Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Metalowe fleczki

23.11.05, 15:03
    Dziewczyny,
    doradźcie proszę. Kupiłam sobie kozaczki na wysokiej szpilce i zastanawiam
    się czy wymienić fleczki na metalowe. Boję się, że np w centrum handlowym nie
    przejdę 10 metrów bez upadku. Zaznaczam, że szpilka jestcienka i wysoka.
    Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • andre37 Re: Metalowe fleczki 23.11.05, 15:09
        ja na dzien dobry wymieniam wszystkie fleki w szpilkach na metalowe. Jeśli
        spokojnie chodzisz w szpilkach na co dzień, to odczuwalna różnica będzie
        niewielka, ja prawie nie zauważam różnicy między plastickowym a metalowym
        flekiem biegając po gresowej podłodze w centrach handlowych... i w tych i w
        tych zabić się można :)))

tres_jolie napisała:

> Dziewczyny,
        > doradźcie proszę. Kupiłam sobie kozaczki na wysokiej szpilce i zastanawiam
        > się czy wymienić fleczki na metalowe. Boję się, że np w centrum handlowym nie
        > przejdę 10 metrów bez upadku. Zaznaczam, że szpilka jestcienka i wysoka.
        > Pozdrawiam!
        • tres_jolie Re: Metalowe fleczki 23.11.05, 15:16
          :D ale ja się boję tego, że np śnieg przyklei się do obcasa i buch.... leżę :)
          A jakoś nie chcę złamać kończyny. A co płytek, to w niektórych sklepach są
          wręcz " szklane" i boję się, że coś sobie zrobię. W zeszłym roku miałam tez
          takie wysokie tylko na plastikowym fleku.
          • andre37 Re: Metalowe fleczki 23.11.05, 15:25
            metalowe zachowują się prawie identycznie jak plastikowe. Masz dwa rodzaje
            plastikowych, jedne z takiego twardego śliskiego plastiku i od tych metalowe
            fleki są bardziej przyczepne do podłoża i drugie takie jakby miększe, troszkę
            jakby miały domieszkę gumy (bardzo szybko się ścierają 2 tygodnie codziennego
            noszenia i po flekach )od tych metalowe są ciut bardziej śliskie. Ale różnice
            są naprawde prawie niewyczuwalne.
          • guitarra_espanola Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 22:35
            chodź ostrożnie, ściągając mięśnie tyłka i mięśnie przywodziciele - zawsze tak
            robię na śliskiej nawierzchni

a co do meritum, pojęcia nie mam
      • cioccolato_bianco Re: Metalowe fleczki 23.11.05, 15:26
        nie wymieniaj. chyba, ze lubisz stukac obcasami i glosno chodzic... ;)
        • arletta.wagner Re: Metalowe fleczki 23.11.05, 15:33
          ja mam metalowe fleki we wszystkich szpilkach.nie są bardziej sliskie niz
          normalne,plastikowe fleczki. i fajnie stukają:)
          • red_ali Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 08:53
            Metalowe fleki są super :)) Mogę wymienić za darmo z plastików na metalowe :))
        • apfel27 Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 19:26
          dlaczego ma nie wymieniac? stukanie nie jest jakos szczegolnie uciazliwe. a
          plastikowe fleki scieraja sie tak szybko, ze mozna nie zauwazyc kiedy sciera
          sie juz nie tylko flek ale rowniez obcas.
          co do niebezpieczenstwa poslizgniecia sie: ja zmieniam fleki na metalowe we
          wszystkich butach a nigdy sie nie przewrocilam w miejscu publicznym:) w domu
          nie raz wywinelam orla biegajac w skarpetkach po parkiecie:)
      • modlisshka Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 10:21
        ja mialam podobny problem. Mam szpili na lato, baaardzo cienkie i baardzo
        wysokie. Z powodu zbyt cienkiego obcasu fleczki starczaly mi na 2 wyjscia,
        dlatego postanowilam zmienic je na metalowe.... czułam się jak na łyżwach!!!
        Oprócz tego że niemiłosiernie stukały to jeszcze slizgały się na każdej płytce.
        Często też obcasy wchodziły mi w jakies rowki, szparki czego efektem było
        gubienie buta :-/ czułam się momentami jak kopciuszek :-/
        ogólnie nie polecam metalowych fleczków!!!
        • apfel27 Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 19:28
          obcasy w szpilkach czesto klinuja sie w szczelinach chodnikow ale to nie z
          powodu flekow. sa cienkie, to dlatego.
      • elwee Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 12:13
        śliskość to nie wina metalowych fleków, lecz nawierzchni. Poza tym fakt wpadania
        obcasów niędzy płytki to wina "cienkości" obcasika. A metalowe fleczki sa
        bardziej żywotne...
      • bacha1979 Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 12:17
        Metalowe są bardziej trwałe, ale minusem jest stukanie i to, że są bardziej
        sliskie.
      • martika19873 Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 16:21
        Ja bym ci nie radzila, no ale co kto woli. Ja w metalowych flekach poszlam
        kiedys na impreze i nie dosc,ze niemilosiernie stukaly, to jeszcze piszczaly
        ocierajac sie o chodnik:/ Najlepsze bylo to jak wyszlam w nich 2 raz na
        randke:D Kurcze szlam z facetem i glosno gadalam zeby choc troche zagluszyc
        piszczenie:D
      • apfel27 Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 19:22
        ja wymieniam fleki na metalowe we wszystkich butach zaraz po zakupie. nie
        wychodze bez metalowych flekow na miasto bo balabym sie zniszczyc obcas.
        • magdaksp Re: Metalowe fleczki 20.03.06, 22:02

polecam metalowe
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka