Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy Wy rowniez...?

IP: *.play.net.pl / *.play.net.pl 11.04.05, 17:48
    Post ten powstał po przeczytaniu wątku o Morganie gdzie jedna z uczestniczek
    dyskusji okazała sie wyjątkową miłosniczką ubran tej firmy.Pytanie brzmi czy
    Wy rowniez macie swoją ulubioną firme odzieżową, ciuchy ktore stanowią 90 czy
    wiecej % zawartosci waszej szafy??Generalnie twierdze ze zadko zdarza sie by
    ktos ubostwiał czy preferował tylko lub głównie propozycje jednej firmy,
    zazwyczaj robimy selekcję i z kazdej wybieramy cos dla siebie.Ja natomiast
    naleze do tych osob ktore mają odkręt na punkcie jednej marki i rzeczywiscie
    jej ubrania to prawie cała moja garderoba.Diesel to firma ktora trafia w 100%
    w moj gust i styl ,uwielbiam kupowac tam ubrania mam ich mnostwo.
    Obserwuj wątek
      • bez_mapy Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 17:51
        jackpot, cookai, morgan
        • Gość: morgiana Re: Czy Wy rowniez...? IP: *.play.net.pl / *.play.net.pl 11.04.05, 17:55
          Ok fajnie ale tu juz wymieniłas 3 wiec to nie jest odkręt ;-)
      • Gość: deczko Re: Czy Wy rowniez...? IP: *.chello.pl 11.04.05, 18:00
        Najchetniej ubieram sie w mango, zarze, cubusie, h&m, ale ten ostatni to z
        powodu nizszych cen. I tak naprawde chodze tylko do tych sklepow, jak jestem w
        centrum handlowym. Reszte omijam.
        Lubilam tez morgan, ale ciuchy byly stanowczo za drogie.

Dobre i ladne ciuchy ma promod, miss sixty, river island, ale tez stanowczo za
        drogie.
        • Gość: keta Re: Czy Wy rowniez...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:08
          Ja szaleję na punkcie Solaru. To 90% mojej garderoby. Jestem ich chodzącą
          reklamą. Szkoda tylko, że nic z tego nie mam.... Niech tam własna satyswakcja
          wystarczy!
          • Gość: @neta do keta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:35
            Możemy założyć klub fanów Solaru;)))Większość ,bardzo duża większość w mojej
            szafie to ciuchy tej firmy.Uwielbiam.
          • Gość: plum1000 Re: Czy Wy rowniez...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:56
            Keta to tak jak i ja;-) prawie wszystko od nich mam.
            SZkoda tylko ze ostanio dwie pary spodniz kolekcji zimowej co kupilam tak się
            mi przestaly podobac/taksie sama sobie przestalam podobac w nich/ ze bym je
            odsprzedala.jest chętna;-)?
      • marienne Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 18:07
        85% zawartości mojej szafy stanowi DIVERSE.
      • lucy215 Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 18:22
        nie mam takiej firmy, ale też głupio bym się czuła ubrana jak manekin na
        wystawie morgana, zary itd. dla mnie jest to mało kreatywne, ale jestem w
        stanie zrozumieć osoby uwielbiające jedną markę :)
        • vanillaice Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 18:27
          Moje ciuchy pochodzą głónie z : Top Secret, Terranova, Esprit i Ecco ( buty )
        • courtney Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 18:33
          lucy215 napisała:

> nie mam takiej firmy, ale też głupio bym się czuła ubrana jak manekin na
          > wystawie morgana, zary itd. dla mnie jest to mało kreatywne, ale jestem w
          > stanie zrozumieć osoby uwielbiające jedną markę :)

A czy nie sądzisz ze ubrania jednej marki ktora prezentuje konkretny styl jest
          bezpieczniej i łatwiej zestawiac i fajniej sie ze sobą komponują?Taki np
          Jackpot - styl sielski weekend ,firma ktora powiela swoje kolekcje i generalnie
          wszystko do siebie pasuje tworzac jedną stylową całosc.
          • lucy215 Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 18:38
            > A czy nie sądzisz ze ubrania jednej marki ktora prezentuje konkretny styl jest
            >
            > bezpieczniej i łatwiej zestawiac i fajniej sie ze sobą komponują?Taki np
            > Jackpot - styl sielski weekend ,firma ktora powiela swoje kolekcje i
            generalnie
            >
            > wszystko do siebie pasuje tworzac jedną stylową całosc.

Napisałam przecież że jestem w stanie zrozumieć osobę która zaopatruje się u
            jednej konkretnej firmy.
            Jasne że bezpieczniej i łatwiej, ale dobierając ubrania samemu możemy stworzyć
            niepowtarzalny styl,unikając seryjnych zestawów. Poza tym moda nie polega chyba
            tylko na "łatwo i bezpiecznie".
            • lindtt Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 18:43
              90% mojej garderoby to ciuchy z Zary. Kupuję tam od dawien dawna, wczesniej za
              granicą teraz w Warszawie. Mogę kupować tam bez mierzenia.
            • courtney Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 18:51

>
              > Napisałam przecież że jestem w stanie zrozumieć osobę która zaopatruje się u
              > jednej konkretnej firmy.
              > Jasne że bezpieczniej i łatwiej, ale dobierając ubrania samemu możemy
              stworzyć
              > niepowtarzalny styl,unikając seryjnych zestawów. Poza tym moda nie polega
              chyba
              >
              > tylko na "łatwo i bezpiecznie".

Niektorym taka modowa asekuracja wychodzi na dobre.Nie kazdy posiada zdolnosc
              umiejętnej kreacji własnego stylu .
              • lucy215 Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 19:04
                > Niektorym taka modowa asekuracja wychodzi na dobre.Nie kazdy posiada zdolnosc
                > umiejętnej kreacji własnego stylu .

Nie zaprzeczam ;) schematy też są przydatne.
      • Gość: Ivre Re: Czy Wy rowniez...? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 11.04.05, 23:36
        Zdecydowanie nie. Jakbym sie dobrze postarala to moze znalazlabym..ze 3 ciuchy
        tej samej firmy :D No, dobra, z 5 :D Ale nie wiecej ;) Nie istnieje
        marka/projektant/firma odziezowa, ktorej asortyment odpowiadalby mi az do tego
        stopnia. Moze dlatego, ze uwielbiam niepowtarzalne, niebanalne zestawy :) A
        niepowtarzalne wcale nie oznacza, iz kupuje niewiadomo gdzie pojedyncze
        egzemplarze ubran. A bron Boze. Nie stac mnie na to, chocbym sie wsciekla ;)
        Dla mnie to oznacza przede wszystkim oryginalne zestawienia, zarowno pod
        wzgledem kolorow, jak i fasonow :)
      • lwica.salonowa Re: Czy Wy rowniez...? 11.04.05, 23:38
        Podobają mi się ciuchy z Promodu i Reserved, ale mam też sporo ubrań z innych
        sklepów.
      • dori7 Re: Czy Wy rowniez...? 12.04.05, 00:42
        To ja robie za reklame Ecco - mam buty wylacznie tej firmy, z wyjatkiem jednych
        przedpotopowych martensow i jednej pary Kazarow. Jestem na te marke skazana -
        sklepy Ecco sa jedynymi, w ktorych na moje pytanie: "a czy jest 42?"
        ekspedientka niezmiennie odpowiada: "oczywiscie, a jaki kolor pani sobie
        zyczy?" :))
        • mech-k Re: Czy Wy rowniez...? 12.04.05, 12:21
          ecco, zdecydowanie najmniej obcierające buty i wzornictwo całkiem odpowiednie do
          post-punkowego stylu ;)
      • kasiahej Re: Czy Wy rowniez...? 12.04.05, 12:22
        Tak patrzę na moją szafę i widzę, że połowa to H&M. Ale co dziwniejsze to
        znaczna część tych rzeczy jest z lumpów, co dowodzi chyba ich przyzwoitej
        jakości. Mam taką zasadę, że jak wejdę do sklepu i chwycę z wieszaka 5
        przypadkowych rzeczy i 4 z nich będę skłonna na siebie załozyć to sklep jest
        dla mnie. Dotychczas mam tak tylko z h&m, co nie oznacza, że innych marek nie
        lubię, wręcz przeciwnie.
        A H&M lubię za:
        Damskie spodnie garniturowe, które nie spłaszczają mi pupy
        Gładkie bawełniane koszulki
        Bawełniane czarne majteczki, na tyle niskie, że nie wystają z biodrówek
        Duży wybór staników 75A
        Przystępne ceny
        • Gość: Sylwia Re: Czy Wy rowniez...? IP: *.wetron / *.demon.nl 12.04.05, 13:06
          W mojej szawie to raczej same WE Woman. Odpowiada mi kolop fason i material.
      • Gość: woman Re: Czy Wy rowniez...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:55
        ja kocham monsoon, ale na pewno zadna firma nie dominuje w mojej szafie, bo
        lubie totalny mix...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka