Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

tunel zamiast szalika

04.11.12, 09:16
    wygodne to? zmarźlak jestem okropny i nie lubię jak mi gołą szyje widać. dlatego się zastanawiam, czy tunel da się tak jak szalik dobrze obwiązać na szyi, czy zawsze będzie odstawał trochę?
    Obserwuj wątek
      • kbjsht Re: tunel zamiast szalika 04.11.12, 14:04
        no właśnie zawsze będzie odstawał, więc noszę tylko jak nie jest lodowato..
        a wygląda fajnie :)
        • jarka63 Re: tunel zamiast szalika 04.11.12, 15:39
          Zależy od szerokości, bywają węższe i bardziej obcisłe, tyle że wtedy wyglądają mniej malowniczo.
      • maggi9 Re: tunel zamiast szalika 04.11.12, 15:45
        Jeśli kupisz taki, który przypomina obcięty golf-może odstawać.

Jeśli kupisz taki, który przypomina zszyty szalik, który trzeba omotać wokół szyi razy dwa-nie będzie odstawać.
      • znana.jako.ggigus tunel nazywa sie komin 04.11.12, 17:06
        ! tez lata 80. Nie da sie go zawiazac, ale da sie go fajnie zamotac. I jak jest b. zimno, naciaga sie go na gloe i jest pieknie.
      • mim_maior Re: tunel zamiast szalika 04.11.12, 19:49
        Ja też nie lubię, jak mi szalik od szyi odstaje, więc kominy robię długie (ok 50-60 cm), dość wąskie (tylko tyle, żeby głowa przeszła). Ta długość plus mała średnica daje taki efekt, że komin marszczy się na szyi i przylega dość grubą warstwą, a przy tym nie sprawia wrażenia boa dusiciela. Polecam taką wersję, najlepiej z niegryzącej wełny (czyli np. merynosowej).
      • 42andzia [...] 05.11.12, 13:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • headvig Re: tunel zamiast szalika 05.11.12, 13:53
        imo, tunel jest od wyglądania a nie od grzania :)
        • dagusia333 Re: tunel zamiast szalika 05.11.12, 17:08
          Sam luźny komin moim zdaniem fajnie wygląda, ale na wystawie sklepowej.W realu niezbyt spełnia swoją rolę, chyba, że w duecie z golfem, wtedy można go rozłożyć nieco bardziej na ramionach i spełnia wtedy rolę bardziej dekoracyjną, uzupełniającą strój.
          • angela252 Re: tunel zamiast szalika 05.11.12, 22:30
            Ja w tamtym roku kupilam w H&M i jestem bardzo zadowolona. Przekladam gona dwa razy na szyje i ukladam.Dla mnie rewelacja. W zime nie zmarzłam:-)
            • jop Re: tunel zamiast szalika 06.11.12, 21:57
              Zrób coś z tą sygnaturką w stylu "wieś tańczy i śpiewa". Najlepiej wywal.
      • looona Re: tunel zamiast szalika 06.11.12, 13:57
        Mam 3 różne kominy i mówiąc szczerze - one tylko dobrze wyglądają :)
        Jak chcesz się porządnie opatulić, to kup sobie lepiej gruby i długi szal ;)
        • martinka80 Re: tunel zamiast szalika 06.11.12, 19:09
          Tunele same w sobie prezentują się dość dobrze, ale jak ktoś wcześniej zauważył jeżeli jest uszyty w taki sposób, że odstaje lepiej będzie wyglądał jako ozdoba na swetrze czy bluzce. Jeśli jednak komin jest uszyty w taki sposób, że przylega do szyi-sama mam taki, na pewno ogrzeje szyję i będzie pełnił taką funkcję jak szalik. Ale jak kto woli :)
      • 20m20 Re: tunel zamiast szalika 06.11.12, 21:56
        Fajne są takie tunele które są zakładane na dwa razy, bo nie odstają tak bardzo i nie plączą się na dole jak szalik. W tamtym roku kupiłam taki kremowy w H&M tylko że zakładany na raz bo służy mi jedynie do ozdoby - strasznie odsłania szyję.
        Jeśli stawiasz na ciepełko to najlepiej kupić szalik i go ciasno zawiązać, tego nic nie zastąpi ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka