Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

futerka naturalne

29.05.04, 08:42
    Jestem hodowcą szynszyli standard i pragnę wszystkim zainteresowanym polecić
    wyprawione skóry z tych zwierzątek. Sa doskonałe: lekkie, miękkie,cieplutkie.
    Obserwuj wątek
      • kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 15:28
        papiok1 napisał:

> Jestem hodowcą szynszyli standard i pragnę wszystkim zainteresowanym polecić
        > wyprawione skóry z tych zwierzątek. Sa doskonałe: lekkie, miękkie,cieplutkie.
        Jakie futra oferujesz: zagazowane czy porażone prądem?
        • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 15:54
          Spudłowałaś!! Spróbuj ponownie!! Powodzenia!!
          • kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 16:04
            papiok1 napisał:

> Spudłowałaś!! Spróbuj ponownie!! Powodzenia!!
            Bardzo śmieszne.
            wiem,że jest jeszcze jakiś trzeci sposób zabijania - chyba że twoje szynszyle
            dobrowolnie rozstają się z życiem(tak jak ten kogutek, co zachwala rosół z
            samego siebie,hehe)
      • envi Re: futerka naturalne 29.05.04, 16:16
        umierają śmiercią głodową?własnoręcznie je ukatrupiasz?A NAPISZ JAK ŚCIĄGASZ
        SKÓRĘ?
        • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 18:09
          Nikt nie zgadł!! To takie proste i nader oczywiste. One doskonale przeczuwają
          moment kiedy muszą zrobić swemu panu papa!! I to wówczas robią. Z futerkami to
          bardziej skomplikowana sprawa i długo na ten temat należałoby pisać. Dla osób
          nie pragnących posiąść ta wiedzę jest to temat bardzo niewdzięczny i dlatego
          pisał Ci o tym nie będę.
          • kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 18:15
            papiok1 napisał:

> Nikt nie zgadł!! To takie proste i nader oczywiste. One doskonale przeczuwają
            > moment kiedy muszą zrobić swemu panu papa!! I to wówczas robią. Z futerkami to
            > bardziej skomplikowana sprawa i długo na ten temat należałoby pisać. Dla osób

> nie pragnących posiąść ta wiedzę
            powinno być: tej wiedzy,ale i wtedy jest źle stylistycznie
            rozumiem,że zabijanie szynszyli zabiera Ci tyle czasu,że nawet do słownika
            zerknąć nie możesz? a może Cię na niego nie stać?
            • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:04
              Brawo, gratuluję.Spróbuj ponownie! Nie jesteś czasem w błędzie?? Czekam!! Co
              teraz napiszesz?? Z której strony zaatakujesz??
      • mankalita Re: futerka naturalne 29.05.04, 18:13
        To jakaś czereśniacka prowokacja?!
        • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:07
          Trafiłaś!! Słyszę oklaski!! A Ty??
      • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:11
        zapewne doprowadza do ciaz mnogich, kiedy to na swiat przychodzi 20 malenkich
        zawiniatek, prawie wszystkie slabiutkie, wspomaga je jakimis anabolikami aby
        tylko je podtrzymac do momentu kiedy futerko bedzie miekkie i lsniace, pozniej
        zabiera im te odzywki i one biedactwa przekrecaja sie na drugi swiat...

skoro tak przebierasz w tych futerkach, zajmij sie najpierw swoim, cwaniaczku<
        rzec musze
        • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:12
          i prowokancie:)
          • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:33
            Moje futerko mam w doskonałym stanie Przyjazna Duszyczko. Zwierzątka moje
            traktuje z należytym i naleznym im szacunkiem. Twoje wypowiedzi i osób Tobie
            podobnym maja sie nijak do tego czym sie zajmuję.
            • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:37
              pozwol, ze nie bedziesz weryfikowal ani stwierdzal naszej ewentualnej
              poodbnosci:)
              nic mnie nie obchodzi co Ty tam sobie robisz, bylebys tylko nie unicestwial
              zycia niewinnych istot.
              pozdrawiam
              • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:43
                Nie rozumiem słowa "poodbności". Nie popieram w całej rozciągłości Twego toku
                myślowego, choć w niewielkim zakresie mógłbym sie zgodzić z Twoja argumentacją.
                Nie czynię nic zdrożnego, nie zadaje nikomu bólu ani cierpienia. O co więc
                chodzi?
                • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:44
                  podobnosci, majordomusie...;)
                  • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:45
                    skoro nie zabijasz, nie uczestniczysz w tej zbrodni, a jedynie zajmujesz sie
                    pielegnacja tych skor, to przyznaje, ze jest to normalna praca. tak jak i
                    grabarza albo policjanta...
                    :)
                    • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:52
                      Masz specyficzne spojrzenie na świat. Jednocześnie za wszelką cenę szukasz
                      pretekstu do wszczęcia ostrej polemiki. Nie przebierasz w środkach. Szkoda, że
                      spokój nie jest Twoim sposobem na prowadzenie dyskusji.
                      • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:55
                        absolutnie! nie rozumiesz mnie.

skoro zalozyles ten watek> czekales na polemike, liczyles sie z nia, jaka ona
                        by nie byla. to jest wlasnie ta odpowiedzialnosc, ktora ponosimy za
                        rozpoczynanie watkow.
                        wyjasnij sprawe co Ty robisz z szynszylami, zaczynajac od poczatku.
                        dyskusje prowadze spokojnie, rzadko cos doprowadza mnie do furii.
                        • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:04
                          Otóz mój punkt widzenia jest następujący: futerka z szynszyli - tak jak wiele
                          innych otaczających Cie towarów - sa towarem. Hodowla szynszyli jest traktowana
                          jako działalnośc gospodarcza. Jest rzecza oczywistą, że aby towar ten uzyskać
                          zwierzątko należy wychodować i uzyskać tą skórke. Tak-masz rację-uzyskanie
                          skórki wiąże się z usmierceniem istoty. Śmierć tą jednak zadaje sie w sposób
                          bezbolesny-usypianie.Czyż mało jest przykładów na stosowanie przez Ciebie
                          różnych produktów posiadających kompponenty z uśmierconych wcześniej istot
                          żywych??Temu chyba nie zaprzeczysz!! Więc co jest złego w tym co robię!! Czy
                          sam fakt uśmiercania bezbolesnego??
                          • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:08
                            wiesz co mnie najabrdziej boli? to, ze robisz z tego wielkie:HALO. szczerze
                            mowiac wolalabym o tym nie wiedziec, a ze obok takich spraw nie przechodze
                            obojetnie-wzielam udzial w dyskusji.

myslisz, ze to byla dobra rzecz-zaczynasz ten watek i prowadzisz dyskusje w
                            sposob w jaki to zrobiles?

p.s. jestem spokojna
          • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:38
            Co Was tak boli w tym czym się zajmuję? Kotleciki wpierdzielacie? W skórkowych
            butach chodzicie? No więc o co Wam wszystkim chodzi?? Przedstawcie mi w pełni
            sensowną argumentację Waszych poglądów. Potraficie???
            • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:41
              skoro poslugujesz sie ironia w swoich wypowiedziach musisz sie liczyc z roznymi
              komentarzami. nikogo nie obchodzi czy Ty sobie grasz w bierki czy pierdzisz w
              stolek. skoro w pierwszym poscie stwierdziles, oprawiasz skory z szynszyli to
              musialo to sie skonczyc negatywnymi komentarzami. jak zawsze w zyciu.
              • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:45
                Dalej Cie nie rozumiem. Czy słowo "oprawiasz" jest tak dalece niewłaściwe?
                Wolałabyś bym używał np. "uzuskuję"??
                • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:48
                  ale moment, jezeli je hodujesz po to abys pozniej mial zysk z ich skor, to ja
                  tego w calym aboslucie tej sprawy- nie popieram. jestem wegeterianke, swojego
                  czasu bylam frutarianka. jezeli slysze o mordzie, lub hodowli zwierzat dla
                  zysku z tworow ich cial-
                  • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:55
                    Nie neguję wartości Twych poglądów!!! Nie zamierzam ich zmieniać. Chciałbym
                    tylko byś przynajmniej od czasu do czasu kierowała sie realistycznym
                    spojrzeniem na rzeczywistość.
                    • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 20:58
                      jestem racjonalistka, idealistka, czasem typową pragmatyczka.
                      wcale Ciebie nie potepiam, bo nie takie moje zadanie, ani mi to nie sprawia
                      zadnej przyjemnosci.
                      jestes facetem, i zdaje sie to byc wytlumaczalne, dlaczego nie masz wyrzutow
                      sumienia. (przeciez to tylko mezczyzni biora udzial w wojnach...)
                      myslalam sobie, ze moze zartujesz, albo kpisz z forumowiczek, to byloby
                      niemile, nawet bardzo.

ja bym tak nie umiala.tylko tyle.
                      • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:08
                        To przecież nie ja, lecz Ty zaczęłaś się kierować kpiną i drwiną. Nie mam
                        racji?
                        • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:12
                          ja tylko czytalam Twoje posty:
                          cyt."Spudłowałaś!! Spróbuj ponownie!! Powodzenia!!"
                          "Nikt nie zgadł!! To takie proste i nader oczywiste. One doskonale przeczuwają
                          moment kiedy muszą zrobić swemu panu papa!!"
                          "Brawo, gratuluję.Spróbuj ponownie! Nie jesteś czasem w błędzie?? Czekam!! Co
                          teraz napiszesz?? Z której strony zaatakujesz??"
                          "Trafiłaś!! Słyszę oklaski!! A Ty??"

czy w tej sprawie mozna cokolwiek zgadywac, atakowac, trafiac?
                          czasami trzeba pomyslec dwa razy zanim cos sie napisze. skoro nie chciales
                          prowadzic ironicznej dyskusji to dlaczego odpowiadales w ten sam sposob co
                          inni?
                          • kochanica.francuza a małpy 29.05.04, 21:21
                            też są dla Ciebie towarem?
                            Bo i z nich się robi futra.
                            • papiok1 Re: a małpy 29.05.04, 21:24
                              Małpy służą całkiem innemu celowi, którego pewno nie znasz. Przemysł futrzarski
                              nie korzysta z tych istot.
                              • kochanica.francuza Re: a małpy 29.05.04, 21:28
                                papiok1 napisał:

> Małpy służą całkiem innemu celowi, którego pewno nie znasz.
                                Ach no tak, co może wiedzieć taka głupia wegetarianka jak ja...
                                W Twoich oczach: niechęć wobec futer=głupota.

Przemysł futrzarski
                                >
                                > nie korzysta z tych istot.
                                • papiok1 Re: a małpy 29.05.04, 21:36
                                  Eeeee! Ani przez chwile nie pomyślałem, że jesteś głupia wegetarianką. Nie
                                  staram sie Tobie przypierdzielić, to raczej Ty próbujesz mnie "skubać".
                                  • kochanica.francuza Re: a małpy 29.05.04, 21:38
                                    papiok1 napisał:

> Eeeee! Ani przez chwile nie pomyślałem, że jesteś głupia wegetarianką. Nie
                                    > staram sie Tobie przypierdzielić,
                                    Nie,skąd. Te sakrastyczne uwagi to z milości do świata.
                                    • papiok1 Re: a małpy 29.05.04, 21:42
                                      Sarkastyczne uwagi? A jakie sugestie? Mimo wszystko przepraszam!!
                          • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:21
                            Moje odpowiedzi były takie, bo sam fak uprzednich stwierdzeń
                            był "upierdliwy".Ale prosze Cie bysmy nie roztrząsali tego bo chyba jest to o
                            nikąd". Przyjemnie natomiast było mi poznać Twój pogląd na tą sprawę. Pozwoli
                            mi to zapewne w przyszłości w sposób bardziej delikatny szafować słowem - choć
                            czytając pewne komentarze będzie to niezmiernie trudne.Trzymaj się.Z ta ofertą
                            w tym miejscu już chyba więcej nie wyjdę.
                            • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:27
                              masz racje. temat futer jest bardzo delikatna sprawa. nie to, ze ja mam jakies
                              fanaberie i inni tez. w Polsce sprawa dla tych co maja do czynienia z futrami
                              zwierzat jest trudna. zdecydowanie lepiej jest we wloszech i hiszpanii.

kiedys juz zakladales taki watek, ktory mialam okazje przeczytac, ale szczerze
                              mowiac dyskusje na tematy mniej lub bardziej prowokujace nie sa prowadzone w
                              sposob 'przyjemny'.i to nie tylko wina zakladajacych watek...

pozdrawiam:)
                              • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:32
                                Myślę, że nie do końca masz rację. Spójrz - w tym wątku, poza moja osobą, brały
                                aktywny udział raptem dwie osoby. Powiedz mi teraz, ale szczerze, należysz
                                chyba do tych osób, które krążą po róznych wątkach i szukają okazji by tylko
                                komuś przypierdzielić.
                                • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:40
                                  dzizyz...nic z tych rzeczy, tak sie akurat sklada, ze jest to pierwsza
                                  z 'ostrych' dyskusji, w ktorych wzielam udzial w roku 2004. ja nie z 'tych' co
                                  mlotami i siekierami wala po oknach i żebrach:) nigdy:) tak sie akurat zlozylo,
                                  ze jestem osoba wrazliwa na zycie, nawet roslinek ( co juz moze byc dziwne dla
                                  niektorych), przeczytalam ksiazki, ktore duzo w moim zyciu zmienily i
                                  przyczynily sie do zmian pogladow na wiele spraw.
                                  ja mialam na mysli watek, ktory zalozyles 18.05 br:)w tej dyskusji wzielo
                                  udzial wiecej osob niz w tej, w ktorej ja uczestniczylam...

oj, bede sie musiala obrazic, bo nie sadzilam, ze ktos mogl mnie podejrzewac o
                                  chec cyt.'przypierdzielenia' komukolwiek, w tym wypadku Tobie:)
                                  pozdrawiam
                                  • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:45
                                    To dobrze! Tak trzymaj! Nie spuszczaj z tonu!!!! Mimo wszystko na przyszłość
                                    choc troche mnie oszczędzaj i daj odczuć, że jesteś istotą o delikatnej
                                    konstrukcji. Papa!!
                                    • magdzie Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:46
                                      pa:)
                                    • kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:51
                                      papiok1 napisał:

> To dobrze! Tak trzymaj! Nie spuszczaj z tonu!!!! Mimo wszystko na przyszłość
                                      > choc troche mnie oszczędzaj i daj odczuć, że jesteś istotą o delikatnej
                                      > konstrukcji. Papa!!

Z czego wnosisz,że magdzie jest taką istotą?
                                      • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 21:55
                                        Podświadomość???? Tym pytaniem też próbujesz mnie "poskubać"?
                                        • kochanica.francuza Re: futerka naturalne 29.05.04, 22:01
                                          papiok1 napisał:

> Podświadomość???? Tym pytaniem też próbujesz mnie "poskubać"?

hmmmm...a wydała Ci się taką?(magdzie,nie podswiadomość;-)
                                          • papiok1 Re: futerka naturalne 29.05.04, 22:04
                                            Nie mogę zaprzeczyć!!
                                            • Gość: Aska Re: futerka naturalne IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 22:39
                                              Nie rozumiem jak to mozliwe ze ludzie czerpia kozysci ze smierci zwierzat..Ja
                                              kocham zwierzeta i nienawidze jak ludzie je zabijaja bez ich winy dla czystej
                                              kozysci!! To takie dołujące...Pokazuje w pełni jak nisko upadła nasza
                                              cywilizacja zeby tak jak Papiok nasmiewac sie ironicznym tonem ze sposobu
                                              zdzierania skóry ze zwierzat..Uwazam ze nie byloby ci przyjemnie gdyby ktos
                                              obdzierał z ciebie skóre tylko dlatego ze jest piekna...powinienes raczej
                                              podchodzic do tego inaczej, z mniejsza ironią i z wiekszym profesjonalizmem i
                                              rezerwa...NIe chwalilabym sie takim podlym zawodem...czulabym sie podle jak
                                              kat..
                                              • Gość: papiok1 Re: futerka naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 07:35
                                                Już tak wiele w tym temacie napisano, że szkoda bym sie dalej produkował.W
                                                żadnym zakresie-może z bardzo drobnymi wyjątkami-nie kwestionuję poglądów
                                                wyrażanych przez przeciwników naturalnych futer.Zauważ jednak, że wśród osób
                                                wypowiadających się są i tacy, którzy w sposób obiektywny staraja się spojrzeć
                                                na ten problem. Czy i Ty potrafisz to zrobić??
                                                • kochanica.francuza Re: futerka naturalne 03.06.04, 13:00
                                                  Gość portalu: papiok1 napisał(a):

> Już tak wiele w tym temacie napisano, że szkoda bym sie dalej produkował.W
                                                  > żadnym zakresie-może z bardzo drobnymi wyjątkami-nie kwestionuję poglądów
                                                  > wyrażanych przez przeciwników naturalnych futer.Zauważ jednak, że wśród osób
                                                  > wypowiadających się są i tacy, którzy w sposób obiektywny staraja się spojrzeć
                                                  > na ten problem. Czy i Ty potrafisz to zrobić??

Papiok co się kobiety czepiasz? Każdy ma jakiś temat,problem, na który NIE
                                                  potrafi spojrzeć obiektywnie,bo tak już ma,i basta. U mnie akurat nie są to
                                                  futra,więc mi nie przys...asz.
                                                  • Gość: Asia Re: futerka naturalne IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:59
                                                    Ja sie zgadzam nie moge za bardzo tego zrozumiec ale bardzo bym chciala abys mi
                                                    wyjasnil dlaczego to robisz??Kierujesz sie czystym zyskiem??Brakiem uczuc?Nie
                                                    czujesz sie z tym zle ze zabijasz(bo usypianie mimo ze bezbolesne to jednak
                                                    mordowanie)tyle zwierzat?Ja poprostu tego nie rozumiem...najwieksze zwierze
                                                    ktore zabilam to slimak (jak mialam 7 lat to urwałam jednemu muszelke) i wcale
                                                    nie zaluje!! bo zrozumialam ze jedyne istnienie ktore potrafie jeszcze zabic to
                                                    komar albo mucha...(pająki tez zadko zabijam)prosze powiedz mi prawde nawet
                                                    jakby byla najgorsza jakiej sie spodziewam....
                                                    • Gość: Richelieu* Re: futerka naturalne IP: 217.98.107.* 04.06.04, 01:22
                                                      a gdybyś była niemiłosiernie głodna, nic do jedzenia poza niewyrośniętymi,
                                                      ledwie puszczającymi pęczki warzywami, a obok spacerowałaby dorodna kaczka to
                                                      oczywiście zjadłabyś te kikuty warzyw
                                                    • Gość: Asia Re: futerka naturalne IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 16:01
                                                      No wiesz?? Nie mowimy o koniecznosci nie jedzenia i braku pozywienia...Papiok
                                                      po prostu zabija je dla czystego zysku dla futra nie dlatego ze chce je zjesc!!
                                                      Jezeli jednak pytasz to najpierw zjadlabym wazywa potem dopiero zabilabym
                                                      kaczke...
                                                    • Gość: Richelieu* Asiu, więc dlaczego zjadzasz kaczki IP: 217.98.107.* 11.06.04, 00:07
                                                      wegetarianie nie jedzą kaczek i żyją. Papiok zabija szynszyle dla zysku, a Ty
                                                      zjadasz dla smaku. Ot
                                                    • Gość: papiok1 Re: futerka naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 07:50
                                                      A co Ty Aśka tak nagle pokochałaś moje szynszyle???Czyżby przez miłośc do
                                                      futerek? Daj mi Twój adres to bezpłatnie choć jedną skórka postaram się ją choć
                                                      w części zrealizować. Wg.Ciebie pozbawić życia większego to coś bardziej
                                                      gorszego niż mniejszego? Dlaczego to robię? Na pewno nie dlatego, że lubię
                                                      uśmiercać.Robię to dlatego by zaspokoić chęć posiadania naturalnych futer przez
                                                      innych.Bądź nieco bardziej wrażliwa dla ślimaków, much. Zabijając pozbawiasz
                                                      pożywienia pająków. Chcesz by padły one z głodu???
                                                    • Gość: Asia Re: futerka naturalne IP: *.gecom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 16:13
                                                      Kocham szynszyle!! Masz racje podziwiam te zwierzatka za sliczne lśniące
                                                      futerko ale w przeciwienstwie do Ciebie wole podziwiac je na szynszylach niz
                                                      kolo ich martwego ciala...No cóż...juz sama nie wim co o tym myslec...a wiesz
                                                      co niedawno odkrylam?? Moj wlasny dziadek...mial chodowle fretek i je zabijał
                                                      dla futra...to wstrzącające...co prawda nie znam go ale nie czuje sie z tym
                                                      dobrze!!Wiesz co?? Juz sama niec wiem jak patrzec na tą sprawe...
                                                    • Gość: papiok1 Re: futerka naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 19:04
                                                      Proponuję Ci byś przeczytała wszystkie posty jakie ukazały sie nie tylko w tym
                                                      wątku ale równiez w wątkach tematycznie z nim związanych i stanęła pośrodku
                                                      tych wszystkich poglądów. Tylko w ten sposób znajdziesz właściwe miejsce.
      • Gość: !czternastka! Re: futerka naturalne IP: *.siemiatycze.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 20:19
        Lekkie, miękkie, ciepłe ? Ze zwierząt! Przecież tak nie można! Prawdziwe
        futerka to przecież tylko cierpienie i ból zwierząt! To WCALE nie jest
        humanitarne ! ! ! Chcecie nosić na sobie tyle uczuć męczonych zwierząt? Niech
        żyją sztuczne futerka!
        • Gość: tex Re: futerka naturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:47
          Oleeeeeeee!!!!
          • papiok1 Re: futerka naturalne 11.06.04, 10:19
            Tak, masz rację Tex - ole!!!!!
        • Gość: Richelieu* Och, ach, tyle uczuć i cierpienia IP: 217.98.107.* 11.06.04, 00:11
          wzruszyłam się

jeden kierunek tylko nie wiem, białe to li żółte w kropki

ps. jeśli masz faktycznie 14 lat to przepraszam, nie powinnam. Jeszcze Ci
          skrzywię fryzurę
      • balbinia Re: futerka naturalne 11.06.04, 03:09

www.petatv.com/tvpopup/archive.asp
        Polecam obejrzec krotkie filmiki video, zanim nalozycie futerko. Warto czasem
        wiedziec jak zylo i jak zginelo zwierzatko, zanim zamieniono je w produkt. ;)
        • balbinia Re: futerka naturalne 11.06.04, 03:12
          www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=furfarm
          Powyzej link juz do samego filmiku, nie do archiwum jak w powyzszym poscie ;)
          • papiok1 Re: futerka naturalne 11.06.04, 10:18
            Czy jest tam też o rybkach, kaczkach, króliczkach, świnkach, krówkach itp.? Bo
            jesli tak to po co oglądać????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka