teane 04.11.12, 09:16 wygodne to? zmarźlak jestem okropny i nie lubię jak mi gołą szyje widać. dlatego się zastanawiam, czy tunel da się tak jak szalik dobrze obwiązać na szyi, czy zawsze będzie odstawał trochę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kbjsht Re: tunel zamiast szalika 04.11.12, 14:04 no właśnie zawsze będzie odstawał, więc noszę tylko jak nie jest lodowato.. a wygląda fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: tunel zamiast szalika 04.11.12, 15:39 Zależy od szerokości, bywają węższe i bardziej obcisłe, tyle że wtedy wyglądają mniej malowniczo. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: tunel zamiast szalika 04.11.12, 15:45 Jeśli kupisz taki, który przypomina obcięty golf-może odstawać. Jeśli kupisz taki, który przypomina zszyty szalik, który trzeba omotać wokół szyi razy dwa-nie będzie odstawać. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus tunel nazywa sie komin 04.11.12, 17:06 ! tez lata 80. Nie da sie go zawiazac, ale da sie go fajnie zamotac. I jak jest b. zimno, naciaga sie go na gloe i jest pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
mim_maior Re: tunel zamiast szalika 04.11.12, 19:49 Ja też nie lubię, jak mi szalik od szyi odstaje, więc kominy robię długie (ok 50-60 cm), dość wąskie (tylko tyle, żeby głowa przeszła). Ta długość plus mała średnica daje taki efekt, że komin marszczy się na szyi i przylega dość grubą warstwą, a przy tym nie sprawia wrażenia boa dusiciela. Polecam taką wersję, najlepiej z niegryzącej wełny (czyli np. merynosowej). Odpowiedz Link Zgłoś
42andzia [...] 05.11.12, 13:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: tunel zamiast szalika 05.11.12, 13:53 imo, tunel jest od wyglądania a nie od grzania :) Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia333 Re: tunel zamiast szalika 05.11.12, 17:08 Sam luźny komin moim zdaniem fajnie wygląda, ale na wystawie sklepowej.W realu niezbyt spełnia swoją rolę, chyba, że w duecie z golfem, wtedy można go rozłożyć nieco bardziej na ramionach i spełnia wtedy rolę bardziej dekoracyjną, uzupełniającą strój. Odpowiedz Link Zgłoś
angela252 Re: tunel zamiast szalika 05.11.12, 22:30 Ja w tamtym roku kupilam w H&M i jestem bardzo zadowolona. Przekladam gona dwa razy na szyje i ukladam.Dla mnie rewelacja. W zime nie zmarzłam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: tunel zamiast szalika 06.11.12, 21:57 Zrób coś z tą sygnaturką w stylu "wieś tańczy i śpiewa". Najlepiej wywal. Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: tunel zamiast szalika 06.11.12, 13:57 Mam 3 różne kominy i mówiąc szczerze - one tylko dobrze wyglądają :) Jak chcesz się porządnie opatulić, to kup sobie lepiej gruby i długi szal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martinka80 Re: tunel zamiast szalika 06.11.12, 19:09 Tunele same w sobie prezentują się dość dobrze, ale jak ktoś wcześniej zauważył jeżeli jest uszyty w taki sposób, że odstaje lepiej będzie wyglądał jako ozdoba na swetrze czy bluzce. Jeśli jednak komin jest uszyty w taki sposób, że przylega do szyi-sama mam taki, na pewno ogrzeje szyję i będzie pełnił taką funkcję jak szalik. Ale jak kto woli :) Odpowiedz Link Zgłoś
20m20 Re: tunel zamiast szalika 06.11.12, 21:56 Fajne są takie tunele które są zakładane na dwa razy, bo nie odstają tak bardzo i nie plączą się na dole jak szalik. W tamtym roku kupiłam taki kremowy w H&M tylko że zakładany na raz bo służy mi jedynie do ozdoby - strasznie odsłania szyję. Jeśli stawiasz na ciepełko to najlepiej kupić szalik i go ciasno zawiązać, tego nic nie zastąpi ;) Odpowiedz Link Zgłoś