Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SNOBIZM-NO TO CO

22.02.05, 18:28
    Jestem snobką.Chyba....Sama nie wiem.Kupuję ubrania i drogie i tanie-
    począwszy od trampek Armaniego kozaków Ballin'a przez ubrania od Krizia,a,CK
    (ktorego ceny w miarę się normują)skończywszy na rzeczach od Levis'a czy
    bluzce kupionej za 20 zł.Wiem że lubię dobre rzeczy.Wiem że lubię dobre
    kosmetyki i tak samo jak założycielka tematu nie dam się przekonać że
    Dr.Irena Eris jest lepsza niż Babor,Kanebo bądź Lancome.Oczywiście
    największym snobizmem jest dziś udawanie"NIE-SNOBA"czyli zaszycie się w domku
    na przedmieściach ubieranie się w rzeczy markowe,ale bezmetkowe,czyli tzw NO
    LOGO.Ale tak jak kosmetyków używam aby pielęgnować urodę,tak ubrania kupuję z
    myślą o tym,aby się podobać.I nikt mi nie powie że nie ubieramy się dla
    innych.Przynajmniej w Polsce.Co do snobizmu,to o ile jestem snobką potrafię
    tym snobizmem manipulowć.w towarzystwie znajomych mniej zamożnych nie mogąc
    się oprzeć chwalę się że kupiłam okulary od Gucciego,ale zaraz potem
    (zawstydzona)nadmieniam że udało mi się też "złowić" ten śliczny gorset
    za..za..o zgadnijcie za ile?za 110 zł!(w rzeczywistości kosztował 1800 zł)z
    jednej strony jestem pewniejsza siebie otaczając się bzdurami-wiem że to
    puste,płytkie.oczywiście że tak,ale nie potrafię zadzierać nosa niczym
    Alexis.A może zadzieram i tylko mi się tak wydaje?Dla fashion victim polecam
    sklep LIMIT przy ulicy Bonifacego,na rogu z Sobieskiego.Warto zajrzeć,czaami
    mają naprawdę fajne rzeczy znanych marek.Nie jest to sklep na poziomie
    światowm,a raczej "szafa" w której z przyjemnością można poprzebierać.
    Obserwuj wątek
      • lucy215 Re: SNOBIZM-ALE PO CO? 22.02.05, 18:48
        Apeluję do : snobek, różowych blondi i szarych myszek. Kobity dajcie sobie
        spokój z tego typu wątkami!
        To jest bezsensowne,jałowne,nie prowadzi do nieczego konstruktywnego, a
        powyższa wypowiedź jak najbardziej na to wskazuje.
        • lucy215 Re: SNOBIZM-ALE PO CO? 22.02.05, 18:49
          jałowe, nie jałowne oczywiście.
      • b_bb Re: SNOBIZM-NO TO CO 22.02.05, 19:03
        Taa, gratuluję. Załóż bloga i nie pisz tu więcej.
      • vic_vic Re: SNOBIZM-NO TO CO 22.02.05, 19:29
        snobizm-no to co? No właśnie, NO TO CO? Bez odbioru.
      • Gość: gosia Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.chello.pl 22.02.05, 20:31
        tak tak oczywiście chwalenie się to jest to co tygryski lubią najbardziej a tak
        naprawdę pewnie ciuszki kupuje na bazarku.
        • Gość: NADOBNA Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 20:46
          nie na bazarku,tylko w szmateksie jesli juz.wspomnialam ze to sie
          zdarza.oczywiscie ze tygryski kochaja sie chwalic.a tak na marginesie...czy ja
          moze kogos obrazilam?czy ja komus ublizylam?chyba nie...wiec skad takie
          nieprzyjemne odpowiedzi?a może to wlasnie wspomniane wczesniej panie
          zakupujace obuwie w deichmanie?sama nie wiem dlaczego to napisalam.zobaczyłam
          post,i postanowiłam rozwinąć go od swojej strony.to chyba forum dyskusyjne.czyż
          nie?a że temat malo ambitny...więc czemu Wy mądre głowy w ogóle odpisujecie na
          to?hę?No i jeszcze jedno.....dmuchana lalka może być snobem oczywiście,ale
          zwykle jest tak że dmuchaną lalką jest dziewczę ubierające się pod pałacem
          w:białe kozaczki ze skaju na metalowym obcasie,podrabianą bluzeczkę D&G i
          kolorowe spodnie.chcialabym zwrocic uwage na to ze jednak wiekszosc osob
          majetnych z odrobina dobrego smaku nie przywdziewa na siebie kolorowych
          pior.jesli zalozysz dobre jeansy,sweterek i ladne buty do wystarczy zeby
          wygladac sexy.a do tych dmuchanych lal to ja tak naprawde nic nie mam.to jest
          ich wlasny styl i basta.powinno się Was powywozic na przymusowy pobyt w
          lepszych dzielnicach bardziej cywilizowanych panstw.Przepraszam,ponislo mnie.
          • lucy215 Re: SNOBIZM-NO TO CO 22.02.05, 21:55
            nie przepraszaj, nie pisz więcej ;)ten temat psuje krew na tym forum i nie
            służy niczemu dobremu.
            • Gość: Nicky Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.org 22.02.05, 21:59
              Bosh,po co znowu zaczynać ten wątek...przecież to już było,kto chciał się
              wypowiedział,kto nie chciał to nie.Nie ma sensu ciągnąć w nieskończoność tego
              tematu,to już odgrzewany kotlet.Mam nadzieję,że mój post jest ostatnim :)
          • elizucha-l Re: SNOBIZM-NO TO CO 22.02.05, 22:29
            Po cholere kolejny wątek, nie lepiej dopisać się do już istniejącego i tak samo
            nudnego? Nikomu nie ubliżyłaś ale nudzisz i zaśmiecasz forum.
            I o co chodzi z tymi butami od deichmana? że niby tylko takie kupujemy i
            zazdrosne jestesmy?
            Co do dmuchanych lal nie mogę sie z tobą zgodzic, one są wszedzie z kasą i bez
            kasy, wystarczy przyjrzeć się paru znanym kobietkom, które biedne nie są a
            wyglądają jak tanie bazarówy (delikatnie mówiąc). Znam wiele majętnych jak
            piszesz osób i dobrego smaku niektórym z nich brakuje i to bardzo, oj bardzo,
            te pióra kolorowe wychodzą m razem ze słomą z butów.
            Faktycznie cię ponisło...
            • Gość: NADOBNA Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 22:59
              Jeśli nie jestem zainteresowana ciężką muzyką to nawet nie wchodzę na cokolwiek
              gdzie widnieje słowo "METAL".Więc Panie i Panowie niezainteresowani....po cóż
              komentarze?Czyżbyście dali się wkręcić?:)Zobaczymy ile osób jeszcze do mnie
              napisze jakaż to głupia pusta i niemądra`jestem.
              • elizucha-l Re: SNOBIZM-NO TO CO 22.02.05, 23:11
                Do poprzedniego wątku nawet nie zajrzałam, wystarczył mi temat, jednak dyskusja
                wciąz trwa (sama nie rozumiem dlaczego) wiec innych zainteresował. Do ciebie
                napisałam z powodów które podałam wcześniej, temat juz istnieje więc nie ma
                sensu zaśmiecać forum. Nie pisałam, że jesteś głupia i pusta, bo mnie to nic
                obchodzi jaka jesteś. Myślę, ze niewiele osób będzie do ciebie pisac aby nie
                podnosic wątku. Ja już też skonczyłam, zginie śmiercią naturalną.
                • Gość: NADOBNA Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 23:13
                  Właśnie widzę moja Droga.....
      • Gość: Pokrecona Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 23.02.05, 10:17
        Nie rozumiem ze co niektóre oburzają sie ze jest taki kolejny wątek bo i po co
        ale mimo to właża tu i piszą ze ich to nie intersuje. Jak coś kogos nie
        interesuje to to omija. To troche tak jak babcie z partii moherowych beretów -
        celowo właża tam gdzie będą jakieś świnskie gazetki tylko po to zeby powiedzieć
        ze są oburzone i obrazono ich uczucia religijne.
        Po drugie - na prawie wszystkich forach zauwazyłąm dziwną zalezność -
        najbardziej zjadliwe w atakowaniu innych są albo osoby grube , gdy nie daj Boże
        ktos napisze ze mało waży albo osoby bądz niezamożne bądź ubierające sie w
        tandetnych sklepach - gdy tylko ktoś napisze ze ma cos luksusowego - jedno i
        drugie wygla mi na zazdrość
        W poście autorki nie zauważyłąm nic obrazliwego , pisze sensownie. Chyba jak
        ktoś ma pieniadze to ma prawo sobie coś drogiego kupić? Tylko jak to zrobic
        zeby nikt sie nie czepiał??
        A forum dyskusyjne jest własnie do dyskusji - najrózniejszych.
        Jak ktos napisze watek ze jego kot nie zjadł dzis whiskasa, może chory , może
        ma robaki - to nie bede tam właziłą a tym bardziej dopisywała postów jesli mnie
        to nie interesuje
        • Gość: NADOBNA Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 15:55
          Pierwszy pozytywny odzew.Niby nic a jednak miło
      • Gość: Pokrecona Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 23.02.05, 16:18
        Najsmieszniejsze ze prawie kazdy tu wchodzi i pisze zeby nie pisac a sam
        pisze :)) fajne.
        To jest FORUM MODA gdyby ktos zapomniałą czyli
        ad1 - Forum tzn ze kazdy sobie moze dusktowac do woli
        ad2 - Moda - i włąsnie o tym jest ten wątek
        • Gość: NADOBNA Re: SNOBIZM-NO TO CO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 22:52
          Byłam dziś u kosmetyczki.Zabijcie mnie za to
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka