Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

moda czy wygoda?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:27
    co tak naprawdę jest ważniejsze? moda czy komfort noszenia jakiegoś ubrania.
    oczywiście, nie można generalizować, że coś, co jest modne nie jest wygodne.
    ale czy czasami warto zakładać jakiś fason np buta tylko dlatego, że taki
    jest trend, a my mimo wszystko źle się w nich czujemy? Czy warto narażać się
    na skręcenie kostki, bo akurat są modne buty na niebotycznie wysokim obcasie?
    Spotkałam już wiele dziewczyn,które za wszelką cenę chcialy sprostać modzie,
    a nadwerężyły tylko swoje zdrowie (właśnie wspomniane już skręcone kostski
    oraz wybite zęby z powodu potknięcia się w butach o dłuuugich noskach.
    dobrze,że ta moda już przeminęla...albo i nie? ;)), nie mówiąc już o domowych
    budżetach. Może czasami zrezygnować z bycia ,,trendy" za wszelką cenę?
    Obserwuj wątek
      • skara Re: moda czy wygoda? 25.06.05, 19:11
        Przede wszystkim rozsądek. Moda jest po to aby każdy mógł wybrać dla siebie coś
        co podkreśli mocne strony urody i zatuszuje ewentualne braki. Dlatego jest taka
        eklektyczna i teraz niewiele jest rzeczy, które są naprawdę niemodne.
        Nie wyobrażam sobie włożenia szpilek i obcisłej sukienki na wycieczkę do lasu,
        ale nienajlepiej się czuję chodząc po mieście w starych, wypłowiałych,
        namiotowatych ciuchach, których używam do sprzątania.
        Na codzień chodzę na płaskim lub niewielkim obcasie, z reguły zimą w spodniach,
        latem w sukienkach, staram się pamiętać o makijażu (choć różnie bywa).

Toteż i moda, i wygoda. Jestem chodzącym przykładem, że można to połączyć (nie
        chcę żeby ktoś pomyślał, że się chwalę, chodzi mi raczej o to, że tak jak
        większość dziewczyn dobieram strój do wyglądu, okazji i okoliczności).
        Pozdrawiam
        • Gość: inaa Re: moda czy wygoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:57
          obawiam się, że jednak spora grupa dziewczyn nie potrafi dostosować swojego
          stroju do okazji, ani do urody, figury itp... oj, naoglądałam się już w górach
          (na szlaku, żeby było jasne) panien paradujących w klapeczkach lub butach na
          koturnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka