Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Manolo Blahnik

23.08.05, 11:38
    Powiedzcie mi kochane foremki - czy te buty faktycznie są takie rewelacyjne,
    czy to po prostu świetnie rozreklamowana przez serial marka i owczy pęd do
    posiadania Manoli?

Bo dla mnie to wzornictwo raczej przeciętne. O jakości się wypowiadać nie
    będę bo aż takiego doświadczenia nie mam.
    Obserwuj wątek
      • misae Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 11:45
        mnie sie podoba wzornictwo i to bardzo, lubie to ze jego buty nie wychodza z
        mody, "Manole" nie podazaja za trendami,
        co sie zmienia to kolory i materialy i wielkosc obcasow,

jesli chodzi o noszenie to trzeba lubic i umiec chodzic w szpilkach, bo inaczej
        jest ciezko,
        ale na pewno te buty nie obcieraja (mnie bynajmniej nie obtarly), sa swietnie
        wyprofilowane, niestety sa bardzo delikatne i na deszczowa aure sie nie nadaja -
        ale ja tego nie oczekuje po tego typu butach
        • myszka_333 Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 11:53
          wiem że to nie na temat, ale pozwólcie że podzielę się moim manolo blanikowym
          marzeniem.
          www.neimanmarcus.com/products/mp/NMX6329_mp.jpg
          www.neimanmarcus.com/products/mp/NMX3785_mp.jpg
          • misae Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 11:56
            akurat te sa bardzo "nie-manolowe" :o)) ze wzgledu na plaski obcas
          • daino Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 13:59
            o, mam te pierwsze. (kupilam przy 54 w nyc - w sklepie MBlahnik, ma je takze NM
            i podobno, od niedawna Nordstrom).
            manole sa bardzo miekkie i lekkie, ale zdarzaja sie i nieco "normalniejsze"
            egzemplarze. podeszwa to glownie dosc cienka skora. nie polecam do przebiezek
            przez pol miasta.
            • misae Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 14:03
              Czy sklep MB tez ma przeceny? Raz kupilam w sklepie MB w Londynie i wciaz mi to
              lezy na watrobie ;o) ze wzgledu na cene...choc buty sa wspaniale...
              modele europejskie sa zupelnie inne niz te amerykanskie...
              • daino Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 14:08
                przeceny widzialam jedynie w NM, w samym MB jakos nie...ale moglam nie
                zauwazyc...

w ogole buty te zyskuja wiele jak sie je zalozy - wtedy dopiero widac o co
                chodzi.
                • misae Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 15:14
                  tez mi sie wydaje ze w sklepie MB raczej nie bedzie przecen,
                  takze europejskie modele nie beda nigdy w przecenie :o((( bo nie ma
                  europejskiego sklepu online jak NM czy BG...
      • deczko Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 12:03
        Moim zdaniem buty dla dojrzalych kobiet, co kto lubi.
        Moda jednak robi swoje...
        • krysia_laska Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 12:31
          Wydaje mi się, że cały sznyt polega tu na tym, że są to buty robione na
          zamówienie wg. indywidualnego projektu. Chociaż i z gotowej oferty można coś
          wybrać, fasony raczej klasyczne i nie rzucające na kolana, chociaż wzornictwo
          "solidne" - nie są to buty supermodne, ale niemodne nigdy nie będą. Mnie się
          spodobały te:
          1.
          www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?cmCat=search&itemId=prod7590558
          2.
          www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?cmCat=search&itemId=prod115400703.
          www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?cmCat=search&itemId=prod21860016
          • krysia_laska Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 12:34
            drugi link źle mi się wkleił, tu poprawka
            2.
            www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?cmCat=search&itemId=prod11540070
      • Gość: eliza Re: Manolo Blahnik IP: *.ct.com.pl 23.08.05, 13:13
        nie wiem jak się je nosi, ponieważ nie jestem posiadaczką żadnej pary butów tej
        marki, ale szczerze mówiąc nigdy mnie nie powalało na kolana wzornictwo. kiedyś
        z ciekawości po obejrzeniu serialu i przeczytaniu artykułu na ich temat
        pobuszowałam w sieci. obejrzałam i naprawdę nic mnie na kolana nie powaliło,
        było kilka par, które określiłabym mianem ładnych, które mogłabym założyć i
        kilka ciekawych, choć nie w moim stylu, większośći jednak za darmo bym nie
        chciała.
        • jaaankaa Re: Manolo Blahnik 23.08.05, 15:46
          wyglądają na pożądne i bardzo eleganckie:)
          • Gość: gludt Re: Manolo Blahnik IP: 80.246.106.* 23.08.05, 16:59
            moje ulubione to jednak marc jacobs, wszystkie, które widziałam, były ładne.
            Manolo piękne są wieczorowe, ale dzienne mi się nie podobają
            • misae Re: Manolo Blahnik 24.08.05, 08:53
              "większośći jednak za darmo bym nie chciała"

ales mnie ubawila....
              • Gość: eliza Re: Manolo Blahnik IP: *.ct.com.pl 24.08.05, 09:24
                czym tak cie ubawilam? to takie dziwne i nieprawdopodobne, ze nie podoba mi sie
                wiekszosc tych butow? ja rzumiem, ze dla Ciebie sa najwspanialsze ale zapewniam
                ze nie kazdy musi podzielac twoj styl i gust.
                • misae Re: Manolo Blahnik 24.08.05, 09:37
                  ...
                  ubawil mnie fakt zaakcentowania jak bardzo nie sa w twoim guscie...masz 5 lat?
                  szeroko pojety "wlasny styl" to nie moda zmieniajaca sie z sezonu na sezon...to
                  tak gwoli wyjasnienia...
                  • myszka_333 Re: Manolo Blahnik 24.08.05, 09:44
                    Podobają mi się bo łączą klasykę z elegancją.Są szykowne.Nie ma głupiego pędu za
                    jednosezonowymi trendami ( np.jak motylki modne to walimy motylki wszędzie).
                    Nawet podobają mi się buty w zwierzęce wzory.
                    Ale większości nie założyłabym bo nie chodzę w obcasach.
                  • Gość: eliza Re: Manolo Blahnik IP: *.ct.com.pl 24.08.05, 10:42
                    > ubawil mnie fakt zaakcentowania jak bardzo nie sa w twoim guscie...masz 5 lat?

:) rozumiem, ze tylko 5 latki moga nie chciec butow m.b.?
                    a ja faktycznie bym ich nie chciala i co? nie mozesz w to uwierzyc?

> szeroko pojety "wlasny styl" to nie moda zmieniajaca sie z sezonu na
                    sezon...to tak gwoli wyjasnienia...

ojej:) dziekuje za uswiadomienie mnie w tej kwestii! w zyciu bym nie pomyslala!
                    rzuc jeszcze pare takich mądrosci o ktorych nikt dotąd nie mial pojecia! od
                    dzis jestes moim guru od spraw mody!
                    zabawne jak na razie jest tylko to jak bardzo bronisz swojej ulubionej marki i
                    to jakich argumentow uzywasz:D
                    • misae Re: Manolo Blahnik 24.08.05, 10:51
                      dalej nie rozumiesz, coz...nic na to nie poradze...

nie zalezy mi zupelnie na tym czy ci sie podobaja czy nie...
                      • misae Re: Manolo Blahnik 24.08.05, 10:52
                        ps czy oswiadczenie faktu ze za darmo bys nie wziela jest wedlug ciebie jakims
                        argumentem...?
                        • Gość: eliza Re: Manolo Blahnik IP: *.ct.com.pl 24.08.05, 10:59
                          argument jest taki, ze wiekszosc z tych butow zwyczajnie mi sie nie podoba.
                          zadnego argumentu wiecej nie potrzebuje. napisalam, ze za darmo bym ich nie
                          wziela bo to prawda i mam prawo pisac co mysle:)
                          i tym pozytywnym akcentem koncze to wymiane zdan.
                      • Gość: eliza Re: Manolo Blahnik IP: *.ct.com.pl 24.08.05, 10:55
                        > dalej nie rozumiesz, coz...nic na to nie poradze...

a co tu rozumiec???

> nie zalezy mi zupelnie na tym czy ci sie podobaja czy nie...

wiec po co sie tak gorączkujesz i zaczynasz mnie obrazac? bo twoj poprzedni
                        post to nic innego jak proba obrazania mnie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka