presyja 01.04.12, 10:04 Co to znaczy według was miejski styl? Jakie ubrania są "miejskie"? I skąd taka nazwa - przeciwieństwo wiejskiego?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hawa.etc Re: Miejski styl 01.04.12, 11:38 I skąd taka > nazwa - przeciwieństwo wiejskiego?:) Nie - miasto ma tyle wlasciwości, że nie musi budować swojej tożsamości na byciu w opozycji do wsi. Chodzi o to, że miasto to ruch, bieg, tłum, gonienie autobusów, zbieganie po schodach do metra. Ubrania mają być więc wygodne i nie krepujące ruchów. Buty płaskie lub na nieodczuwalnym podwyższeniu, wąskie rękawy, materiały bez połysku, torebki, które nie zsuwają się z ramion. Szpilki grzęznące stopniach schodów ruchomych, obciągane obcasy zdzierające się na brukach, długie płaszcze, przydeptywane przez sapiących współpasażerów, kopertówki, w których nie zmieści się gazeta w stylu miejskim się nie mieszczą. Tak ja to pojmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Miejski styl 01.04.12, 16:28 Przeciwieństwo do sportowego, eleganckiego, wakacyjnego, domowego stylu... Do wiejskiego z resztą też. Choć wiejski styl właściciela posiadłości wiejskiej w Anglii różni się nieco od stylu właściciela ćwierćhektarowego gospodarstwa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Miejski styl 01.04.12, 18:09 Choć wiejski styl właściciela posiadłości wiejskiej w A > nglii różni się nieco od stylu właściciela ćwierćhektarowego gospodarstwa w Pol > sce. :D to zalezy czy pochodzi ze szlachty czy jest zwyklym ziemianinem :D Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Miejski styl 01.04.12, 19:26 e tam Kamilka i Elżunia popylają w gumiakach, spodniach i pikowanych kurtach jak pierwszy lepszy włościanin. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Miejski styl 02.04.12, 09:08 alpepe napisała: > e tam Kamilka i Elżunia popylają w gumiakach, spodniach i pikowanych kurtach ja > k pierwszy lepszy włościanin. I w chusteczkach na głowach... Odpowiedz Link Zgłoś
retro-story Re: Miejski styl 05.04.12, 17:17 Ale za to te chusteczki od Hermesa sa... Odpowiedz Link Zgłoś
julia-1989 Re: Miejski styl 02.04.12, 18:11 Mi miejski styl kojarzy się z jeansami, tenisówkami i Tshirtami..wygodnie i praktycznie. A wiejski styl: kozaczki i krótkie shorty albo opięte miniówki, nie chcę nikogo obrazić bo oczywiście nie każdy wiejski czy miejski taki jest to tylko moje wyobraźnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: Miejski styl 02.04.12, 22:15 > no nie wiem jak dla mnie miejski styl to taka luźna elegancja coś pomiędzy wygo > dą a dobrym ciuchem, czyli coś co można znaleźć w nowej kolekcji diverse , zask > oczy nie jedną panią i to z pozytywnym efektem ;) hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś