Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

torebka na ebay.com

21.02.13, 16:18
    Że bardzo chcę kupić Prade Saffiano a póki co nie mam takiej możliwości zaczęłam z ciekawości wertowac oferty na ebayu. W opisie niemal kazdej aukcji sprzedający zapewniają o aytentyczbości przedmiotu, wiadomo zdjecia są roznej jakości na oko stwierdzic trudno w 100% czy mamy do czynienia z podróbką. Czy jednak myślicie że ludzie potrafią byc juz tak bezczelni że wystawiają podróbki w cenach 6000 zł ?
    www.ebay.co.uk/itm/Prada-Saffiano-Lux-Double-Zip-Tote-Bag-Black-Nero-/251230407706?pt=AU_Women_Bags_Handbags&hash=item3a7e7fcc1a&_uhb=1
    Co myslicie o zakupach na ebay.com?
    Obserwuj wątek
      • mocno.zdziwiona Re: torebka na ebay.com 21.02.13, 20:28
        Ebay ma dość restrykcyjną politykę jeśli chodzi o prodróby i jeśli tylko są jakieś podejrzenia to zamyka aukcję. Ale ryzyko zawsze jest, zwłaszcza że to kupa kasy i nie będziesz mogła jej wcześniej obejrzeć, dotknąć, więc pewna nie będziesz. Za tą kasę możesz sobie spokojnie torebkę w butiku kupić, nawet do Włoch Ci się opłaci na zakupy polecieć.
        Kupuję na ebayu, ale ograniczam się do rzeczy tanich. Póki co się nie nacięłam, ale tak komuś obcemu w życiu bym 1200 funtów za domniemaną torbę nie wysłała. Zwłaszcza, że ma mało ocen i wcześniejsze pozytywy nabite na taniosze (rzeczy z H&M).
        • kalinan Re: torebka na ebay.com 21.02.13, 20:34
          Tak wiem ze by sie oplacalo zrobic sobie wycieczke i jechac po nią , najblizej chyba do Berlina , ale nie moge sie ruszyć poza moje miasto i nie bede mogła jeszcze długo, nie mam tez nikogo kto by mi mogł ja nabyc np w UK :(
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: torebka na ebay.com 22.02.13, 08:32
            a w Polsce torebki Prady nie mozna kupic ???

Minnie
            • vegutka Re: torebka na ebay.com 26.02.13, 16:30
              Podłączę się do wątku z pytaniem-czy są różnice cenowe w torebkach Prady pomiędzy poszczególnymi salonami w Europie?Czy np taka sama cena danej torebki jest w Pradze, Wiedniu i Berlinie? Wiem, że we Włoszech sa outlety, ale wybieram się w najblizszym czasie do Wiednia i tak się zastanawiam, czy by nie kupić tam torebki Prady w ich firmowym salonie...
              • kasiabraun Re: torebka na ebay.com 28.02.13, 11:04
                Ceny w poszczegolnych krajach mozna sprawdzic na ich stronie internetowej - prada.com , jest tam sklep internetowy.
      • kasiabraun Re: torebka na ebay.com 28.02.13, 11:02
        Wyglada raczej na oryginalna. Choc stuprocentowej pewnosci nie mam bo - mam Seffiano i porownalam z torebka ze zdjecia - moja torebka nie ma paska do zawieszenia na ramie ale mozliwe, ze to troche inny model, nie znam calego asortymentu.
        • bakoma1 Re: torebka na ebay.com 03.03.13, 17:52
          Nie ma takiego modelu Prady, naprawdę wystarczy trochę poguglać. Tak, ludzie są bezczelni, nie wyobrażasz sobie jak bardzo. Na allegro tez latają "autentyczne" LV i Prady za 5-6 tysięcy. Polecam goroąco cykl na youtube : how to spot a fake Prada bag. Tam dziewczyna ze sklepu w USA omawia po kolei wszystkie torby. Jeśli masz te 6 tysięcy, to naprawdę lepiej kup przez jeden ze sklepów (luisaviaroma.com, shopbop.com, nordstrom.com). Zapłącisz więcej za przesyłkę ale przynajmniej będziesz bardziej pewna. A najlepiej rzeczywiście, dorzucic na bilet pociągiem do Berlina i kupić w butiku:)
      • maitresse.d.un.francais Tak, myślimy, że potrafią 03.03.13, 18:56
        forumka niżej już ustaliła, że prada nie robi takiego modelu.
        • amb-ona Re: Tak, myślimy, że potrafią 08.03.13, 08:10
          Dziewczyny macie dobre oko i wiedzę więc co myślicie o tej
          model raczej istnieje bo na stronie naimanmarcus widze te torebke dokladnie w tej cenie 1520$

www.ebay.com/itm/300870968383?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
          • mocno.zdziwiona real photo 08.03.13, 12:04
            Amb-ono, zawsze proś o real photo bo zdjęcia ze strony Prady może przekleić każdy głupi. Dopiero na rzeczywistych możesz się dopatrzeć szczegółów świadczących o autentyczności produktu.
            • amb-ona Re: real photo 08.03.13, 12:30
              Ale przecież są tam zdjecia detali , jest torebka z metka , nie jest to foto ze strony Prady według mnie. Ja tam widze metke naimanmarcus, ty nie?
              • mocno.zdziwiona Re: real photo 08.03.13, 13:11
                Ja piszę tak ogólnie. :)
                A ta konkretna aukcja u mnie pojawia się jako zakończona.
                • kalinan Re: real photo 15.03.13, 11:19
                  Tak bardzo chciałam nabyć te Pradę że znalazłam osobę która miala nabyc ja dla mnie za granicą tzn formalnie kupiłam ją od niej. Wszystko super torebka dotarła ,jest w 100% oryginalna, gra każdy detal, jednak jestem niewyobrazalnie zła ponieważ torebka ma defekt tj. wygląda tak jakby ktoś uszkodził ją chcąc pozbyć się zabezpieczenia , klipsa sklepowego :(Same pomyslcie jak to wygląda :(Zabawne bo zaplacilam za nią wiecej niz kosztuje w firmowym w butiku- placilam dziewczynie paypalem.
                  Ludzie są dzis niestety nie uczciwi niestety mam niezłą nauczkę na przyszlosc...
                  • kalinan Re: real photo 15.03.13, 11:23
                    Zapłaciłam za torebkę wiecej niz w firmowym butiku a wyglada tak jakbym ją gdzies ukradła:(
                    • alpepe Re: real photo 15.03.13, 12:19
                      współczuję.
                      • amb-ona Re: real photo 22.03.13, 09:55
                        Muszę powiedzieć że przez ostatni tydzień zrobiłam duze rozeznanie w temacie podróbek. Wczesniej nigdy sie tym nie zajmowałam gdyz nie miałam w zwyczaju nabywać desingerskich rzeczy na ebayu. Kupowałam w butikach oraz sprawdzonych sklepach on line wiec nie interesowały mnie wszelakie detale ,metki ,karty autentyczności ;-)
                        Obejrzałam przez tydzien setki torebek Prady i muszę powiedzieć ze aktualnie patrzac na niektore aukcje na ebay mam w niektorych przypadkach juz 100% pewnosc ze wystawiony jest Fake za duze pieniądze. Mimo wszystko wciąż niektore podrobione torebki wyglądają przerazajaco autentycznie na zdjeciach. Dlatego juz zawsze bede odradzala zakupy na ebay, sa oblozone bardzo duzym ryzykiem. Niektorzy bezczelnie wystawiaja fake nawet sie z tym nie kryjąc ,niektórzy przechodzą samego siebie w kombinowaniu , dodają do podróbki oryginalne karty autentycznosci np itd ludzie kupuja dziadostwo za setki $
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka