Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    15.07.05, 19:32
    nie rozumiem ciaglej krytyki tipsiar. zgadzam sie z tym, ze duza czesc
    wyglada tandetnie, ale niektore tipsiary wygladaja bardzo dobrze, maja w
    sobie cos co je wyroznia, sa zgrabne i zadbane. nie jestem tipsiara, ale
    niektore mi sie podobaja. naprawde wydaje mi sie, ze spora czesc negatywnych
    wypowiedzi wynika z tego, ze niektore z was byc moze zazdroszcza im troche
    (nie wiem dokladnie czego), lub byc moze wkurza was fakt ze te "wiesniary bez
    gustu" przyciagaja meskie spojrzenia i to nie tylko dresow i karkow. w koncu
    facetom podobaja sie takie dody elektrody i nic tego nie zmieni.
    po drugie zauwazylam, ze glosicie tolerancje wobec boczkow itd., a dlaczego
    nie wobec tipsiar? czy one sie was czepiaja i tego co wy wkladacie na
    siebie? chyba nie... to raczej one przeszkadzaja wam w jakis sposob.
    Obserwuj wątek
      • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 19:38
        Ej a moze ktos mi wytlumaczy kto to jest tipsiara??? Za bardzo chyba nie lapie
        o co chodzi?? To ktos kto ubiera sie na kolorowo?? Hipisi?? O ile sie nie myle,
        to w tytm sezoni modne sa kolorowe szmatki.
        • Gość: pump_it_up Re: tipsiary IP: *.broker.com.pl 15.07.05, 19:40
          LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL.
        • Gość: Klara Re: tipsiary IP: *.4web.pl 15.07.05, 19:43
          Znaczy tego no:))))Tipsiara to zdaje się kobieta mająca tipsy. Generalnie
          teraz ponoć wykładnią elegancji jest taki strój a`la Shakirra
          teledysku 'Objection' czy jak to tam szło- --------> podarte rajstopy, tipsy,
          spóniczka 3 cm, blond włos,zajebisty głos, czarny odrost, push up i ciuch który
          w wdziekiem pęka na seksi biuście C, no i chyba jeszcze kolczyk w pepku...Jak
          komuś się ten styl nie podoba to jest wredną, starą-30letnią, spasioną i
          sfrustrowaną babą, na ktorą tzw. "męskiego spojrzenie" nie rzuca nawet grupa
          pijaczków osiedlowych po trzech winach... I to chyba tyle...
          • Gość: Klara Re: tipsiary IP: *.4web.pl 15.07.05, 19:49
            aha, chciałam dodac, że frapujące jest dla mnie zagadnienie nastepujące:

Co decyduje o tym, że jest się już tipsiara, a co jeszcze sytuuje nas poza
            kregiem tipsiar? Czy tipsiara w całym osprzęcie, ale np. w glanach, to
            tipsiatra, czy nedzna karykatura? byłabym wdzięczna za pomoc:)
          • lubie_miauczec Re: tipsiary 15.07.05, 19:53
            nie jestem tipsiara i niezbyt mi sie podoba ich styl, ale nie przeszkadzaja mi
            tego typu dziewczyny, tak samo jak nie przeszkadzaja mi boczki i
            inne "slicznosci".
            tylko naprawde nie rozumiem tej bezustannej nagonki na nie. niektore sa bardzo
            zadbane, nie maja czarnych odrostow i nie sa ubrane wulgarnie. ale maja tipsy,
            blond wlosy itd.
            • Gość: Klara Re: tipsiary IP: *.4web.pl 15.07.05, 19:55
              Nie wiem, to kwestia frapującego mnie zagadnienia:
              Czy tipsiara bez odrostu, to tipsiara? Może to tylko nędzna podróbka? Jak te
              chińskie podróbki zalewają rynek...
      • Gość: pump_it_up Re: tipsiary IP: *.broker.com.pl 15.07.05, 19:38
        aha.
      • zettrzy Re: tipsiary 15.07.05, 19:41
        co to jest tipsiara? przyznaje ze odbieram to nieco przez pryzmat mojego
        uzywanego jezyka - czy to kobieta ktora daje kazdemu duzo napiwkow (tips a lot)
        • Gość: selena Re: tipsiary IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.07.05, 19:54
          nie zdecydowanie "tipsiara"nie wywodzi sie z angielskiego.:DD
          to zjawisko raczej czysto polskie i okresla pewien typ kobiet.spalonych solarium
          [nie opalonych a spalonych],zolto-platynowo-blond wlosych badz kruczoczarnych[z
          ktorych farba az kapie],w rozowo-bialych ciuchach niezaleznie od pory roku oraz
          z kilogramem mejkapu.no i element nieodzowny,geneza nazwy:)czyli tipsy-z
          brylancikami,kwiatuszkami ect.i torebeczka wielkosci orzeszka w
          lapce,koniecznie "roziowa" i z napisikami.
          ogolnie kwintesencja rozpaczy i braku gustu.trzeba miec nie po kolei zeby mowic
          o zazdrosci w przypadku kogos takiego.naprawde nie trzeba byc zazdrosna[o co?]
          myszka zeby ten styl cie rozkladal na lopatki-wystarczy zadbana seksowna
          kobieta,wiedzaca jak sie pomalowac i co ubrac.
          z tymi facetami-no bez jaj,wiadomo ze tipsiarki sa targetem
          okreslonych "mezczyzn".
          musze tylko dodac ze nie kazda ktora ma tipsy jest tipsiara,podobnie jest z
          wlosami blond i reszta.na takie okreslenie sklada sie caly styl bycia i zycia
          takich panien dlatego w necie mozna kogos urazic-to trzeba widziec:))
      • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 19:50
        tO MOZNA POWIEDZIEC, ZE JESTEM POL TIPSIARA HAHAHAHA, mam blond wlosy, w
        dodatku natapirowane, no ale nie mam tipsow, nie lubie chodzi w przykrotkiej
        mini, a raczej w eleganckich ciuchach, aczkolwiek na imprezki czasem wybijam
        sie w mini:d Co tu jeszcze?? biust b-c, no ale to juz nie jest moja wina i
        czasami warto by go podkreslic jakims delikatnym dekoltem, w koncu mloda jestem
        i nie bede sie w golfy ubierac:d Jednak nie uwazam sie za tipsiare,potrafie sie
        odpowiednio ubrac(skromnie-jak trzeba)
        • lubie_miauczec Re: tipsiary 15.07.05, 19:59
          poltipsiara :) dobre...
          mnie sie podobaja blond wlosy i opalenizna, tipsy nie przeszkadzaja.
          i co zadbana, opalona blondynka z tipsami, dobrze ubrana (nie na rozowo, i nie
          w cos co wyglada jak szalik na tylku) juz jest przekreslona na tym forum?
          dostanie etykietke tipsiary?
      • Gość: etna Uogólniasz... IP: *.icpnet.pl 15.07.05, 19:58
        "czy one sie was czepiaja i tego co wy wkladacie na
        siebie? chyba nie"
        Skąd wiesz, że jakaś Anna spod Grudziąca, która nosi tipsy nie obraża kobiet,
        które uwielbiają ciuchlandy, albo Zuzanna z Warszawy miłośniczka tipsów nie
        rzuca się na kobiety, które ubierają się w stylu etno?
        One nie występują jako jakaś grupa tipsiar, które obrażają tego i tamtego...Ale
        pojedyńczo większość może mieć takie opinie o innych stylach.
        • lubie_miauczec zgadzam sie z selena 15.07.05, 20:08
          ok jezeli nie kazda opalona blondynka z tipsami to nie tipsiara to bardzo sie
          ciesze. sadzac po reakcjach na tym forum myslalam ze bycie opalona blondynka z
          tipsami jest smiertelnym grzechem.
          • justys_55 Re: 15.07.05, 20:12
            www.fashion.dior.com/dior.html tak dla pewnosci, ze roz jest trendy. Wejdz w
            collection a nastepnie w pink logo
      • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 20:08
        Lubie mialczec massz racje, blond wlosy, opalenizna to jest brak
        gustu??????????? hahahaha, n ie ubieram sie na rozowo, ale w najnowszej
        kolekcji Diora jest bardzo duzo rozu! kto chodzi w Diorze nie ma gustu?? wiecie
        co...to jest naprawde zazdrosc, jezeli dziewczyna ma zgrabne, dlugie nogi to
        dlaczego nie mialaby zalozyc mini??
        • lubie_miauczec Re: tipsiary 15.07.05, 20:12
          no wlasnie justy, chodzi mi o te histeryczne reakcje na nastepujace slowa na
          tym forum: blond, solarium, tipsy. zastanowcie sie troche... przeciez to moze
          dobrze wygladac jezeli sie z niczym nie przesadza.
          • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 20:14
            www.fashion.dior.com/dior.html
        • mimotka Re: tipsiary 15.07.05, 20:14
          sory kochanie ale to ciuszki Diora mimo że to DIOR wyglądają i tak tandetnie
          tak sano jak Versace (oczywiście według mnie)
          pzdr
          • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 20:15
            To w co Ty sie ubierasz??
          • klarak Re: tipsiary 15.07.05, 22:25
            W koncu sam Versace mowil, ze Armani ubiera damy, a on pindy...
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: tipsiary 15.07.05, 20:16
        no fajnie
        kolejny watek z serii, jakie jestesmy zazdrosne i w ogole....
        • lubie_miauczec Re: tipsiary 15.07.05, 20:25
          nie wiem czy to zazdrosc czy jakas potrzeba wywyzszenia sie. ale cos w tym
          jest.
          dlaczego nie krytykujecie ciagle pan w srednim wieku typu: rude wlosy, spalona
          trwala na czubku glowy, wloski wystrzyzone nad uszami, w bezksztaltnej dlugiej
          spodnicy, rownie bezksztaltnej bluzce wypuszczonej na wierzch, w bezowych
          sandalko-klapkach na pocharatanych stopach?
          dlaczego?
          • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 20:28
            a no i ten, zarowno blondynki jak tez rude i satynki chadza w rozowych i
            przyxciasnych tu i owdzie ciuchach, wiec nie czepiajcie sie blondynek
          • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: tipsiary 15.07.05, 20:31
            lubie_miauczec napisała:

> nie wiem czy to zazdrosc czy jakas potrzeba wywyzszenia sie.

A czego ja miałabym im niby zazdrościć, co ?

Zreszta te tipsiary i inne takie kij mnie obchodzą.
            • lubie_miauczec Re: tipsiary 15.07.05, 20:35
              nie wiem czego. dlatego mowie, ze nie wiem czy to zazdrosc czy cos innego...
              no, ale jest masa przykladow bezguscia jak wyzej wspomniane rude panie, ktorych
              NIKT sie tu nie czepia. tylko tipsiar sie czepiacie na tym forum. same sobie
              odpowiedzcie dlaczego.
          • Gość: tipsiara?? Re: tipsiary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:25
            heeh... na to wygląda,że chyba jestem tipsiarą...jak fajno:/...lubię się
            ubierać czasami w różowe fatałaszki...bo akurat mi pasują,ale bez
            przesady,czasami na tyłku mam mini-spódniczkę...hmmm,jest gorąco to czemu mam
            kisić nogi w spodniach??zresztą mój facet to lubi...nom i nawet tipsy
            posiadam...jakieś takie krótkie:P...ale niestety nie mam blond włosów,ani
            czarnych...ale mam nieco ekstrawagancką i niesymetryczną fryzurkę...to jestem
            tipsiarą,czy nie??<lol>Ludzie...najpierw niech każdy spojrzy na siebie...na to
            jakim jest człowiekiem,a nie osądzacie ludzi po wyglądzie...każdy ma inny styl
            i trzeba to uszanować...
      • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 20:22
        Bo jestescie, bo mnie to wkurza, ze chcecie z nas wszystkich zrobic skromne
        sztynki albo brunetki
      • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 20:24
        A i jeszcze jedno TO JEST POTWIERDZONER NAUKOWO jak ida 2 kobiety szatynka,
        ktora jest atrakcyjniejsza od blondynki(zgrabniejsz nogi, wciecie w talii)i owa
        blondynka to facet obejrzy sie za blondynka :p haha jestesmy gora!!!
        • umaa Re: tipsiary 15.07.05, 20:31
          podaj mi linka do tego "uzasadnienia naukowego" bom ciekawa bardzo, czekam
        • Gość: Ivre Re: tipsiary IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 15.07.05, 21:11
          Ja tez bym chciala rzucic okiem na te teorie :D Moj Mezczyzna pewnie tez by sie
          chetnie przyjrzal, bo jemu akurat kompletnie nie podobaja sie blondynki :D
      • uullaa Re: tipsiary 15.07.05, 20:33
        A mi jest miło popatrzeć na tzw. tipsiary. Są kolorowe i przesłodkie, nadają
        ulicy kolorytu. Nie każda kobieta musi mieć gust i smak. Tipsiary są jak
        słodkie małe dzieci w kusych ubrankach. Nie mam nic przeciwko nim. To tylko
        zabawne motylki.
        >>>A tak na poważnie, w tej kytyce tipsiar chodzi najzwyczajniej w świecie o to
        że one tak przyciągają uwagę płci przeciwnej, że wszelakie "laski" piszące na
        tym forum, nie mogąc tego znieść, postanowiły siłą owczego rozpędu zgnoic
        tipsiary, po to tylko, żeby znikły i nie robiły konkurencji dla wysublimowanych
        kobiet takich jak one.
        >>>I tu podpis: nie jestem tipsiarą, ale też nie jestem jedną z
        was "antytipsiary"'. Wiem, że cokolwiek powiem na ten drażliwy temat będzie to
        umniejszone i zlekceważone. Trudno, takie jest moje zdanie.
        >>>PS: jak byłam w wieku tipsiar to też im zazdrościłłam. Teraz mam to gdzieś,
        bo jestem sobą i kocham siebie.
        >>>> Długie to było i chyba bezcelowe.
        Pozdrawiam wszystkie tipsiary i antytipsiary.
        • justys_55 Re: tipsiary 15.07.05, 20:54
          Niestety nie dam Ci linka, bo owego nie mam:( czytalam to kiedys, znaczy sie
          niedawno w gazecie
          • Gość: Ivre Re: tipsiary IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 15.07.05, 21:13
            A jakaz to madra gazeta drukuje badania naukowe na ten temat? :) Chcialabym
            poczytac jak zostalo przeprowadzone itp. No serio ciekawa jestem niezmiernie,
            bo mam troszke wspolnego z metodologia i niewielkie 'zboczenie' na tym
            punkcie ;)
          • vanillaice Re: tipsiary 15.07.05, 21:21
            Coś Wam powiem. Mam przyjaciółkę, która przez wiele z Was zostałaby
            skrytykowana, bo wygląda jak lalka Barbie w ludzkim wydaniu; nosi jabadaśne
            różowe ciuszki, żelowe tipsy z wzrorkiem, ma długie blond włosy i jest opalona
            nie przeszkadza jej to wcale być super dziewczyną i nigdy nie krytykuje mojego
            stylu ubierania, któremu baaardzo do tipsiary daleko, a w przedszkolu , w
            którym pracuje dzieci ją uwielbiają. Nie można generalizować, nie wszystkie
            tipsiary są głupie.
      • uullaa Re: tipsiary 15.07.05, 22:14
        Iii... Nikt ze mną nie podyskutuje? A może chociaż jedna o wysublimowanym smaku?
        • se.la.vie Re: tipsiary 15.07.05, 22:34
          www.allegro.pl/show_item.php?item=56843965
          i co zazdrościcie?

to właśnie jest "tipsiara".

Dla mnie brak za grosz poczucia smaku,dobrego gustu,fazntazji..Okropność.Mnie
          osobiście drażni taki wygląd.Zwłaszcza,że na ulicach jest pełno takich aniołeczków.
          • lubie_miauczec Re: tipsiary 16.07.05, 00:12
            i co? czy to az takie straszne?

osobiscie nie podobaja mi sie jej tipsy, nie lubie bluzek z napisami, ani
            zadnych emblematow. ale:
            a) wyglada na zadbana
            b) jest zgrabna
            c) ma ladny kolor wlosow
            d) jest opalona (nie spalona)
            e) podoba mi sie jej pasek

100 razy bardziej wole popatrzec na taka tipsiare jak ta niz na przyklad na
            jakac przybita laske typu metal, czy punk w rozczlapanych buciorach, lekko
            przygarbiona bo zycie jest bez sensu, ubrana w wyplowiale czarne ciuchy i
            dzwigajaca poplamiony i lekko przetarty zielony plecak pelny browarow...

ale wam juz inne "typy" nie przeszkadzaja. tylko tipsiary. dlaczego?
            uwazacie ze np. opisana przeze mnie dziewczyna ma dobry gust? dobrze sie
            prezentuje? czy raczej nie?
            przeciez takich tez jest pelno na ulicach. jakos nikt sie ich na tym forum nie
            czepia. zreszta przykladow masowego bezguscia mozna by podac wiecej... ale
            dziewczynom na tym forum tylko tipsiary przeszkadzaja.
            • mena122 Zgadzam się 16.07.05, 10:09
              z powyższym tekstem.
            • Gość: Darina Re: tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:06
              nie uważam sie za dziewczynę typu metal, punk czy zagorzałą reprezentantkę
              jakiekokolwiek ze stylów bo ubieram się na różne sposoby. w zależności od
              nastroju. wczoraj byłam troche zdenerwowana. bywa. czasem dzień ma prawo źle
              sie zacząć. ubrałam sie w zcarną spódniczkę do połowy uda ,a do tego czarny
              skórzany pasek z ćwiekami, bluzka była czarna z niewielkim nadrukiem i fajnym
              dekoltem (taki szeroki serek bo zaczynał sie na ramionach), kolczyki miały
              kształt pajączków, a na nogach zwykłe (z inblu) czarne japonki. włosy
              rozpuszczone(długie, za łopatki), brzydkie nie są więc ich ukrywać nie będę.

I wiecie co? spoglądał (choćby ukradkiem) każdy osobnik płci brzydszej. i to
              nie ze strachem ;)

dzisiaj ubrana jestem w dżinsowe spodenki i białą tunikę ( nie za długą) z
              lekkim haftem przy dekolcie.

jutro mogą byc spodnie bojówki (o ile nie będzie za gorąco) i siatkowana czarna
              bluzka na najzwyklejszy wiosenno zielony top na cienkich ramiączkach.

a pojutrze? moze kwiecista sukienka i lekkie sandałki?.....

no to sie rozpisałam. a. i nie czepiać sie ze sie rozdrabniam pisząc "plan" bo
              to tylko porównanie.
              miłego dnia życzę.
            • hermina5 Re: tipsiary 16.07.05, 11:18
              Bo zazwyczaj tą z ta matalówą z browarami mozna pogadać o fajnych rzeczach, a
              nie z tipsiara...Kiedyś w pociagu z jakąś hippiską przrobiliśmy połowę
              filozofii Ghandiego...a potem przerzuciłysmy się na fenomen dzinizmu w
              Indiach...Podobną tipsiarę znależć byłoby trudno...
              • Gość: Ja Re: tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.07.05, 17:23
                Ta z wieksszoscia takich metalow, punkow i hipisek mozna pogadac o cpaniu,
                chlaniu i puszczaniu sie. NAwet jezeli niektore znaja sie troche na swoich
                pogladach to w wiekoszosci nie wiedza o co w nich chodzi(znaja puste reguly) i
                sa tak zacietrzewione ze dyskusja z nimi nie ma sensu!
                • hermina5 Re: tipsiary 17.07.05, 13:40
                  >Ta z wieksszoscia takich metalow, punkow i hipisek mozna pogadac o cpaniu,
                  > chlaniu i puszczaniu sie

Już dawno nauczyłam się nie używać słowa "większość" :) identycznie możesz
                  powiedzieć, że z większościa Japończyków mozna pogadać tylko o harakiri(o
                  którym młody Japończyk ma takie pojęcie jak POlak), większość czarnoskórych
                  biega na 100 metrów jak czarni mistrzowie olimpijscy, a większość kobiet nie
                  jest dziewicami w wieku 15 lat:P
                  • Gość: Ja Re: tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 17.07.05, 13:50
                    To sie naucz czym jest wiekszosc!!! Tak dla poprawki napewno jest to 50%+1.
                    Koniec kropka, znalem kiedys duzo osob w tym srodowisku i wiem cos o tym jak to
                    wyglada... wiekszosc ideologii jest wytlumaczeniem dla palenia "ziola".
                    • Gość: night Re: tipsiary IP: *.elsat.net.pl 23.07.05, 10:46
                      Jezu Chryste !!!
                      Dziewczyno, mam 25 lat i nadal ubieram się punkowo, jeżdżę na koncerty i
                      festiwale. Zioła nie palę od lat, pracuję jako nauczycielka i jestem mężatką.
                      Niektórzy po prostu wolą swój styl ubierania się i nie każdy z wiekiem musi stać
                      się elegancki. Wolę trampki i ćwieki niż tipsy czy białą bluzkę. Po co te dyskusje?
                      A jeśli chodzi o picie i "puszczanie się" to można o tym można by pewnie
                      porozmawiać również z częścią "tipsiar" i eleganckich dziewczyn w garsonkach. Tyle.
                      • Gość: Ja Re: tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 23.07.05, 15:29
                        Wszędzie zdarza się margines społeczny taki jak Ty...droga "nauczycielko". Ja
                        towarzystwo punkowe dobrze znam i dziękuej za takie znajomości.
            • Gość: se-la-vie Re: tipsiary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:28
              ubie_miauczec napisała:

> i co? czy to az takie straszne?
              >
              > osobiscie nie podobaja mi sie jej tipsy, nie lubie bluzek z napisami, ani
              > zadnych emblematow. ale:
              > a) wyglada na zadbana
              > b) jest zgrabna
              > c) ma ladny kolor wlosow
              > d) jest opalona (nie spalona)
              > e) podoba mi sie jej pasek
              >
              > 100 razy bardziej wole popatrzec na taka tipsiare jak ta niz na przyklad na
              > jakac przybita laske typu metal, czy punk w rozczlapanych buciorach, lekko
              > przygarbiona bo zycie jest bez sensu, ubrana w wyplowiale czarne ciuchy i
              > dzwigajaca poplamiony i lekko przetarty zielony plecak pelny browarow...
              >
              > ale wam juz inne "typy" nie przeszkadzaja. tylko tipsiary. dlaczego?
              > uwazacie ze np. opisana przeze mnie dziewczyna ma dobry gust? dobrze sie
              > prezentuje? czy raczej nie?
              > przeciez takich tez jest pelno na ulicach. jakos nikt sie ich na tym forum nie
              >
              > czepia. zreszta przykladow masowego bezguscia mozna by podac wiecej... ale
              > dziewczynom na tym forum tylko tipsiary przeszkadzaja.

Znam dobrze środowisko metali bo sama kiedyś im byłam.Przedownicząca szkoły też
              była metalem,naprawdę wspaniała dziewczyna z pomysłami i wogóle,druga moja
              koleżanka-metal jest zawsze radosna i pogodna ,świetnie się z nią gada,ubiera
              się na przekór modzie w ciuchy ,w których jest widoczna na drugim końcu
              miasta-zawsze zwraca na siebie uwagę(pozytywną) tzrecia moja koleżanka-metal ma
              przepiękne włosy do pasa ,których jej okropnie zazdroszczę,śpiewa cudownie ,jest
              chórzystką i pięknie wygląda w długich falujących ,czarnych spódnicach-jest
              śliczna i taki styl jej bardzo pasuje.Kolejna koleżanka również metal,bardzo dba
              o siebie,ma piękne czarne włosy,zawsze ładnie umalowana.
              Droga lubie_miauczec prosze nie oceniac metali po wyglądzie to są bardzo
              wartościowi ludzie,na pewno bardziej niż moje niektóre koleżanki-tipsiary
              ,których faceci tak na prawdę nie cierpią, a jeżeli już się komuś podobają to
              wiadomo kto to jest.Te dziewczyny są zupełnie puste,myślą tylko o ciuchach itp.
              to jest po prostu okropne.
              A ty oceniasz ludzi po wyglądzie.
              • lubie_miauczec Re: tipsiary 16.07.05, 11:38
                nie zauwazylam zebym ocenila tutaj kogos po wygladzie. chyba mnie nie
                zrozumialas. to jest forum moda, i rozmawiamy o tym jak kto wylada. gdzie
                jest moja ocena metali i ich charakteru????
                ja powiedzialam, ze wole POPATRZEC na taka tipsiara jak ta, ktorej link
                wkleilas niz na dziewczyne "metal" (chocby dlatego, ze zazwyczaj wygladaja
                ponuro). nie ma nic do metali. do tipsiar tez ni.
                pzdr
                • se.la.vie Re: tipsiary 16.07.05, 11:42
                  "lekko
                  przygarbiona bo zycie jest bez sensu, ubrana w wyplowiale czarne ciuchy i
                  dzwigajaca poplamiony i lekko przetarty zielony plecak pelny browarow..."

1.jeżeli ma skozlioze(ja np.mam) to twierdzisz że dla niej życie jest bez sensu
                  2.oceniasz ,że jeżeli jest ubrana jak metal to od razu ma plecak pełen browarów

lubie_miauczec napisała:

> nie zauwazylam zebym ocenila tutaj kogos po wygladzie

Ja zauważyłam.

I wolę popatrzeć na piękna dziecwzynę ze zdrowymi włosami do pasa w czarnej
                  falujące sukience i na zjaraną farbowaną blondynkę w różu od góry do dołu i
                  czarnym odrostem 10 cm.
                  • se.la.vie poprawka 16.07.05, 11:43
                    I wolę popatrzeć na piękna dziecwzynę ze zdrowymi włosami do pasa w czarnej
                    > falujące sukience niż na na zjaraną farbowaną blondynkę w różu od góry do dołu i
                    > czarnym odrostem 10 cm.
                    • lubie_miauczec Re: poprawka 16.07.05, 11:54
                      zdaje sie, ze musze sie wytlumaczyc z z tych browarow w plecaku. notorycznie
                      widywalam takie wlasnie dziewczyny na bulwarze w gdyni (a stamtad pochodze).
                      siedza na murku albo na samej plazy, plecak lezy rozwalony obok a w nim pelno
                      piwska. stad moje obserwacje dotyczace piwa w plecakach. zreszta niech sobie
                      pija. nic mi do tego.
                      jezeli chodzi o skolioze to tez mam. do tego jeszcze kifoze. i zycie nie jest
                      dla mnie bez sensu :)
                      • Gość: Ja Re: poprawka IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.07.05, 17:27
                        żeby one tam tylko piwo nosiły, ale najczęściej jest to tanie wino...
              • Gość: Ja Re: tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.07.05, 17:25
                Młoda damo... jesteś jeszcze młodą zbuntowaną panienką i daletgo nie widzisz
                wad subkultur... zycze Ci zebys ujrzala je jak najszybciej... a stroj metalowy
                czy punkowy napewno ne iejst szczytem gustu.
              • conena dokładnie tak jak mówisz, se.la.vie:) 16.07.05, 20:20
                i piękny przykład dresiary znalazłaś.....

btw. u nas na to się mówi dresiara, nie tipsiara....
                • Gość: inaa Re: dokładnie tak jak mówisz, se.la.vie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:38
                  a ja takie nazywam ,,pinkpanterami"
            • Gość: Ja Re: tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.07.05, 17:21
              Dokładnie punkowy i metalowy to juz totalna patologia... Niestety wydaje mi sie
              ze opanowaly to forum idaltego tak bluzga sie tu na "tipsiary". Wole 100x
              tipsiare niz brudaske.
              • Gość: inaa Re: tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:41
                nie wszyscy ,,metale" to brudasy!!!!!
                • Gość: Ja Re: tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.07.05, 18:29
                  Jaaaaaaaa... przepraszam za obraze, ale nietsety skoro tak wygladaja to niech
                  sie nie dziwia etykietkom do nich przylepionych.
                  • Gość: inaa Re: tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:11
                    nie jestem ,,metalówą" (choć słucham tej muzyki), ale mam sporą grupę
                    znajomych, które ubierają się w tym stylu. Wszystkie są bardzo zadbane i
                    wyglądają o wiele lepiej niż niejedna ,,pinkpantera" (czyli tipsiara)
                    • maniaga Re: tipsiary 16.07.05, 22:04
                      Gość portalu: inaa napisał(a):

> nie jestem ,,metalówą" (choć słucham tej muzyki), ale mam sporą grupę
                      > znajomych, które ubierają się w tym stylu. Wszystkie są bardzo zadbane i
                      > wyglądają o wiele lepiej niż niejedna ,,pinkpantera" (czyli tipsiara)

to jest akurat twoja ocena czy twoje kolezanki wygladaja ładnie natomiast ja
                      nic nie mam do "tipsiarek" wole je niz "metalówki"... tak na marginesie...
                      • Gość: inaa Re: tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:18
                        no więc w czym problem, skoro to moja ocena?
      • mena122 Re: tipsiary 16.07.05, 10:12
        Znam taką naprawdę fajną (z wyglądu jak i z charakteru ) tipsiarę. No,może
        "półtipsiarę", bo uosabia wszystkie cechy tipsiary, jednak nie przefarbowała się
        na blond. Jest świetną, ciepłą, miłą dziewczyną z charakterem.
      • justys_55 Re: tipsiary 16.07.05, 17:18
        metalowce, heh nie bede komentowac. Ale zeby ubierac sie w lato na czarno to
        trzreba miec.... Dziewczyny nie jest wam goraco w czarnych ciuchach, nie pali
        was?????
      • lunalovelight Re: tipsiary 16.07.05, 17:56
        coz, ten temat nie bedzie miec konca, widze...

otoz: nie sadze, zeby tipsiarom aka barbies ktokolwiek czegos zazdroscil, bo -
        primo: jesli tak by sie dzialo, to przeciez kazdy moze przejsc swoista przemiane
        i zaczac tak wygladac, secundo: naprawde nie ma czego zazdroscic, z mojego
        punktu widzenia.

rzecz kolejna: blondynki nie krzyczcie tak, ze jestescie gora etc., bo tipsiara
        wcale nie musi byc blondynka :). kolor wlosow nie ma nic do rzeczy, ani tez
        bycie seksowna, ani tez bycie odziana w kuse ciuchy. znam mnostwo dzieczyn i
        kobiet, ktore ubieraja sie mega-seksownie, podkreslaja to, ze sa kobietami,
        talie, biust, ladne nogi, nosza obcasy [i zdecydowanie nie sa to obcasy
        babcine...], glebokie dekolty, bizuterie, rzucaja sie w oczy, ale nikt nie
        powiedzialby o nich, ze sa barbies albo nie maja gustu... naprawde, nie trzeba
        zatonac w rozu [ktory to kolor zreszta lubie i zdarza mi sie nosic], lezec 3
        razy w tygodniu na solarium i obwiesic sie zlotem, zeby byc atrakcyjna i
        przyciagac spojrzenia.

nie twierdze, ze tipsiary nalezy usunac z ulic, zeby nie razily osob o bardziej
        wysmakowanym podejsciu do mody - niech sobie sa, skoro tak im dobrze i lubia tak
        wygladac, co mi do tego?, ale krytyka ich jest i bedzie, bo styl reprezentuja
        odpustowy, co zrobic :).

pozdro.
        • zettrzy Re: tipsiary 16.07.05, 20:01
          lunalovelight napisała:

> nie twierdze, ze tipsiary nalezy usunac z ulic, zeby nie razily osob o bardziej
          > wysmakowanym podejsciu do mody

skoro juz przechodzimy tutaj do starcia metalu z tipsiarami, to czy te metalowy
          maja wysmakowane podejscie do mody? punk, nb, po angielsku znaczy menel, i tego
          slowa czesto sie uzywa jako cenzuralna obelge, w zwrocie "you punk"

> ale krytyka ich jest i bedzie, bo styl reprezentuja
          > odpustowy, co zrobic :).

no coz, metalowy tez reprezentuja styl odpustowy, tyle ze wielkomiejskiego
          getta, podczas gdy tipsiary imituja odpust podmiejski
          najsmieszniejsze jest to ze obronczynie metalowek domagaja sie by ich nie
          osadzac po ubraniu, po czym zaczynaja dopisywac - na podstawie ubrania - rozne
          cechy umyslu i charakteru do tipsiar
          • Gość: belka zgadzam się z zettrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:45
          • se.la.vie Re: tipsiary 16.07.05, 22:25
            Ja to dopisuję na podstawie moich znajomych.
            Znam puste,głupiutkie tipsiary i warościowych,inteligentych metali.
          • lunalovelight zet, ale ja nic o metalowkach nie napisalam! :)n/t 17.07.05, 23:12

• zettrzy Re: zet, ale ja nic o metalowkach nie napisalam! 18.07.05, 01:32
              nie, nie napisalas nic o metalowkach, ale to ostatnie zdanie z Twojego postu
              dalo mi punkt wyjscia do mojego - o metalowkach napisaly inne przedtem i
              dokladnie tak jakby istnial jakis inherentny konflikt miedzy tipsiarami i
              metalowkami
              tak ze, uznalam ze czas cos powiedziec, bo dyskusja zaczela zbaczac w kiepskim
              kierunku
      • conena Re: tipsiary 16.07.05, 21:02
        znalazłam ładne tipsy:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=57230904
        rozumiem, że jeżeli zobaczysz na ulicy kobietę z takim czymś na paznokciach to
        twój komentarz będzie brzmiał "rany, ale zadbana panna..."?
        • Gość: inaa Re: tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:05
          uuuu... ale obleśne te białe...
        • lubie_miauczec Re: tipsiary 16.07.05, 21:16
          chyba niewiele zrozumialas z tego co napisalam. zdjecie tego co ty zalaczylas
          jest najohydniejsza tandeta jaka jest. i to mi sie nie podoba. glownie
          chodzilo mi to, ze wg niektorych forumowiczek, ladna, opalona blondynka z
          tipsami (nie takimi jak na zdjeciu :) ) juz jest tipsiara, i wszystkim co
          najgorsze. to, ze ktos ma tipsy, blond wlosy i jest opalony oznacza wg.
          niektorych, ze ma lewy gust. a przeciez sa kobiety dobrze ubrane i zadbane,
          ktore sa opalone, sa blondynkami i o zgrozo! maja tipsy (umiarkowane w
          dlugosci, kolorze itd). i chyba w pierwszym watku wyraznie napisalam, ze
          wiekszosc wyglada tandetnie. ale nie wszystkie.
          • zettrzy Re: tipsiary 16.07.05, 21:25
            mnie sie zdaje, ze problem jest powazniejszy - nie chodzi juz o te nieszczesne
            tipsy czy zlote paski, tylko takie automatyczne katalogowanie innych osob wg
            tego co nosza
            oczywiscie, kiedy OSOBY KATALOGUJACE znajda sie po stronie OSOB KATALOGOWANYCH,
            jak w tym sporze o wyzszosci metalowek nad tipsiarami, nagle slyszymy
            nawolywania o tolerancje, rozmaite "nie sadz jej po ubraniu" i temu takie tam
            co zas do gustu - style ubrania, klasyfikowane w jednej grupie jako tandetne, sa
            klasyfikowane jako wielki szyk w innej - nawzajem i bez konca; najezdzacie
            konkretnie na te tipsy, ktore dla nas moga wygladac okropnie, ale np. Hinduski
            uwazaja je za bardzo eleganckie; z drugiej strony, w oczach Hindusek obgryzione
            paznokcie, tak charakterystyczne dla punkow, skoro juz przeciwstawiamy te dwa
            style, stanowia szczyt tandety i niechlujstwa
          • conena Re: tipsiary 16.07.05, 21:35
            no, to teraz postaram się poważnie:)
            zarzucasz mi, że nieuważnie czytam..... ale ty chyba też pobieżnie forum
            przeleciałaś. jak sama zauważyłaś dziewczyny na forum wyśmiewają się z tipsiar,
            które mają przegięte szpony krogulcze, są spalone solarką, ubierają się w różowe
            puchate ciuszki. wszystko zdrabniają. i ty do tipsiar zaliczasz dziewczyny
            normalnie opalone, blondynki, "z gustem" jak to określasz i z tipsiorami na
            pazurach, ale "tipsami w normie". ja tipsy w normie rozumiem o tyle, że sama mam
            słabe pazury i ratuję je jak mogę, ale nie tipsami, hehe:) więc ja nie widzę
            większego sensu w twoim rozumowaniu, bo dziewczyny na forum dosyć jasno
            określiły z kogo się wyśmiewają - z maxi barbit, ty natomiast do tej grupy
            chcesz zaliczyć dziewczyny, które wyglądają normalnie z których forum się nie
            śmieje, więc jak przeczytałaś wypowiedzi kogokolwiek tutaj na temat tipsiar?
            albo podaj przykład..... czepiasz się, chciałaś wywołać dyskusję na forum, udalo
            ci się, bo temat jest ... hm... dyskusyjny:)

a dodiszon jest symbolem kiczu i tego nie zmienisz:)
            • zettrzy Re: tipsiary 16.07.05, 21:43
              ja czytajac to forum nie widze zadnego stopniowania miedzy krytyka wyrodzen i
              najazdem na pewien styl, dodam styl dominujacy wsrod mlodych kobiet, wiec chyba
              autorka ma racje - hurtem i jak leci na kazde tipsy, kazda rozowa koszulke,
              kazda biala mini, kazda blondynke...
              chyba strzele sobie biala mini, z tego wszystkiego, choc mi do niczego nie jest
              potrzebna
              • Gość: Ja Re: tipsiary IP: *.pl / *.elektrosat.pl 17.07.05, 11:42
                Zetrzy ze wszystkim co napisałaś w tym wątku zgadzam się w 100%... Na tym forum
                średnia wieku to 17 lat i 70% stanowią zbuntowane nastolatki, które przyszły tu
                w celu bluzgania "tipsiar"...żenada.
                • maniaga Re: tipsiary 17.07.05, 13:21
                  Popieram...totalna żenada
            • lubie_miauczec Re: tipsiary 16.07.05, 21:46
              nie wiem, ale takie odnioslam wrazenie czytajac to forum, ze juz wszystko co z
              tipsami to be, bron boze solarium itd. nadal nie rozumiem dlaczego czepiaja
              sie TYLKO tipsiar. uwziely sie czy co? obroza na szyi i glany nikogo nie
              raza... ciekawe dlaczego? jestem ciekawa z czego to wynika.
              najbadziej sklaniam sie ku teorii, ze to chyba jednak przez facetow. no bo
              takie rozowe coc jednak zwraca ich uwage. nie mowie, ze chca je pojac za
              zony :) ale wiekszosc chyba by nie odmowila dodzie elekrodzie, ktora swoja
              droga mnie sie w ogole nie podoba.
              • zettrzy Re: tipsiary 16.07.05, 21:57
                lubie_miauczec napisała:

> nie wiem, ale takie odnioslam wrazenie czytajac to forum, ze juz wszystko co z
                > tipsami to be, bron boze solarium itd. nadal nie rozumiem dlaczego czepiaja
                > sie TYLKO tipsiar.

instynkt stadny - tak jak kiedys ktos wrzasnal "bic Zydow" i cala wies rzucala
                sie na synagoge, tak teraz na tym forum ktos wstawil na celownik tipsiary no i...
                przyznaje, ze sam styl ubrania nie moj i byc moze w innych okolicznosciach sama
                bym go skrytykowala, ale zachowanie tych anty-tipsiar jest o wiele gorsze niz
                wszystkie tipsy na swiecie sklejone w jeden dlugi sznur
                najgorsze zas jest to, ze one naprawde uwazaja ze taka "blondi po solarce" MUSI
                myslec i czuc wg stereotypu
          • se.la.vie Re: tipsiary 16.07.05, 22:27
            Ja mam gdzieś ten blond,solar,tipsy i złoto.
            Dla mnie tipsiarra-dresiara czy jak wy to rozumiecie jest wtedy gdy cała
            ubierze się w różowe,brokatowe ciuchy.
            • justys_55 Re: tipsiary 16.07.05, 22:37
              Jestes jeszcze mloda, masz 16 lat, a dzieci i ryby glosu nie maja. Za malo na
              swiecie przezylas zeby tu sie tak "madrzyc", znalazla sie, obronca metalowcow,
              na moim roku sa metale, nawet spoko, nic do nich nie mam, ale wszystko w swoich
              granicach, opalona blondyna tez czlowiek, z ktorym da sie gadac na rozne
              tematy, nie tylko o ciuchach i kosnmetykach
              • r.richelieu grr 18.07.05, 02:02
                "Jesteś jeszcze młoda, masz 20-kilka lat, a studenci i ryby głosu nie mają. Za
                mało na świecie przeżyłaś żeby tu się tak mądrzyć, znalazła się, wyzywająca
                nastolatki."

typowa blondi
            • se.la.vie Re: tipsiary 16.07.05, 22:37
              A co do ich osobowości jak już wypisałam jakie znam metalówy,które są świetnymi
              i zadbanymi dziewczynami i dużo osięgnęły oraz to że wszystkie moje znajome
              tipsiary są puste,próżne i głupiutkie to możecie przestać się czepiać ,że
              oceniam po wyglądzie.Pozwólcie ,że opiszę jedną z tipsiarek ,która jest idolką
              pozostałych.
              Koleżankę-tipsiarę znam od jakiś 10 lat-dla niej liczą się tylko kosmetyki i
              ciuchy jest namalowana jak 40-latka podczas gdy ma 16 lat.Nawet na Bierzmowanie
              przyszła na różowo "od szpilek po gumkę do włosów".Mimo swojej otyłości i
              kilogramie tapety wszystkim wmawia że jest piękna i żeby padali przed nią na
              kolana.Jeżli przeczytała w życiu choć jedną książkę to pomnik jej
              postawię.Uwielbia disco-polo i uważa ,że rówzowy jest kolorem
              discopolowców.Wypala fajkę za fajką i pijaństwem dorównuje niejednemu
              opisywanemu przez was metalowi.uważa też ,że dzięki 10 kg. tapecie jest zadbana.
              --
              Nie wszystko złoto, co sie świeci, nie kazdy chłop z widłami to Posejdon.
              • justys_55 Re: tipsiary 16.07.05, 22:40
                Spoko, ale tylko dlatego, ze jakas Twoja kolezanka jest chodzacym bezgusciem,
                to nie oceniaj innnych dziewczyn ubierajacych sie od czasu do czasu na
                rozowo!!!!!!!!!! o, moja jedna kolezanka tez suie czesto nna rozowo ubiera, a
                sie uczy bardzo dobrze i...duzo czyta ksiazek
              • Gość: Klara cos wam opisze:))))) IP: *.4web.pl 17.07.05, 09:55
                Aha, to ja już rozumiem,średnia wieku w tym wątku to 17 lat:))))))

Wczoraj miałam uroczą sytuaję w pewnym sklepie gorskim , gdzie weszłam w
                czarnej sukience na ramiączkach i w koturnach,z tymi niesczęsnymi blond włosami
                i biała jak kreda:), a dziewczyna na mój widok zrobiła tak ciekawą minę, że w
                zyciu bym tego nie powtórzyła:))))))))
                Chciałam sobie pooglądać buty na wyjazd, bo poprzednie już po prostu nie
                działają:) Sklep samoobslugowy, więc udałam się szybkim krokiem w kierunku
                butów, gdzie ktos inny już przymierzał. oglądam i słyszę głos z tyłu:
                - nbidubgftpsnbeiuawfrwbpqv
                Kompletnie nie dosłyszałam, ale odwracam się i pytam, czy pani do mnie mówi, bo
                po prostu myslałam, że do kobiety obok...
                Pani mówi, że do mnie i jakich to ja tu butów szukam.
                No wiec wyrzuciałam z siebie na wydechu, że stopujący vibram, nubuk, membrana
                z goretexu i chcę od razu z impregnatem, ale nie w wosku, bo mam złe
                doświadczenia i nie Salomona, bo są bardzo twarde i wynikają proglemy na
                podniciu po paru godzinach.

I tutaj już kobieta zamilkła i spojrzała na mnie , jakby zaobaczyła zombie
                jakieś czy coś...
                Także 0 NIE WARTO SĄDZIĆ PO POZORACH MOI MILI!!!!!

a włąsnie, czy ktoś wie, gdzie mozna kupić buty Chiruca w Łodzi? zlazłam już
                wszystko...
                • strawberryfields Re: cos wam opisze:))))) 17.07.05, 23:06
                  Mimo iż własnie wyrosłam z wieku licealnego, kiedy to zasadą jest mówię co
                  myślę byle inaczej niż wszyscy i żeby zaszpanować oraz skrytykować,
                  postanowiłam zabrac głos w dyskusji, której nie rozumiem:))))))
                  Liceum to taki okres w życiu człowieka kiedy wpada w różne manie i dlatego
                  miało sie przez te trzy lata do czynienia z taką rożnorodnością ludzkich
                  poglądów i wygladów że doskonale mam rozeznanie w subkulturach i innych grupach
                  wzajemnej adoracji. Z tego co zauważyłam-niestety. Panny w glanach i spódnicach
                  do ziemi zazwyczaj zioną wielokrotnie większą nienawiścią do tzw. tipsiar niż
                  vice versa. Najgorsze w tym zjawisku jest to, ze same są w tym czasie
                  obczepione naklejkami o treściach antyrasistowskich, pacyfistycznych i
                  protolerancyjnych i głoszą hasła "mam w d**** co inni myslą o tym jak wyglądam,
                  ważne że mi się podoba"-przy czym nie dają takiego prawa innym. Hipokryzja,
                  kochani. I tutaj nie generalizuje, bo zarówno wsród tzw. tipsiar jak i punk
                  dziewczynek sa osoby fantastyczne, jak i osoby niewarte splunięcia. W życiu mi
                  nikt nie przeszkadza, jak tylko jest czysty, schludny, nie wydizela "zapaszków"
                  i ma poukładane jak mawia p. Zapendowska "pod kopułką" to zupełnie mnie nie
                  obchodzą glany, tipsy, boczki czy japonki u faceta. Jakbym miała się tym
                  przejmować to miałabym wrzody na żoładku i zawał przed trzydziestką.
                  A tipsy miałam raz w życiu, na studniówkę i BARDZO mi sie to podobało!
      • Gość: Sel Re: tipsiary IP: *.chello.pl 23.07.05, 18:22
        EEE czy same noszenie tipsow powoduje, że jestem "tipsiarą" czy chodzi tutaj o
        jakiś ogólny wygląd (mocno różowe ciszki, kolor jajka na głowie z odrostami
        itp) Bo jeśli chodzi tyko i wyłącznie o tipsy to w takim razie jestem 100%
        tipsiarą =)
        jesss cudowne jest życie tipsiary...=P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka