Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

modne miasto

11.08.04, 18:42
    Jakie jest waszym zdaniem modne miasto w Polsce, takie do zwiedzenia na jeden
    dzień? Góra dwa? Może też być mniejsza miejscowość. Tylko nie piszcie Kraków:)
    Obserwuj wątek
      • fritzek Re: modne miasto 11.08.04, 18:49
        trędne,nietrędne.wsio rawno.polecam swoje podwórko.na jeden dzionek Sopot.
        ale sam Sopot a nie całe 3-miasto.
        • inezja21 Re: modne miasto 11.08.04, 18:49
          Byłam.Cały polecasz czy tylko Monciak i molo?:)
          • fritzek Re: modne miasto 11.08.04, 19:00
            inezja21 napisała:

> Byłam.Cały polecasz czy tylko Monciak i molo?:)

a skąd!boczne uliczki.kamienice,podwórka,klatki schodowe z secesyjnymi
            witrażami i sztukateriami.knajpy w zaułkach.
            jak ktoś lubi pobalować to do sfinksa.
            no i plaża nad ranem.
            polecam przechadzkę do orłowa :)
      • lunalovelight Re: modne miasto 11.08.04, 18:51
        nie bede chyba oryginalna. gdansk. uwielbiam gdansk.
        • grail Re: modne miasto 11.08.04, 18:57
          o taaaak wolne miasto Gdańsk :)
          • fritzek Re: modne miasto 11.08.04, 19:05
            grail napisał:

> o taaaak wolne miasto Gdańsk :)

:)))
            ale Danzig nie jest miastem na jeden czy dwa dni.
            mieszkam tu od urodzenia,interesuję się historią miasta,jego architekturą i
            powiem wam,że cały czas mam wrażenie,że nie widziałam chociaż 1/10 ciekawych
            rzeczy.
            ale nawet na łikendzik można wpaść i zobaczyć chociaż główne miasto(zwane
            starówką),przepłynąć się statkiem,zobaczyć może.
            zapraszam!
            • inezja21 Re: modne miasto 11.08.04, 19:16
              TO JA OD RAZU ZAPYTAM O TEN "PORĄBANY" BUDYNEK W SOPOCIE (TEN CO SIE WYGINA I
              WYGLĄDA JAKBY SIE ODBIJAŁ W KRZYWYM ZWIERCIADLE) warto zobaczyć? W Sopocie
              byłam ostatnio 6 lat temu:)
              • grail Re: modne miasto 11.08.04, 20:12
                no cóż... szczerze mówiąc w sopocie podczas sezonu nie zwracam uwag na
                architekturę ;) (chociaż czasem aż się prosi, żeby sięgnąc po telefon i
                zadzwonić po greenpeace). akle krzywy domek można zobaczyć - złośliwi twierdzą,
                że to dowód, że w 3mieście można wszystko spieprzyć do ntej potęgi :)
                • fritzek Re: modne miasto 11.08.04, 21:45
                  grail napisał:
                  akle krzywy domek można zobaczyć - złośliwi twierdzą,
                  >
                  > że to dowód, że w 3mieście można wszystko spieprzyć do ntej potęgi :)

a co należałoby postawić replikę kilku kamienic stojących kilka ulic dalej?!

większym 'spieprzeniem' są wg mnie kolorowe ramy okienne w zabytkowych
                  obiektach na głównym mieście w gdańsku.

ale gdańsk i tak polecam!!!
                  • grail Re: modne miasto 12.08.04, 19:46
                    > większym 'spieprzeniem' są wg mnie kolorowe ramy okienne w zabytkowych
                    > obiektach na głównym mieście w gdańsku.
                    A i tak wygrywają kamieniczki odnowione na tysiąclecie... Ile ta farba
                    wytrzymała zanim spłynęła - sezon?
              • lunalovelight Re: modne miasto 12.08.04, 09:50
                czy Ty mowisz o tym 'tanczacym' domku, przy monciaku [czy tez: jak sie na owy
                monciak wchodzi]? moj znajomy go projektowal :).

www.szotynscy.pl/new.htm
            • fritzek Re: modne miasto 11.08.04, 21:47
              fritzek napisała:

> grail napisał:
              >
              > > o taaaak wolne miasto Gdańsk :)
              >
              > :)))
              > ale Danzig nie jest miastem na jeden czy dwa dni.
              > mieszkam tu od urodzenia,interesuję się historią miasta,jego architekturą i
              > powiem wam,że cały czas mam wrażenie,że nie widziałam chociaż 1/10 ciekawych
              > rzeczy.
              > ale nawet na łikendzik można wpaść i zobaczyć chociaż główne miasto(zwane
              > starówką),przepłynąć się statkiem,zobaczyć może.
              > zapraszam!

oczywiście "MORZE" ;)
              to wpływ forum 'kozmo-gersl' ;p
              ROTFL
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: modne miasto 11.08.04, 18:59
        Świdnicy nie polecam...

No, ewentualnie naszą Katedrę i Kośćiół Pokoju.
      • caprice83 Re: modne miasto 11.08.04, 19:55
        Tak na jeden dzień to akurat Poznań.
        Jest trochę miejsc zabytkowych do pozwiedzania, można przejść sie od dworca do
        deptaku po sklepach i odpocząć nad jeziorem.
      • avarja Re: modne miasto 11.08.04, 21:27
        Katowice są śliczne i glamour!
        • Gość: kakaadoo Re: modne miasto IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.04, 22:15
          oj to teraz juz wogole nie bede sie mogla pokazac w Katowicach, rodzinnym
          miescie. Otoz Katowice schodza na psy!! To co sie tu dzieje jest starszne cale
          cantrum o 20 wymiera :/ strrrraszne, ale jest jeszcze kilka ladnychdzielnic jak
          Ligota czy Panewniki. Chociaz zawsze lepsze to niz bytom :P
          • Gość: Richelieu* Re: modne miasto IP: 195.117.90.* 12.08.04, 10:35
            od zawsze o 20 centrum wymierało, a nie "to co się tu dzieje" i że "schodzą na
            psy" bo już zeszły

zaś Bytom ma ładny rynek, ładne ulie w blokach urbanistycznych okalających.
            Reszta do chrzanu, ale rynkowi niewiele można zarzucić. To, że bytom bylejaki
            to stereotyp

zresztą co to modne miasto. że dużo pubów? czy dużo skepów z ciuchami?
            • inezja21 Re: modne miasto 12.08.04, 12:33
              chodzi o to, żeby było coś do zwiedzania.Po pubach nie chodzę, a ciuchy kupuje
              u siebie.
              • Gość: Richelieu* Re: modne miasto IP: 195.117.90.* 12.08.04, 13:46
                znaczy co do zwiedzania? dlaczego wiek ma nobilitować budowlę, a nie jej ranga.
                Niech będzie nawet moim własnym świętym miejscem, bo.. podoba mi się i tyle.

folderciarskie społeczeństwo
                • inezja21 Re: modne miasto 12.08.04, 14:21
                  Kochana wrzuć na luz bo sie strasznie denerwujesz.Mnie nie chodzi o
                  muzea,pomniki i inne oły.Coś ciekawego nietypowego-np.chciałabym zobaczyć
                  najdłuższy blok w Europie-gdański falowiec, ale nie wiem na jakiej ulicy lub
                  osiedlu on sie znajduje-takie perełki a nie to co wszyscy:)
                  • Gość: Richelieu* Re: modne miasto IP: 195.117.90.* 12.08.04, 15:16
                    kochana? łof
                    gdański falowiec to także obiekt sławny
                  • wuj_truj Re: modne miasto 12.08.04, 19:29
                    na Przymorzu, ul. Kołobrzeska:)
                    • inezja21 Re: modne miasto 13.08.04, 12:14
                      Dziękuję,zapamiętam:)
      • kobieta.nad.wodospadem Kazimierz nad Wisłą n/t 12.08.04, 10:37
      • kobieta.nad.wodospadem no i oczywiście Wrocław :-) 12.08.04, 10:39
        najmilszy Rynek w Polsce - bez żadnych aut, rowerów i smieci
        czysto, wesoło, i z przepieknym Placem Solnym, na którym nawet o 3 w nocy
        kupisz kwiaty - jake tylko zapragniesz ;-)
        • penelope_75 Re: no i oczywiście Wrocław :-) 12.08.04, 14:59
          Kazimierz, Zakopane, Sopot no i Warszawa :)
      • martulla Re: modne miasto 12.08.04, 15:27
        propozycje mam 2
        1) dla ludzi szukającyhc czegos "innego" - moje rodzinne miasto, czyli Łódź:
        secesja, eklektyzm, Muzeum Sztuki, Piotrkowska, PAłac Herbsta, PAłac
        Poznańskich, cmentarz na Ogrodowej, Kirchol, kafejki, puby i retsuracje na
        Piotrkowskiej
        2) Toruń - zupełnie nie doceniane przez turystów, a chyba jedno z piekniejszych
        miast w Polsce z urzekającym bulwarem i cudowna starówką - niestety, nie ma
        gdzie tanio przenocować i poza Sfinxem gdzie zjeść, ale skoro to ma byc na
        jeden dzień...
        pozdrawiam, a Trójmiasto w lecie zdecydowanie odradzam:)
        • inezja21 Re: modne miasto 13.08.04, 12:17
          Toruń chętnie, ale Łódź? Byłam w Lodzi, potwornie mnie to miasto przygnębiło,
          mało mnie na ulicy nie napadli, w kazdej bramie czyha grupka bandytów, szaro,
          brzydko, ponuro, tylko Piotrkowska i Galeria Łódzka jako tako wyglądają.
          Piotrkowska całkiem przyjemna. Mogłam pogłaskac po głowie Artura i Juliana:)
          • miska_malcova Re: modne miasto 15.08.04, 18:25
            mam wrażenie, że dla wawiaków i ślązaków najbardziej trędnym miastem jest
            Zakopane. Cholera wszędzie ich pełno... Na szczęście omijałam Krupówki, bo tam
            aż czarno od nich. Na szczęście również większość nie przyjechała połazić po
            górach, więc spokojnie łaziłam...
            • blinski Re: modne miasto 15.08.04, 18:57
              e tam, dla wawiaków najbardziej trędny jest wciąż kraków:) (rymło się).
              • miska_malcova Re: modne miasto 15.08.04, 20:01
                tak? Kurde nie zauwazyłam :-)
                • blinski Re: modne miasto 15.08.04, 21:36
                  hah, no bo krakowiak ci powie - 'warszawiak twój wróg!', a warszawiak -
                  'kraków? najładniejsze miasto w polsce, lubię je':)
                  to oczywiście sytuacja przeciętna (chyba, tak mi się wydaje), nie mówię
                  oczywiście że każdy tak reaguje.
                  • inezja21 Re: modne miasto 16.08.04, 12:37
                    bliński! Lubisz Kraków? Przyjedź kiedyś, spotkamy się w realu!!!!
                    • blinski Re: modne miasto 16.08.04, 12:44
                      no pewnie, że lubię kraków:) a kto nie lubi:)?
                      może kiedyś przyjadę, skoro zapraszasz;)
          • Gość: ale Re: modne miasto IP: 193.111.166.* 16.08.04, 13:03
            oczywiście wszytko kwestia gustu - jedni lubią macać bo brązowych głowach
            okropne posągi, czy zachwycaja sie plastykową Galerią Łódzka, inni wolą Muzeum
            Kinematografii, Księży Młyn, ŁAgiewniki...
      • goscgazety Coś ciekawego nietypowego 15.08.04, 20:08
        W drodze z Warszawy na śląsk możesz zjechać kawałek i zobaczyć elektrownie w Bełchatowie, chyba największą w Europie, elektrownia stoji na skraju wielkiej wyrwy, bardzo głebokiej i szerokiej, powstałej po eksploatacji węgla. Jest tam taras widokowy, widok jak na księżycu, jak w filmach sci-fi.
        Przejeżdzając przez ślask warto zobaczyć w Gliwicach najwiekszą drewnianą wieże w Europie (ponad 100m wys.), radiostacje gliwicką, gdzie nastąpiła prowokacja niemiecka 31 sierpnia 1939r, następnego dnia ogłoszono wojnę z III Rzeszą.
        Same Gliwce tez są godne polecenia na jeden dzień; dużo zieleni, Palmiarnia Miejska, troche zabytków i architektury, puby na poziomie , dyskoteki, po 20:00 miasto tez żyje. Wyróżniające sie miasto na Śląsku, inne niż reszta i blisko gór oraz Czech (1h drogi samochodem). Nastepnego dnia możesz wybrać się np do Wisły zobaczyć góry i Małysza - misztrza świata w skokach narciarskich. Później może śląsk cieszyński, dalej Czechy i w kierunku Prahi.
        • inezja21 Re: Coś ciekawego nietypowego 16.08.04, 12:35
          o, to naprawdę fajne.Muszę to skopiowac do jakiegos katalogu:)
      • Gość: ja Re: modne miasto IP: 5.3.1R2D* / 212.38.128.* 16.08.04, 13:47
        hmmm... z 'modnych' to polecam Darlowko, w rankingu polityki na 2 miejscu tuz
        po sopocie :) jezdze tam od dawien dawna i tu takie mile zaskoczenie :) nie
        wiem jak teraz z polsce nad morzem ale polecam, w polowie lipca bylo cudnie,
        opalenizna do dzis sie trzyma :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka