Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wiecie co...

05.03.05, 22:32
    widziałam dziś Paulinę Holtz w tivi.
    Miała szmaragdową bluzkę,takież rajstopy czarną spódnicę i buty.
    Moja mama zakrzyknęła: Jak ona jest okropnie ubrana!

Zdziwiłam się szczerze...okazało się jednak,że chodzi o postawę Pauliny
    Holtz.To POSTAWA stworzyła wrażenie okropnego stroju.

Nie moralną,a fizyczną.Otóż wyżej wymieniona:

-garbiła się,a biust jej zwisał (nie wiem czy z natury,czy na skutek garbienia)
    -wypinała brzuch
    -nogi miała szeroko rozstawione,a stopy skierowane do środka.

Zauważyłam,że w pismach dla dziewczyn/kobiet w szale reklamowania ciuchów i
    kosmetyków pomija się zupełnie kwestię tzw."trzymania się".

A potrafi ono zepsuć efekt najpiękniejszego stroju (w tym,dzieci,efekt
    spotkania,na które w tym stroju przybyłyśmy).
    Obserwuj wątek
      • klara-klara Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:36
        Tak. Ostatnio moj kumpel powiedzial, ze proste plecy i trzymanie glowy prosto, a nawet lekko wzniesionej ku gorze (taka dumna postawa) to klucz do atrakcyjnosci kobiet...
      • zettrzy Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:38
        dlatego tylu "okrutnych" rodzicow zneca sie nad malymi dziecmi zmuszajac je do
        zajec w kolkach baletowych - jak wycwicza ten balans calego ciala i wlasciwy
        chod za mlodu nigdy sie nie beda garbic, wypinac ani szurac przy chodzeniu
        • kochanica-francuza Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:41
          zettrzy napisała:

> dlatego tylu "okrutnych" rodzicow zneca sie nad malymi dziecmi zmuszajac je do
          > zajec w kolkach baletowych - jak wycwicza ten balans calego ciala i wlasciwy
          > chod za mlodu nigdy sie nie beda garbic, wypinac ani szurac przy chodzeniu

Hmmm...prawdziwy balet,jeśli te dzieci tam go ćwiczą,z en dehors(wykręceniem nóg
          w biodrach na zewnątrz) jest niezgodny z anatomią ludzką i szkodliwy - natomiast
          wielu osobom przydałyby się "ćwiczenia antygrawitacyjne" (chodzenie z książką na
          głowie np.)
          • zettrzy Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:46
            kochanica-francuza napisała:

> Hmmm...prawdziwy balet,jeśli te dzieci tam go ćwiczą,z en dehors(wykręceniem nó
            > g
            > w biodrach na zewnątrz) jest niezgodny z anatomią ludzką i szkodliwy - natomias
            > t
            > wielu osobom przydałyby się "ćwiczenia antygrawitacyjne" (chodzenie z książką n
            > a
            > głowie np.)

to sa zajecia baletowe dla parolatkow, nie prawdziwy balet - ucza sie wlasnie
            prawidlowej postawy, rownowagi, ruchu obu konczyn, prawdziwy balet jest w tym
            wieku niemozliwy, po prostu dlatego ze mlode dzieci nie sa w stanie zapamietac
            szczegolow technicznych poszczegolnych ukladow i pozycji
            • kochanica-francuza Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:54

> to sa zajecia baletowe dla parolatkow, nie prawdziwy balet - ucza sie wlasnie
              > prawidlowej postawy, rownowagi, ruchu obu konczyn

znaczy bez technicznych wymagań typu wykręcenie?a to niech się machają
            • Gość: Klara Re: Wiecie co... IP: 194.63.135.* 06.03.05, 17:43
              E, nie kazda dziewczynka ma ochotę na balet i Bogu dzięki...Jak ktoś ma ochotę
              na karate czy szosówkę, to niech to cwiczy. Każdy sport dodaje spręzystości
              ruchom; moja kumpela , która cwiczyla "zawodowo" balet, chodząc po ulicy,
              sprawiała raczej wrażenie dziwnego chodu "z palca", nie wdzięku;/
              A chyba nic tak nie skłania do garbienia się jak...komputer:))))))
              • kochanica-francuza Re: Wiecie co... 06.03.05, 22:43
                Gość portalu: Klara napisał(a):

> E, nie kazda dziewczynka ma ochotę na balet i Bogu dzięki...Jak ktoś ma ochotę
                > na karate czy szosówkę, to niech to cwiczy. Każdy sport dodaje spręzystości
                > ruchom; moja kumpela , która cwiczyla "zawodowo" balet, chodząc po ulicy,
                > sprawiała raczej wrażenie dziwnego chodu "z palca", nie wdzięku;/

a bo zawodowo to już inne efekty daje - nogi miała wykręcone,mięśnie napięte i
                tak dalej...

> A chyba nic tak nie skłania do garbienia się jak...komputer:))))))
      • hiii Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:42
        też myślę, że to ważne. Poza postawą zwracam też bardzo uwagę na sposób
        chodzenia, wiele kobiet chodzi nieładnie, rozstawiając szeroko nogi. Jeżeli
        jeszcze się garbią, wypinają etc., to juz pełny dramat
        • kochanica-francuza Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:44
          i w ogóle skąd to łażenie ze stopami do środka!!! dawniej ludzi oduczano tego
          konsekwentnie
        • klara-klara Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:46
          Haha, dzis widzialam jedna dziewczyne/kobiete? pozujaca na "laske", ale byla dosyc chuda i nie miala pupy, tak wiec chciala sobie dodac i chodzila wygieta w palak, aby tylko ten wabik na facetow posiadac;))
          • zettrzy Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:51
            no to przyrzuce cos seksistowskiego i rasistowskiego na deser, tyle ze nie mam
            video dla ilustracji: jak kolezanka Hinduska parodiowala postawe i chod
            Murzynek, ktorym pupa czesto wystaje bardzo naturalnie (kolezanka z pracy, stad
            kolezanka, jeszcze sie przed demonstracja trzy razy obejrzala czy bezpiecznie,
            bo za to bylaby wielka draka)
            • kochanica-francuza Re: Wiecie co... 05.03.05, 22:55
              zettrzy napisała:

> no to przyrzuce cos seksistowskiego i rasistowskiego na deser, tyle ze nie mam
              > video dla ilustracji: jak kolezanka Hinduska parodiowala postawe i chod
              > Murzynek, ktorym pupa czesto wystaje bardzo naturalnie
              a tak,podobno Kubankom też
              • klara-klara Re: Wiecie co... 05.03.05, 23:00
                i ogolnie Latynoski;))) Ale ja tam nie wiem, bo sama taka mam:) Choc nie wiem czy sie cieszyc, czy nie..No, moze sie ciesze, bo nie musze palaka z siebie robic;)))
                • kochanica-francuza Re: Wiecie co... 05.03.05, 23:02
                  klara-klara napisała:

> i ogolnie Latynoski;))) Ale ja tam nie wiem, bo sama taka mam:) Choc nie wiem c
                  > zy sie cieszyc, czy nie.
                  A czemu nie? Jak masz,to się ciesz.
                  • klara-klara Re: Wiecie co... 05.03.05, 23:04
                    Przciez napisalam, ze w sumie to sie ciesze:)
      • kochanica-francuza Re: Wiecie co... 06.03.05, 16:03
        dodam jeszcze,że postawa Pauliny Holtz tworzyła
        spójną,zgarbiono-wypięto-rozstawioną całość - spójną ohydną postawę.
        o ludzie...
        • zettrzy Re: Wiecie co... 06.03.05, 22:33

> dodam jeszcze,że postawa Pauliny Holtz tworzyła
          > spójną,zgarbiono-wypięto-rozstawioną całość - spójną ohydną postawę.
          > o ludzie...

no, to mozemy mowic o stylu - kto wie moze nawet nad tym pracowala
          • kochanica-francuza Re: Wiecie co... 06.03.05, 22:44

> no, to mozemy mowic o stylu - kto wie moze nawet nad tym pracowala
            chyba usilnie...

neoturpizm?

turpizm - apologia brzydoty (vide wiersze Grochowiaka np.)
            • zettrzy Re: Wiecie co... 06.03.05, 22:46

> neoturpizm?
              >
              > turpizm - apologia brzydoty (vide wiersze Grochowiaka np.)

a nie wykluczam, w koncu kiedys wszystko wraca
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka