Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Buty Ryłko - bojkot

01.09.05, 13:45
    Kupiłam sobie buty Ryłko. Są piękne, strasznie mi się podobały i przeżyłam
    nawet to, że mają pierońsko niewygodne obcasy. Z tego zresztą powodu
    założyłam je dosłownie kilka razy. I mimo to, że nosiłam je mało, rozwaliły
    się - obcas pękł.
    Jestem tak wkurzona, że bardziej nie można. Ryłko - "wielka" firma, "salony"
    we wszystkich centrach handlowych, ceny szczerze mówiąc jak z kosmosu (175 zł
    za buty, które rozpadły się po 2 miesiącach?), reklama w każdej gazecie, a tu
    takie g....
    Kobiety, nie dajcie się nabrać, ostrzegam przed tą firemką.
    Obserwuj wątek
      • jo-asiunka Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 13:54
        Możesz je reklamować przecież. Nie wydawaj tak kategorycznych sądow. bo
        przeciwko Twojej jednej parze stawiam pięć swoich z tej firmy: mokasyny, klapki
        i czółenka; jestem z wszystkich bardzo zadowolona. a poza tym 175 zl za skórzane
        buty to naprawdę nie tak strasznie dużo
      • tralalumpek Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 13:56
        paskudne buciory te rylki
        ostatnio pofatygowalam sie do sklepu w galerii kazimierz i to co zobaczylam
        powalilo mnie
        koszmarki podciagane pod rownie koszmarna bate
        • jo-asiunka Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 14:11
          Nie zgodzę sie z Toba, Bata też mi się nie podoba, ale poza faktem, ze obie
          firmy produkują obuwie, nie widze podobieństw miedzy Rylko i Batą. Ryłko moim
          zdaniem maja naprawdę ladne, klasyczne, porządne buty. Moim zdaniem - podkreślam.
        • natalicja Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 19:28
          A - ja tam też raz byłam, w sklepie mają ało co z ładnych rzeczy, nie wiem czemu tak jest bo na Florianskiej amją dużo więszy wybór, buty dużo ładniejsze i dużo sympatyczniejszą obsługę.

A mi Ryłka służ zawsze doskonale, od dawna oprocz butów w góry wszystko mam od nich - no i robią małe rozmiary, więc poniekąd jestem skazana:) ale nie narzekam na ten wyrok
      • b_bb Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 14:00
        Miałaś pecha. Reklamuj te buty koniecznie.
        Ja lubię tę firmę, od lat kupuję ich buty i jeszcze mi się nie zdarzyło, by się
        jakieś popsuły. Moim zdaniem są dość tanie. Dwukrotnie droższe buty Gino Rossi
        niszczą się dużo szybciej.
        • kot-kanapowiec Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 14:17
          Kurczę, a ostrzegano mnie przed tymi butami. Słyszałam "Nie kupuj, rozpadną się
          po kilku założeniach". A jednak się skusiłam i tera mom.
          Z drugiej strony piszecie, że Wam się to nie zdarza i to niezłe buty. To ja już
          sama nie wiem.
          Na pewno muszę je reklamować - mam nadzieję, że obejdzie się bez problemów :(
      • saandra24 Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 14:25
        Zgadzam się w 100%.Kupiłam półbuty Ryłki i po 5 miesiącach użytkowania zrobiły
        się dziury w podeszwie!!!Nie uwzględnili reklamacji- jakim cudem moją winą są
        dziury w podeszwie.Już tam nie będę kupować.
        • mak0 Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 17:14
          Jeśli wada zaistniała w ciągu 6m to oni powinni udowodnić Tobie, że to Ty ją
          zrobiłaś . Wg. ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej itd...
          jeśli niezgodność towaru z umową pojawiła się w ciągu 6m od dnia zakupu, to
          domniemywa się że towar ją posiadał w dniu wydania. Powinnaś mieć opinie ze
          sklepu dlaczego odrzucili Ci reklamacje, a wtedy możesz iść do sądu, napisać do
          PIH lub Rzecznika Konsumentów z prośbą o mediacje.
          W obecnych realiach już nie ma firmy oduwniczej która godnie traktowałaby
          kienta który reklamuje obuwie. Już wszędzie kiedy tylko zanoszone są buty do
          reklamacji jesteśmy traktowani jak oszuści którzy chcą naciągnąć sprzedawce.Ja
          wkrótce spodkam się w sądzie z przedstawicielem ecco. Nic to że buty kosztowały
          dwa razy tyle co w Ryłko a i tak były bublem a dotego łamano nagminnie prawo w
          mojej sprawie. Ważne jest by dochodzić swoich praw i nie poddawać się łatwo.
          • agaeww Re: Buty Ryłko - bojkot 02.09.05, 11:21
            Drogie Panie:)Ja dzięki Bogu mam te szczeście i kupuję tylko buty od Ryłki mam
            już ich dość sporo i ani jedne powtarzam ani jedne mi się
            nie "rozwaliły".Zimowe mam juz trzy lata i nie musiałam ich jeszcze pastować bo
            wyglądają jak nowe :)wszystkie inne są też bardzo dobrze zachowane i nie
            musiałam jeszcze w żadnych wymieniać fleczek :) z czego jestem zadowolona chodż
            Ryłko daje te fleczki do każdej pary.Za to szlag mnie jasny trafia ja widze
            buty firmy CCC prawie identyczne jak od Ryłki za dużo mniejsze pieniadze !!!Ale
            nie poleca tych butow wszechobecnej firmy CCC nikomu kto chce miec buty na
            dlugo, butki te niestety przemakaja i sa do d...(ja osobiscie wszystkie buty
            zimowe CCC wywaliłam bo przemokły przy pierwszym podejsciu zimy)To na tyle
            jeszcze raz powtarzam ja jestem bardzo zadowolona Z butow Ryłki i napewno znowu
            sobie kupie(jak mnie bedzie stac)hhihihi pozdrawiam serdzecznie :) aga z rudy
            slaskiej :)
      • red_artist Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 18:23
        Takie jest życie - możesz przechodzić w butach kilka lat a inne rozwalą się od razu. Pech, ukryta wada, może złe użytkowanie - któż to wie? Ja akurat lubię Ryłkę - wyobraź sobie że w jednych sandałkach przechodziłam 4 lata!!! Już się niestety schodziły...
        Przychodzi mi na myśl porównanie z moim CD-romem - zawsze kupuję sprzęt tej samej marki, wypróbowany i moim zdaniem najlepszy, a jednak jak kupiłam CD-rom tej samej marki i zepsuł się po miesiącu.
        Nikt Cię nie zmusza do kupowania u Ryłki, ale nie ma o co się wściekać! Życie jest piękne! Po co zawracać sobie głowę pierdołami?
        • red_artist Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 18:25
          Poza tym i tak najlepsze są od Badury...
      • inaa1 Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 19:24
        Mam kilka par tej firmy i trzymają się świetnie, jedne już 5 lat. A najnowsza
        kolekcja - są i ,,perełki" - na prawdę ładne fasony i paskudztwa.. tak bywa...
        • miska_malcova Re: Buty Ryłko - bojkot 01.09.05, 21:16
          miałas pecha - koniecznie reklamuj w sklepie! Ja noszę już ilka lat jedna pare
          i nic się nie dzieje
      • valvert Re: Buty Ryłko - bojkot 02.09.05, 09:54
        od lat kupuję buty Ryłko i noszę przez dłuugie lata (a dużo chodzę!) Zawsze się
        sprawdzały - obiektywnie wygodne, solidne i ze świetnej skóry. inna rzecz co
        się komu podoba - ja uważam, że to najlepsze wzornictwo wśród polskich
        producentów, bardzo różnorodne i zawsze jest coś bardzo modnego. trzeba tylko
        dość szybko zmienić fleki po kupieniu. ale to dotyczy prawie wszystkich nowych
        butów.
      • justys_55 Re: Buty Ryłko - bojkot 02.09.05, 22:07
        Nigdy nie mialam butow Rylko, ale 175 zl jak za skorzane buty to bardzo malo,
        chyba ze to byla jakas ekologiczna skora...... nie wiem, ale czego mozna chciec
        od butow za 175 zl??
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka