papiok1 29.05.04, 08:42 Jestem hodowcą szynszyli standard i pragnę wszystkim zainteresowanym polecić wyprawione skóry z tych zwierzątek. Sa doskonałe: lekkie, miękkie,cieplutkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 15:28 papiok1 napisał: > Jestem hodowcą szynszyli standard i pragnę wszystkim zainteresowanym polecić > wyprawione skóry z tych zwierzątek. Sa doskonałe: lekkie, miękkie,cieplutkie. Jakie futra oferujesz: zagazowane czy porażone prądem? Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 15:54 Spudłowałaś!! Spróbuj ponownie!! Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 16:04 papiok1 napisał: > Spudłowałaś!! Spróbuj ponownie!! Powodzenia!! Bardzo śmieszne. wiem,że jest jeszcze jakiś trzeci sposób zabijania - chyba że twoje szynszyle dobrowolnie rozstają się z życiem(tak jak ten kogutek, co zachwala rosół z samego siebie,hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: futerka naturalne 29.05.04, 16:16 umierają śmiercią głodową?własnoręcznie je ukatrupiasz?A NAPISZ JAK ŚCIĄGASZ SKÓRĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 18:09 Nikt nie zgadł!! To takie proste i nader oczywiste. One doskonale przeczuwają moment kiedy muszą zrobić swemu panu papa!! I to wówczas robią. Z futerkami to bardziej skomplikowana sprawa i długo na ten temat należałoby pisać. Dla osób nie pragnących posiąść ta wiedzę jest to temat bardzo niewdzięczny i dlatego pisał Ci o tym nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 18:15 papiok1 napisał: > Nikt nie zgadł!! To takie proste i nader oczywiste. One doskonale przeczuwają > moment kiedy muszą zrobić swemu panu papa!! I to wówczas robią. Z futerkami to > bardziej skomplikowana sprawa i długo na ten temat należałoby pisać. Dla osób > nie pragnących posiąść ta wiedzę powinno być: tej wiedzy,ale i wtedy jest źle stylistycznie rozumiem,że zabijanie szynszyli zabiera Ci tyle czasu,że nawet do słownika zerknąć nie możesz? a może Cię na niego nie stać? Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:04 Brawo, gratuluję.Spróbuj ponownie! Nie jesteś czasem w błędzie?? Czekam!! Co teraz napiszesz?? Z której strony zaatakujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
mankalita Re: futerka naturalne 29.05.04, 18:13 To jakaś czereśniacka prowokacja?! Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:07 Trafiłaś!! Słyszę oklaski!! A Ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:11 zapewne doprowadza do ciaz mnogich, kiedy to na swiat przychodzi 20 malenkich zawiniatek, prawie wszystkie slabiutkie, wspomaga je jakimis anabolikami aby tylko je podtrzymac do momentu kiedy futerko bedzie miekkie i lsniace, pozniej zabiera im te odzywki i one biedactwa przekrecaja sie na drugi swiat... skoro tak przebierasz w tych futerkach, zajmij sie najpierw swoim, cwaniaczku< rzec musze Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:33 Moje futerko mam w doskonałym stanie Przyjazna Duszyczko. Zwierzątka moje traktuje z należytym i naleznym im szacunkiem. Twoje wypowiedzi i osób Tobie podobnym maja sie nijak do tego czym sie zajmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:37 pozwol, ze nie bedziesz weryfikowal ani stwierdzal naszej ewentualnej poodbnosci:) nic mnie nie obchodzi co Ty tam sobie robisz, bylebys tylko nie unicestwial zycia niewinnych istot. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:43 Nie rozumiem słowa "poodbności". Nie popieram w całej rozciągłości Twego toku myślowego, choć w niewielkim zakresie mógłbym sie zgodzić z Twoja argumentacją. Nie czynię nic zdrożnego, nie zadaje nikomu bólu ani cierpienia. O co więc chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:45 skoro nie zabijasz, nie uczestniczysz w tej zbrodni, a jedynie zajmujesz sie pielegnacja tych skor, to przyznaje, ze jest to normalna praca. tak jak i grabarza albo policjanta... :) Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:52 Masz specyficzne spojrzenie na świat. Jednocześnie za wszelką cenę szukasz pretekstu do wszczęcia ostrej polemiki. Nie przebierasz w środkach. Szkoda, że spokój nie jest Twoim sposobem na prowadzenie dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:55 absolutnie! nie rozumiesz mnie. skoro zalozyles ten watek> czekales na polemike, liczyles sie z nia, jaka ona by nie byla. to jest wlasnie ta odpowiedzialnosc, ktora ponosimy za rozpoczynanie watkow. wyjasnij sprawe co Ty robisz z szynszylami, zaczynajac od poczatku. dyskusje prowadze spokojnie, rzadko cos doprowadza mnie do furii. Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:04 Otóz mój punkt widzenia jest następujący: futerka z szynszyli - tak jak wiele innych otaczających Cie towarów - sa towarem. Hodowla szynszyli jest traktowana jako działalnośc gospodarcza. Jest rzecza oczywistą, że aby towar ten uzyskać zwierzątko należy wychodować i uzyskać tą skórke. Tak-masz rację-uzyskanie skórki wiąże się z usmierceniem istoty. Śmierć tą jednak zadaje sie w sposób bezbolesny-usypianie.Czyż mało jest przykładów na stosowanie przez Ciebie różnych produktów posiadających kompponenty z uśmierconych wcześniej istot żywych??Temu chyba nie zaprzeczysz!! Więc co jest złego w tym co robię!! Czy sam fakt uśmiercania bezbolesnego?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:08 wiesz co mnie najabrdziej boli? to, ze robisz z tego wielkie:HALO. szczerze mowiac wolalabym o tym nie wiedziec, a ze obok takich spraw nie przechodze obojetnie-wzielam udzial w dyskusji. myslisz, ze to byla dobra rzecz-zaczynasz ten watek i prowadzisz dyskusje w sposob w jaki to zrobiles? p.s. jestem spokojna Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:38 Co Was tak boli w tym czym się zajmuję? Kotleciki wpierdzielacie? W skórkowych butach chodzicie? No więc o co Wam wszystkim chodzi?? Przedstawcie mi w pełni sensowną argumentację Waszych poglądów. Potraficie??? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:41 skoro poslugujesz sie ironia w swoich wypowiedziach musisz sie liczyc z roznymi komentarzami. nikogo nie obchodzi czy Ty sobie grasz w bierki czy pierdzisz w stolek. skoro w pierwszym poscie stwierdziles, oprawiasz skory z szynszyli to musialo to sie skonczyc negatywnymi komentarzami. jak zawsze w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:45 Dalej Cie nie rozumiem. Czy słowo "oprawiasz" jest tak dalece niewłaściwe? Wolałabyś bym używał np. "uzuskuję"?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:48 ale moment, jezeli je hodujesz po to abys pozniej mial zysk z ich skor, to ja tego w calym aboslucie tej sprawy- nie popieram. jestem wegeterianke, swojego czasu bylam frutarianka. jezeli slysze o mordzie, lub hodowli zwierzat dla zysku z tworow ich cial- Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:55 Nie neguję wartości Twych poglądów!!! Nie zamierzam ich zmieniać. Chciałbym tylko byś przynajmniej od czasu do czasu kierowała sie realistycznym spojrzeniem na rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:58 jestem racjonalistka, idealistka, czasem typową pragmatyczka. wcale Ciebie nie potepiam, bo nie takie moje zadanie, ani mi to nie sprawia zadnej przyjemnosci. jestes facetem, i zdaje sie to byc wytlumaczalne, dlaczego nie masz wyrzutow sumienia. (przeciez to tylko mezczyzni biora udzial w wojnach...) myslalam sobie, ze moze zartujesz, albo kpisz z forumowiczek, to byloby niemile, nawet bardzo. ja bym tak nie umiala.tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:08 To przecież nie ja, lecz Ty zaczęłaś się kierować kpiną i drwiną. Nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:12 ja tylko czytalam Twoje posty: cyt."Spudłowałaś!! Spróbuj ponownie!! Powodzenia!!" "Nikt nie zgadł!! To takie proste i nader oczywiste. One doskonale przeczuwają moment kiedy muszą zrobić swemu panu papa!!" "Brawo, gratuluję.Spróbuj ponownie! Nie jesteś czasem w błędzie?? Czekam!! Co teraz napiszesz?? Z której strony zaatakujesz??" "Trafiłaś!! Słyszę oklaski!! A Ty??" czy w tej sprawie mozna cokolwiek zgadywac, atakowac, trafiac? czasami trzeba pomyslec dwa razy zanim cos sie napisze. skoro nie chciales prowadzic ironicznej dyskusji to dlaczego odpowiadales w ten sam sposob co inni? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza a małpy 29.05.04, 21:21 też są dla Ciebie towarem? Bo i z nich się robi futra. Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: a małpy 29.05.04, 21:24 Małpy służą całkiem innemu celowi, którego pewno nie znasz. Przemysł futrzarski nie korzysta z tych istot. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: a małpy 29.05.04, 21:28 papiok1 napisał: > Małpy służą całkiem innemu celowi, którego pewno nie znasz. Ach no tak, co może wiedzieć taka głupia wegetarianka jak ja... W Twoich oczach: niechęć wobec futer=głupota. Przemysł futrzarski > > nie korzysta z tych istot. Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: a małpy 29.05.04, 21:36 Eeeee! Ani przez chwile nie pomyślałem, że jesteś głupia wegetarianką. Nie staram sie Tobie przypierdzielić, to raczej Ty próbujesz mnie "skubać". Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: a małpy 29.05.04, 21:38 papiok1 napisał: > Eeeee! Ani przez chwile nie pomyślałem, że jesteś głupia wegetarianką. Nie > staram sie Tobie przypierdzielić, Nie,skąd. Te sakrastyczne uwagi to z milości do świata. Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: a małpy 29.05.04, 21:42 Sarkastyczne uwagi? A jakie sugestie? Mimo wszystko przepraszam!! Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:21 Moje odpowiedzi były takie, bo sam fak uprzednich stwierdzeń był "upierdliwy".Ale prosze Cie bysmy nie roztrząsali tego bo chyba jest to o nikąd". Przyjemnie natomiast było mi poznać Twój pogląd na tą sprawę. Pozwoli mi to zapewne w przyszłości w sposób bardziej delikatny szafować słowem - choć czytając pewne komentarze będzie to niezmiernie trudne.Trzymaj się.Z ta ofertą w tym miejscu już chyba więcej nie wyjdę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:27 masz racje. temat futer jest bardzo delikatna sprawa. nie to, ze ja mam jakies fanaberie i inni tez. w Polsce sprawa dla tych co maja do czynienia z futrami zwierzat jest trudna. zdecydowanie lepiej jest we wloszech i hiszpanii. kiedys juz zakladales taki watek, ktory mialam okazje przeczytac, ale szczerze mowiac dyskusje na tematy mniej lub bardziej prowokujace nie sa prowadzone w sposob 'przyjemny'.i to nie tylko wina zakladajacych watek... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:32 Myślę, że nie do końca masz rację. Spójrz - w tym wątku, poza moja osobą, brały aktywny udział raptem dwie osoby. Powiedz mi teraz, ale szczerze, należysz chyba do tych osób, które krążą po róznych wątkach i szukają okazji by tylko komuś przypierdzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:40 dzizyz...nic z tych rzeczy, tak sie akurat sklada, ze jest to pierwsza z 'ostrych' dyskusji, w ktorych wzielam udzial w roku 2004. ja nie z 'tych' co mlotami i siekierami wala po oknach i żebrach:) nigdy:) tak sie akurat zlozylo, ze jestem osoba wrazliwa na zycie, nawet roslinek ( co juz moze byc dziwne dla niektorych), przeczytalam ksiazki, ktore duzo w moim zyciu zmienily i przyczynily sie do zmian pogladow na wiele spraw. ja mialam na mysli watek, ktory zalozyles 18.05 br:)w tej dyskusji wzielo udzial wiecej osob niz w tej, w ktorej ja uczestniczylam... oj, bede sie musiala obrazic, bo nie sadzilam, ze ktos mogl mnie podejrzewac o chec cyt.'przypierdzielenia' komukolwiek, w tym wypadku Tobie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:45 To dobrze! Tak trzymaj! Nie spuszczaj z tonu!!!! Mimo wszystko na przyszłość choc troche mnie oszczędzaj i daj odczuć, że jesteś istotą o delikatnej konstrukcji. Papa!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:51 papiok1 napisał: > To dobrze! Tak trzymaj! Nie spuszczaj z tonu!!!! Mimo wszystko na przyszłość > choc troche mnie oszczędzaj i daj odczuć, że jesteś istotą o delikatnej > konstrukcji. Papa!! Z czego wnosisz,że magdzie jest taką istotą? Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:55 Podświadomość???? Tym pytaniem też próbujesz mnie "poskubać"? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 22:01 papiok1 napisał: > Podświadomość???? Tym pytaniem też próbujesz mnie "poskubać"? hmmmm...a wydała Ci się taką?(magdzie,nie podswiadomość;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: futerka naturalne IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 22:39 Nie rozumiem jak to mozliwe ze ludzie czerpia kozysci ze smierci zwierzat..Ja kocham zwierzeta i nienawidze jak ludzie je zabijaja bez ich winy dla czystej kozysci!! To takie dołujące...Pokazuje w pełni jak nisko upadła nasza cywilizacja zeby tak jak Papiok nasmiewac sie ironicznym tonem ze sposobu zdzierania skóry ze zwierzat..Uwazam ze nie byloby ci przyjemnie gdyby ktos obdzierał z ciebie skóre tylko dlatego ze jest piekna...powinienes raczej podchodzic do tego inaczej, z mniejsza ironią i z wiekszym profesjonalizmem i rezerwa...NIe chwalilabym sie takim podlym zawodem...czulabym sie podle jak kat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papiok1 Re: futerka naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 07:35 Już tak wiele w tym temacie napisano, że szkoda bym sie dalej produkował.W żadnym zakresie-może z bardzo drobnymi wyjątkami-nie kwestionuję poglądów wyrażanych przez przeciwników naturalnych futer.Zauważ jednak, że wśród osób wypowiadających się są i tacy, którzy w sposób obiektywny staraja się spojrzeć na ten problem. Czy i Ty potrafisz to zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: futerka naturalne 03.06.04, 13:00 Gość portalu: papiok1 napisał(a): > Już tak wiele w tym temacie napisano, że szkoda bym sie dalej produkował.W > żadnym zakresie-może z bardzo drobnymi wyjątkami-nie kwestionuję poglądów > wyrażanych przez przeciwników naturalnych futer.Zauważ jednak, że wśród osób > wypowiadających się są i tacy, którzy w sposób obiektywny staraja się spojrzeć > na ten problem. Czy i Ty potrafisz to zrobić?? Papiok co się kobiety czepiasz? Każdy ma jakiś temat,problem, na który NIE potrafi spojrzeć obiektywnie,bo tak już ma,i basta. U mnie akurat nie są to futra,więc mi nie przys...asz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: futerka naturalne IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:59 Ja sie zgadzam nie moge za bardzo tego zrozumiec ale bardzo bym chciala abys mi wyjasnil dlaczego to robisz??Kierujesz sie czystym zyskiem??Brakiem uczuc?Nie czujesz sie z tym zle ze zabijasz(bo usypianie mimo ze bezbolesne to jednak mordowanie)tyle zwierzat?Ja poprostu tego nie rozumiem...najwieksze zwierze ktore zabilam to slimak (jak mialam 7 lat to urwałam jednemu muszelke) i wcale nie zaluje!! bo zrozumialam ze jedyne istnienie ktore potrafie jeszcze zabic to komar albo mucha...(pająki tez zadko zabijam)prosze powiedz mi prawde nawet jakby byla najgorsza jakiej sie spodziewam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: futerka naturalne IP: 217.98.107.* 04.06.04, 01:22 a gdybyś była niemiłosiernie głodna, nic do jedzenia poza niewyrośniętymi, ledwie puszczającymi pęczki warzywami, a obok spacerowałaby dorodna kaczka to oczywiście zjadłabyś te kikuty warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: futerka naturalne IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 16:01 No wiesz?? Nie mowimy o koniecznosci nie jedzenia i braku pozywienia...Papiok po prostu zabija je dla czystego zysku dla futra nie dlatego ze chce je zjesc!! Jezeli jednak pytasz to najpierw zjadlabym wazywa potem dopiero zabilabym kaczke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Asiu, więc dlaczego zjadzasz kaczki IP: 217.98.107.* 11.06.04, 00:07 wegetarianie nie jedzą kaczek i żyją. Papiok zabija szynszyle dla zysku, a Ty zjadasz dla smaku. Ot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papiok1 Re: futerka naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 07:50 A co Ty Aśka tak nagle pokochałaś moje szynszyle???Czyżby przez miłośc do futerek? Daj mi Twój adres to bezpłatnie choć jedną skórka postaram się ją choć w części zrealizować. Wg.Ciebie pozbawić życia większego to coś bardziej gorszego niż mniejszego? Dlaczego to robię? Na pewno nie dlatego, że lubię uśmiercać.Robię to dlatego by zaspokoić chęć posiadania naturalnych futer przez innych.Bądź nieco bardziej wrażliwa dla ślimaków, much. Zabijając pozbawiasz pożywienia pająków. Chcesz by padły one z głodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: futerka naturalne IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 16:13 Kocham szynszyle!! Masz racje podziwiam te zwierzatka za sliczne lśniące futerko ale w przeciwienstwie do Ciebie wole podziwiac je na szynszylach niz kolo ich martwego ciala...No cóż...juz sama nie wim co o tym myslec...a wiesz co niedawno odkrylam?? Moj wlasny dziadek...mial chodowle fretek i je zabijał dla futra...to wstrzącające...co prawda nie znam go ale nie czuje sie z tym dobrze!!Wiesz co?? Juz sama niec wiem jak patrzec na tą sprawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papiok1 Re: futerka naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 19:04 Proponuję Ci byś przeczytała wszystkie posty jakie ukazały sie nie tylko w tym wątku ale równiez w wątkach tematycznie z nim związanych i stanęła pośrodku tych wszystkich poglądów. Tylko w ten sposób znajdziesz właściwe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !czternastka! Re: futerka naturalne IP: *.siemiatycze.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 20:19 Lekkie, miękkie, ciepłe ? Ze zwierząt! Przecież tak nie można! Prawdziwe futerka to przecież tylko cierpienie i ból zwierząt! To WCALE nie jest humanitarne ! ! ! Chcecie nosić na sobie tyle uczuć męczonych zwierząt? Niech żyją sztuczne futerka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tex Re: futerka naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:47 Oleeeeeeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Och, ach, tyle uczuć i cierpienia IP: 217.98.107.* 11.06.04, 00:11 wzruszyłam się jeden kierunek tylko nie wiem, białe to li żółte w kropki ps. jeśli masz faktycznie 14 lat to przepraszam, nie powinnam. Jeszcze Ci skrzywię fryzurę Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: futerka naturalne 11.06.04, 03:09 www.petatv.com/tvpopup/archive.asp Polecam obejrzec krotkie filmiki video, zanim nalozycie futerko. Warto czasem wiedziec jak zylo i jak zginelo zwierzatko, zanim zamieniono je w produkt. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: futerka naturalne 11.06.04, 03:12 www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=furfarm Powyzej link juz do samego filmiku, nie do archiwum jak w powyzszym poscie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: futerka naturalne 11.06.04, 10:18 Czy jest tam też o rybkach, kaczkach, króliczkach, świnkach, krówkach itp.? Bo jesli tak to po co oglądać???? Odpowiedz Link Zgłoś