Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dlugie kolczyki-na codzien

IP: 137.122.26.* 06.06.05, 17:22
    Dziewczyny, mam ochote na wiszace kolczyki, ale tak na codzien, nie
    wieczorowo. Jakie waszym zdaniem nadawalyby sie do dzinsow i topu (jak
    chlodniej to z marynarka)? Wszystkie rzeczy mam raczej proste, bez szalenstw,
    a chcialabym zeby kolczyki jakos "ozywily" calosc. Macie jakies swoje typy?
    Obserwuj wątek
      • bez_mapy Re: dlugie kolczyki-na codzien 06.06.05, 17:24
        Mi się ostatnio bardzo podobają kolczyki z długimi piórami, zwłaszcza do
        hippisowskich tunik, ale tylko te w naturalnych, beżowo-brązowych kolorach.
      • Gość: marvellous Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:24
        Nie widzę problemu, ja nosze tylko długie kolczyki - kolorowe, orientalne, srebrne itd. Słabo widoczne wkrętki są nie w moim stylu :PP.
      • agawa75 Re: dlugie kolczyki-na codzien 06.06.05, 17:29
        Ja ostatnio nabylam takie. Srebrne, proste, wiszace (mozna powiedziec, ze taki
        srebrny, waski prostokat). Moim zdaniem jak najbardziej ok takze do jeansow.
        Fajne sa tez na sztywnym lancuszku zakonczone kulka (tylko nie za duza) - takie
        chcialam kupic, ale nie spotkalam.
        Za to nie podobaja mi sie te z piorami. Ale to kwestia gustu - ja takowych nie
        zaloze.
      • easier_to_fly Re: dlugie kolczyki-na codzien 06.06.05, 17:34
        Ja noszę np. do krórkiej czarnej marynarki, dżinsów i ciemnej kornokowej
        bluzeczki. Kolczyki, o których mówię są bardzo długie, mają kolor starego
        srebra [oczywiście sztuczne:)], na kilku hm...frędzelkach pouwieszanych jest
        mnóstwo brzęczących łusek. Efekt jest moim zdaniem świetny. Mam długie włosy,
        ale do takich kolczyków robię koński ogon, żeby kolczyki wyglądały bardziej
        ekeftownie, i żeby nie sprawiać wrażenia przestrojnej...
      • przemkowa.b Re: dlugie kolczyki-na codzien 06.06.05, 17:36
        Mogę ci przesłać parę ciekawych wzorów na maila jak chcesz, gwarantuję że nikt
        takich jeszcze nie ma:)))
        • Gość: marvellous Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:13
          Mnie prześlij Twoje wzory:-))))) !!!
          • przemkowa.b Re: dlugie kolczyki-na codzien 06.06.05, 18:17
            a masz maila gazetowego bo już nie pamiętam...?
            • marvellous Re: dlugie kolczyki-na codzien 06.06.05, 18:19
              taaaaak ,mam :)
        • abass3 Re: dlugie kolczyki-na codzien 06.06.05, 18:19
          ja też poproszę, jeśli można.
        • Gość: werka Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: 137.122.26.* 06.06.05, 18:29
          chetnie:)) na adres werka_werka@gazeta.pl
      • przemkowa.b No wysłałam... 06.06.05, 18:34
        Gorzej jeśli się wam te same spodobają...
        :)))
        • abass3 Re: No wysłałam... 06.06.05, 19:04
          Bardzo dziękuję :)
        • marvellous Re: No wysłałam... 07.06.05, 15:37
          Te pierwsze są bombowe:))))
          • przemkowa.b Re: No wysłałam... 07.06.05, 21:20
            Jak byś chciała je posiadać w swojej kolekcji:) albo znasz kogoś kto chciałby,
            napisz proszę, pzdr:)
      • Gość: aaa najwazniejsze to" ja to się ma do dzinsów" IP: *.unimedia.pl 06.06.05, 18:57
        bo dżinsy to najwazniejszy strój damski, co nie?
        Na nogi tylko dżinsy, nic innego.

• przemkowa.b Re: najwazniejsze to" ja to się ma do dzinsów" 06.06.05, 19:00
          No a o co ci chodzi?
        • Gość: werka Re: najwazniejsze to" ja to się ma do dzinsów" IP: 137.122.26.* 06.06.05, 20:54
          sure! przynajmniej dla mnie.
      • jaleo Re: dlugie kolczyki-na codzien 06.06.05, 21:35
        Gość portalu: werka napisał(a):

> Dziewczyny, mam ochote na wiszace kolczyki, ale tak na codzien, nie
        > wieczorowo.

Mozna, a nawet trzeba ;-)

Mnie ostatnio bardzo sie podobaja kolczyki z takim zwisajacym krazkiem z masy
        perlowej albo ze srebra, srednicy tak do 2 cm. Nosze dwie pary takich na
        przemian. W tym stylu mniej wiecej:

www2.monsoon.co.uk/er04/catalog/htdocs/products/photos/581369.jpg
        • Gość: goldi Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 07:57
          Można, mam z takich matowych srebrnych kółek długie,krótsze z motylkow i
          różnego badziewia z macicy(tak to się nazywa?)perłowej,letnie wiszące zielono
          błekitne kwiaty i pare innych do noszenia na codzień.Nie mogę się
          do "orientalnych"przekonać:(Z piórek czarnych to miałam w liceum:)
          • Gość: Majka Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: 157.25.9.* 07.06.05, 08:19
            Do tej pory preferowałam tylko wkręcane małe kolczyki, żeby nie "wisiały".
            Jakoś ostatnio kupiłam takie koła z różnymi koralikami, super mi się podobają.
            Noszę je PO pracy, ale zastanawiam się czy do pracy w nich nie wystartować,
            wprawdzie jedną koleżankę widziałam w podobnym stylu kolczykach. Ja się
            zastanawiam? Co myślicie???
            • Gość: goldi Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:29
              Zależy jaką masz pracę, kod ubraniowy itp. I jacy ludzie są w tej pracy:)
              Zresztą - nie przejmuj się i zakładaj:)
              • meren_re69 Re: dlugie kolczyki-na codzien 07.06.05, 09:57
                ja kupilam sobie osttanio sliczne kolczyki z piórkami:) sa naprawdę cudowne- w
                kolorach reggae i slicznie odznaczają się na tle mojje opalenizny. a to czy są
                "trendy" i modne obchodzi mnie najmniej:)
                • Gość: winga Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.06.05, 11:34
                  a nie przeszkadzaja wam one? nie zahaczaja sie o ubranie? itp. tego wlasnie sie
                  obawiam choc takie kolczyki bardzo mi sie podobaja.
                  • Gość: goldi Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:37
                    mi nie,od kolczyka do ramienia jeszcze daleka droga:)Tzn.parę cm.
                  • marvellous Re: dlugie kolczyki-na codzien 07.06.05, 15:36
                    Coś Ty, w życiu, nie przeszkadzają. Ja mam dwie pary orientalnych, trzy srebrene, długie, wiszące (spiralki i proste), jakies takie motylki, kółeczka łączone i wiele innych. Chodze w nich wszędzie.
                    • papryczka_ag Re: dlugie kolczyki-na codzien 07.06.05, 15:39
                      A ja mam ostatnio ochotę na kolczyki, ale przyznam że sie boję uszy przekłuć bo
                      obawiam się paprania przez czas dłuższy...
                      • marvellous Re: dlugie kolczyki-na codzien 07.06.05, 15:43
                        Nie bój się, nic Ci się nie popapra jak wsadzą ci kolczyki z odp materiału. Ja przekłuwałąm jak miałam 4 latka i jakoś przeżyłam:)))).
                        • papryczka_ag Re: dlugie kolczyki-na codzien 07.06.05, 15:44
                          Na dziecku to się goi jak na młodym kundlu... a ja drżę...
                          Nie wiem czy się zdecyduję...
                          • marvellous Re: dlugie kolczyki-na codzien 07.06.05, 16:05
                            Ale to tylko igiełka:PPP. Nie bój się, prawie nie boli, a jak dbasz to się szybciutko goi. Pomyśl, że niektóre to sobie brzuszki albo brwi przekłuwają:PPP.
                            • papryczka_ag Re: dlugie kolczyki-na codzien 07.06.05, 16:20
                              aaaaaauuuuuaaaa
                              • Gość: g Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.05, 16:32
                                Pojdz do kosmetyczki, przebije ci pistoletem - nic nie boli. Dopiero po jakims
                                czasie ucho troche puchnie, ale generalnie polecam zrobic to fachowo niz w
                                domu - kolejne dziurki ktore robilam sobie sama wyszly krzywo i szybko zarosly
                                bez noszenia kolczykow.
                      • Gość: samo_zloto Re: dlugie kolczyki-na codzien IP: 195.150.233.* 07.06.05, 16:23
                        no ja wlasnie jestem po swiezo (prawie- 2 tyg temu) przeklutych :) a przeklulam
                        wlasnie ze wzgledu na zatrzesienie super swietnych kolczykow. teraz tylko
                        czekam, az mi sie wygoja do konca uszy i lece kupowac :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka