Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

my zlotowlose

15.07.05, 20:31
    to jest watek dla nas blondynek - dajemy odpor tym wszystkim napastliwym
    magistrom elegantiae ktore w imie "dobrego gustu" robia sobie huzia na Jozia
    ile razy zobacza zloty blysk na cudzej glowie
    na poczatek: "blondes have more fun"
    Obserwuj wątek
      • umaa Re: my zlotowlose 15.07.05, 20:32
        ja nic do blonynek nie mam
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: my zlotowlose 15.07.05, 20:34
        fond of being blonde ! ;-))))
        • miska_malcova Re: my zlotowlose 15.07.05, 20:41
          blondynka blondynce nie równa
          • lubie_miauczec Re: my zlotowlose 15.07.05, 20:42
            melduje sie. chociaz podobaja mi tez ciemne wlosy :)
      • Gość: Klara Re: my zlotowlose IP: *.4web.pl 15.07.05, 20:43
        Czy ja wiem...jako tak jestem blondynką, ale żeby ideologia zaraz?:))))))
        • Gość: Zielonooka Re: my zlotowlose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:47
          No, nie do kazdej blondyneczki cos sie ma. Tyle, ze fakt, prawie kazda
          blondynka to taka ''tipsiara''. Bez obrazy!!!
          ''Zlotowlose''-no coz, nie ktore na glowie maja mat, a nie zloto... ;-)
          • Gość: Zielonooak Re: Poprawka!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:49
            > Tyle, ze fakt, prawie kazda blondynka to taka ''tipsiara''.
            Tfu!!! Mialo byc: Tyle, ze fakt, prawie kazda tipsiara to blondynka.
            Sooooooorry!!!!
            Pozdrawiam
            • lubie_miauczec Re: Poprawka!!!!!! 15.07.05, 20:52
              dobrze ze sie szybko poprawilas haha
              chwila nieuwagi i mogloby byc niebezpiecznie :D:D:D
      • Gość: Richelieu* Re: my zlotowlose IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 15.07.05, 20:53
        a ja często czuję się jak blądynka i zdarza mi się to często
      • mag26nov Re: my zlotowlose 15.07.05, 20:54
        a Zlotowlosa to nie rudowlosa???
        • raggio.del.sole Re: my zlotowlose 15.07.05, 20:56
          a ja kocham swoje blond wloski:)
        • zettrzy Re: my zlotowlose 15.07.05, 20:58
          mag26nov napisała:

> a Zlotowlosa to nie rudowlosa???

nie - rudowlosa = miedzianowlosa
          tez piekny kolor, ale jakos nikt na niego nie najezdza
          • mag26nov Re: my zlotowlose 15.07.05, 21:06
            tak Ci sie tylko wydaje - ja z tego powodu mialam trudne dziecinstwo:-P ;))
            hah;)) pozdrowienia
            • zettrzy Re: my zlotowlose 15.07.05, 21:41
              mag26nov napisała:

> tak Ci sie tylko wydaje - ja z tego powodu mialam trudne dziecinstwo:-P ;))

a ciekawe jaki kolor wlosow mialy te wredne dzieci ktore Ci dokuczaly?
              • mag26nov Re: my zlotowlose 15.07.05, 21:47
                ooooooo, a tu mi dalas do myslenia, bo jesli dobrze pamietam, to glownie
                blondyni i blondynki. co prawda, z tego co wlasnie pamietam, to jak bylam mala,
                to akurat w sasiedztwie mialam tylko jedna brunetke w moim wieku;)
                • zettrzy Re: my zlotowlose 15.07.05, 21:49
                  no tak, blądi to blądi, niezaleznie od wieku...
      • justys_55 Re: my zlotowlose 15.07.05, 20:59
        Czasami fajnjie jest poswirowac taka pusta blondi, lale barbi i wtedy sie
        wszyscy tak na Cuiebie patrza i mowai "Boze ty naprawde nie rozumies\z" hhah
      • Gość: babajaga Re: my zlotowlose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:10
        a mnie sie podobają blond włosy,zwłaszcza takie skandynawskie-jasne-
        chłodne.Sama niestety mam myszowate czyli nijakie,więc trochę sobie modyfikuję
        ten kolor.
        • Gość: Martyna Re: my zlotowlose IP: 83.238.121.* 15.07.05, 21:31
          Present ;) "Gentelmen prefer blondes"
      • Gość: Klaudia Re: my zlotowlose IP: *.catv.net.pl 15.07.05, 21:56
        Chyba coś Ci się pomyliło. Blondynka nie ma złotych włosów. Ja takie posiadam w
        darze od matki natury.Bliżej mi do rudej, niż do blondynki:)Pare razy kobiety
        zatrzymywały mnie aby zapytać czym farbuje włosy:)
        • lady.k Re: my zlotowlose 15.07.05, 22:02
          A ja mam złote włosy i chyba jestem blondynką.... o ciemniejszym odcieniu ale
          na pewno złoty blond;-)
        • zettrzy Re: my zlotowlose 15.07.05, 22:47
          Gość portalu: Klaudia napisał(a):

> Chyba coś Ci się pomyliło. Blondynka nie ma złotych włosów.

owszem ma, wystarczy spojrzec w dowolnie wybrane lustro zeby miec dowod naukowy
      • Gość: stina Re: my zlotowlose IP: *.nycap.res.rr.com 15.07.05, 22:00
        oczywiscie! Wiecej nic bo nie mam czasu a watku nie odpuszcze!

Pozdrawiam wszystkie jasne blondynki.
        Szczegolnie te naturalne ,)
      • Gość: Kot Zbyszek Re: my zlotowlose IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 15.07.05, 23:19
        komu w droge temu blądi

gapi sie jak wol na malowana blądi

blondes give more fun

moze to jej urok, moze to blądi

• poline Re: my zlotowlose 16.07.05, 00:38
          Ja taka bardzo jasna to nie jestem,ale tleniona też nie :)
          Mam włosy jak to określam średni blond (kiedyś były jaśniejsze) ,teraz pięknie
          jaśnieją własnie latem ;)Nie ma to jak słońce...
      • lucy215 Re: my zlotowlose 16.07.05, 08:09
        jestem blondynką z wyboru, i wierzcie mi że nawet ludzie kórzy znali mnie zanim
        popełniłam pierwszy baleyage, potem nastepny i następny (dziś trochę tęskni mi
        się za tym szatynowatym, pospolitym kolorem) kiedy powiem jakieś głupstwo albo
        się pomylę mówią : "no tak, blondynka".
        z resztą dziś idę do fryzjera pomalować sobie odrost żeby się zatuszowac ;)
      • lady Re: my zlotowlose 16.07.05, 08:17
        Blond naturalny, rasowany tylko słońcem, się melduje! :-)
      • jonnas Re: my zlotowlose 16.07.05, 09:35
        Lepsza blondynka w garsci niz brunetka na dachu;))))
        Proponuje zalozyc stowazyszenie obrony blondynek, pod haslem "prawa dla
        blondynki" (lewa dla brunetki, srodek dla rudej;))))
        Czas skonczyc z podla dyskryminacja. W koncu blondynki to gatunek wymierajacy,
        jasne wlosy to jest przeciez gen recesywny:))) I nie dajmy sobie wmowic, ze to
        ewolucja eliminuje gorsze i glupsze;)
        Na jedenasta mam umowionego fryzjera pzredwakacyjnego, pomaluje odrosty i bede
        budzic zachwyt we Wloszech; pamietacie taka piosenke- Ragazzo de Napoli-
        zajechal w mirafiori- pod sam trotuar wjechal kolami- cos tam, cos tam i- ON
        MOWIL BELLA BIONDA, A POPATRZ JAK WYGLADASZ, TE WLOSY MASZ JAK LEN CO W BLOTO
        WPADL:))))) haniebna, dyskryminujaca piosenka o blondynce.
        • jonnas Re: my zlotowlose 16.07.05, 09:42
          AAA, i jeszcze mozna sledzic dyskryminacje blondynek w literaturze i sztuce, to
          moze byc temat na prace magisterska, a swoja droga, dlaczego Chrystusiki
          jarmarczne i nie tylko to zawsze blondyni?
      • patrysha1 Re: my zlotowlose 16.07.05, 10:02
        Złotowłose to raczej są dziwczyny o RUDYCH włosach a nie blondynki.
        Przybnajmniej jak dla mnie.

A co do blondynek to naturalny blond jest łądny, ale niestety na polskich
        ulicach częściej widuje się wypalone włosy od rozjasniania, a to już wygląda fuj fuj
        • Gość: mag Re: my zlotowlose IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 16.07.05, 10:51
          patrysha1 napisała:

> Złotowłose to raczej są dziwczyny o RUDYCH włosach a nie blondynki.
          > Przybnajmniej jak dla mnie.
          >
          > A co do blondynek to naturalny blond jest łądny, ale niestety na polskich
          > ulicach częściej widuje się wypalone włosy od rozjasniania, a to już wygląda
          fu
          > j fuj

najczesciej takie zoltawozielone odmiany blondu...

i wlasnie podtrzymuje, ze zlotowlose to rudowlose. chyba, ze tu mowa o bialym
          zlocie;) :-P
          • hermina5 Re: my zlotowlose 16.07.05, 10:57
            To nie jest rude. To może mieć rudawe refleksy, ale w słońcu. A tak naprawdę
            zlotowlose to jest kolor miodu:)
        • commo Re: my zlotowlose 16.07.05, 11:02
          Cześć!Ja jestem złotowłosa-nieco pomogłam naturze ;)Ale rudości na głowie brak
          całkowity.Blond wypalony kiepskiej jakości wodą utlenioną jest paskudny,co do
          tipsiar,to ja z kolei więcej widzę brunetek-takich smolistych(smoła na głowie,a
          co gorsza-na skórze).Piękne,zadbane,długie blond włosy są
          rzadkością,szczególnie kręcone lub co najmniej falowane,a szkoda!
          • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: my zlotowlose 16.07.05, 11:47
            commo napisała:
            >Piękne,zadbane,długie blond włosy są
            > rzadkością,szczególnie kręcone

I dlatego tylko włosy w sobie lubie ;-)))
      • brassia1 Re: my zlotowlose 16.07.05, 13:12
        Podobają mi się u kobiet naturalne blond włosy w ciepłym odcieniu (sama mam b.
        ciemne). Natomiast włosy farbowane odpadają. Zawsze zdradza je ten specyficzny
        mat i choćby mikroskopijne, ale jednak odrosty.
      • Gość: gosiaqus Re: my zlotowlose IP: 82.160.7.* 16.07.05, 13:13
        i ja również się przyłączam. jako szczęśliwa posiadaczko naturalnych złotawo-platynowo-miedzianych blond włosów. a złoty błysk, jak już tu zauważono, powoli wymierający, z racji genu recesywnego to jednak co innego niż zółty bądź biały błysk na pustych główkach "blądynek" barbie :)))
      • zettrzy Re: my zlotowlose 16.07.05, 20:13
        cos zauwazylam ostatnio - blondynki maja poczucie humoru i potrafia byc
        blyskotliwe - czyzby istnial zwiazek miedzy tym co na glowie i tym co w glowie?
        • myszka_333 Re: my zlotowlose 16.07.05, 20:33
          zettrzy napisała:

> cos zauwazylam ostatnio - blondynki maja poczucie humoru i potrafia byc
          > blyskotliwe - czyzby istnial zwiazek miedzy tym co na glowie i tym co w glowie?
          >
          Może jakiś poważny ,naukowy ośrodek zbadałby to zagadnienie.
          • zettrzy Re: my zlotowlose 16.07.05, 20:44
            eee, w takim bardzo powaznym osrodku siedza same brunetki, one beda uprzedzone i
            naciagna wyniki badan do swoich oczekiwan
            • myszka_333 Re: my zlotowlose 16.07.05, 21:00
              A to wszystko z zazdrości o piękne, blond włosy.
              • zettrzy Re: my zlotowlose 16.07.05, 21:14
                moze po prostu ludzie o innym kolorze wlosow mysla inaczej? podobno kolor oczu
                ma jakies tam glebsze uwarunkowania, nie pamietam dokladnie, to czemu kolor
                wlosow nie?
      • zloty_delfin Re: my zlotowlose 18.07.05, 23:21
        Dzięki delikatnemu balejażowi jestem zdecydowanie złotowłasa :)
      • Gość: goldioo Re: my zlotowlose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:18
        Złotowłosa"kręcona" zgłasza się!Pozdrawiam blondynki i skandynawskich
        blondynów:)))
      • Gość: figa Re: my zlotowlose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:22
        Hey! Bardzo fajny wątek! Oboje moi rodzice mają z natury włosy blond, tyle że
        moja mamusia od wielu lat farbuje na ciemny brąz, więc dokładnie nie znan jej
        odcienia. Moje młodsze siostry mają jedna rudy, a druga popielaty, "mysi" blond
        z jaśniejszymi refleksami. Ja mam złoty blond.
        I teraz do wszystkich niedowiarków: taki kolor istnieje!!! i nie tyczy się on
        rudego, bo rudy może mieć odcień miedzi, jak to już ktoś napisał, miodowy-ale
        taki rudy miodowy np. jak miód wielokwiatowy,taki dość ciemny, i wiele innych
        odcieni.
        Złoty blond to taki typowy miód lipowy,o ile ktoś zna się na miodzie, taki
        jasny, albo inaczej taki jak złoty pierścionek,choć istnieje wiele odcieni
        złota-metalu. Jeśli ktoś nadal ma zamiar spierać się o określenie "złoty
        blond", to proponuje wybrać się do drogerii i przyjrzeć farbom do włosów.
        Ja mam włosy za łopatki, lekko falowane z natury, ale używałam szamponu
        prostującego, więc obecnie są w miarę proste, naturalne pasemka, refleksy, itd.
        Tylko przez zime zaczęły mi rosnąć sporo ciemniejsze włosy, nie wiem dlaczego.
        Więc w chwili rozpaczy wzięłam i rozjaśniłam te "naturalne odrosty" wodą
        utlenioną, i chyba nigdy sobie tego nie wybacze, bo teraz wciąż muszę jej
        używać, bo teraz to już nie jest takie stopniowe, naturalne przejście w nieco
        ciemniejszy odcień, tylko mocny skok, co wygląda jakbym miała farbowane włosy:(
        Moze wiecie, czy można zrobić coś, by znów rosły mi jasne włosy, a nie
        ciemniejsze? Mnie to doprowadza do szału!
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: my zlotowlose 19.07.05, 09:28
          Ile masz lat ?
          • Gość: figa Re: my zlotowlose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:33
            a co?!?
            • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: my zlotowlose 19.07.05, 09:35
              z reguły jasne włosy ciemnieją z wiekiem
              • Gość: figa Re: my zlotowlose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:36
                Ale ja mam 15 lat!!!
                • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: my zlotowlose 19.07.05, 09:40
                  hehe no właśnie... tak myslalam :D
                  ciemnieja w okresie dojrzewania ;-)

Lepiej nie eksperymentuj z woda utleniona, bo zaczna wypadac. Jak chcesz je
                  nieco rozjasnic bez zbednej chemii, to plucz wlosy woda z cytryna. Teraz jest
                  lato, wiec na bank troche wyplowieja. Pzdr
            • kawusia76 Re: jeszcze ja! 19.07.05, 09:49
              też blondynka:)fryzjer twierdzi ze ,,piaskowa".mam włosy do połowy pleców z
              wystopniowanymi konturami przy twarzy. uzywam namiętnie prostownicy-mam gęste
              włosy zyjące swoim zyciem - takie pofalowane.po deszczu - zgroza!jestem jedyną
              blondynka w rodzinie- mam farbuje włosy od zawsze,ojciec jest brunetem,reszta
              rodziny tez raczej ma ciemne włosy-ja podobno odziedziczyłam urodę i kolor
              włosów po babci,tym ze mam ciemna oprawę oczu.niestety,moja córcia to absolutna
              brunetka po tatusiu-ale za to nie będzie musiała słuchac idiotycznych dowcipów
              o blondynkach opowiadanych przez sexistowskich półgłowków ani być z miejsca
              klasyfikowaną jako tipsiara
      • Gość: figa Re: my zlotowlose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:23
        no, ja niestety ciemnej oprawy oczu nie mam, ale za to złote włosy i baaaardzo
        ciemne oczy, niektórzy mówią wręcz że czarne, co jest rzadkie u blondynek, te
        oczy to po mamie, no, ale brwi mam jasne, prawie w ogóle ich nie widać, a rzęsy
        to już całkowita masakra:(
      • Gość: figa Re: my zlotowlose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:26
        a co do płukania cytryną: ja nie chcę rozjaśniać całych włosów, chce mieć taki
        kolor jaki miałam, tylko bez ciemniejszych odrostów!!! A ta cytryna to działa:/
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: my zlotowlose 19.07.05, 10:31
          Gość portalu: figa napisał(a):

> a co do płukania cytryną: ja nie chcę rozjaśniać całych włosów, chce mieć
          taki
          > kolor jaki miałam, tylko bez ciemniejszych odrostów!!! A ta cytryna to
          działa:/

Obawiam się, że to niemożliwe :>
          To tak, jakbyś chciała być tego samego wzrostu co dwa lata temu :P
          Cytryna rozjaśni włosy bardzo delikatnie dopiero po systematycznym stosowaniu.
      • regata7 się melduję :-) 19.07.05, 11:15
        złoty kolor to miałam w dzieciństwie :-) Taki ciepły, żółtawy odcień złota.
        Do tego jasna oprawa jasnych oczu - słowiańskie dziecię :-)

Z wiekiem włosy trochę ciemniały (latem jaśniały).
        Jednak najbardziej ściemniały jak byłam w ciąży. Zrobił się kolor mysi, więc
        trochę farbuję (lekki balejaż), ale nie rozjaśniam.

Mimo wrodzonego bycia blondynką nie odczuwam jakoś specjalnie prześladowania z
        powodu koloru włosów :-) Jeśli coś takiego miało miejsce to raczej z powodu
        bycia płcią żeńską, a nie ze względu na kolor.
        Różne szowinistyczne zachowania widywałam także wobec brunetek, szatynek,
        rudych...

• masha_qrella Re: my zlotowlose 19.07.05, 15:12
        absolutnie uwielbiam być blondynka:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka