Gość: Lu@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:43 Która z Was jest lansiarą?JA, pomomo,że w realu bym sie nie przyznała, jestem nia.Stety/niestety.Walcze z tym,ale co zrobić, jak lubie mieć wszystko dopasowane,jak lubie mieć dobry kosmetyk...:-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 11:51 NIe rozumiem pytania - co to znaczy w tym przypadku "lansować się"? Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 12:57 A kto to jest lansiara? Opisz jakiś przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 13:01 a może dresiara?? też na swój sposób się "lansuje" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka333 Re: LANSIARA-lansujecie się? IP: *.aster.pl 14.05.05, 13:34 Lansiara?Co to znaczy??Kurczę ewidentnie się starzeję, bo nie rozumiem tego młodzieżowego języka!! Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 15:09 Ja słyszałam "lanser".Widocznie ktoś zapobiegliwy wymyślił już formę żeńską... "Lansować" to wprowadzać w modę,propagować,reklamować(wg słownika).Chyba się troszkę zatraciło to pierwotne znaczenie,bo w Polsce "lansowanie się" to główna domena tzw.warszawki.Chodzenie przez całą noc po wszystkich najmodniejszych klubach,noszenie najbardziej jazzy ciuchów i koniecznie superjazzy oryginalne hobby,np.hodowanie jadowitych węży w akwarium w przedpokoju,albo współczesne kino wietnamskie ewentualnie balet z wysp Fidżi...im bardziej niezwykłe,tym lepiej. Nie wiem o jakie lansowanie się chodzi autorce wątku?Bo chyba nie sądzisz,że posiadanie dobrych kosmetyków jest "lansem"? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 15:19 > Chodzenie przez całą noc po wszystkich najmodniejszych > klubach,noszenie najbardziej jazzy ciuchów i koniecznie superjazzy oryginalne > hobby,np.hodowanie jadowitych węży w akwarium w przedpokoju,albo współczesne > kino wietnamskie ewentualnie balet z wysp Fidżi...im bardziej niezwykłe,tym lepiej. o, to jak w latach 80, tez tak mielismy, nie wazne co wazne aby ekstrawagancko... a teraz mamy mode na dzieciatka, rodzinke, poboznosc, obiadki rodzinne, oszczedzanie, szkolke, egzaminki, wychowanie dzieci, przecietnosc, komunaly, zycie rodzinne, wizyty u dentysty, rozrodczosc, pieluszki, rodzine, eeee co sie bede powtarzac, krotko mowiac teraz mamy mode na brak mody Odpowiedz Link Zgłoś
aretse11 Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 15:24 no napewno posiadanie dobrych kosmetykow nie jest forma lansowania sie..ale pewnie chodzilo jej o to ze ma swoj niepowtarzalny styl..lubi sie pokazywac..jaka jest modna itd..(chociaz moda to tez pojecie wzgledne).. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 16:16 wlasnie, chodzilo mi o to ze moda jest bardzo rozna w roznych miejscach i do tego ciagle sie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Dawniej "szpan",obecnie "lans"? 14.05.05, 15:23 szpaner = lanser szpanerka = lansiara tylko że szpaner szpanował zachodnimi gaciami ,a lanser ma opracowany cały "styl życia" i "osobowość" Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: a na balety chodzicie ? :p 14.05.05, 16:26 a co to ma do lansowania sie? bo ja chodze sie pobawic, a nie pokazac. tymbardziej ze ani slawa ze mnie nie jest ani nic takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza masz na myśli imprezy czy spektakle? 14.05.05, 16:51 ani na jedne,ani na drugie...I nie pisać mi tu o "baletach" jako imprezach ,bobędę nieprzyjemna! Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: masz na myśli imprezy czy spektakle? 14.05.05, 16:56 Przed zaloba czesto chodzilam tanczyc,ale TYLKO tanczyc,w przeciwienstwie do wiekszosci ktora chodzi lansowac sie pokazywac podrywac obgadywac itp Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: masz na myśli imprezy czy spektakle? 14.05.05, 17:04 to tak a propos baletow,skoro bywanie na nich ma=lansowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: masz na myśli imprezy czy spektakle? 16.05.05, 09:37 z chodzeniem na balety to byl żart, szkoda że nia załapałyście. prosze się nie oburzać :) ale przecież osoby lansujące się czesto chodzą na balety (nalepiej grube)a ludzie chcący się pobawić idą potańczyć, do klubu, na impreze co kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś