Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie do pań szyjących

16.07.05, 14:36
    Czy jak widzicie gdzieś fajny ciuch ,z materiału ,którego kupienie nie sprawia
    problemu to potraficie uszyć sobie coś podobnego?
    Ostatnio zamarzyło mi się uszyć prostą,lnianą,brązową sukienkę na
    ramiączkach,ale jak narazie to tylko marzenie :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: inaa Re: Pytanie do pań szyjących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:58
        generalnie potafi to zrobić niemalże każda krawcowa (tzn. uszyć podobną rzecz
        jak w sklepie). a szycia bardzo łatwo się nauczyć, zwłaszcza, że najnowsze
        maszyny bardzo je ułatwiają (chociaż czsami ciężko jest przebrnąć przez
        instrukcję obsługi ;-)) Wystarczy odrobina cierpliwości i samozaparcia.
        • Gość: olaboga Re: Pytanie do pań szyjących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:50
          też mam pytanie...skąd oprócz burd czerpiecie wykroje ubrań?
          pzdr
          • zettrzy Re: Pytanie do pań szyjących 16.07.05, 21:09
            wykroj zawsze mozna zrobic samemu, chociaz trzeba przedtem popracowac troche z
            wykrojami gotowymi, aby nauczyc sie jak rozmaite ciecia wspolgraja z rozmaitymi
            materialami
            a czy wyjdzie nam dokladnie to samo po zobaczeniu ciucha na ulicy - nie nie
            koniecznie, aby zrobic cos naprawde podobnego trzeba wziac tego ciucha do reki i
            zorientowac sie jak byl krojony
          • Gość: inaa Re: Pytanie do pań szyjących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:10
            jest jeszcze kilka pokrewnych, ale wychodzą one bardzo rzadko - ,elegantka",
            itp. trzeba przejrzeć oferty wydawnictw typu ,,KEJ Wrocław"
            • olaboga-1 Re: Pytanie do pań szyjących 16.07.05, 21:30
              dzięki dziewczyny za odp.
              Moja mama kiedyś szyła, teraz już twierdzi, że nie potrafi, że wyszła z wprawy
              blablabla, gadanie. Skoro mam sprzęt w domu, postanowiłam, że przejmę
              pałeczkę ;]
              Plany mam wielkie, chęci również, z umiejętnościami gorzej ;/
              • Gość: inaa Re: Pytanie do pań szyjących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:04
                podobno ćwiczenie czyni mistrza ;-) nikt przecież nie rodzi się krawcową :-)
                • lubie_miauczec Re: Pytanie do pań szyjących 16.07.05, 22:08
                  wszytskie zaczynalyscie od szycia z burd, czy moze inaczej? tez bym sie
                  chciala nauczyc, tylko nie wiem czy cierpliwosci starczy.
                  • vanillaice Re: Pytanie do pań szyjących 16.07.05, 22:16
                    Ja się chyba nie nauczę...:( Baaaaardzo chciałabym umieć szyć, ale jestem
                    antytalent do wszystkich robót ręcznych...
                  • Gość: inaa Re: Pytanie do pań szyjących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:21
                    ja zaczęłam od szycia ubranek dla lalek. było swojego czasu takie pisemko ze
                    specjalnymi ,,zminiaturyzowanymi" wykrojami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka