Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mala pomoc z szyciem

14.02.05, 21:31
    mam maly problem, projektuje ubrania i za jakis czas bedzie mial miejsce
    pokaz moich 'wyrobow' , projekty mam , nawet calkiem sporo ich jest natomisat
    malusi problem jest z szyciem, poniewaz nie umiem tego robic a chcialabym
    zrobic to sama, moze sa jakies serwisy www na ktorych sa potrzebne informacje
    albo same mi pomozecie chodzi o jakies rady wskazowki? z gory dziekuje:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gocha Re: mala pomoc z szyciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 00:00
        Jeżeli nie masz pojęcia o szyciu, to może być ciężko... Tu sie liczy głównie
        praktyka. W Burdzie możesz znaleźć gotowe wykroje z opisami, ale jeżeli sama
        projektujesz fasony, musiałabyś znać sie na konstruowaniu wykrojów a tego na
        www sie nie nauczysz. Potrzebny byłby co najmniej kurs krawiectwa czyli teoria
        plus praktyka.
      • Gość: cobe Re: mala pomoc z szyciem IP: 148.81.192.* 15.02.05, 08:50
        Problem jest DUZY!!!! Masz niedługo pokaz, masz projekty i chcesz szybko
        nauczyc się je wykonać? Musisz po prostu kogoś zatrudnić do uszycia tych ubrań.
        Szycie jest trudną sztuką i strony www. niewiele tu pomogą, a przynajmniej nie
        w tak krótkim czasie. Trzeba dużo ćwiczyć, wiele rzeczy się zmarnuje, często
        się nie udaje, często nie wychodzi tak jak na projekcie, poza tym ważna jest
        jakość wykończenia - problemów jest mnóstwo, a ty piszesz o małym problemie ha
        ha :)
        • Gość: art-mulinka Re: mala pomoc z szyciem IP: *.chello.pl 23.02.05, 15:18
          Ostatnio szyłam dzianiny na overloku dla jednej projektantki z W-wy.Wyszło
          znakomicie.Szyję w domu też na normalnej maszynie.Mogę szyć wszystko, ale jak
          będzie skrojone lub będzie forma do krojenia.Wykańczam bardzo dokładnie tym
          bardziej, że haftuję zawodowo ręcznie na ubraniach.Liczy się precyzja i
          dokładność.Mam swoją stronę pasja-haftowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka