - może twój
              niemały_piszemy_razem szok na widok butów ma coś wspólnego ze słabym wzrokiem?

Blinski: jak pewnie wiesz ;), buty sportowe zazwyczaj mają konkretne
              przeznaczenie - do biegania, do tenisa, na siłownie itd. No i daleko mi do
              stanu zszokowania, ale uważam za bezsens chodzenie w takich butach po ulicy.

I jeszcze do mankality - moje postrzeganie krasnala jest raczej na pewno inne
              od twojego. I znam tylko jedną kobietę, której dobrze jest w butach na płaskim.
              Ma 181 i waży 59 kg.
              • blinski Re: Chodzenie w butach w szpic 02.06.04, 17:04
                oczywiście, są buty sportowe, tak jak mówiłaś - do biegania, tenisa, kosza itp,
                a oprócz tego tzw. lifestyle'owe oraz classiki, które bynajmniej do uprawiania
                sportu nie służą (no ale sportowymi się zwą, bo jak te biednae buty nazwać:)?).
                no i właśnie z butów sprtowych tylko te dwa ostatnie gatunki mi podchodzą, bo
                służą wyłącznie do chodzenia po mieśćie i w takim celu są przeze mnie
                używane;).
                a że za nimi nie przepadasz - cóż, ja też nie przepadam za wieloma rzeczami
                (np. śmiechowymi wywijanymi czubami - a jaki jest ich cel, hm:)? na pewno nie
                estetyczny:)); ale nie twierdzę, że z tego jedynie powodu, że mi się nie
                podobają ich istnienie jest bez sensu:)
                'sportowy' to tylko etykietka, nie warunkująca treści; podobnie
                jak 'restauracja' mcdonald's:)
                • kochanica.francuza to w czym na miasto??? 02.06.04, 21:36
                  wedle koleżanki? - bo i w mokasynach nie można:moje są na płaskim...tragedia na
                  miarę Sofoklesa!;-)
              • mankalita Re: Chodzenie w butach w szpic 03.06.04, 11:59
                siostro-basen napisał:

> One udają MIEJSKIE, nie męskie, koleżanko z góry - może twój
                > niemały_piszemy_razem szok na widok butów ma coś wspólnego ze słabym wzrokiem?

Wzrok faktycznie mam słaby, ostatnio jeszcze batrdziej mi się pogorszył:P
                Aczkolwiek pomyłka moja wynikała z błędu w pisaniu, miałam na myśli miejskie,
                napisałam męskie. Z góry przepraszam za błedy jakie popełniłam i w przyszłości
                popełnię, ludzie z dyslekcją chyba jednak mają prawo uczestniczyć w forach, hmm?

Czyli według ciebie wszystkie kobiety poniżej 181cm powinny biegać w butach na
                obcasie, jeżeli chcą ładnie wyglądać? Pomijam względy zdrowotne, bo dyskutujemy
                tu o estetyce. Uważam że buty na płaskim są śliczne, a mam jeden, za to bardzo
                poważny powód by tak uważać. Noga w takich butach prezentuje się naturalnie,
                kobieta w takich butach porusza się naturalnie i przez to wygląda naturalnie. A
                naturalnie = kobieco i seksownie.
                • kochanica.francuza Re: Chodzenie w butach w szpic 03.06.04, 12:58
                  mankalita napisała:

> siostro-basen napisał:
                  >
                  > > One udają MIEJSKIE, nie męskie, koleżanko z góry - może twój
                  > > niemały_piszemy_razem szok na widok butów ma coś wspólnego ze słabym wzrok
                  > iem?
                  >
                  > Wzrok faktycznie mam słaby, ostatnio jeszcze batrdziej mi się pogorszył:P
                  > Aczkolwiek pomyłka moja wynikała z błędu w pisaniu, miałam na myśli miejskie,
                  > napisałam męskie. Z góry przepraszam za błedy jakie popełniłam i w przyszłości
                  > popełnię, ludzie z dyslekcją chyba jednak mają prawo uczestniczyć w forach, hmm
                  >DYSLEKSJA? Jak na dysleksję,coś za poprawnie piszesz,kolezanko:-)
                  A te parę błędów i literówek każdemu się trafi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka