Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Spodnie a planowane -5 kilo.

28.02.12, 10:25
    Ostatnio trochę schudłam i muszę sobie kupić jakieś spodnie, bo zostałam z jednymi, dotąd za małymi dżinsami i jednymi jasnymi, a reszta ze mnie spada. Planuję jeszcze zrzucić jakieś 4-5 kilo. "Planuję" nie oznacza oczywiście "zrzucę", trochę mi się już nie chce ;). Ostatnio mierzyłam jakieś dżinsy i mam w tym momencie rozmiar bodajże 28/31. Chudnę raczej równomiernie, ale bardziej z góry, więc na pewno nie poleci mi 10cm w udach i 15 w biodrach, ale pewnych rzeczy się nie przewidzi. Dlatego się zastanawiam: czy są jakieś kroje, którym nie robi wielkiej różnicy 4 kilo w tę czy we w tę? 4-5 kilo niby żadne schudnięcie, ale przy niewielkim wzroście (163) i nie biorąc pod uwagę różnic dobowych, tylko faktyczną utratę tłuszczu, to jednak czasem sporo.

Pewnie odpadają rurki i inne z założenia dopasowane kroje, nie lubię spodni typu alladynki, na cygaretki jestem chyba za niska. Szukać po szmateksach czegoś na przeczekanie czy jednak są jakieś kroje, którym parę kilo nie robi różnicy? Mam szerokie biodra i wąską talię, generalnie typowa klepsydra. Z bioder dużo nie zrzucę, ale pewnie stracę jeszcze centymetry z brzucha, więc spodnie z wysokim stanem jako takim raczej odpadają. Chodzi mi o spodnie na co dzień pasujące do koszul i topów, dobrze wyglądające z obcasami ORAZ płaskimi butami, raczej nie dżinsy. Pomocy!
    Obserwuj wątek
      • lonely.stoner Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 10:27
        klasyczne czarne z rozciagliwego materialu. Albo dresowe ;P
      • lonely.stoner Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 10:28
        w ogole to tak pomyslalam ze moze po prostu kup sobie legginsy- przeczekaj ten miesiac az schudniesz i dopiero sobie kup jakies fajne spodnie. Legginsy mozna do tuniki nosic i sa rozciagliwe.
        • szarrak Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 11:13
          Jak ja mam jedną! tunikę, a generalnie lubię i naszam krótkie góry (w każdym razie nie tuniki) - koszule i normalne topy czy t-shirty; legginsów wybitnie nie cierpię, źle się w nich czuję, źle wyglądam i mi się nie podobają. Czuję się w każdych jak w rajstopach, nawet, jeśli teoretycznie są z grubszego materiału i mają zamek jak "normalne" spodnie... Ale dziękuję za odpowiedź :)
      • nihania Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 10:44
        a nie lubisz sukienek? midi o trapezowym kroju np?
        • szarrak Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 11:10
          Sukienki i spódnice lubię, ale mam kilka i nie muszę kupować na razie, szukam spodni :)) Jednak często bardziej komfortowo się w nich czuję.
      • mocno.zdziwiona Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 13:04
        Jeśli nie alladynki czy inne pumpy to nie da rady. Kup sobie jedną parę za grosze w szmateksie a jak już waga się ustabilizuje to kupisz coś konkretnego. Miałam podobną do Twojej sytuację i przejściowe spodnie miałam na sobie kilka razy a teraz leżą smętnie w szafie.
      • szarrak Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 13:14
        A coś takiego przejdzie u osoby mającej 95cm w biodrach przy 163cm? Nogi mam normalne, nie ekstremalnie krótkie, ale niestety i nie długie (chyba co do centymetra połowa wysokości, czyli proporcjonalne). Biust mam też duży, czyli sylwetka mimo wszystko w źle dobranych ciuchach wygląda przyciężkawo (mimo dobrze dobranego stanika, uprzedzam pytania ;))).

I dziękuję oczywiście za dotychczasowe odpowiedzi :)
        • bakali Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 15:35
          4-5 kg to najczęściej akurat jeden rozmiar spodni, możliwe, ze zejdziesz więc do rozmiaru 27 w rozmiarówce dżinsów.
          Ale najlepiej zrób tak jak radzą dziewczyny: na razie kup spodnie z jakiegoś elastycznego materiału, z kupnem dzinsów poczekaj do osiagnięcia docelowej wagi.

• szarrak Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 15:51
            Cytując samą siebie: "Chodzi mi o spodnie na co dzień pasujące do koszul i topów, dobrze wyglądające z obcasami ORAZ płaskimi butami, raczej nie dżinsy. Pomocy!" :))) Ale jakie spodnie z elastycznego materiału? Ja nie mam doświadczenia, całe życie w dżinsach biegałam albo w normalnych bawełnianych portkach z prostymi nogawkami... Elastyczny materiał kojarzy mi się z legginsami, a legginsów nie chcę...
            • nessie-jp Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 16:21
              szarrak napisała:

> Cytując samą siebie: "Chodzi mi o spodnie na co dzień pasujące do koszul i topó
              > w, dobrze wyglądające z obcasami ORAZ płaskimi butami, raczej nie dżinsy

Oesu. Wybacz, ślepa jestem jak kret. Zignoruj mój powyższy wpis.

• nessie-jp Re: Spodnie a planowane -5 kilo. 28.02.12, 16:17
        Zwykłe dżinsy "leginsowate" z gumką w pasie. Gruby dżinsowy materiał ze stretchem, bez suwaka, wciągane jak leginsy. Wybierz takie o numer mniejsze niż potrzebujesz teraz, rozciągną się bez problemu, a jak schudniesz, to z ciebie nie spadną ;)

Tylko nie wybieraj takich z bardzo wąskimi nogawkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka