Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki

03.10.04, 20:24
    Witam
    Spacerując ulicą da się zauważyć, że coraz więcej pań obwiązuje swe szyjki
    różnego typu szalami, apaszkami, chustami? A Wy? Czy również to szaleństwo ,
    zresztą bardzo fajne, Was ogarnęło? Jak chusty, tudzież szale nosicie i do
    jakich ubrań? Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 03.10.04, 20:54
        lubie szale ale nie tak jak to sie dzialo w ostatnich latach, na ktora kobiete
        by sie nie popatrzylo, kazda miala kaszmirowy jednokolorowy szal , do
        wyrz....ania,
        ostatnio sama kupilam szal ale we wzorki, kaszmir, najrozniejsze odcienie brazu
        w esyfloresy
        lubie chustki/apaszki na szyje ale przewaznie tylko do pracy, na codzien raczej
        apaszek nie nosze
        • miska_malcova Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 03.10.04, 22:58
          hm... ja mam sporo apaszek i szali, ale jakos z noszeniem ich mi nie wychodzi
          :-(
      • martahelena Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 04.10.04, 08:01
        TYLKO TAKIE RĘCZNIE ROBIONE BO SĄ NAJORYGINALNIEJSZE!!!!Zresztą zobaczcie same
        • Gość: black magic women Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 09:58
          bardzo lubie wszelkie szale i chusty,apaszki mniej.nosze je na szyii,glowie
          biodrach/na "tance"/nawet dzisiaj mam czerwony welniany szalik do dzisowej
          marynarki ,ale moja faworytka jest czarna azurowa chusta,narzucona na ramiona
          letnia,wieczorowa pora....
        • Gość: marta spadaj z tym badziewiem!!! IP: 193.111.166.* 05.10.04, 13:41
          nie wciskaj nam juz tych paskudnych rzeczy na każdym topiku!
          SĄ PASKUDNE! To jest forum o modzie, a nie miejsce łapania frajerów!
          • blinski Re: spadaj z tym badziewiem!!! 05.10.04, 14:15
            to nie było zbyt sympatyczne, szczególnie że martahelena wcale się z tym nie
            wciska.
            • kochanica.francuza Re: spadaj z tym badziewiem!!! 05.10.04, 14:21
              blinski,nie strasz mnie...już myslałam,że ja mam spadać z jakimś badziewiem...
              martahelena ma to w sygnaturce,ja miałam o ojczyźnie Francji,każdy ma swoje...
              • Gość: black magic women Re: spadaj z tym badziewiem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:54
                jej;))ja tez myslalam ,ze to do mnie ,he he
            • tralalumpek Re: spadaj z tym badziewiem!!! 05.10.04, 14:31
              blinski napisał:

> to nie było zbyt sympatyczne, szczególnie że martahelena wcale się z tym nie
              > wciska.
              >
              >
              >
              >
              blinski oj wciska sie wciska
              juz pare osob jej zwrocilo uwage ze spamuje ale panienka jest konsekwentna w
              reklamie
              • blinski Re: spadaj z tym badziewiem!!! 05.10.04, 15:47
                ma to w sygnaturce, tak jak jej kiedyś radziłyście. to, że czasem o tym
                przypomni - to co, ma się tego wstydzić bo wam się nie podoba? kurcze, ja też
                nie lubię spamu ale od jakiegoś czasu wydaje mi się że naprawdę przeginacie.
                • Gość: marta Re: spadaj z tym badziewiem!!! IP: 193.111.166.* 06.10.04, 13:00
                  To sobie zobacz z jaka czestotliwością i w ilu topikach jednocześnie te szmaty
                  ze sznurków, aniteksów i kupowane na Stadione są reklamowane. Normalnie za
                  baner reklamowy się płaci, było nawet ogłoszenie- twój link na forum, a ta
                  osoba robi sobie reklame za darmo. Cwaniactwa i akwizycji nie znoszę!
                  brrrr
      • Gość: troll Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.10.04, 20:39
        Ja mam dużo chust. Wszystkie z lumpeksów i wszystkie śliczne, tylko niestety
        nie do końca wiem jak je sobie zawiązać i opętać w okól szyi, żeby się to to
        ładnie prezentowało.
      • powerpuffgirl Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 04.10.04, 21:32
        ja uwielbiam szaliczki :) ale mój chłopak jęczy, ze wyglądam z szaliczkiem jak
        stara ciotka =\
        • Gość: black magic women Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:55
          w apaszkach to i ja wygladam jak ciotka;))
      • enixx Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 04.10.04, 23:21
        Szaliki uwielbiam. Zima zawsze mam na szyji cos cieplutkiego, szerokiego,
        kolorowego, slicznego :) Apaszek nie nosze.
        • enixx Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 04.10.04, 23:24
          Ło matko...szyi...przeparszam :-D
      • hiii Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 04.10.04, 23:58
        bardzo lubię takie dodatki, od dosyć dawna (jakiś dwóch, trzech lat) noszę
        chusty, szale, apaszki etc. - w różnych kolorach, z różnych materiałów (np.
        ciemnooliwkowy gnieciony długi szal, haftowany szalik z aksamitu w kolorze
        brudnego różu czy jedwabna chusta w kolorze czerwonego wina). W zasadzie noszę
        je na co dzień, według mnie dobrze dobrane dodatki (nie tylko takie, rzecz
        jasna, też np. biżuteria czy buty) są bardzo istotnym elementem stroju,
        stanowiącym w dużej mierze o jego oryginalności.
        • kochanica.francuza miodzio! 05.10.04, 14:14
          oznajmiam,,że widziałam 2 baby:
          jedna lekko południowej urody,czerwona kurtka skórzana,trawiasty szal przez plecy

druga krótka kurtka trawiasta,takiż szaliczek

nośta,baby!!!nośta!!!!
          • Gość: Madzia Uwielbiam szale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 18:42
            Uwielbiam welniane dlugie pasiaste szale. Nosze je jak tylko troche sie
            ochlodzi od polowy wrzesnia do marca :]
      • papryczka_ag Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 05.10.04, 15:19
        Żywie ogromną sympatie do szalików wełnianych, jednokolorowych, najlepiej
        bardzo długich. Dopuszczam jakieś fajne paski, ale wzorków przeróżnych nie
        lubię.
        Jestem zmarźluchem, potrafie juz w październiku zakładać szalik ( nawet dziś
        mimo ciepełka wystartowałam w szaliku, ale grypa nie wybiera ).
        Apaszki są traktowane przeze mnie po macoszemu - czasem tylko takie malutkie i
        krótkie chustki wiążę sobie na szyi na kształt obroży.
        • b_bb Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 05.10.04, 22:56
          Apaszki, chustki i szaliczki- mam tego mnóstwo, ale nie noszę. Lubię mieć,
          oglądać i podziwiać. Niektóre mam w kolorach, które do niczego mi nie pasują, w
          dziwne wzory ( np. buraki i marchew:P). Wszystkie są jedwabne, kupione w
          lumpeksach, wiele znanych firm. Bardzo rzadko coś z tego zakładam, ale dokupuję
          kolejne. ;P
          Szaliki traktuję jako ocieplacz szyi, który, poza grzaniem, ma pasować do
          płaszcza/kurtki.
      • vendea Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 06.10.04, 13:08
        jestem fanka roznych dodatkow 'okoloszyjnych'. mam duzo szalikow, ktore
        sama 'przysposabiam' - obcinam fredzle i zszywam podwojnie, tak ze robi sie
        grubszy i solidniejszy i bez zadnych 'chwostow' ktorych nie toleruje. kolory -
        'wyrobnicze' czyli szaroscie i czern oraz 'energetyczne' moj ukochany
        fioletowy, zielony i pomaranczowy.

mam tez 3 'futrzaki' - ogon rudawego lisa, ciemno brazowy kolnierzyk z krolika
        i (nowy nabytek - cudo) szary dlugi prostokatny szal z lisa. ciesze sie bo
        podobno futrzane dodatki w tym sezonie bardzo modne :-)

apaszki raczej nie - chyba ze jako dodatek 'alternatywny' - ostatnio jako pasek
        w spodniach :-) cos a la miranda z 'diabel ubiera sie u pracy'

w zwiazku z ochlodzeniem jesiennym poszalalam i jestem w trakcie licytowania na
        allegro kolejnego nabytku - 2 metrów szlika z wloczki akrylowej w teczowe
        paski :-D bu ha ha ha szki
      • lu.lu Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 06.10.04, 13:26
        ja mam mnóstwo apaszek i szliczków,ale nie wiem jak to
        zakładać,zawiązywać,przewiązywać,do czego zakładać i jak nosić...;/
        Skoro jak widzę nie tylko ja mam taki problem,może ktoś doradzi jak się nosi
        apaszki itp.;)
        pzdr!
        • Gość: go Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:36
          nie noszę, tak samo jak golfów - nie cierpię jak mam coś na szyi, strasznie mnie to drażni i przeszkadza.

oczywiście szalik w zimie noszę :)
        • vendea Re: sposoby na apaszki... 06.10.04, 13:37
          koniecznie przeczytaj 'diabel ubiera sie u prady' - jedna z glownych postaci to
          redaktor naczelna pisma o modzie - ma nawyk noszenia bialej apaszki od hermesa -
          nosi ja wiec roznie - jako bransoletke na nadgarstku, jako pseudo naszyjnik,
          jako ozdobe wpleciona we wlosy itd... bardzo smiszna ksiazka swoja droga :-)
          • papryczka_ag Re: sposoby na apaszki... 06.10.04, 13:40
            Książkę stanowczo polecam... Naprawdę fajna i jak się okazuje - może czasem się
            przydać taka wiedza :)))
        • papryczka_ag Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 06.10.04, 13:38
          Ja, jak wspomniałam, stosuję rzadko. Inne dziewczyny widuję z apaszkami w roli
          paska przy spodniach, do koszuli przewiązane na supeł ( coś w stylu krawata ),
          czasem wiszące na szyi i spięte broszką albo dekoracyjną klamerką. Również
          widuje apaszki jako element fryzury - zamotane wokół gumki do włosów, a raz
          nawet widziałam wplecioną w warkocz ( dość interesujący efekt ). Niektóre
          przewiązują wokól kapelusza czy lekko kapeluszowatej czapki. Zastosowań są
          pewnie setki :)
      • vendea Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 06.10.04, 13:47
        ksiazka zabawna i bardzo ciekawa :-D troche nawet zazdroscilam wrazen
        bohaterce, znalezc sie na krotko w takim piekielku, inspirujace przezycie :-)

ludzie opetani moda! ksiazka niby krytykuje, ale nie moglam sie od niej oderwac
        szczerze mowiac takze z uwagi na opisy ubran, butow, dodatkow... oj, sama
        jestem zwariowana na tym punkcie :-) buhaki
        • papryczka_ag Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 06.10.04, 13:49
          Ty sie śmiejesz a ja to miałam przez 3 miesiące na żywo... Na szczęście w
          polskim wymiarze.
          • vendea to tobie tez zazdroszcze troszke! :-D n/txt 06.10.04, 13:59
      • inezja21 Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 06.10.04, 15:31
        Ja lubię,mam różne,ale z reguły apaszki,czyli kwadratowe:dobrze jest np.ubrać
        fioletową apaszkę do czarnego płaszcza i czarnych spodni,żeby tak tą czernią
        nie straszyć...
        apaszka lub szaliczek może się ładnie komponować z ozdobą do włosów na
        przykład,rozświetlać twarz...
        • Gość: marta Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: 193.111.166.* 06.10.04, 15:47
          inezja21 napisała:

> Ja lubię,mam różne,ale z reguły apaszki,czyli kwadratowe:dobrze jest np.UBRAĆ
          > fioletową apaszkę do czarnego płaszcza i czarnych spodni

NA BOGA!!!! Następna!
          Dziewuszki, ubieramy choinkę, manekina, lalkę, ale rzeczy na siebie zakłądamy
          lub wkładamy...
        • armyofme Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 06.10.04, 15:49
          Mam jeden sweter z odkrytymi ramionami i do niego noszę czarną apaszkę z bardzo
          delikatnymi białymi wzorkami. Do innych rzeczy nie, za to bardzo uwielbiam
          szaliki, zimowe. Do czarnego płaszcza świetnie się prezentują ale nie zawiązane
          ale opuszczone wzdłóż płaszcza :)
          • Gość: bula Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: 157.25.161.* 07.10.04, 11:59
            a w jakich kolorach te szaliki zimowe?
      • Gość: myslenie-szkodzi Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.10.04, 15:48
        Vendea: "'diabel ubiera sie u pracy' "

wiem że literówka ale sympatycznie Ci to wyszło ;) ;D
        • papryczka_ag Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 06.10.04, 18:14
          ???
          • Gość: grochalska Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.04, 18:49
            Ludzie, w temacie nie było nic o wzajemnym sobie dogryzaniu. To głównie do
            Marty, bo widzę, że ona do wszystkich bojowo nastawiona. Czilałcik dziewczyno,
            • Gość: marta Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: 193.111.166.* 07.10.04, 11:38
              Gość portalu: grochalska napisał(a):

> Ludzie, w temacie nie było nic o wzajemnym sobie dogryzaniu. To głównie do
              > Marty, bo widzę, że ona do wszystkich bojowo nastawiona. Czilałcik dziewczyno,

Jestem wyluzowana i "wyczilałtowana" jak tylko się da.:)
              Może warto więcej dystansu i poczucia humoru? Nie zaszkodzi, a świat wydaje się
              zdecydowanie mniej straszny. To raz.

A dwa, to za reklamę powinno się płacic, jesli ktos wykorzystuje do niej
              publiczne forum, to popełnia zwykłą kradzież.

A trzy: tyle razy juz mówiono tu o "ubieraniu" i "zakładaniu", że naprawdę
              dziwi mnie, że ktos nadal "ubiera szalik":)
              To tyle:)
              • inezja21 Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 07.10.04, 14:17
                odczepka ode mnie,będę mówić i pisać jak mi się podoba.
              • grochalska Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 07.10.04, 14:20
                Gość portalu: marta napisał(a):

> Gość portalu: grochalska napisał(a):
                >
                > > Ludzie, w temacie nie było nic o wzajemnym sobie dogryzaniu. To głównie d
                > o
                > > Marty, bo widzę, że ona do wszystkich bojowo nastawiona. Czilałcik dziewc
                > zyno,
                >
                >
                > Jestem wyluzowana i "wyczilałtowana" jak tylko się da.:)
                > Może warto więcej dystansu i poczucia humoru? Nie zaszkodzi, a świat wydaje
                się
                >
                > zdecydowanie mniej straszny. To raz.
                >
                > A dwa, to za reklamę powinno się płacic, jesli ktos wykorzystuje do niej
                > publiczne forum, to popełnia zwykłą kradzież.
                >
                > A trzy: tyle razy juz mówiono tu o "ubieraniu" i "zakładaniu", że naprawdę
                > dziwi mnie, że ktos nadal "ubiera szalik":)
                > To tyle:)
                Otóż, nie wyliczaj mi, bo to nie marketing i mnie na liczby nie nabierzesz ;-)
                tylko stosuj się sama do tego, co mówisz. To jest forum, a nie klasówka z
                ortografii i gramtyki. Trzeba się pogodzić z tym, że nie każdy jest alfą i
                omegą. Wyrozumiałości odrobinkę. A jak masz coś takiego napisać, to lepiej się
                w język ugryź, bo ktoś napisze "ubrać", a Tobie 2+2 wyjdzie 5.
                • Gość: marta Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: 193.111.166.* 07.10.04, 15:52
                  nie ma sie co denerwować, po prostu trzeba ojczysta mowę szanować i
                  obowiązujące w niej normy, bo jak sobie wszyscy damy z tym spokój to pręciutko
                  przestaniemy się nawzajem rozumieć:)
                  i kto się nadmiernie podnieca? :D
                  • Gość: grochalska Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.10.04, 18:22
                    No właśnie :-) Kto Martusiu miła?
      • zettrzy Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 07.10.04, 03:06
        nie bardzo sobie wyobrazam jak wyjsc z domu w zimny dzien bez
        szalika/chustki/apaszki na syi ... i owszem, ladny szaliczek albo apaszka lepiej
        wyglada zima jako dodatek niz np. naszyjnik.
        Nie widze tu zadnego szalenstwa, chyba ze chodzi o jakies szyfonowe szale "na
        fortepian" czy inne ekstrawaganckie pomysly. Mam tyle roznych chustek i szalikow
        ze musialam kupic specjalne wieszaki - na jednym sie miesci dwadziescia szalikow
        - zeby to jakos zeskladowac. Tych dzianinowych oczywiscie nie wdusilam na
        wieszak, bo biedaki by sie wyciagnely do ziemi i dluzej ... maja swoja szuflade
        w komodce.
        Niektore chustki przydaja sie nie tylko do wlozenia. Mam jedna taka na ktorej sa
        wydrukowane przepisy na chyba ze trzydziesci koktajli. Bardzo sie przydaje jak
        jestem w jakims nowym barze gdzie barman dopiero sie przysposabia do zawodu i
        trzeba mu podpowiedziec jak tego drinka zmieszac.
        Ktos tam wzmiankowal lisie ogony ... tak tak tak, tyle ze farbowane na rozne
        oszalale kolory, szmaradgowy, pomaranczowy, cytrynowy ...
        • miska_malcova Re: Chusty i chusteczki oraz szale i szaliczki 07.10.04, 18:22
          lubie grube wełniane szaliki zimą oczywista :-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka