sabriel 21.06.15, 11:09 Macie coś od nich? Jak się nosi, jak z jakościa tych rzeczy. Ciuchy mają bardzo fajne, tylko ceny wydają mi się wysokie 200 -400 zł. Ciekawa jestem czy jest to adekwatne do jakości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Risk made in warsaw 21.06.15, 18:15 Weź mi powiedz, co widzisz w nich fajnego, bo nie widzę różnicy między nimi a innymi firmami szyjącymi z dresu? Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Risk made in warsaw 21.06.15, 21:21 Przede wszystkim lubię rzeczy z dresu. Oczywiście jakieś zwykłe bluzy z kapturem czy takie najzwyklejsze spodnie dresowe to spokojnie można kupić w różnych miejsach za grosze. Widzę jednak fajne kroje sukienek ( kopertowa, rzymskie wakacje), spódnic i koszul ( safariska), zajebiste spodnie z obniżonym krokiem. I tego nigdzie indziej nie widziałam. Jest jeszcze inna firma szyjąca z dresu - Jomu, ale akurat te rzeczy tak średnio mi się widzą. Risk bardziej klasyczny mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mim_maior Re: Risk made in warsaw 21.06.15, 21:25 Kroje rzeczywiście niebrzydkie. Co do jakości szycia, to trudno stwierdzić na zdjęciach - mało szczegółowe. Natomiast materiał wygląda na tani - cienka wiskozowa tkanina z domieszką elastanu. Biorąc to pod uwagę - oraz fakt, że kroje, choć ładne, to raczej proste - ceny są zdecydowanie przesadzone. Kupiłabym to za połowę. Zwłaszcza topy i tiszerty, które są absurdalnie drogie, Odpowiedz Link Zgłoś
solange1 Re: Risk made in warsaw 22.06.15, 15:07 Mam od 3 lat długą spódnicę z szarfą, w ciepłe miesiące użytkowaną i praną bardzo często. Jakość jak dla mnie bez zarzutu, bardzo miły, mięsisty materiał, wg mnie inny niż np. dresy z sieciówek. Nic się nie zmechaciło, ani nie popruło. Nie mam żadnych bluz ani podkoszulek, więc nie wiem jak ze szwami. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Risk made in warsaw 22.06.15, 20:13 Ok dzięki. Chodziło mi właśnie o opinie osób, które coś od nich mają i napiszą jak się użytkuje i wygląda po praniu. Bo to, że komuś się coś podoba lub nie podoba, lub nie widzi wizulanie różnicy między bazarkowym dresem to już kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Nie widzę? 22.06.15, 20:58 A skąd to przypuszczenie? Widzę, widzę. Chyba mam prawo nie lubić ani jednego, ani drugiego? Ty zaś rozumujesz na zasadzie "jeśli komuś nie podoba się ani łysy, ani siwy, to ten ktoś nie widzi różnicy między łysym a siwym". Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Nie widzę? 23.06.15, 18:50 Ja nie twierdzę, że nie masz prawa, ale mnie to w zupełności nie interesuje. Najważniejsze, że mi się ich rzeczy podobają. Prosiłam o opinie osoby, które mają ciuchy z Riska,aby wypowiedziały się jak się te rzeczy noszą i jak wyglądają po praniu. Odpowiedz Link Zgłoś