Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LANSIARA-lansujecie się?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:43
    Która z Was jest lansiarą?JA, pomomo,że w realu bym sie nie przyznała, jestem
    nia.Stety/niestety.Walcze z tym,ale co zrobić, jak lubie mieć wszystko
    dopasowane,jak lubie mieć dobry kosmetyk...:-/
    Obserwuj wątek
      • lady Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 11:51
        NIe rozumiem pytania - co to znaczy w tym przypadku "lansować się"?
      • very_famous Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 12:57
        A kto to jest lansiara?
        Opisz jakiś przykład.
        • gosiaqus Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 13:01
          a może dresiara?? też na swój sposób się "lansuje" :D
          • Gość: myszka333 Re: LANSIARA-lansujecie się? IP: *.aster.pl 14.05.05, 13:34
            Lansiara?Co to znaczy??Kurczę ewidentnie się starzeję, bo nie rozumiem tego
            młodzieżowego języka!!
            • n_nicky Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 15:09
              Ja słyszałam "lanser".Widocznie ktoś zapobiegliwy wymyślił już formę żeńską...
              "Lansować" to wprowadzać w modę,propagować,reklamować(wg słownika).Chyba się
              troszkę zatraciło to pierwotne znaczenie,bo w Polsce "lansowanie się" to główna
              domena tzw.warszawki.Chodzenie przez całą noc po wszystkich najmodniejszych
              klubach,noszenie najbardziej jazzy ciuchów i koniecznie superjazzy oryginalne
              hobby,np.hodowanie jadowitych węży w akwarium w przedpokoju,albo współczesne
              kino wietnamskie ewentualnie balet z wysp Fidżi...im bardziej niezwykłe,tym lepiej.

Nie wiem o jakie lansowanie się chodzi autorce wątku?Bo chyba nie sądzisz,że
              posiadanie dobrych kosmetyków jest "lansem"?
              • zettrzy Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 15:19
                > Chodzenie przez całą noc po wszystkich najmodniejszych
                > klubach,noszenie najbardziej jazzy ciuchów i koniecznie superjazzy oryginalne
                > hobby,np.hodowanie jadowitych węży w akwarium w przedpokoju,albo współczesne
                > kino wietnamskie ewentualnie balet z wysp Fidżi...im bardziej niezwykłe,tym
                lepiej.

o, to jak w latach 80, tez tak mielismy, nie wazne co wazne aby
                ekstrawagancko... a teraz mamy mode na dzieciatka, rodzinke, poboznosc, obiadki
                rodzinne, oszczedzanie, szkolke, egzaminki, wychowanie dzieci, przecietnosc,
                komunaly, zycie rodzinne, wizyty u dentysty, rozrodczosc, pieluszki, rodzine,
                eeee co sie bede powtarzac, krotko mowiac teraz mamy mode na brak mody
                • aretse11 Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 15:24
                  no napewno posiadanie dobrych kosmetykow nie jest forma lansowania sie..ale
                  pewnie chodzilo jej o to ze ma swoj niepowtarzalny styl..lubi sie
                  pokazywac..jaka jest modna itd..(chociaz moda to tez pojecie wzgledne)..
                  • zettrzy Re: LANSIARA-lansujecie się? 14.05.05, 16:16
                    wlasnie, chodzilo mi o to ze moda jest bardzo rozna w roznych miejscach i do
                    tego ciagle sie zmienia
      • kochanica-francuza Dawniej "szpan",obecnie "lans"? 14.05.05, 15:23
        szpaner = lanser
        szpanerka = lansiara

tylko że szpaner szpanował zachodnimi gaciami ,a lanser ma opracowany cały "styl
        życia" i "osobowość"

• lucy215 a na balety chodzicie ? :p 14.05.05, 16:25

• ludzka_budowla Re: a na balety chodzicie ? :p 14.05.05, 16:26
          a co to ma do lansowania sie? bo ja chodze sie pobawic, a nie pokazac.
          tymbardziej ze ani slawa ze mnie nie jest ani nic takiego.
          • kochanica-francuza masz na myśli imprezy czy spektakle? 14.05.05, 16:51
            ani na jedne,ani na drugie...I nie pisać mi tu o "baletach" jako imprezach
            ,bobędę nieprzyjemna!
            • black_magic_women Re: masz na myśli imprezy czy spektakle? 14.05.05, 16:56
              Przed zaloba czesto chodzilam tanczyc,ale TYLKO tanczyc,w przeciwienstwie do
              wiekszosci ktora chodzi
              lansowac sie
              pokazywac
              podrywac
              obgadywac itp
              • black_magic_women Re: masz na myśli imprezy czy spektakle? 14.05.05, 17:04
                to tak a propos baletow,skoro bywanie na nich ma=lansowanie...
                • lucy215 Re: masz na myśli imprezy czy spektakle? 16.05.05, 09:37
                  z chodzeniem na balety to byl żart, szkoda że nia załapałyście. prosze się nie
                  oburzać :) ale przecież osoby lansujące się czesto chodzą na balety (nalepiej
                  grube)a ludzie chcący się pobawić idą potańczyć, do klubu, na impreze co kto
                  woli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka