Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mam pytanie dot.przesyłek na allegro

18.08.05, 16:15
    Czy można zrobić coś takiego,żeby nie przychodził listonosz do domu,tylko
    samemu odebrać na poczcie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kot Zbyszek Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro IP: *.ols.vectranet.pl 18.08.05, 16:22
        do mnie zawsze przychodzi karteczka z poczty, zeby łodebrać, a liśćionosz nidgy
        nie przyszedł do mej rezydencji
        • se.la.vie kotku! 18.08.05, 16:24
          A jak to zrobić żeby nie przychodził listonosz?
          • reniuszka Re: kotku! 18.08.05, 17:12
            Założyłam sobie przegródkę na mojej poczcie (jest bezpłatna)
            i w ustawieniach zmieniłam moje dane w Allegro wpisując zamiast
            ulicy numer tej przegródki. Zdarzyło mi się, że firma, która
            dostarcza przesyłki (bo nie zawsze jest to poczta) znając mój
            adres w wcześniejszych kontaktów i tak zawitała w moje progi
            ale to się rzadko zdarza.

R.
            • se.la.vie Re: kotku! 18.08.05, 17:23
              Jak to się zakłada?Jak to się fachowo nazywa?Panie z mojej poczny są takie
              nieprzyjemne ,że zabiją mnie wzrokiem jak zaczne gadać o przegródkach..
              • Gość: zuzaba Re: kotku! IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 18.08.05, 20:18
                To sie nazywa skrytka pocztowa. Jak ją sobie wykupisz, to przesyłki będa tam
                przychodzić.
                A "karteczke" czyli awizo listonosz zostawia, jak nie zastanie nikogo w domu.

Pzdr
                Zuza
                • se.la.vie Re: kotku! 18.08.05, 20:22
                  Ile kosztuje założenie skrytki?
                  zdaj sie ktoś pisał ,że jest bezpłatna....
                  • magdzie Re: kotku! 18.08.05, 20:23
                    nie jest bezplatna.
                    na mojej poczcie jest to koszt 40zl, dostajesz kluczyk i szalejesz.
      • magdzie Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro 18.08.05, 20:22
        bez dodatkowych oplat-nie.
        chyba, ze pracownik Poczty nie zastanie nikogo z domownikow i przesylka bedzie
        awizowana, wteyd zglosisz sie na poczte z dowodem tozsamosci i odbierzesz to na
        co czekasz.
      • Gość: kot Zbyszek Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro IP: *.ols.vectranet.pl 18.08.05, 20:35
        nie otwieraj listonoszowi, zostawi awizo i wsio :)
        • se.la.vie Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro 18.08.05, 20:38
          Bo wiecie,moja mama nie cierpi odbierania przesyłek,a zawsze się tak zdarza ,że
          to listonosz na nią trafia.I nie wiem ,co będzie jak trafi na kolejną przesyłkę....
          • magdzie Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro 18.08.05, 20:40
            to podaj temu u kogo kupilas adres kolezanki, na ktory ma byc wyslany produkt.
            • se.la.vie Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro 18.08.05, 20:52
              Niestety to odpada.
      • dafir Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro 18.08.05, 21:01
        Możliwa jest usługa, która nazywa się "POSTE-RESTANTE". W ten sposób wysłana
        przesyłka dociera do określonego urzędu pocztowego, a Ty już sama musisz się po
        nią zgłosić. Nie wiem ile się za to płaci, ale masz pewność, że listonosz Ci
        jej nie przyniesie :-)
        • dafir Opłata 18.08.05, 21:04
          Właśnie sprawdziłam - usługa POSTE-RESTANTE przy nadaniu paczki priorytetowej
          jest BEZPŁATNA :-)
          Pozdrawiam.
          • se.la.vie Dafir! 18.08.05, 21:09
            Ale teraz tak:jak będę opłacać przelew to co mam powiedzieć babce?Na bank nie
            zrozumie co to znaczy"poste-restante".Mówie wam mam takie wredne baby na
            poczcie,dlatego tak się dopytuję.
            • dafir Re: Dafir! 18.08.05, 21:18
              Na pewno zrozumie na poczcie co to znaczy Poste-Restante...

Ale skoro wysyłasz przekaz do kogoś od kogo kupiłaś coś na Allegro, to przekaz
              pocztowy wyślij tradycyjnie bez żadnych dopisków.
              Natomiast Sprzedającemu zaznacz, aby nie wysyłał paczki na Twój adres, a na
              Poste-Restante - wtedy podaje się Twoje imię i nazwisko i adres poczty, na
              którą chcesz otrzymasz przesyłkę.
              • dafir Re: Dafir! 18.08.05, 21:21
                Chociaż myślę, że nawet w zupełności by wystarczył na paczce Twój adres i
                dopisek "Poste-Restante". Po Twoim adresie dojdą, który urząd pocztowy Ciebie
                obsługuje :-) A przynajmniej będą mogli porównać nazwisko i adres z Twoim
                dokumentem tożsamości :-)
                • se.la.vie Re: Dafir! 18.08.05, 21:32
                  A wystarczy moje 15 i pół lat ?:)
                  może być paszport,a nie legitymacja ,którą zgubiłam?
                  • dafir Re: Dafir! 18.08.05, 21:36
                    Paszport jest w porządku, to też dokument tożsamości :-) A jeśli chodzi o wiek,
                    to chyba nie ma szczególnych ograniczeń dla Poste-Restante, w końcu przesyłka
                    jest dla Ciebie :-)
                  • Gość: asia se.la.vie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:42
                    jestes w wieku mojego brata ...

a on to taki dzieciak ...

o niczym pojecia nie ma ...

a Ty w necie siedzisz i sama zalatwiasz jakies przesylki ..
                    on sam to z trudem do sklepu ( po żarcie) pojdzie ...
                    • Gość: lil Re: se.la.vie IP: *.76.classcom.pl 19.08.05, 00:17
                      chlopcy sa opoznieni w rozwoju ;) moj 16-letni brat tez niczego by nie zalatwil;) gdzies kolo 18-ki zaczyna sie wyrownywac ;)
      • Gość: gosiaqus Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:21
        udawaj, że nikog nie ma w domu, listonosz zostawi awizo, i z tą zieloną karteczką udasz się na pocztę po przesyłkę
        • se.la.vie Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro 18.08.05, 22:24
          Mieszkam z 4 innymi osobami :) a niedługo wprowadzi się jeszcze Fafik(świnka
          morska) i ciężko będzie ich namówić żeby nie dawali znaków życia.
          • Gość: gosiaqus Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:26
            ale to będzie fajna zabawa, typu- nikogo nie ma w domu, ukryjecie się wszyscy :))), wiadomo, listonosz dzwoni 2 razy, to będzie znak, ze nawet świnka ma siedzieć cicho :)
            • charlotta_lotta Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro 19.08.05, 00:05

:))) Selavie.. masz bardzo fajną sygnaturkę ;-) to tak na marginesie :)
              • se.la.vie Re: Mam pytanie dot.przesyłek na allegro 19.08.05, 12:34
                dzięki:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka