Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak mam przytyć ?!!?

28.06.04, 13:21
    Mam 21 lat. Jem, jem i jeszcze raz jem i nie mogę przytyć. Nie jestem
    anorektyczką czy bulimiczką wiec dlaczego jestem taka chudziutka ?
    Nie znosze czyichś komenarzy : "jaka Ty jestes chudziutka, szczuplutka" NIKe
    znosze ! Jak mam przytyć ? (pytanie za 100 pkt-ów)
    Prosze o propzycje odp.
    Obserwuj wątek
      • wiewiora1 Re: Jak mam przytyć ?!!? 30.06.04, 13:03
        cześć ;)

widze że nie tylko ja mam takie problemy.powiem szczerze - z tym trzeba sie
        nauczyc żyć.jedni chcą schudnąć a my na odwrót. ja mam 22 lata i wiele koleżanek
        mówi mi że chciałoby mieć taką figurę.nie polecam. jedynym wyjściem ale bardzo
        ryzykownym sa proszki hormonalne. niestety ogromnym skutkiem ubocznym jest
        niekontrolowane tycie. nawet lekarz nie da ci gwarancji,że nawet przy bardzo
        krótkiej kuracji i pod ścisłą kontrolą,w porę się opanujesz.wtedy możesz być już
        za gruba.daj spokój.tak musi być i już. pozdrawiam.
        Marta
        • woda_21 odp. 01.07.04, 15:26
          Czesc,

Chyba masz racje. Najlepsza metoda to akceptacja siebie, swojego ciala:)
          A takiej pewnosci siebie, wzrostu poczucia własnej wartości napiera sie gdy
          słyszysz z ust bliskich i waznych dla Ciebie osob: "świetnie wygladasz, jestes
          śliczna"
          Buziak

Pozdrowionka,
      • julitawolosiuk Re: Jak mam przytyć ?!!? 08.07.04, 12:54
        Czesc,ja z kolei mam 25 lat i od dziecka mam drobna budowe.Wydaje mi sie ze
        szczesciem jest byc szczuplym,poniewaz jest sie zdrowszym!!!A wiele dziewczyn
        odchodzi od zmyslow fundujac sobie rozne zabiegi by miec tylko taka
        sylwetke..Cieszmy sie wiec zgrabnoscia i tym ze mozemy pozwolic sobie na
        noszenie wielu odwaznych ciuchow w ktorych wygladamy naprawde sexownie!!!
        Pozdrawiam.Jula
      • aszczechowska Re: Jak mam przytyć ?!!? 10.07.04, 12:15
        Mam 166 cm wzrostu, ważę 50 kg, do pewnego czasu czułam się bardzo żle słysząc,
        że powinnam utyć,nie czułam się akceptowana, ale większość strachów działa się
        w mojej głowie, w moich myślach. Ludzie, którzy martwiąc się mówią do nas takie
        rzeczy za chwilę zapominają o tym co powiedzieli i żyją swoim życiem, nam
        pozostawiając poczucie niepewności.Uspokojenie przyniosła mi wiadomość, że mam
        prawidłową wagę ciała, oto wzór: waga: kwadrat wzrostu, jeśli mieścisz się w
        przedziale między 18 a 25, to masz prawidłową wagę, np. 50:/ 1,66*1.66/= mniej
        więcej 18, czyli o.k., dla uspokojenia zbadaj sobie morfologię.Jeśli okaże się,
        że wdzystko w porządku, po prostu przekonaj samą siebie,zaakceptuj siebie taką
        jaką jesteś.Jeśli rzeczywiście ważysz za mało i żle się przy tym czujesz, to
        wtedy będziemy się martwić. Pozdrawiam.
        • woda_21 odp. 11.07.04, 12:59
          cześć,

Dzięki za odpowiedzi. Macie racje, nie ma czym sie martwić.
          Czasem są takie dni,że patrzymy na siebie bardzo krytycznie innym razem z
          uśmiechem, z podniesioną głową , z optymizmem.
          Cieszmy sie, ze jesteśmy szczupłe:-)

Pozdrawiam,
          • pukpuk Re: odp. 19.07.04, 17:25
            Eeeech, dziewczyny. Mam to samo... Raz tylko udało mi się przytyć 3 kg, ale to
            nie u nas w kraju. Jak wróciłam szybko zeszło. Mam 164 cm i 47, w porywach 48
            kg. Ale to jeszcze nic. Do tego jestem blada i na chama się opalam.
            Wykładowczynie na uczelni pytają czy ja nie mam czasem anemii.... Sajgon! Ale
            chyba się przyzwyczję, że nie dość że "anemiczka", to jeszcze 17latka (jedno i
            drugie to bzdura). Pozdrawiam!
            • chuda_w-w Re: odp. 25.07.04, 16:27
              A ja mam 159 cm i waze 41 kg :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka