Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ekskluzywna bielizna

IP: 217.153.63.* 01.06.05, 10:39
    Uważam że jakość bielizny jest bardzo istotną sprawą. Poruszyłem ten wątek na
    poscie o bieliznie LaSenza (ze jest słąbej jakości) i poproszono mnie abym
    wysłuchał szanownych forumowiczek co sądzą o jakości materiałów z których
    jest wykonana oraz produktach takich firm jak Chantelle, Tam-Tam, Simone
    Perele, Valisere, Charnos, Lejaby, Aubade. Wiem ze nie są one tanie ale
    podkreślam kwestię jakości materiałów. Czy czasem nie lepiej kupic jeden
    dobry kosztem np trzech tanszych i słąbszych?
    Obserwuj wątek
      • polcia-kapelusik Re: ekskluzywna bielizna 01.06.05, 10:43
        W 100% popieram.Ja stawiam na lejaby,wiekszosc biustonoszy mam wlasnie od
        nich.I nie jest mi szkoda wydac jednorazowo wiecej,niektore staniki mam po pare
        lat i wciaz wygladaja jak nowe.Owszem,zawsze piore je w reku ale jakosc i dobre
        wykonanie tez "robia"swoje
        • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 10:45
          ja tez tak mysle i w watku dot. LaSenzy zarzucono mi ...sama poczytaj.
      • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 10:54
        Z marek które wymieniłeś znane są mi tylko Chantelle, innych jakoś nie
        kojarzę...Co do bielizny tej firmy mam mieszane uczucia, gdyż nie lubię
        staników usztywnianych i typu push-up. Te które widziałam w większości takie
        były. A jak kupywać górę i trzeba i dół.
        Lelaby też nie mam.
        A gdzie ty je kupujesz?
        Na pewno nie miałabym nic przeciwko takim prezentom od swojego mężczyzny, gdyby
        rozmiar się zgadzał. A w moim przypadku przy doborze bielizny dla siebie i
        mężczyzny mmuszę liczyć na swoją kreatywność i portfel...
        • polcia-kapelusik Re: ekskluzywna bielizna 01.06.05, 11:02
          w lanoro jest ladna bielizna i w splendo-na pewno ktorys jest w klifie,w
          reducie na targowku,w promenadzie i na rogu na pierwszym pietrze w galerii
          mokotow.Sa tam marki lejaby,chantelle,simone perelle i inne.
          • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 11:26
            Rozumiem Cię Majka. Jasne ze liczy sie zasobność portfela ale czy wlasnie nie
            lepiej kupic jeden dobry versus 3 srednie? Sklepy wymienila kolezanka.
            Zobacz np sklep www.dlaniej.pl (chyba)

W GMokotów (jesli jestes z WAW) na II piętrze po środku kolo windy, kilka
            sklepów jest na ul.Chmielnej, w Klifie jest tez dobry na parterze.
            • Gość: klik90 Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.8.163.* 01.06.05, 11:29
              oj Fabiani, Fabiani...
            • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 11:35
              Na bieliznę wydaję miesiężnie ok. 500 zł (piszę miesięcznie, ale to nie znaczy
              że co miesiąc kupuję), więc wolę kupić jeden dobry i wygodny komplet, albo dwie
              koszulki z Intimissi, niż dać 500 za stanik i 300 za stringi. Jak pisałam
              ubieram jeszcze mężczyznę w bieliznę więc wydatek ponad 1000 na bieliznę to dla
              mnie przegięcie finansowe. Tym bardziej że mam bieliznę, od których jeszcze
              nie zdążyłam odpiąć metek. Na moje potrzeby ta marka wystarcza jakościowo. Jak
              pisałam wolę staniki nie usztywniane, raczej gładkie, minimalna koronka, tak,
              żeby nie odznaczały się spod ubrania.
      • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 11:41
        Ps. a odnośnie portfela to nie zarabiam mało, skąpa też nie jestem.
        • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 11:47
          oczywiscie ze 1tys to zbyt duzo jak na tego typu zakupy. zasobnosc portfela
          byla skierowana do innych. ALe widze ze zgadzasz sie ze mna ze jakosc jest
          ważna. Chantelle czy Valisere np maja miekkie biustoinosze bo tylko takie moja
          zona nosi. To tak dla info.
          • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 11:55
            No tak ale marki które wymieniłeś są uzależnione od zasobnosci portfela tak
            myślę przynajmniej Chantalle, więc o co ci chodzi, chcesz uzyskać informację o
            wysokiej jakości bieliźnie za grosze???
            Dla mnie jakosciowo nie do pobicia, przynajmniej na razie jest Intimissi a
            niekture produkty porównywalne cenowo sa z Chantalle.
      • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 12:02
        Sory za literówki.
        Ale jeszcze o tych sklepach Intimissi - uwielbiam jak ekspedientki skaczą wokół
        mnie i nie zmieniają wyrazu twarzy jak ganiam je 10 razy przy przymierzaniu
        bielizny, poza tym zawsze przy większym zakupie dają mi rabat lub sprowadzają
        egzemplarze, których nie ma wsklepie a są w katalogach.
        Do sklepów o których pisałeś niechętnie wchodzę, bo znam obslugę. No
        przynajmniej ja mam gorszcze odczucia pod tym względem.
        Najgorsze jest to że widzę zniechęcenie na minach tych panienek jak cos
        przymierzę i zastanawiam sie jeszcze nad czymś innym...
        • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 12:11
          nie chce uzyskać informacji jakość/cena bo ją znam. Zarzucono mi w postach
          dot.La Senzy ze nieslusznie pisze ze to niska jakosc za male pieniadze itp.
          Jesli chodzi o obsluge to mozesz sie domyślać jak ja męczę ekspedientki :))
          Bardzo mila obsluga jest w sklepie w centrum handlowym na Bemowie (Carrefour).
          Doradzą i także ściągną towar którego nie ma dosyć szykbo. Poza tym także
          dostaję rabat. Powtiwerdzam też że obsługa w Intimissimi jest miła ale tam też
          nie ma dobrych materiałów (to tylko moja opinia z kt można się nie zgodzić).
          Jesli chodzi o Chantalle to ceny za komplet 2 cz. to ok 300-350 PLN wiec to
          wartość powiedzmy 2ch kompletów Triumpha a nie powównywalnie lepsza jakość co
          sama wiesz (Lejaby?).
          Na tym zakończę swoje rozważania bo mam nie zmienioną opinię że produkty
          oferowane przez LaSenzę, Intimissimi, Triumpha czy rzesze polskich producentów
          to bardzo niska jakość którą widać już po pół roku używania. Ale ile sklepów i
          producentów tyle gustów i wyborów.
          • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 12:19
            "Na tym zakończę swoje rozważania bo mam nie zmienioną opinię że produkty
            oferowane przez LaSenzę, Intimissimi, Triumpha czy rzesze polskich producentów
            to bardzo niska jakość którą widać już po pół roku używania."

Chyba, że masz na myśli, noszenie przez te pół roku gaci dzień w dzień to każde
            się zedrą ;) Mam intimissi znacznie dłużej i wyglądają jak nowe (a piąrę
            wylącznie w pralce)...
            • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 12:37
              Jak masz wiele kompletów to juz masz odpowiedź. Moja żona także pierze w pralce
              wszystkie ( w specjalnym woreczku na bielizne) komplety. Intimissimi ma dobrą
              wytrzymałość ale materiały są jak dla mnie i mojej żony bardzo sztuczne.
              • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 12:39
                "Intimissimi ma dobrą wytrzymałość ale materiały są jak dla mnie i mojej żony
                bardzo sztuczne."

Ooo, to ty też te komplety nosisz?
                • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 12:40
                  jak kupuję to dotykam a to się da wyczuć, nieprawdaż?
                  • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 12:43
                    Zgadza się, też jak kupuję to dotykam. Co do sztuczności to mam inne zdanie.
                    • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 12:46
                      a to już inna inszość. Ja nie mam innej możliwości jak ocena wizualno-dotykowa.
                      Więc kupuję jakość + piękność. Tak przy okazji powiem Ci że ceny kilku
                      producentów frnacuskich spadną gdyż nie będzie już pośrednika.
                      • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 12:49
                        Tak przy okazji powiem Ci że ceny kilku producentów frnacuskich spadną gdyż nie
                        będzie już pośrednika.

A skąd masz takie informacje i rozeznanie, no chyba nie z od tych panienek ze
                        sklepików? Czyżbyś był powiązany jakoś z tą brnżą?
                        • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 12:51
                          właśnie ze sklepu. Pani mi odradziła zakup teraz i poczekanie 2 tyg wlasnie
                          dlatego. Cena -30% to a'propos obsługi
      • Gość: Evita Re: ekskluzywna bielizna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:28
        Nodszę bieliznę Valisere, , Lejaby, chantalle, Tam Tam, Lady, Lise Charmel, ale
        mam także bieliznę Victoria's secret. Jestem zdania,że lepiej zainwestowac w cos
        droższego. Miałam kiedyś bielizne lilly i lormar i przyznam,że jakościa
        znacznie odbiega od droższych marek.
        • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 12:40
          a co dopiero Triumph czy LaSenza.
          dodam ze Barbara i LaPerla jest także całkiem dobra.
      • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 12:56
        Zawsze sam kupujesz swojej żonie tą bieliznę, czy pozwalasz czasami kupić coś
        jej samej, a może razem kupujecie? Bo ja z kolei jak robię zakupy ciuchowe, to
        wolę jak mi nikt nie doradza, no chyba że się uprze że mi to kupi (ale tylko
        pod warunkiem, że mi ta rzecz się podoba)...
        • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 13:20
          Czesto sam bo znam jej gust i podoba się jej to co sprezentuję ale czasem też
          razem.
          • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 13:28
            "Czesto sam bo znam jej gust i podoba się jej to co sprezentuję ale czasem też
            razem."
            Czyli sama nie robi sobie takich zakupów?
            • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 13:30
              zapomniałem dodać że także sama. Czasem też sama aby mnie zaskoczyć czymś.
              • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 13:35
                "Czasem też sama aby mnie zaskoczyć czymś."
                To nie lepiej, że w wiekszości sama kupywała sobie bieliznę? Byłbyś częściej
                zaskoczony. Bo wątpię, żeby twoja żona nie uwielbiała takich zakupów.
                • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 13:39
                  lubi jak ja ją czymś zaskoczę. Jak powiedziałem znam jej gust.
                  • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 13:45
                    "lubi jak ja ją czymś zaskoczę. Jak powiedziałem znam jej gust."

O, to musi być często zaskoczona (no przynajmniej raz w miesiącu - bo pisaleś
                    że raz w miesiącu jej kupujesz).
                    A jak jest z twoją bielizną fabiani? Sam kupujesz - jaką? A może żona z kolei
                    cię tak zaskakuje w tym temacie bielizny męskiej. Powiedz coś o męskiej. Bo u
                    mnie jak pisałam to ja robię takie zakupy...
                    • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 13:49
                      raz w miesiącu - prawda.
                      Męska to albo razem albo od Niej. Też lubi mnie zaskakiwać i trafia bo zna mój
                      gust. Jesli chodzi o firmy to CK, Abenderado (jesli dobrze napisałem) choć jak
                      sie domyślasz w męskiej nie ma takiego super wyboru i wszechstronności.
                      • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 13:53
                        No ja kupuje zazwyczaj swojemu mężczyźnie bokserki dopasowane z wygodnego
                        materiału, ostatnio były to od CK.
                        • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 13:55
                          materiał i fason to podstawa! Ale to już wiesz ;-) CK ma całkiem niezłe wzory.
                          Takie męskie. I tylko boxerki ?
                          • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 13:59
                            nie tylko bokserki, ale innych nie chce nosić. Acha super bokserki kupiłam też
                            Versace. No i muszę przyznać że męska bielizna jest znacznie tańsza od
                            damskiej. A, jest też damska linia CK, ale nie w moim guście...
                            • Gość: Iza Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.8.163.* 01.06.05, 14:03
                              Ale tu się nawiązała rozmowa :-))) Cikeawa jestem, czy Fabiani ma jakieś inne
                              pasje, czy ma jakąś pracę, bo ciągle siedzi na forum moda (o Matkooo, czy to
                              jest prawdziwy facet??) i rozmawia o majtkach. :-)))
                              • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 14:04
                                ma i to dobrą.:))
                            • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 14:03
                              Jest tańsza toi fakt bo to tylko jedna rzecz ;-). Choc BOSS nie jest taki juz
                              tani ale dobry i też polecam. Ja noszę różne typy i sobie cenię gust mojej żony.
                              Damska linia także nie odpowiada mej żonie.
      • natka369 Re: ekskluzywna bielizna 01.06.05, 14:04
        uwielbiam elegancka i dobra jakosciowo bielizne - i tylko takowa posiadam,
        niestety jako zabiegana (leniwa? :)) osoba nie mam czasu prac jej recznie -
        wiec robie to wpralce - z Chantalle, Simone Perle, CK, La perla - nigdy nic sie
        nie dzieje a intimissi i La Senza po 4/5 miesiacach nie wygdadaja bynajmniej
        ekskluzywnie - ale cenowo sa duzo tansze wiec nic dziwnego. Ja cenie sobie
        kombinacje elegancji i wygody
        • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 14:16
          wypisz wymaluj moja opinia :))
      • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 14:30
        przyznam się szczerze fabiani, że takiego faceta jak ty to raczej nie chiałabym
        mieć pomimo mojej wielkiej tolerancji i szacunku dla twojej wiedzy, to wydajesz
        mi się jakiś zniewieściały. Twoja żona zdana na ciebie w tych zakupach
        przytakuje ci pewnie dlatego, bo wie że jakby powiedziała że jej coś się nie
        podoba to byś jej więcej nie kupił. Qurcze daj jej kasę nich polata po tych
        sklepach. Co z tego, że jej kupujesz raz na miesiąc taką bieliznę? Napisałeś że
        macie taki sam gust. Raczej do do mnie nie dociera, że ona woli być zaskakiwana
        przez ciebie w tych zakupach... A ty tu na forum próbujesz uzyskać
        potwierdzenie tego, że jesteś takim wspaniałym i kochającym mężem.
        • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 01.06.05, 14:36
          ps. inaczej byś tak tu nie siedział i próbował przekonać że ekskluzywna
          bielizna jest tepsza od tej tańszej. Oczywiście, że jest lepsza bo jest
          ekskluzywna.
          Jaki normalny facet siedzi na forum dla bab i opisuje, jaką to ekskluzywną
          bieliznę kupuje swojej żonie??? Tylko ten który szuka potwierdzenia, że jest
          dobrym mężem. Dobry mąż i partner o tym już wie. A chwali go za to jego kobieta
          a nie on sam.
          • Gość: fabiani Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 14:38
            racja.
            • Gość: Blackee Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.153.63.* 01.06.05, 16:50
              Ja chciałabym aby mój mąż kupowałby mi bieliznę i nie tylko i nie mówię tutaj o
              kwestiach finansowych ale o tym że miło jest jak ktoś potrafi kupić /dobrać Ci
              coś łądnego i w Twoim guście. A że tutaj jest tzn że chce się zorientowac w
              temacie a nie przekonać się.
              Uważam także, że jakościowo lepsza bielizna jest warta ceny!
              • Gość: Gina Re: ekskluzywna bielizna IP: *.MAN.atcom.net.pl 01.06.05, 17:11
                znowu to ty fabiani,
                ja niemogę, tylko nie wmawiaj teraz że to przypadek, że masz takie samo IP jak
                fabiani.
      • Gość: Darina Re: ekskluzywna bielizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:54
        a ja jestem zadowolona z Triumph'a....
        skończyłam. :)
        • Gość: lioness Re: ekskluzywna bielizna IP: 217.11.136.* 02.06.05, 15:31
          intimissimi ma kiepska jakość, a staniki nie trzymaja fasonu, mimo, ze maja
          ładne wzornictwo, to jakosc pozostawia wiele do życzenia

intimissimi to nie jest "eksluzywna bielizna", ale bielizna na codzien
          • Gość: Majka Re: ekskluzywna bielizna IP: 157.25.9.* 02.06.05, 16:07
            "intimissimi ma kiepska jakość, a staniki nie trzymaja fasonu, mimo, ze maja
            ładne wzornictwo, to jakosc pozostawia wiele do życzenia intimissimi to nie
            jest "eksluzywna bielizna", ale bielizna na codzien"

Też do ekskluzywnej bielizny nie zaliczam, ale jak na moje codzienne potrzeby
            wystarcza. Wcale się nie czuję wieśniaczką z tego powodu, że nie noszę majtek
            za 500 zł. Bo za bieliznę ekskluzywną uważam te w przedziale od 500 zł i
            wzwyż...

"a staniki nie trzymaja fasonu"???? To masz jakiś niewymiarowe piersi, bo dla
            mnie te które kupuję, są w sam raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka