rechicera 04.01.06, 19:54 wybieram sie nidługo do Paryża..może ktoś zna jakiś w miare porządny hotel w przystępnej cenie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 19:57 przystępna, to jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
rechicera Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:03 hmmm, dobre pytanie, właściwie nie wiem jak wyglądają ceny w stolicy, podejrzewam że zaczynają się od ok.60 euro ale mogę się mylić...muszę poszperać na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
big2.munich Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:07 Wrzuc na google firme Accor - to francuska firma hotelarska. Jednym z najtanszych ich sieciowych hoteli jest Etap. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:09 big2.munich napisała: > Wrzuc na google firme Accor - to francuska firma hotelarska. Jednym z > najtanszych ich sieciowych hoteli jest Etap. ale na pewno wylądujesz w dzielnicy arabskiej, bo to już za obwodnicą Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:08 myśmy mieszkały 70 euro za dwójkę w osiemnastej w obdrapanym hotelu w dzielnicy hinduskiej hotele tanie, które widziałam na własne oczy w normalnych miejscach, to Kyriad w Puteaux (dzielnica białej biedoty, daleko od centrum, spory kawałek autobusem do najbliższego metra) i hotel na niejakiej Rue MOnge (biała dzielnica) Odpowiedz Link Zgłoś
koralka Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:14 za 60 euro znajdziesz pokoj i to w centrum Paryza; spojrz na venere.com Odpowiedz Link Zgłoś
rechicera Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:17 dzięki za info, zaraz wszystko sprawdzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:20 rechicera napisała: > dzięki za info, zaraz wszystko sprawdzę :) unikaj okolic metra Barbes Rochechouart - poza tym Dziewiąta i Druga są dobre i generalnie centrum Szesnasta jest obrzydliwie droga La Defense jest biała i bezpieczna, ale "dla cyborgów" - nowoczesna architektura, mnóstwo biurowców i stada młodych wilków więcej nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:51 Na forum: 'Francja turystycznie" (turystykaà ktos pisze o noclegach przy Sacre Coëur, to jakas "noclegownia zakonna" a nie hotel, ale jak ci chodzi o to, zeby bylo tanio... Ja stety-niestety nie mam parysko-hotelowego doswiadczenia bo los obdarowal mnie rodzina w tym miescie a bywajac sluzbowo nie musze kierowac sie kosztami wiec zasypiam jak kloda, tam, gdzie mi zarezerwowano z gory. Zycze sympatycznego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:56 felinecaline napisała: > Na forum: 'Francja turystycznie" (turystykaà ktos pisze o noclegach przy > Sacre > Coëur, to jakas "noclegownia zakonna" a nie hotel, ale jak ci chodzi o to, zeby > > bylo tanio... Trafiłam to w necie. Uprzedzam, że nie wolno tam palić, jeść w pokojach (z tego co zrozumiałam serwują posiłki w jakiejś stołówce) i należy pojawić się z powrotem NIE PÓŹNIEJ niż o 21.00. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 21:00 Albo sprobuj tedy www.0800paris-hotels.com/index_fr.asp?pub=ovhp Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 21:02 a tu mieszkałam ja. nie polecam: www.0800paris-hotels.com/fr/paris-hotel.asp?id=60 Odpowiedz Link Zgłoś
rechicera Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:09 hmmm, zakonnica to ze mnie żadna :) a faceta z którym się wybieram chyba nie ucieszą zakonne obyczaje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza a musi być hotel? 04.01.06, 22:17 najtaniej schroniska młodzieżowe - zbiorówka 9 euro łóżko/noc (jeśli należysz do organizacji schronisk młodzieżowych swojego kraju - w Polsce PTSM - wiek nieistotny, oczywiście tylko w niektórych sieciach schronisk) polecam znalezienie w google`u czegoś takiego jak fuaj do PTSM możesz się zapisać mając nawet sto lat Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:17 wieki temu na jakimś obozie zatrzymaliśmy się w hostelu tak mi się wydaje o nazwie formula 1;)pod paryżem to już jest,ale pamiętam,że było totalnie tanio.Nie wiem czy to jeszcze istnieje,jeżeli tak,to też poproszę od forumek jakiś sygnał na ten temat,bo niewiele pamiętam,a samo miejsce,jeżeli ma się auto,było godne polecenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:23 babunowa napisała: > wieki temu na jakimś obozie zatrzymaliśmy się w hostelu tak mi się wydaje o > nazwie formula 1;)pod paryżem to już jest,ale pamiętam,że było totalnie > tanio.Nie wiem czy to jeszcze istnieje,jeżeli tak,to też poproszę od forumek > jakiś sygnał na ten temat,bo niewiele pamiętam,a samo miejsce,jeżeli ma się > auto,było godne polecenia;) formula istnieje, etap też Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:29 kochanica,wiem,ze szukałaś kiedyś coś dla siebie.Czy w necie natknęłaś się może na ich stronę?;)Ja przyznam,że kiedyś bardzo dawno szukałam i utknęłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:32 babunowa napisała: > kochanica,wiem,ze szukałaś kiedyś coś dla siebie.Czy w necie natknęłaś się może > na ich stronę?;)Ja przyznam,że kiedyś bardzo dawno szukałam i utknęłam;) a nie, ja słyszałam w realu jak spojrzałam gdzie to jest na mapie - zrezygnowałam Odpowiedz Link Zgłoś
joaska28 Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:37 o wlasnie mam takie doswiadczenia calkiem na swiezo. spedzilismy z mezem 8 dni (lacznie z nowym rokiem) w paryskim Ibis-ie (la valleta czy jakos tak) na polnocnym wschodzie miasta. dojazd do centrum jakies 10-15 min metrem, to nie problem. problem byl w tym, ze bez meza to bym sie bala isc z metra do hotelu (5 min). ale bylo tanio i czysto, a poza tym w okresie sylwestra trudno bylo cos znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 23:14 > problem. problem byl w tym, ze bez meza to bym sie bala isc z metra do hotelu > (5 min). ale bylo tanio i czysto, a poza tym w okresie sylwestra trudno bylo > cos znalezc. w ibisie tanio? to znaczy ile? Odpowiedz Link Zgłoś
joaska28 Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 23:46 o przepraszam zagalopowalam sie! moze 60euro za noc to nie tanio, ale w efekcie porownywania do innych hoteli, to ucieszylismy, sie ze tyle i ze wogole maja jakies miejsca w tym terminie. no, popatrz jak skrzywia sie percepcja w pewnych okolicznosciach dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 23:59 joaska28 napisała: > o przepraszam zagalopowalam sie! moze 60euro za noc to nie tanio, ale w > efekcie porownywania do innych hoteli, to ucieszylismy, sie ze tyle i ze wogole > > maja jakies miejsca w tym terminie. ale 60 za osobę czy za pokój? Odpowiedz Link Zgłoś
big2.munich Re: nie na temat - paryż 05.01.06, 00:11 Znalazlam jeszcze kilka hoteli w miare tanich w poblizu znanych zabytkow i dworca wschodniego: tiny.pl/x8fl tiny.pl/x8fn tiny.pl/x8f2 Kochanica lub ktos inny moze skomentowac okolice, bo ja nie wiem czy OK. Odpowiedz Link Zgłoś