Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

spodnie w paski czy też w prążki - okropieństwo

12.10.04, 19:21
    Bardzo wiele kobiet nosi je teraz: na górze trochę obcisłe, ale o dość
    szerokich nogawkach, czarne w białe prążki. Okropnie mi się nie podobają. No
    okropnie, dawno nic nie wzbudzało we mnie takiego niesmaku w modzie, nawet
    buty z noskami. I dlaczego tyle bab je nosi??? To chyba jakiś spisek
    żydomasonerii na mnie...
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:26
        chyba nie mówisz serio.. co w nich złego? tylko mi nie mów że to, że tyle bab
        je nosi; pytam poważnie.
        • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:50
          Może istotnie tajemnica tkwi w tym, że za dużo kobiet je nosi, a one mają taki
          krój, że na złym tyłku czy nogach wyglądają fatalnie.
          No nie podobają mi się. Taki strasznie sekretareczkowaty styl. Pewnie gdybym
          zobaczyła je raz czy dwa, przeszłabym obojętnie, ale 20 czy 30 razy dziennie...
          no przecież nie każda kobieta ma taką figurę, że może wszystko beztrosko na
          siebie zakładać...
          • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:29
            ja mam do nich stosunek ambiwalentny z przewagą pozytywny, a widzieć to m/w
            widzę raz na tydzień na ulicy, a jak pewnie wiesz lubię się gapić na ludzi na
            ulicach:)
            nie jest to krój i wzór aż tak popularny jak mówisz, wydaje mi się że masz po
            prostu jakieś dziwne, ciężko wytłumaczalne uprzedzenie:)
            • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:50
              Nie nie i jeszcze raz nie. Widzę je przynajmniej 10 razy dziennie, jeżdżąc Al.
              Krakowską, Żwirkami i Muchomorkami, Grójecką, w Centrum, i czasem też przy
              Uniwersytecie.
              Gr. (że się tak lakonicznie wyrażę)
              • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:52
                no to masz jakąś obsesję, bo ja jeżdżę podobnie:) (tzn. żwirki i wigury akurat
                nie)
                • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:54
                  Po prostu nie zwróciłeś uwagi zapewne. Może właśnie zawiesiłeś oko na mnie ;P
                  ;DDD
                  • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:58
                    ja bym nie zwrócił uwagi, ja:))?
                    może na tobie też zawiesiłem oko, kto wie:) a jest na czym, że się bezczelnie
                    spytam;)?
                    • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 21:00
                      Kwestia gustu chyba. Na brak docenienia mojej urody nie narzekam ;)
        • Gość: Kasia_warszawa Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:12
          osobiscie nipodobaja mi sie one i niezmienie zdania jesli ktos znany powie ze
          jemu sie podobaja so one przechodzone
      • tralalumpek Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:27
        czarne spodnie, jak rowniez czarne kostiumy w calosci w cienkie 1mm biale
        prazki (co 2, 3cm biala nitka) podobaja mi sie bardzo
        nie podobaja mi sie natomiast bialo-czarne spodnie, paski tej samej grubsci,
        zwykle 2, 3cm szerokie

nie podoba mi sie rowniez zwrot z twojego postu: zydomasoneria
        • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:35
          mi się wydaje jednak, że j_u najzwyczajniej po tej żydomasonerii zapomniała dać
          buźki. mam nadzieję, że się nie mylę:)
          • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:46
            Myslalam, że żart jest tak oczywisty, że już nie trzeba...
            • tralalumpek Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:50
              j_u napisała:

> Myslalam, że żart jest tak oczywisty, że już nie trzeba...
              >

widzisz, ja mam za duzo, mam przesyt slowa zyd w polskim jezyku, w ktorym uzywa
              sie tego slowa tylko w negatywnym znaczeniu,
              twierdze zatem to slowo nic tutaj nie zgubilo...
              • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:55
                A czy nie rozumiesz, że to był żart właśnie z nazbyt częstego używania tego typu
                słownictwa w określonym kontekście?
                • tralalumpek Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:57
                  j_u napisała:

> A czy nie rozumiesz, że to był żart właśnie z nazbyt częstego używania tego
                  typ
                  > u
                  > słownictwa w określonym kontekście?
                  >

jezeli byl to zart to byl to bardzo glupi zart a z drugiej strony o taki poziom
                  zartow akurat ciebie nie posadzalam
                  • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:02
                    To nie jest wielce wysublimowany żart, przyznaję, prosty, ale dobry. Żeby śmiać
                    się z prostych żartów, trzeba być prostakiem lub człowiekiem nieprzeciętnym :P
                    • tralalumpek Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:14
                      j_u napisała:

> To nie jest wielce wysublimowany żart, przyznaję, prosty, ale dobry. Żeby
                      śmiać
                      > się z prostych żartów, trzeba być prostakiem lub człowiekiem nieprzeciętnym :P
                      >
                      >

widze ze bardzo sie starasz ubrac baka ktorego puscilac w kolorowa filozofie
                      w twoja nieprzecietnosc zwatpilam calkowicie
                      • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:33
                        boże, trzymajcie mnie.. tralalumpek, unosisz się teraz na oparach bufonowatości.
                      • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:53
                        Jeśli nawet twoim zdaniem puściłam bąka, to zapewniam cię, że był on puszczony
                        całkowicie świadomie, z premedytacją, a podczas puszczania zanosiłam się
                        szatańskim rechotem, nie licząc jednakowoż na dodatkowe niewątpliwe atrakcje w
                        postaci zgorszonych świętych. A ty mi sprawiłaś miłą niespodziankę :D
                  • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:31
                    tralalumpek, teraz to już chyba nie wiedziałaś jak odpowiedzieć; zwykła -
                    często stosowana i przez ciebie - ironia ci nie odpowiada?
                    • tralalumpek Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:51
                      blinski napisał:

> tralalumpek, teraz to już chyba nie wiedziałaś jak odpowiedzieć; zwykła -
                      > często stosowana i przez ciebie - ironia ci nie odpowiada?
                      >
                      >
                      >
                      >
                      bliński, nie osłabiaj mnie, kto jak kto ale ty powinienes rozumiec, że słowo
                      żyd używane jest w polsce, powiem zbyt często, żeby nie powiedziec inaczej
                      wychodzę jednak z założenia że po prostu sie jak zwykle czesz tylko doczepic do
                      mojej osoby, ot i tyle bo inaczej mówiąc "krowa na miedzy zrozumiała co mam na
                      myśli i nie trzeba jej już tłumaczyć"
                      • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:55
                        > bliński, nie osłabiaj mnie, kto jak kto ale ty powinienes rozumiec, że słowo
                        > żyd używane jest w polsce, powiem zbyt często, żeby nie powiedziec inaczej
                        > wychodzę jednak z założenia że po prostu sie jak zwykle czesz tylko doczepic
                        do
                        >
                        > mojej osoby, ot i tyle bo inaczej mówiąc "krowa na miedzy zrozumiała co mam
                        na
                        > myśli i nie trzeba jej już tłumaczyć"

eeeehh.. no i o to właśnie chodzi, że jest używane często! a jak to ktoś powie
                        przy jakiejś głupiej sprawie i na dodatek z groźnym wyrazem twarzy
                        przypominającym taką, jaką robi babcia słuchająca radia maryja, to jest to
                        powiedziane ironicznie.
                        zrozumiałem co masz na myśli, ale jest to dla mnie bzdurne; poza tym ja się
                        ciebie czepiam tylko i wyłącznie wtedy, kiedy z kolei twoje czepiactwo mnie
                        zirytuje.
        • miska_malcova Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:47
          spodnie wizytowe w prążki są piękne...
          • diab.lica Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 13.10.04, 17:06
            tez mi sie takie podobaja
            mam tez kostium spodnie+zakiet biale, z czarnymi cieniutkie paseczkamii (tenis)
            i lubie go na okres wiosenno-letni
        • smellsliketen Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 14.10.04, 07:51
          Mnie się też podobają. A co sądzisz o odwrotnej kolorystyce? Białe spodnie w
          cienkie czarne paski + marynarka?
      • Gość: hmmmmmmmm Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.04, 19:31
        a mi sie nie wydaje, zeby az tak wiele osob chodzilo w tych spodniach...
        moim zdanie czarne spodnie w prazki sa calkiem ladne.. sama takich nie mam, ale
        to nie znaczy, ze nigdy miec nie bede ;-)
      • Gość: puma Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: 213.17.150.* 12.10.04, 19:43
        Takie spodnie należą chyba do damskiej klasyki. Miałam takie z 5 lat temu,
        kiedy jeszcze mało kto w tych spodniach chodził. Materiał w prążki to tzw.
        tenis. Obecnie noszę garnitur w tym deseniu. Nie mam więc nic przeciwko.
        • Gość: black magic women Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:50
          nie wiem o jakie spodnie tu chodzi ,ale raczej nie o klasyczne w
          "tenisowy"wzor,raczej jakies new trendy;)
          • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 19:59
            Nie wiem, co to tenisowy wzór, przyznaję bez bicia. Może gdyby te prążki były
            bledsze, przetykane czarną nitką czy jak... One są bardzo cienkie, ale też
            bardzo wyraźne, no nie wierzę, żeby eleganckie kobiety lubowały się w czymś
            takim... Może to jakieś zejście wysublimowanej kultury między prosty lud ;))
            (dodaję buźki na wszelki wypadek)
            • Gość: black magic women Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:05
              tenisowy wzzor to cieniutkie paseczki na granatowym lub czarnym tle,dyskretne a
              la starsi panowie;)/ponoc w czasach ich dzialalnosci artystycznej ,material w
              taki wzor byl nielada rarytasem i kostiumolog musial je sam malowac na tkaninie..../
              • Gość: puma Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: 213.17.150.* 12.10.04, 20:06
                Również czarne paseczki na białym tle.
              • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 20:10
                Aha, ale nie mają (te z ulicy) 1mm, jak ktoś napisał. Na oko najmniej 3,
                najwięcej może i 5, bo różne rodzaje widuję.
                Może krój jest zły do takiego wzoru? No nie wiem. Nie chcę się bardziej
                przyglądać, bo dostanę białej gorączki. Bardzo lubię oglądać ludzi na ulicy i
                wyszukiwać ładnych i dobrze ubranych, dla samej przyjemności pooglądania. A
                kiedy tak wyszukuję, nieludzko wkurzają mnie wyelegantowane paniusie,
                wyglądające na ucywilizowane dziewki od deptania winogron i kapusty, przekonane
                o własnym szyku. Szukam piękna, a napatocza mi się brzydota :(
      • tralalumpek prążkowe paskudztwa 12.10.04, 20:46

www.aukcja.interia.pl/show_item.php?item=32602236

www.aukcja.interia.pl/show_item.php?item=32303948
        • Gość: hmmmmmmmmm Re: prążkowe paskudztwa IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.04, 20:49
          a to o takie spodnie jej chodzi? ja myslalam ze o takie zwykle w cienkie
          prazki. takich jak na tych linkach to ja nie chce!!!! nie chce nawet na nie
          patrzec ;-)

pozdrowionka
        • blinski Re: prążkowe paskudztwa 12.10.04, 20:51
          hehhe, te pierwsze śmieszne a drugie paskudne.
        • Gość: puma Re: prążkowe paskudztwa IP: 213.17.150.* 12.10.04, 21:15
          Okropne!!! Nie mają absolutnie nic wspólnego z klasyką.
          • j_u Re: prążkowe paskudztwa 12.10.04, 21:20
            To prawda, powalające wręcz. Ale nie o takie mi chodziło. A w necie nie mogę
            znaleźć, same jakieś ładne wyskakują ;D Chodźcie ze mną na spacer po
            Śródmieściu, to wam palcem pokażę ;DDD
        • diab.lica Re: prążkowe paskudztwa 13.10.04, 17:11
          fakt ochyda. to jest teraz modne?
        • miska_malcova Re: prążkowe paskudztwa 13.10.04, 20:58
          paskudztwo łeeeeeeeeeee
      • Gość: Richelieu* Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: 195.117.90.* 12.10.04, 21:46
        żydomasoneria mnie nie uraziła, bo tak mawia radio ma ryja, a oni wszystko mają
        do góry nogami. W dodatku obecny trend w mówieniu żyd ma podłoże strachu przed
        siłami sterującymi światem zamiast obrzydzenia przed parchem. Stąd czy to takie
        pejoratywne bardzo?

spodnie w tenis są piękne, nawet na moich chudych nogach, hehe, ale 3-4 mm, nie
        wiem. Jakoś nie rzuciły mi się w oczy jeszcze, ale wiadomo głęboka prowincja,
        wiocha zabita dechami to spodnie w paski 5 mm dotrą tu za 5 lat. A, mam spodnie
        w szkocką kratkę, bordowo-granatowo-czarne, to dopiero jest szczyt bezguścia.
        hehehe Ale za to są wąskie, hm, rozszerzane były jeszcze w sklepie
        • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 21:49
          > żydomasoneria mnie nie uraziła, bo tak mawia radio ma ryja, a oni wszystko
          mają
          >
          > do góry nogami. W dodatku obecny trend w mówieniu żyd ma podłoże strachu
          przed
          > siłami sterującymi światem zamiast obrzydzenia przed parchem. Stąd czy to
          takie
          >
          > pejoratywne bardzo?

a pejoratywne, pejoratywne, szczególnie forma w jakiej najczęściej okazuje się
          ten absurdalny strach. a tak w ogóle to strach przed czym? że żydzi zbiorą się
          do kupy i burząc katolickie przybytki jednocześnie wcisną każdemu do rąk torę?
          że przejmą cały światowy kapitał, nakupują sobie bomb i spuszczą na palestynę a
          potem oczywiście na polskę, bo nie lubią? heh
        • tralalumpek Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 21:50
          Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> żydomasoneria mnie nie uraziła, bo tak mawia radio ma ryja, a oni wszystko
          mają
          >
          > do góry nogami. W dodatku obecny trend w mówieniu żyd ma podłoże strachu
          przed
          > siłami sterującymi światem zamiast obrzydzenia przed parchem. Stąd czy to
          takie
          >
          > pejoratywne bardzo?
          >
          .....

nie mam radia ktore ma ryja więc nie wiem co w sieci piszczy
        • j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 12.10.04, 22:39
          Dlaczego spodnie w szkocką kratę mają być szczytem bezguścia???
          Ja nosić nie będę, bo zazwyczaj są w kroju obciskającym tyłek, a ja mam za
          płaski :( Ale podobają mi się.
          Mam za to spódniczkę w szkocką kratę :)
      • zettrzy Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 13.10.04, 03:03
        takie spodnie w drobne prazki, z profesorskim tuzurkiem, sa wyjatkowo fajne
        • Gość: go Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 08:09
          ja tam nie wiem o co chodzi j_u.... bo głównie mi się wydaje, ze chodzi o krój, a nie o te prążki
          no wiec ja nie wiem co to za krój - wąskie w biodrach i szerokie nogawki??? osobiście mam same spodnie w przeróżne paski i prazki (no, jedne gładkie) i żadne nie mają takiego kroju... musiałabym zobaczyć na zdjęciu
      • Gość: lola Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: 213.25.22.* 13.10.04, 14:36
        A ja rozumiem dramat j_u! Przypuszczam, że wiem o jakie Ci spodnie chodzi,
        najbardziej ohydna jest w nich zbyt duża domieszka sztucznych dodatków, jakiejś
        lycry czy czegoś innego. Dla mnie spodnie w tenis są śliczne pod warunkiem, że
        są najnormalniej w świecie z wełny, takie jakie noszą starsi panowie. A panoszy
        się to ohydztwo od ładnych kilku lat, obowiązkowe dodatki to czarne buty na
        masywnym obcasie, lakierowana czarna torebka, golf typu Orsay beżowy i lakier
        na włosach z obowiązkowym balejażem, a wszystko fatalnej jakosci. Banał.
        • Gość: formerA27 Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:53
          Czy o takie spodnie chodzi?
          www.oldnavy.com/asp/Product.asp?wdid=200200&wpid=250218
          bo moim zdaniem sa Ok i sama mam taka pare spodni.

• j_u Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 13.10.04, 16:09
            O nie, te prążki o które mi chodzi są o wiele bardziej widoczne.
            • Gość: former A27 Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:22
              kamien z serca! ;)
      • inezja21 Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 13.10.04, 16:44
        Ja mam takie spodnie i bardzo je lubię,nie zamierzam rezygnować z noszenia
        ich.Co do zwrotu "żydomasoneria"-ja jestem uczulona na wszelkie przejawy
        antysemityzmu i mam nadzieję że był to po prostu nie trafiony,niczym kulą w
        płot,żart;)
        • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 13.10.04, 17:22
          była już o tym rozmowa, inezjo:)
          • inezja21 Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 14.10.04, 17:04
            Wiem,że była,ale chciałam zaznaczyć swoje zdanie:)
      • Gość: Jasna Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:33
        A to pech, a ja tak lubię spodnie w prążki, no ale skoro koleżance się nie
        podobają to natychmiast spalę wszystkie na stosie. Tak strasznie mi zależy, aby
        zawiesiła na mnie oko i oceniła, że dobrze wyglądam. Przecież najważniejsze w
        człowieku jest to, jak się ubiera i w jaki deseń są jego/jej spodnie.

W Polsce Żyd nie jest wrogiem, ale za to każdy wróg jest Żydem.
        • Gość: lorianne masz na myśli tenis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 20:19
          1)tenis = klasyka
          2)gruba baba w każdych spodniach wygląda okropnie
        • miska_malcova Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 14.10.04, 17:08
          chciałaś być dowcipna, czy co? Nie udało Ci sie to
          • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 14.10.04, 22:08
            ale to prawda miśko, dla wielu to najstraszliwsza obelga.
            • miska_malcova Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 14.10.04, 22:22
              ale ja o żydach... nie o grubych babach :-)
              • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 14.10.04, 23:06
                no ja przeciez też.
                • miska_malcova Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 14.10.04, 23:17
                  aaaaaaaa :-) jakoś nie lubię dowcipów i wszelkich "żydowskich" insynuacji.
                  Niektórzy świat widza jako żydowski spisek. Z przyczyn prywatnych nie lubię...
                  • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 14.10.04, 23:56
                    ale to nie był dowcip ani insynuacja. to była przecież właśnie krytyka tych
                    insynuacji!
                    • Gość: Jasna Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:55
                      Brawo.

ps Są to słowa wybitnego polskiego profesora Witolda Modzelewskiego, który
                      wśród swoich studentów cieszy się ogromnym szacunkiem.
                      • miska_malcova Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 15.10.04, 10:56
                        widocznie przewrażliwiona jestem :-)
                        • tralalumpek Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 15.10.04, 11:02
                          miska_malcova napisała:

> widocznie przewrażliwiona jestem :-)

witaj w klubie przewrazliwionych!
                          • blinski Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 15.10.04, 12:56
                            może to da się leczyć?
                            :))
      • Gość: visenna Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: 217.153.179.* 14.10.04, 13:40
        A jaki fason spodni ma nosić grubsza dziewczyna? Zawsze myślałam, że właśnie
        takie z szerszymi nogawkami, i to w delikatne, tenisowe prążki, które, jak
        wiadomo wyszczuplają, ale ewidentnie się myliłam. Cóż, prowincjuszka ze mnie,
        gustu nie mam, to i słoma z butów czasem wyjdzie.
        • Gość: mika Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:02
          Gruba baba ma siedziec w domu i zza firanki patrzec na na swiat. Po co jej spodnie??? Wystarczy fartuch z poliestru.
      • marylu1 Re: spodnie w paski czy też w prążki - okropieńst 26.10.04, 18:06
        ten watek-wiele halasu o nic. A materiał w prązki to sie tenis nazywa i był
        super modny tuż przed wojna, w latach 30 i nic nowego to nie jest. A że te
        spodnie co widzisz są źle uszyte...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka