Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

modnie w rozmiarze XXL?

01.06.04, 07:09
    czy jest szansa na kupieni gdzies normalnych ciuchów w rozmiarach 44 i w
    górę? wszytko co jest za przeproszeniem nadaje się dla mojej babci....a ja
    mam lat no ok 30... duzo mnie jest,ale chce wygladac modnie?? efektownie?
    niebanalnie??? ale skad czerpać pomysły to raz, gdzie cos dostac-dwa...o
    takich osobach sie zapomina.. a przecież media alarmują, ze jest ich coraz
    wiecej.... tylko chyba do stytlistów i producentów odziezy to nie dociera:)
    Obserwuj wątek
      • justyna.juszczak Re: modnie w rozmiarze XXL? 05.06.04, 19:54
        Do stylistów to jak najbardziej dociera, ale są w podobnej sytuacji nie mają, z
        czego wybierać, aby coś rozsądnego pokazać. W H&M jest rozmiarówka do 46, w
        Zarze do 44, Kappahl, Claire. Z relacji znajomych wiem, że co fajniejsze ciuchy
        z tych większych rozmiarów rozchodzą się dosyć szybko i znalezienie czegoś
        ciekawego nie jest łatwe.
        • m.i.r.a.n.d.a Re: modnie w rozmiarze XXL? 26.06.04, 10:48
          witaj! uważam ze oczywiście można by modnym w tym rozmiarze. Mojej koleżanki
          mama ubiera sie własnie tak . Jej ciuchy są naprawde wystrzalowe! wczoraj była
          ubrana w czarne bojówki i w białą koszulę "bojówkową" i do tego klapeczki
          wyglądała naprawde zaje.... tylko nie pytalam gdzie kupuje te ciuchy .. ale ja
          bym poleciła Ci allegro - tam bardzo czesto sprzedaje sie nowe rzeczy .
          pozdrawiam i trzymam kciuki za znalezienie fajnych ciuszków w rozmiarze +44
          • ewapn Re: modnie w rozmiarze XXL? 30.06.04, 07:16
            to cos zupełnie w moim stylu....brzmi bombowo, tylko skad takie rzeczy wziąść..
            do tej pory mialam w miare dobrze.. szyła duzo moja mama, ale teraz mieszkam
            daleko, rzadko jeżdzę do domku i zdana jestem raczej na buszowanie po
            sklepach.. ale w nich, niestety, wszytko sie kończy na rozm 44....zresztą,
            pisalam o tym wyżej...
            a allegro, no cóż... obrazek obrazkiem, a przy pełnych kształatach nie wszytko,
            co sie załozy, nawet gdy pasuje rozmiar- wygląda na tobe dobrze...
        • la_rochelle Re: modnie w rozmiarze XXL? 18.07.04, 10:25
          Ha, widać że osoba proponująca te sklepu (poza KappAhl) nie jest w rozmiarze
          XXL ;-)
          Niestety, z Zarze, Claire, Promod, nawet w Jacqueline Riu reklamującej sięjako
          mającej ubrania w każdym rozmiarze, rozmiarówka jest zaniżona. W H&M z dużych
          rozmiarów udało mi siędo tej pory znaleźć jedynie spodnie i faktycznie ,są
          tanie i fajne, ale góry...
          Ja ubieram się praktyczne tylko w KappAhl, ale i tam nie zawsze można dostać
          naprawdę fajne ciuchy powyżej 44...tak więc dołączam się do pytania -
          ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
      • koyanisquatsi_pl Re: modnie w rozmiarze XXL? 18.07.04, 22:57
        a Marks&Spencer? tam sa chyba duze rozmiary i z tego co sie orientuje to zawsze
        ich jest nieco wiecej. Tyle ze ceny tam sa niestety... powalajace
      • 32-latka Re: modnie w rozmiarze XXL? 04.08.04, 14:46
        właśnie sie dowiedziałam, że duże rozmiary sa w sklepach Monnari (dzwoniłam do
        nich i faktycznie są)
        • prenatka Re: modnie w rozmiarze XXL? 11.11.04, 19:32
          ja lubię sklep NAVY w Galerii Centrum w Wawie. Tam są rozmiary odpowiednie dla
          nieco puszystszych. Ceny umiarkowane:)
      • mika1976 Re: modnie w rozmiarze XXL? 14.11.04, 17:21
        Proponuję Ci sklep LA HALLE. Mają tam ciuchy do rozmiaru 54 lub 56 dokładnie
        nie pamiętam. Pozdrawiam!
        • joa344 Re: modnie w rozmiarze XXL? 25.11.04, 18:39
          Ja proponuje C&A.Rozmiary wszystkie.Ceny rozsadne.Kupuje w Niemczech, ale w
          POlsce tez sa takie sklepy.W Niemczech przyjmuja do wiadomosci, ze przecietna
          kobieta jest nieco zaokraglona i rozmiar 44 nie robi na nikim wrazenia.W Polsce
          patrza sie na czlowieka jak na jakiegos slonia, ktory nie ma prawa juz nic
          sobie modnego kupic.Jedynie bezksztaltne worki.Polecam wypad do Niemiec.Kupuje
          tez czasem w Quelle, ale ostanio jakosc jest kiepska
          • ranczo6 Re: modnie w rozmiarze XXL? 29.11.04, 21:32
            A może by tak Avanti poświęciło jeden z numerów modzie XL-XXL.
            Takich kobiet jest coraz więcej !Skoro sieciowe sklepy wiedzą, że jest
            zapotrzebowanie na takie rozmiary to i Avanti niech będzie na czasie
            Pozdrawiam
            P.S. Ja mam rozmiar 52 i co Wy na to ??
            • wednesday_adams Re: modnie w rozmiarze XXL? 30.11.04, 17:38
              Ja też noszę rozmiar 44 a czasami nawet wzwyż.Owszem,w wielu sklepach są ciuchy
              w dużych rozmiarach,ale są one nawet 2 razy droższe od tych w "normalnych"
              rozmiarach.Jeśli chodzi o bluzki to jest jeszcze ok,ze spodniami jest już
              gorzej.Duże rozmiary ma jeszcze C&A,spoko spodnie można też kupić w męskim
              dziale House (wiem,bo sama tam często kupuję). ;-)
              • maggies Re: modnie w rozmiarze XXL? 03.12.04, 00:45
                Rzeczywiscie Monnari.Polecam Outlet Monnari w Fashion House. Niskie ceny.W USA
                jest super Old Navy i podobno w niektorych sklepach w Polsce (takich z jeansami)
                można to kupic.
      • doremisol Re: modnie w rozmiarze XXL? 04.12.04, 15:52
        Moja koleżanka w rozmiarze 55 ubiera się w sklepie internetowym: www.guelle.pl.
        Proponuję spróbować.
      • caticath Re: modnie w rozmiarze XXL? 10.12.04, 13:09
        Znam ten bol. Nie jestem zbyt pulchna, ale za to mam budowę ciała typu
        wojownicza księżniczka, co zreszta mi odpowiada. Mam problem glownie z góra -
        szerokie ramiona i biust 85 E/F/G, w zalezności od firmy -(!)chlopaki to lubia,
        ale ja mniej :( Zazwyczaj dostepne sa dla mnie tylko namioty dla starszych
        panius oraz powiewne rozszerzane bluzo-tuniki bez zadnej talii, co oczywiscie
        strasznie pogrubia.

W kazdym razie - niedawno weszlam do Peek & Cloppenburg w Galerri Mokotow (W-
        Wa) gdzie nigdy nie bylam, i od od razu kupilam bluzkę koszulowę z cienkiego
        sztruksu w pionowe paseczki - rozmiar 44 byl w sam raz, a byly jeszcze 46, a
        chyba i wieksze. Nie jest zakup stulecia ani super-trendy,ale przynajmniej
        dobrze lezy, jest dopasowana w talii (!) a na biuscie sie nie rozciaga. A ja
        naprawde potrzebowalam jakiejs nowej góry. MOja jest szaro-bialo-niebieska, ale
        byl duzy wybor kolorow.

Nie mialam czasu wiecej sie rozgladac, ale sadzac po tuch bluzkach, a fasony
        nie tylko dla malych kobieciątek z biustem max B.
      • theo18 Puszyste też piękne :) 12.12.04, 02:37
        Masz świętą racje :) Wszystko jest produkowane dla wieszaków. Chociaz nie jest
        do konca tak jak mowisz, nie wszedzie moda konczy sie na rozmiarze 36, trzeba
        poprostu dobrze poszukac :)
      • myhabibi Re: modnie w rozmiarze XXL? 20.12.04, 20:48
        Sluchajcie! Znam ten problem.Na szczescie jak narazie mieszkam w Niemczech, a tu
        mozna dostac mnostwo duzych ciuchow...
        Od kilku lat mamy przeciez w Polsce H&M i dziwie sie, ze nie ma dzialu z
        rozmiarami 42-56. Tu w Niemczech to normalka, chociaz powiem, ze kosztuje
        troszke wiecej niz "normalne" rozmiary...
        A moze ktos niech napisze do polskiej dyrekcji H&M...moze otworza tez u nas w
        Polsce taki dzial...bo to przeciez nie do wiary, zeby 20-latki tylko dlatego ze
        sa okraglejsze musialy chodzic w ciuchach dla starszych Pan....
        Za moich czasow (a mam juz prawie 30 lat) nie bylo niestety nawet KaphAlla i
        pozostawala tylko KRAWCOWA:=)
        POWODZENIA!!!
        • bombella Ulla Poppken 20.12.04, 22:40
          Od lat mieszkam za granica i w calej Europie zachodniej popularna i bardzo
          fajna jest dla osob puszystych Ulla Poppken. Zaczyna sie od rozmiaru 42 do
          zupelnie maksymalnych rozmiarow. W Polsce tez ta siec zaczyna sie pojawiac.
          Jest juz w kilku miastach, na pewno w Warszawie i we Wroclawiu.
          Naprawde super rzeczy, zawsze w zgodzie z najnowszymi trendami mody. Choc nie
          zalapuje sie na rozmiar 42 to czesto w sklepach z niska rozmiarowka nie
          widzialam tak ladnych, modnych, wesolych w kolorystyce, dobrej jakosci i
          fasonie rzeczy jak w Ulli. Moja mama tam kupuje od czasu do czasu i juz nie
          jest skazana na bezksztaltne workowate koszmarki w burych kolorach z roznych
          domow towarowych.
          Ulla jest the best.
          • prenatka Re: 09.01.05, 11:52
            Ulla Poppken jest fajna, ale droga....jest w Wawie w Promenadzie chyba...
      • adsa_21 Re: modnie w rozmiarze XXL? 07.01.05, 19:35
        W h&m sa duuze rozmiary. Ja sama jest pulchna a niektore spodnie z tego sklepu
        wisza na mnie.
      • ulla42 tylko ULLA POPKEN 11.01.05, 15:05
        nie znacie widocznie sklepu Ulla Popken na Ip. w Promenadzie przy
        Ostrobramskiej. modnie i wygodnie, rozmiary od 42 do 60... a ceny... no coz...
        teraz na szczescie maja wyprzedaz
        • dorka52 Re: tylko ULLA POPKEN 11.01.05, 19:45
          W Promenadzie jest kilka sklepów dla dużych. Jest Marina Rinaldi - bardzo droga
          i ekskluzywna (bo od Max Mary) warto tam kupić jakis extra ciuch na specjalną
          okazję. Jest Deni Cler - oni też mają taka linię dla grubych. H&M - w
          Promenadzie jest najlepszy H&M w Warszawie bo tam jest względny porządek. I
          Ulla Popken gdzie mają naprawdę bardzo duże rozmiary - no bo 60 czy 62 to już
          naprawdę nigdzie tylko tam. I mają dżinsy i spódnice dżinsowe i różne swetry i
          kurtki naprawdę fajne. I tam jest taka krawcowa, która wszystko dopasuje, żeby
          było jak trzeba. Ja tam często zaglądam i zawsze coś kupię super.
      • ewapn Re: modnie w rozmiarze XXL? 24.02.05, 08:20
        witam ponownie. przeanalizowałam te wszytkie propozycje.. owszem, kilka z nich
        jest bardzo przekonujących, ale dla kogoś kto nie mieszka w metreopolii
        wiekszosc z nich jest nierealna,.. tak od ręki oczywiscie...można brac pod
        uwagę wyjazd , ale jak wiadomo, zeby coś kupić, to trzeba połazić,
        pozastanawiac się kilka dni(jak to w stylu prawdziwej kobitki), przespać się z
        tym, stwierdzić, ze bez tej rzeczy cała dotychczasowa garderoba jest bez
        znaczenia ..i dopiero kupić.. a jeszcze dobrze byłoby trafić na promocje lub
        wyprzedaż...
        osobiście- całej tej analizy-wybrałam dla siebie rozwiazanie z allegro..i
        musze przyznać, ze kupiłam - jak wiadomo, w ciemno- kilka naprawdę extra
        rzeczy.. zmieniłam swój styl-powyrzucałam wszytkie szerokie, długie ,
        porozciagane i szaro-bure rzeczy (długie bluzki, i przede wszytkim długie
        spódnice, które zastąpiłam tymi o długości midi)...postawiłam na śmiałe kolory,
        i co najwazniejsze na wszytko "bliżej ciała".. i wiele osób..a co
        najistotniejsze-kobiet (bo w tej kwestii to one są najbardziej krytyczne)
        stwierdziło,ze wyglądam korzystnie przy nieszczęsnej rozmiarówce 46-48....
        pozdrawiam

• martyna14 Re: modnie w rozmiarze XXL? 16.03.05, 06:06
          ewapn napisała:

> witam ponownie. przeanalizowałam te wszytkie propozycje.. owszem, kilka z
          nich
          > jest bardzo przekonujących, ale dla kogoś kto nie mieszka w metreopolii
          > wiekszosc z nich jest nierealna,.. tak od ręki oczywiscie...można brac pod
          > uwagę wyjazd , ale jak wiadomo, zeby coś kupić, to trzeba połazić,
          > pozastanawiac się kilka dni(jak to w stylu prawdziwej kobitki), przespać się
          z
          > tym, stwierdzić, ze bez tej rzeczy cała dotychczasowa garderoba jest bez
          > znaczenia ..i dopiero kupić.. a jeszcze dobrze byłoby trafić na promocje lub
          > wyprzedaż...
          > osobiście- całej tej analizy-wybrałam dla siebie rozwiazanie z allegro..i
          > musze przyznać, ze kupiłam - jak wiadomo, w ciemno- kilka naprawdę extra
          > rzeczy.. zmieniłam swój styl-powyrzucałam wszytkie szerokie, długie ,
          > porozciagane i szaro-bure rzeczy (długie bluzki, i przede wszytkim długie
          > spódnice, które zastąpiłam tymi o długości midi)...postawiłam na śmiałe
          kolory,
          >
          > i co najwazniejsze na wszytko "bliżej ciała".. i wiele osób..a co
          > najistotniejsze-kobiet (bo w tej kwestii to one są najbardziej krytyczne)
          > stwierdziło,ze wyglądam korzystnie przy nieszczęsnej rozmiarówce 46-48....
          > pozdrawiam

Ciekawa jestem co sobie kupilas? Ja nosze rowniez romziar XL/XXL i nawiekszy
          problem mam z ubraniem sie na imprerze, party. Napisz jakie masz ulubione
          zestawy ubraniowe jak chcesz to ja Ci tez napisze .
          >
          • lucusia3 Re: modnie w rozmiarze XXL? 04.05.05, 14:04
            Ja jestem rozmiar mniejsza, ale przeszłam już kilka różnych rozmiarówek (u mnie to łatwo się zmienia w każdą stronę). Na 100% sprawdza się spódniczka prosta (nie rozszerzan i nie zwężana) w okolicach kolan (nad, pod i w pół) - NIE DŁUŻSZE, top, czy koszulka z dekoldem w "serek" i ewentualnie prosty lub lekko wcięty (nie wybrzuszony w kulke) cardigan. Do tego mniejsze, czy większe szpilki.
      • madzia443 Re: modnie w rozmiarze XXL? 13.06.05, 21:42
        w cubusie sa tez wieksze rozmiary.... a wyprzedaze tez fajne:)
        • lesnapodkowa Re: modnie w rozmiarze XXL? 09.07.05, 21:09
          Ja dostalam prace w instytucji gdzie trzeba byc bardzo porzadnie ubrana,
          niekoniecznie w garnitur ale modnie i gustownie, zadne mini i dekolty do pasa.
          Dla mnie byl to olbrzymi problem gdyz w mojej szafie bylo bardzo malo takich
          ciuszkow, raczej troche dzinsow i t-shirtow, jakies swetry. Nosze rozmiar 44-46
          i mam fajna budowe, duze wciecie w tali i sredni biust.
          Wybralam sie wiec natychmiast na zakupy i okazalo sie ze kupno fajnej wcietej w
          tali bluzeczki czy jakiegos blizniaczka nie przypominajacego wora na ziemniaki
          graniczy prawie z cudem, owszem byla jedna fajna rzecz ale kosztowala 400 zl.
          Wieczorem, razem z siostra ktora kupuje na aukcjach internetowych obrazy,
          zasiadlam do kompa i zaczelam szukac na Allegro, o 2 w nocy mialam serdecznie
          dosc, nic nie znalazlam, juz mialam konczyc poszukiwania kiedy wpadla mi w oko
          fajna bluzka, nacisnelam inne aukcje sprzedajacego i to bylo to. Nie chce sie
          chwalic ale podobno jestem najlepiej ubrana dziewczyna w mojej instytucji.
          Mam swoja ulubiona Allegrowiczke, ciuszki sprzedaje z najwyzszej polki, z Anglii
          i Francjii, nowe lub w stanie idealnym, plus wartosciowe gratisy, jeszcze nigdy
          sie nie zawiodlam, mialam poprostu farta. Tylko bielizne i buty z torebkami
          kupuje w sklepach.
          Dziewczyny warto poszperac na aukcjach, mozna tam znalezc prawdziwe perelki,
          powodzenia w zakupach!
          • miki216 Re: modnie w rozmiarze XXL? 14.07.05, 13:03
            Lesnoa Podkowo ! Poratuj. Ja tez jest XL-ka (44/46) i ide praktykowac do
            powaznej instytucji. Czy mozesz mi doradzic, jakie stroje obowiazuja? Co moge
            zalozyc oprocz bluzek koszulowych i prostych spodnic. Jakie buty, sweterki itd?
            Poratuj druga IKselke, prosze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka