Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czarny, dziewczyny, czarny

19.09.05, 04:32
    we wszelkich odcieniach, ukladach i zestawach, czarny gdzie nie spojrzec - na
    wieczor, do pracy, na lunch, od rana, na wyjscie, na zakupy, na popoludnie, do
    omawiania interesow...
    nie czarny pogrzebowy, ale czarny frywolny - do kolan lub nieco wyzej, wyciety
    u dolu w zeby, oberwany, odkrywajacy ramiona, trzymajacy sie na ramiaczkach,
    wydekoltowany, gorsetowo konczacy sie tuz nad biustem
    i wiele czerni na raz - w jednej sukni moze sie trafic i krepa i szyfon i
    koronka, albo spodnica z czegos a bluzka, tez czarna, z czego innego, albo
    zakiet niby czarne bukle ale wykonczony satyna
    wiec jak chcecie byc trendowate w biezacym sezonie, kluczem jest kolor CZARNY
    Obserwuj wątek
      • krysia_laska Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 07:51
        i bardzo dobrze, trochę mnie już drażniły te żółto-zielone dodatki
        czarny jest ponadczasowy
      • minkair Kolor!! 19.09.05, 08:18
        a ja się cieszę z fioletu,brązu,niebieskiego i śliwki. Nie cierpię czarnego więc będę starała się omijać go szerokim łukiem.Całe szczęście ,że są inne kolory bo czarny w naszym polskim wydaniu wygląda wg mnie okropnie.A to za przyczyną złej jakości materiałów.Dzięki temu nawet nowy płaszcz czy kurtka sprawia wrażenie strasznie znoszonych.Po za tym do czarnego trzeba mieć wyjątkową urodę.Bardzo często spotykane przezemnie dziewczyny ubrane na czarno( szczególnie przy buzi) wygladają okropnie.
        Do krysi laski
        • krysia_laska Re: Kolor!! 19.09.05, 08:22
          opórcz tego, że czarne ciuchy powinny byc uszyte z materiałów wysokiej jakości,
          to czarny kolor wg mnie wymaga pewnej oprawy: pełny makijaż, biżuteria, dodatki
          z dobrej jakości skóry, trochę (nie za dużo) elementów błyszczących, czy
          lakierowanych, inaczej rzeczywiście można wyglądać w czarnym "myszowato"
          • minkair Re: Kolor!! 19.09.05, 08:50
            No właśnie! swoje obserwacje opieram na tym co widzę na ulicach.Czarny wg mnie wygląda OK na wieczorne imprezy.Bo z założenia materiały do "wyjściowych"kreacji są zazwyczaj lepszej jakości i makijaż bardziej dopracowany.Łatwiej wtedy też ożywić czerń biżuterią i dodatkami. Na codzień jednak polecam łączenie czerni z innymi kolorami;-)
            I jeszcze jedno wg mnie okropnie wygląda czarny flausz i polar.Dostaje gęsiej skórki jak widzę ludzi ubranych w te niby eleganckie bo czarne kreacje.Czarny wymaga wiele pracy podczas czyszczenia.Bardzo często jak widzę coś czarnego u kogoś mam wrażenie brudu.To takie moje małe zboczenie. Mam jeszcze jedno: nie cierpię na sobie czarnych spodni ;-) Uwierzcie,że próbowałam się przekonać i kupowałam w ramach tego eksperymentu i pudło;-) Źle się czuję w czarnych spodniach i już . Dziwne bo czarne spódnice są do przyjęcia...ale czarne spodnie i bardzo często rajstopy nie dla mnie;-)
        • loriaan Re: Kolor!! 19.09.05, 09:22
          minkair napisała:

> a ja się cieszę z fioletu,brązu,niebieskiego i śliwki. Nie cierpię czarnego
          wię
          > c będę starała się omijać go szerokim łukiem.Całe szczęście ,że są inne
          kolory
          > bo czarny w naszym polskim wydaniu wygląda wg mnie okropnie.A to za
          przyczyną
          > złej jakości materiałów.Dzięki temu nawet nowy płaszcz czy kurtka sprawia
          wraże
          > nie strasznie znoszonych.Po za tym do czarnego trzeba mieć wyjątkową
          urodę.Bard
          > zo często spotykane przezemnie dziewczyny ubrane na czarno( szczególnie przy
          bu
          > zi) wygladają okropnie.

Popieram w 100 % do czarnego trzeba miec odpowiednią karnacje, inaczej nei
          wygląda sie zbyt elegancko
          ( co mozna zauwazyc na naszych ulicach)
        • mankencja Re: Kolor!! 19.09.05, 10:37
          Po za tym do czarnego trzeba mieć wyjątkową urodę.Bard
          > zo często spotykane przezemnie dziewczyny ubrane na czarno( szczególnie przy
          bu
          > zi) wygladają okropnie.

A jaka to uroda? Bo ja na przykład często noszę czerń [a także większośc innych
          kolorów, właściwie wszystkie oprócz żółtego] i nie wydaje mi sie żebym
          wyglądała źle.
          • hermina5 Re: Kolor!! 19.09.05, 11:00
            Powiem tyle - jako miodowa blondynka z bardzo jasną skórą i idiotycznymi
            rumianymi policzkami wyglądam w czerni super. Zauwazyłam jednak,że zle czerń
            komponuje sie ze skorą osób dośc mocno opalonych .
            • minkair Re: Kolor!! 19.09.05, 12:03
              Najlepiej w czerni kobietom o typie urody: zima.
              Najgorzej wg mnie wyglądają osoby bardzo opalone oraz ze zniszczoną cerą albo cerą tzw problemową.W czerni wyglądają super babki z nieskazitelną cerą, w dodatku czerń postarza ale to chyba wie chyba każdy;-)
              • hermina5 Re: Kolor!! 19.09.05, 12:07
                To absolutnie nie jest tak, że czern postarza. Czerń na wlosach , to i owszem,
                ale czerń sukienki w dekoltem i jasne włosy to juz inna sprawa.Po prostu trzeba
                przyjrzeć się sobie w czreni - kolor jak kazdy inny, nie pasuje każdemu, jak
                różowy, zielony, czy zółty.
        • addinka Re: Kolor!! popieram, przygaszone kolory 19.09.05, 12:43
          ja też wolę śliwki, czekoladę, oberżynę, wszelakie odcienie niebieskiego i blady
          róż, ewentualnie fuksja;lub zgaszone zielenie, khaki; od czarnego stronię od
          jakiegoś czasu i faktycznie, musi być dobry materiał, żeby czerń była czarna i
          piękna na długo
      • gosiaqus Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 08:39
        a ja już pamiętam, że czarny był jakieś 3-4 lata temu, wiem, bo specjalnie kupiłam sobie czarny plecak i czarną kurtkę na jesien, a teraz, coz, trzeba bedzie powrocic do tego koloru.
      • aniabe13 Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 09:21
        Nic z tego. Ja w czarnym straszę! Czarny element może być ale cała na czarno
        brrr. Dlatego wbrew modzie będę sobie chodzić w innych kolorach :-)
      • zloty_delfin Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 09:26
        Dla mnie z kolei czerń to podstawa i bez względu na obowiązujące trendy nigdy
        nie zabraknie jej w mojej szafie.
      • mantha Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 10:26
        Wreszcie sie wpasowalam w trendy kolor, hehehe

chyba nie od dzis wiadomo, ze czarny to podstawa.
      • mankencja Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 10:31
        i dobrze, mam dużo czarnych rzeczy - pozostałość z subkulturowej przeszłości
      • hermina5 Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 10:35
        Ok i tak nie mam innego koloru w szafie od 4 lat:)
        • maff1 Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 11:18
          taaa... czarny no nie jest plastikowy kolor
          popieram
          • 17lipiec1976 Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 12:44
            wielka nowosc! czarny to moj ulubiony kolor. od lat. mam duzo fajnych ciuchow w
            tym kolorze.
      • panna_turkus Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 12:56
        "trendowate" :)))))))))))))))))
        wprost cudo językowe
      • uka_m Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 13:57
        lubię czarno granatowy,albo czarny z odcieniem śliwkowym.są przeciez różne
        odcienie czerni.
        w temacie o ny było fajne zdjęcie na czarno.
      • papryczka_ag Re: czarny, dziewczyny, czarny 19.09.05, 14:21
        Cudownie - od lat jestem modna.
        • miska_malcova Re: czarny, dziewczyny, czarny 20.09.05, 22:35
          ja również :-) kocham czarny kolor
      • kalinakalina CARNY...! 27.09.05, 22:26
        idzie jesien zacieram pazurki...
        p.s szczegolnie do omawiania nteresow
        p.s jak moglam ominac taki watek?
        p.s czern i wszystkie jej odcienie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka