Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy udajecie że pracujecie?

26.07.05, 09:37
    Tak mi przyszło do głowy - ile z was czasem (często?) udaje, że jest znacznie
    bardziej zapracowane niż naprawdę? Tylko po to, żeby pozostali (szef i
    współpracownicy) się od was odczepili? Ja z zasady nie udaję, niemniej czasem
    wchodzi we mnie taki potwór, który musi zrobić coś, żeby sprawić innym trochę
    kłopotu, a to powiedzieć, ze mam dużo pracy i nie zrobię czegoś tam, a to nie
    zełgać, że mam spotkanie o danej porze i dlatego nie mogę załatwić nić na
    mieście. dla zasady.
    Obserwuj wątek
      • miska_malcova Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 12:26
        mam w pracy za duzo pracy, aby udawać, że pracuję
        • Gość: olaboga Re: czy udajecie że pracujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:11
          fajny temat ;]
          Pozdrawiam wszystkie pracujące ;]
          • mef8 Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 13:27
            ja nie pytam ile macie pracy, ale czy czasem nie nachodzi was ochota zeby
            wszystkich, co podrzucaja wam nowe sprawy na biurko odeslac do diabla. ja tak
            mam i przyznaje, ze robie to (sporadycznie, bo moje wynagrodzenie zalezy w
            duzej mierze od ilosci wykonanej pracy, ale jednak tak). szczegolnie wtedy, gdy
            planuje np ze wyjde z pracy po 9-10 godzinach i bede o ludzkiej porze w domu.
            dodam ze wykonuje tzw wolny zawod (wolno pracowac caly czas), wiec
            argument "mam za duzo pracy zeby udawac ze pracuje" do mnie nie przemawia i
            sprawdza sie tylko w odniesieniu do tych, co pracuja od 8 do 16.
            • miska_malcova Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 19:57
              nie nie udaje, pomimo, iż mam nienormowany czas pracy
      • klarak Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 13:30
        na szczescie nie musze, bo sama jestem wlasnym szefem
        • mef8 Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 13:30
          a masz "pod sobą" jakiś pracowników?
          • klarak Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 23:50
            ja? nie, chyba, ze liczyc męża.
      • r.richelieu Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 13:39
        niech by tylko spróbowali, ehem, niech no ja bym tylko sporóbowała nie całować
        z wdzięczności za dodatkową robotę, hehe.Tak to jest, jestem na samym końcu
        drabiny pokarmowej w tym miejscu i to do mnie spadają resztki z pańskiego stołu
        • mef8 Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 14:01
          wlasnie, a jak reagujecie na informację, którą w piątek o godzinie 16 sprzedaje
          wam wasz cudowny szef "jest praca do zrobienia. na poniedziałek rano"? głupie
          pytanie i pewnie z góry skazane na odpowiedź negatywną - ale czy zdołałyście
          się kiedyś od tego wyłgać? mnie się nigdy nie udało. kiedyś zresztą zostawił
          mnie z takim newsem na święta wielkanocne i jeszcze dodatkowo zaproponował (po
          tym jak usłyszał, że jadę do rodziny daleko na wieś) "to koniecznie kochana weź
          laptopa"....
          • r.richelieu Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 14:04
            rany, masz problem, 3 miliony Polaków jest bezrobotna. Ja we wakacje też
          • mef8 Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 14:11
            wiem jak wyglądają statystki ale mnie nie przekonasz, ze skoro pracuję od
            poniedziałku do piątku w godzinach 9-20 i jeszcze dostaję w prezencie coś na
            weekend - to mam się cieszyć, że mam pracę (hura...) i nie narzekać, bo 3
            miliony Polaków nie ma pracy. kiedy mam na przykład pójść i się przemeldowac
            (aktualny problem) albo najzwyczajniej na świecie posprzątać mieszkanie i
            zrobic zakupy? w ten weekend, co niby mam w niego pracować? wiem ze urlop jest
            rozwiązaniem, ale nie wszędzie - mam 20 dni niewykorzystanego urlopu za zeszły
            rok, w tym roku wykorzystałam tylko 2 dni i na więcej nie liczę. hip hip hura???
            • Gość: Richelieu* Re: czy udajecie że pracujecie? IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 26.07.05, 14:20
              mnie nie słuchaj;) bo przez to czasowe bezrobocie jestem wściekła jak osa, a co
              gorsza przekonanie, że ostanę się za jakiś czas z mopem lub z kasą w biedronce,
              jest bardzo silne
              • mef8 Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 14:25
                wiesz Richelieu ja w sumie nie narzekam na sytuację, tylko powolutku uczę się
                oszukiwać system. niestety sytuacja na rynku jest rzeczywiście trudna (choć
                póki co miałam sporo szczęścia) i niby mogłabym probować szukac innej pracy, w
                której warunki byłyby ciut znośniejsze, ale boję się zaryzykować (mam kredyt i
                to jest moja najsilniejsza więź z pracodawcą ;-)
      • tralalumpek Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 14:08
        wlasnie udaje ze pracuje, moja pracownica probuje na dupie zrobic kariere,
        zaczela sypiac z szefem biura i wlasnie mialam rozmowe na jej temat
        teraz musze udawac ze pracuje bo musze "upuscic" obrzydzenie jakie do niej czuje
        jak mozna byc tak glupia i liczyc na to ze na d... zrobi kariere
        • conena Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 14:25
          pracownica twoja czy szefa biura? jak twoja to się nie stresuj i pozołzuj
          nieco...

ja teraz udaję, bo czekam na 15 i wylot do domu.
          • tralalumpek Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 14:34
            moja ale wiesz jak to jest z facetami, czesto sa sterowni tzn ster trzyma
            czesto panienka

ale takiego ku.....wiszcza to ja nie chce buuuuuuuuuuu
            wlasnie sie wyluzowuje piszac
      • maadz Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 15:44
        no wlasnie chyba generalnie duzo osob udaje ze pracuje bo dziwne ze
        zatrzęsienie wątkow jest w godzinach kiedy normalni ludzie siedzą w pracy?!?!
        • miska_malcova Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 20:00
          a skąd wiesz w jakich godzinach pracujemy?
      • zettrzy Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 20:25
        to praca zrobila sie modna? ja myslalam ze teraz jest trend na interesy
        • r.richelieu Re: czy udajecie że pracujecie? 26.07.05, 23:57
          a jeśli w temacie interesów i udawania. Trend na interesy był zawsze, na duże
          interesy oczywiście, bo jeśli jest do czynienia z małymi interesami to niestety
          trzeba udawać, że się pracuje
          • Gość: Banderas Re: czy udajecie że pracujecie? IP: 217.17.44.* 27.07.05, 14:06
            Jak mówi przysłowie krasnoludków, trochę picu nigdy nie zaszkodzi...;-)Czasem
            teatr pomaga w życiu /tylko nie można przeginać, bo zły teatr gorszy niż żaden/.
            Co do osób próbujących robić d...ą karierę, zawsze takie osoby były i będą. Nie
            powinny jednak zapominać o rozwijaniu swoich kompetencji /zawodowych/, oraz o
            nawiązywaniu dobrych kontaktów z innymi ludźmi, z którymi pracują. Jak szef się
            znudzi, będzie jak znalazł....:-)
          • zettrzy Re: czy udajecie że pracujecie? 27.07.05, 18:17
            r.richelieu napisała:

> a jeśli w temacie interesów i udawania. Trend na interesy był zawsze,

nie nie byl zawsze - bywaly okresy tak nietrendne dla interesow, ze az bylo
            niebezpiecznie owymi interesami sie zajmowac; ale nie ma po co robic wykladu
            historycznego

na duże
            > interesy oczywiście, bo jeśli jest do czynienia z małymi interesami to
            niestety trzeba udawać, że się pracuje

a wlasnie odwrotnie - im wiekszy interes na tym wiecej ludzi rozklada sie jego
            robienie, tym wiecej czasu zajmuje podjecie wszystkich decyzji, tym mniejsza
            ilosc szczegolow do zawracania sobie nimi glowy
            przy malych interesach niestety sami musimy interes nagrac, reklamowac, znalezc
            klienta, dostarczyc towar/usluge, wystawic fakturki, sciagnac naleznosc (hehe,
            to jest samo w sobie zajecie na pelne trzy etaty), pooplacac kontrahentow,
            wykonac czynnosci podatkowe, prowadzic korespondencje z urzedami stanowymi i
            municypalnymi, przy wiekszej skali dochodza urzedy federalne...
            w wielkich interesach czesto wystarczy brzmiec czarujaco przez telefon
            • Gość: Richelieu* Re: czy udajecie że pracujecie? IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 01.08.05, 17:23
              ajej, nie o takie interesy mi chodziło
      • Gość: Kobieta pracująca Re: czy udajecie że pracujecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 16:58
        He!He!Ja teraz właśnie przeżywam taki bunt.Znowu pominięto mnie przy
        premii,moi "koledzy" uważają,że moja praca to szczaw bo nie ma wymiernych
        efektów(wiesz pracuję w firmie handlowej jako Asystentka Szefa)i generalnie już
        dawno większość kolegów nie prosi a rozkazuje.Więc od jakiegoś miesiąca maskuję
        się skutecznie.Najfajniejszy patent to:kserowanie książki i siedzenie nad
        kserówkami z markerem w ręce i mądrym wyrazem twarzy i od czasu do czasu
        zaznaczanie jakiegoś fragmentu,drugi podobny tym że zamiast ksiązki różne fajne
        artykuły drukowane z netu(Polityka,Forum,Ozon itd.)Nikt się do Ciebie nie
        przyczepi:-))))ale pewnie mi minie bo....jakoś kurde wciąż STRASZNIE lubię moją
        pracę.Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka