Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    20.11.04, 06:30
    czy ktos oprocz mnie nosi krawaty? do pracy do garnituru, oczywizda
    Obserwuj wątek
      • zettrzy Re: krawaty? 30.11.04, 03:35
        no widze ze jestem wyjatkiem
        • ludzka_budowla Re: krawaty? 30.11.04, 08:37
          nosilam - jak w restauracji pracowalam. nawet to lubilam. choc nie ukrywam ze
          czasem bardzo mnie wkurzal, ale mus byl musem.
      • Gość: kotka kleo Re: krawaty? IP: 212.160.130.* 30.11.04, 09:37
        Ja noszę z żywą radością!!!!
        Kradnę mężowi, mam swoje i uwielbiam je nad życie... (przesadzam trochę). Mam
        nawet zamiar wystąpić w jednym (biały satynowy) na Sylwestra do gorsetu
        czarnego i czarnych spodni :)))
        • black_magic_women Re: krawaty? 30.11.04, 10:30
          a pamietacie taki film "annie hall"allena?zdaje sie,ze tytulowa bohaterka
          lubowala sie w krawatach;)chcialam dodac linka,ale same badziewskie plakaty sie
          pojawiaja wiec zrezygnowalam...
        • pocahontass Re: krawaty? 30.11.04, 13:43
          Czad!
      • Gość: magia Re: krawaty? IP: *.aster.pl 30.11.04, 10:47
        mój mąż , ma ich mnóstwo i ciągle mu mało.
        • Gość: maff1 Re: krawaty? IP: *.chello.pl 30.11.04, 12:17
          ja lubie nosic ..mam ich ze sto, lub nieco wiecej... ale jestem facetem.
          ..i ciagle mi mało!
      • pocahontass Re: krawaty? 30.11.04, 13:41
        JA miałam krawat na maturze! parę lat temu :) Bardzo się podobałam...
        Dziewczyny, nośmy krawaty!
        • tralalumpek Re: krawaty? 30.11.04, 13:56
          nie bede nosic, ja jestem dziewczynka a dziewczynki nie nosza krawatow
          • Gość: maff1 Re: krawaty? IP: *.chello.pl 30.11.04, 13:57
            masz rację tralalumpek!
          • pocahontass Re: krawaty? 30.11.04, 13:59
            a czy ktokolwiek, kiedykolwiek powiedział, że dziewczyny, kobiety nie powinny
            nosić krawatów? Przeciwnie w kolekcjach od lat pojawiają się krawaty w strojach
            kobiecych.
            • tralalumpek Re: krawaty? 30.11.04, 14:01
              pewnie ze sie pjawiaja
              bylo nawet pare znanych kobiet ostentacyjnie noszacych krawaty
              tylko ze to byly takie troche inne kobiety czyli kobiety inaczej
      • Gość: ekler Re: krawaty? IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 30.11.04, 14:04
        a mi sie podobaja krawaty u kobiet:)
        • annie_laurie_starr Uwaga!!! Bedzie ZART!!!! 01.12.04, 22:28
          Zettrzy, Ty sie lepiej od razu przyznaj, ze masz na imie Ranata, a ze krwat
          jest bialo-czerwony z autografem samego przewodniczacego. ;)

P.S. Lepiej ostrzec wiare przed moimi zartami, bo rozne rzeczy moga potem
          wyniknac.
          • zettrzy Re: Uwaga!!! Bedzie ZART!!!! 01.12.04, 22:49
            annie_laurie_starr napisała:

> Zettrzy, Ty sie lepiej od razu przyznaj, ze masz na imie Ranata, a ze krwat
            > jest bialo-czerwony z autografem samego przewodniczacego. ;)
            >
            > P.S. Lepiej ostrzec wiare przed moimi zartami, bo rozne rzeczy moga potem
            > wyniknac.

eeejjj:
            ja jestem zettrzy z malej litery. ty tez jestem z malej, tak lubie nieformalnie,
            adresuj mnie prosze w tej konwencji, nie musimy tu sie adorowac.
            Aluzji do imienia Ranata i krawatu z podpisem przewodniczacego nie lapie bo nie
            moge z przyczyn oczywistych. Zakladam ze jest smieszna wiec sie ciesze. Nie ma
            to jak pozartowac.
            Wiara sie zaklina ze ma "ostre poczucie humoru" no to dlaczego naskoczyla na
            niewinny dowcip?

PS. Krawat ma na sobie obrazek golej baby ale mi wolno bo:
            1) sama jestem baba
            2) baba na krawacie podobniez pochodzi z malunku Picassa wiec sie liczy jako
            "sztuka"
            • annie_laurie_starr Re: Uwaga!!! Bedzie ZART!!!! 02.12.04, 07:56
              Ta duza litera pojawila sie, bo to byl poczatek zdania. Ale juz nie bede...
              Zazdroszcze Ci, ze zjesz w takim swiecie, ze nie slyszalas o Samoobronie i
              poslance Renatce.;)
              P.S.
              Gola baba na babie ubranej to nie jest zly pomysl.
              • zettrzy Re: Uwaga!!! Bedzie ZART!!!! 03.12.04, 05:20
                annie_laurie_starr napisała:

> Zazdroszcze Ci, ze zjesz w takim swiecie, ze nie slyszalas o Samoobronie i
                > poslance Renatce.;)

eee, ten moj swiat tez ma swoje idiosynkrazje ... nie ma czego zazdroscic ...
                chyba znowu popadne w polityke ;))) dosc
      • r.richelieu krawat jest bardzo kobiecy 02.12.04, 00:00
        noszę bardzo często chustki zawiązane jak krawat i przytrzymywane marynarką z
        dołu a kołnierzykiem z góry. Normalne krawaty lubię śmieszne, w zające albo
        pszczółki, hehe, a taki typ daje wręcz konieczność noszenia ich rozwalonymi pod
        szyją, dyndającymi z niechlujnym (czyt. artystycznym nieładem) wyglądem.
        Krawaty eleganckie, np. białe do białej koszuli z lycrą albo czarne do czarnej
        też noszę, znaczy mam biały akurat, ale czarny też nosiłabym gdybym miała;)
        właśnie do miejsc kwalifikujących się do elegancji, np. opera, ale przy
        premierze już bym się zastanowiła czy wypada. Jakoś te szczególne okazje są
        mocno seksistowskie w ubiorze. Krawaty codzienne męskie, no cóż, nie noszę,
        chyba, że mi odbije albo chcę jeszcze bardziej zwrócić uwagę na siebie niż
        zwracam bez gadżetów. Bo krawat to jednak gadżet w przypadku kobiety. Jest
        najbardziej widoczną częścią jej ubrania i sam stanowi o charakterze ubioru.
        Czy nie jest kobiecy? Jest i to bardzo, bo zwracając sobą uwagę przyciąga. A
        jeśli wisi na nagiej piersi osłoniętej marynarką to przyciąga we właściwe
        miejsce, hehe. Ale w moim wypadku wynika to noszenie z faktu noszenia non stop
        marynarek, jakoś jedno z drugim się idealnie komponuje, a moja dziewczyńskość
        niechcąca się zestarzeć raezm z metryką, ma szansę nabrać innego charakteru.
      • jasna_79 Re: krawaty? 02.12.04, 12:40
        Ja mam jeden - czerwony i od czasu do czasu zakładam do białej koszuli i czarnej
        krótkiej spódniczki, do pracy. Ale nie za często - taki żart ciągle powtarzany
        może szybko znudzić.
        Krawaty generalnie u kobiet są bardzo sexy, zwłaszcza jak ktoś wyżej napisał do
        gorsetu.
        Ja nie noszę, bo wolę ładną biżuterię.
        • miska_malcova Re: krawaty? 04.12.04, 15:06
          Nie noszę krawatów, ale podobają mi sie krawaty noszone przez kobiety
          pod warunkiem, że to pasuje do niej no i stroju oczywiście
      • Gość: Richelieu* widziałyście prowadzącą miss? IP: 195.117.90.* 04.12.04, 22:59
        program oczywiście dziadostwo, ale akurat włączyłam a tu prowadząca Chinka w
        krawacie i.. koralach i broszy i czerni i bieli i atłasowej marynarce i
        atłasowej spódnicy
        • veritas1 O MATKO SERIO 06.12.04, 22:33
          Naprawde w atlasowej? Moja babcia uzywala atlasu do polerowania sztuccow!
          • Gość: Richelieu* Re: O MATKO SERIO IP: 195.117.90.* 06.12.04, 22:40
            a irchy do czego się używa?
            • veritas1 do zakrywania brzydkich doktorantek 06.12.04, 23:07
              • Gość: Richelieu* Re: do zakrywania brzydkich doktorantek IP: 195.117.90.* 06.12.04, 23:20
                te veritas, lepiej mnie nie zaczepiaj, bo na gwałt szukam ojca dla dziecka i
                myślę, że twoja ruchliwość się nadaje
      • marmarx00x Re: krawaty? 02.02.24, 15:00
        Chętnie odkopię ten wątek :-) Zaciskam krawat zawsze wychodząc z domu, i to dosłownie zaciskam, ponieważ uważam, że krawaty są bardzo wygodne, pod warunkiem, że mamy idealnie dopasowany kołnierzyk bez luzu. Dobrze zaciśnięty krawat lepiej się układa na koszuli, delikatnie stercząc ponad nią i nie odczuwam dyskomfortu ani uczucia podduszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka