Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

STRIVECTRIN

IP: *.208.97-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 13:02
    Wiem ze jest to temat raczej na forum "Uroda", ale tam juz napisalam i
    niestety zero odzewu :-( Moze tutaj ktoras z Was mi cos poradzi, bo mam
    wrazenie ze na Urodzie dziewczyny pisza tylko o kosmetykach Ziaja i balsamie
    Sopot ;-)
    Czy ktoras z Was uzywala slynnego kremu Strivectrin? Mozecie mi cos napisac o
    efektach? Faktycznie takie cudo kosmetyki? Wczoraj widzialam we francûskiej
    Sephorze Strivectrin w wersji POD OCZY. Wzielam sobie prôbke - po pierwszym
    uzyciu na noc stwierdzam ze jest nawet niekiepski... Ciekawe tylko, czy
    rzeczywiscie daje ten slynny efekt przeciwzmarszczkowy. Chetnie bym go sobie
    kupila, ale chcialabym najpierw "zasiegnac jezyka", czy ktoras z Was go
    uzywala i jakie daje efekty? Gdzies kiedys slyszalam, ze Strivectrin to wielki
    pic na wode, ze jego zalety sa przereklamowywane przez producenta
    itp...Napiszcie cos prosze o swoich doswiadczeniach z tym kremem.....
    Obserwuj wątek
      • Gość: Trinity Nawet Laparisienne nie wie? IP: *.208.97-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 13:09
        Napiszcie cos... Nikt tego nie uzywal? Nawet Laparisienne nic nie wie o tym
        kremie? ;-)))))))
      • Gość: LA PARISIENNE Re: STRIVECTRIN IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 13:23
        Stivectrin to wielki pic na wode, kupilam ten produkt jak Freeze 24.7 z Gaba
        cos molekula. Kupilam caly zestaw: krem przeciw zmarszczkowy, krem
        nawilazjacy; pod oczy, na usta. Calosc kosztowala mnie 400 euro. Na szczescie
        mam znajome sprzedawczynie w marionnaud, powiedzialy, ze mam sprobowac, bo niby
        wszystkie panie z 16 dzielnicy super zadowolone przyjezdzja do Marionnaud rue
        des Francs-Bourgegois sie zaopatrywac, bo tam juz wykupiony. Uzywalam przez
        tydzien, trzyma sie to godzine, po godzinie masz twarz gorzej niz przed
        nalozeniem, bo to jest jakby klajster, ktory ma sklajstrowac zmarchy. A to
        zawala tylko pory. Dobrze, ze moim sklepie moge oddac produkt , ktory nawet
        uzylam, bo jestem dobra klientka, napisaly, ze dostalam alergii, wcale je nawet
        o to nie prosilam. Kup sobie lepiej ALL day Sisley za 175 euro to jest the
        best. Jesli chcesz zobaczyc opinie Francuzek na temat StriVictrin to wejdz na
        portal
        www. beaute-test.com
        komentarze sa same negatywne, wielka reklama na produkt do d...
        www.beaute-test.com/strivectin-sd_strivectin.php?listeavis=1
        • Gość: LA PARISIENNE Re: STRIVECTRIN IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 13:29
          jakies male dziekuje sie nalezy.
          TEGO TE NIE KUPUJ!
          lettre.marionnaud.fr/juillet05/zoom.html
          www.marionnaud.fr/commun/boutique/venteenligne/marques/detail.asp?langue=1&itemmod=home&itemmodordre=1&pays=1&marqueid=245
      • Gość: LAPARISIENNE Tylko Sisley IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 13:41
        dla mnie tylko jedna marka jest wiarygodna : Sisley. Produkty sa bardzo drogie,
        ale rezultaty sa napwrawde wymierne.
        La Prarie tez sa super dobre produkty, na moja cere za bardzo
        aktywne/drazniace, ale masuqes de beauté sa wspaniale, najlepsze na swiecie.
        • Gość: Trinity Re: Tylko Sisley IP: *.113.99-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 13:55
          Dzieki za rade à propos Strivectrinu. Fakt, na twarz nie odwazylabym sie tego
          nalozyc, bo faktycznie konsystencja nieco gluante, ale myslalam o tym pod oczy.
          Powiedz mi ten pod oczy tez byl taki kiepski?
          Tez uzywam Sisley 'a, ale glownie kosmetykow kolorowych, blyszczykow glossy
          gloss, konturowek i fond de teint phyto teint eclat. Z kremow do twarzy do tej
          pory uzywalam calej gamy Shiseido Benefiance ( ten pod oczy jest suuuper), ale
          skoro mowisz ze Sisley sa takie dobre, moze faktycznie sprobuje.
          Powiedz mi jeszcze ile w Paryzu kosztuje botox ( miedzy brwi, czy sobie robilas
          i jakie sa terminy ? Mi w klinice Clementville wyznaczyli termin dopiero na
          koniec wrzesnia, bo sa en rupture de stock, a nie chce tak dlugo czekac, bo mi
          sie zmarszczka poglebia! Jezeli w Paryzu sa jakies szybkie terminy to moze sie
          wybiore?
          • Gość: LAPARISIENNE Re: Tylko Sisley IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 14:12
            U naj naj lepszego specjalisty botoksu we Francji dr Miralès'a kosztuje 400
            euro jedna zona np. czolo(wrzuc na wyszukiwarke wszystkie pisma typu Vogue,
            Elle etc. mowia o nim).
            Ja chodze do dr Lajeunie(300 euro calosc, facet super kompetentny, jest uznanym
            specjalista, daje wyklady z mesothérapie w UK), w klinice Matignon, przyjmuje
            tez w klinice dr Sydneya Ohana, albo w swoim gabinecie w Saint Geremain en
            Laye. Ale musisz przewidziec poprawki, ktore sa robione 3 tyg po zabiegu.
            Poprawki sa u wsystkich lekarzy za darmo, tylko co bedziesz przyjezdzac 2 razy
            do Paryza?
            • Gość: ula Strivectin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:19
              Nie jestem la parisenne, ona dla mnie jest niewiarygodna.
              Moja mama uzywa Strivectinu kremu, i żelu do ust i jest bardzo zadowolona.Ma
              ponad 50 lat, więc zmarszczki widoczne, ale po używaniu kremu, jakby sie
              wypełniły.Inaczej nie kupowałby kremu za 700zł(swoją droga co to jest gó..ane
              400euro przy zarobkach europejskich, 1/4 marnej pensji, a 700zł to czesto
              pensja bużetowa).
              Mamy tez błyszczyk ten z sephory, co powiększa usta. O owszem, ma sie wrażenie
              powiększenia, ale czy wizualniue, to nie jestem przekonana.Czuję sie, jakbym
              miała spazone usta, ale fajny bajer jeżeli chodzi o np. prezent.
              • Gość: LAPARISIENNE Re: Strivectin IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 14:28
                To nie moja opinia tylko 27 francuskich konsumentek Strivictrin. Zawsze patrze
                na notowanie przez konsumentki na portalach francuskich typu beauté-test. Jak
                jest 27 opinii negatywnych, to chyba nie ma zmwowy, bo zeby sie zapisac na
                portal, trzeba podac swoje wiarygodne dane i zaplacic pare euro, za szerszy
                serwis.
                A jak nie wierzysz to isz na portale amerykanskie, sa takie same opinie.
              • Gość: Trinity Do Uli IP: 81.185.216.* 17.08.05, 17:06
                Tez kupilam sobie kiedys w Stanach super specyfik niby powiekszajacy usta,
                nazywalo sie to jakos tak "lip venim" - czy cos tam, byl to jakby taki bezbarwny
                blyszczyk po ktorym usta robily sie minimalnie czerwiensze, ale to byl jedyny
                efekt. Swinstwo to po nalozeniu strasznie szczypalo, jakbym posmarowala sobie
                usta czyms zracym. A na opakowaniu bylo napisane ze po uzyciu usta powiekszaja
                dwukrotnie swoja objetosc jak po kolagenie.... Bzdury. Poza tym moj facet sie
                krzywil, bo go szczypalo w usta przy pocalunkach. Nie wierze w takie cudenka.
                • Gość: LA PARISIENNE Re: Do Uli i Trinity IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 20:03
                  tez kupilam to diabelstwo, dostalam opieprz od rodziny jak ich tak szczypaczem
                  pocalowam w policzki. To ma jakis wyciag z gozdzika, czy cos takiego,
                  paskudztwo pierwszej klasy. Juz zadnego kosmetyku amerkanskiego nie kupie, ani
                  Strivectrin, ani Lip Venim, ani Freeze? Do bani te ich produkty, ktore szypia i
                  zatykaja pory, albo maka ci sie robi na czole po godzinie uzycia kremu.
                  • Gość: Trinity Racja - amerykanskie kosmetyki : shit IP: *.98.97-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 20:30
                    Masz racje, Amerykanki maja dziwny gust jesli chodzi o kosmetyki. Wszystkie ich
                    pudry to istna maka osadzajaca sie na twarzy gruba maska. Swojego czasu
                    buszowalam u nich po Sephorach kupujac pudry, blyszczyki itp, podniecona faktem
                    ze maja zupelnie inne marki niz my w Europie (chcialam wyprobowac).Do tej pory
                    leza nieuzywane, a polowe pooddawalam kolezankom : ich blyszczyki wszystkie (
                    niezaleznie od firmy) maja sztuczny, slodki, cukierkowy smak w ktorym czuc
                    chemie. Do tej pory mam puder w sticku Benefit ktory zmienia sie na twarzy w
                    potworna maske - lezy nieuzywany, a kupilam tego od razu 3 opakowania bo mi
                    kolor podpasowal. Od tej pory jak jestem w Stanach to omijam ichnie Sephory, juz
                    wole nasze rodzime, no wlasnie, Lancomy czy Sisley'e na przyklad.
          • Gość: LA PARISIENNE Re: Tylko Sisley IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 14:22
            pod oczy jeszce gorzej strefa wrazliwa
            www.beaute-test.com/contour_des_yeux_-_strivectin-sd_strivectin.php
            Co do terminow botoksu u dr Miralesa czas oczekiwania na RDV min 6 miesiecy,
            nie mozna sie spoznic 5 min, bo nie przyjmie, bo ma nawal modelek, aktorek
            itp.itd.
            U Lajeunie 6-10 dni. Jesli brak Ci adresow na poludniu Francji, to napisz do
            redakcji Marie-Claire. We Francji nie mozna robic oficjalnie reklamy lekarzy,
            ale podadza Ci, ze najlepszym spzecjalista od tego czy tamtego we Francji jest
            dr X. Dla mnie sie spawdzilo, bo dr Miralès polecil mi lekarza na liposukcje dr
            Guicharda z kiliniki Bizet, a redaktorka z Marie-Claire mi potwierdzila, ze to
            rzeczywiscie najlepszy chirurg-plastyk we Francji.
      • Gość: LAPARISIENNE Do Trinity IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 14:38
        Jak chesz sobie pogadac na priva to napisz na mail
        cassandrafr@wanadoo.fr
        Poradze Ci gdzie kupic taniej niektore produkty.
        • Gość: Trinity Re: Do Trinity IP: *.113.99-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 15:45
          Jak to : poprawki po botoxie? Ja robie botox juz od 2 lat i nigdy zadnych
          poprawek nie robilam... A moze powinnam.... B; mnie zaintrygowalas, chyba bede
          musiala zmienic lekarza? Napisze do Ciebie maila dzis wieczorkiem, to sobie
          pogadamy.
          Pozdrawiam.
          • Gość: LA PAPRISIENNE Re: Do Trinity IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.08.05, 20:00
            Korekta gratisowa nalezy ci sie jaknajbardziej. Kazdy lekarz proponuje nastepne
            gratisowe RDV, zeby zobaczyc rezultaty i ewentualnie dokonac korekty, jesli
            potrzebna. Botox nie rozchodzi sie rownomiernie w miesniach, i dlatego po 2/3
            tygodniach jest potrzebna ocena rezultatow i korekta. Ale jak robisz w Polsce,
            to pewno lekarze nie chca sie fatygowac za darmo.
            To samo dotyczy operacji chirurgii plastycznej, we Francji mam czarno na
            bialym, co ewentualnie za darmo lekarz skoryguje lub jakich dodtkowych kosztow
            nie bede ponosic w razie powiklan/ problemow, bo operacje te w zadzn sposob
            nie moga byc placone przez francuskie ubezpieczenie spoleczne.
            Nie wiem czy widzials teraz propozycje operacji plastycznych, polaczone z
            pobytem w luksusowych "palace" w Tunezji. Lekarze wysko wykwalifikowani, po
            studiach we Francji, sek w tym, ze w razie komplikacji musisz sie operowac we
            Francji natychmiastowo, co wychodzi podwojnie, albo wiecej.
            • Gość: Trinity Re: Do Trinity IP: *.98.97-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 20:38
              Moze i masz racje. Do tej pory robilam sobie rozne takie zabiegi w Polsce - np
              podnoszenie kacikow oczu, efekt zerowy - i z trudem wynegocjowalam ( po wielu
              klotniach z lekarzem) zwrot kosztow za nieudana operacje, bo kaciki nie
              podniosly mi sie nawet o milimetr. Jesli chodzi o botox to istotnie kilka razy
              robilam sobie w Polsce przy okazji wizyty u rodzicow ( raz na pol roku) i fakt,
              ze nigdy nie mialam idealnie "sparalizowanego" czola, lekarz mi mowil ze taki
              calkowity paraliz jest niemozliwy, bo mi brwi opadna. We Francji tez nigdy nie
              przyszlo mi do glowy zadac jakichs korekt... A moze powinnam....? Hmmmmmm.....
            • Gość: Trinity Re: Do Trinity IP: *.98.97-84.rev.gaoland.net 17.08.05, 20:40
              A co do Tunezji, to raczej nie mialabym do nich zaufania. W ogole jakos mam
              opory zeby chodzic do lekarzy z arabsko brzmiacymi nazwiskami. Nie zebym byla
              rasistka, ale...jakos nie lubie i nie mam zaufania...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka