Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

spódnica z baskinką

25.03.13, 19:57
    Mam pytanie: czy spódnice z baskinką, jak np. ta www.czarna-sukienka.pl/component/virtuemart/sukienki-koktajlowe/spodnica-z-baskinka-detail.html?Itemid=0
    zwężają optycznie biodra czy poszerzają? Jaka figura toleruje takie kroje?
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: spódnica z baskinką 25.03.13, 21:06
        zalinkowana spodnica nie dosc ze jest brzydka to jeszcze zle uszyta
        • jak_matrioszka Re: spódnica z baskinką 25.03.13, 22:58
          No ale "rosporek" z tylu to ma!

Baskinka poszerza, czyli jezeli masz biora wezsze niz ramiona to byloby zalecane, jesli masz rowne to moze byc (ale trzeba uwazac zeby nie przesadzic), jesli masz szerokie biodra i waskie ramiona to trzymaj sie od tego modelu z daleka.
      • hothotterviolett Re: spódnica z baskinką 25.03.13, 23:25
        Poszerza tyłek, pasuje tylko bardzo chudym dziewczynom, które chcą uzyskać efekt posiadania wcięcia w talii.
        • paprotka9 Re: spódnica z baskinką 27.03.13, 22:11

Czyli co, raczej dla dziewczyn o chłopięcej figurze, bez wcięcia taliowego?

hothotterviolett napisał(a):

> Poszerza tyłek, pasuje tylko bardzo chudym dziewczynom, które chcą uzyskać efek
          > t posiadania wcięcia w talii.
          • hothotterviolett Re: spódnica z baskinką 03.04.13, 16:28
            Moim zdaniem tak. Jedna z moich wykładowczyń takie nosi - jest bardzo wysoka i chuda, jej baskinka pasuje i robi efekt bardziej kobiecej figury.
      • headvig Re: spódnica z baskinką 26.03.13, 07:56
        zdecydowanie poszerza i daleko jej do klasycznej elegancji, raczej kolejna przejściowa moda, odbicie lat 80-tych, jak legginsy zwane 30 lat temu getrami, czy swetry-nietoperze.
        • aqua48 Re: spódnica z baskinką 26.03.13, 20:55
          To raczej coś ze stroju kelnerki z lat osiemdziesiątych - mnie ta baskinka kojarzy się z dwiema dużymi kieszeniami na drobne i bloczek zamówień...kolor i materiał też podobny.
      • torio.claven Re: spódnica z baskinką 28.03.13, 09:17
        ta zalinkowana akurat nienajszczesliwszej urody - material i podwojna baskinka, ktora sama w sobie jest dosc wdzieczna i kobieca... nie zgodze sie ze sluzy jedynie do maskowania chudosci i nadawania bioder, jesli bioda juz sa i do tego zgrabne, to im baskinka kuku nie zrobi, pod warunkiem ze ramiona nie odbiegaja proporcjom...
      • kuku-na-muniu8 Re: spódnica z baskinką 29.03.13, 11:37
        W sam raz dla mnie:) Cieszę się, że jest na nie moda, bo w końcu mogę nosić dopasowane spódnice nie wyglądając przy tym jak deska.
      • znana.jako.ggigus baskinka toleruje tylko fotografie 29.03.13, 13:20
        nawet plaskie, chude dziewczeta wygladaja w tym zle. wiem, bo we wczesnych latach 90, keidy bylam plaska, chuda dziewczyna i mialam dostep do do dobrej krawcowej, uszylam sobie takie cudo.
        ciezko w tym dobrze wygladac, bo cokolwiek ubierzesz - koszula, bluzka, o zakiecie czy plaszczu nie wspomne, wyglada sie dziwnie. Plaszcz sie wybrzusza, bluzka dziwnie lezy, a z tylu nawet plaskie i chude dziewczyny wygladaja jak solidne gdanskie szafy trzydrzwiowe. Taka natura baskinki i nic na to sie nie da poradzic.
        Od czasu do czasu ktos robi zdjecie baskince i taka baskinka ladnie wyglada, oswietlona, nieruchoma no i nie fotogfafowana od tylu, a potem na zasadzie nasladownictwa (ktorej i ja niegdys uleglam), kolejnych pare ofiar zamawia w necie baskinke, jak wczesniej szlo sie do krawcowej.
        przestrzegam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka