Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie na temat - paryż

04.01.06, 19:54
    wybieram sie nidługo do Paryża..może ktoś zna jakiś w miare porządny hotel w przystępnej cenie??
    Obserwuj wątek
      • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 19:57
        przystępna, to jaka?
        • rechicera Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:03
          hmmm, dobre pytanie, właściwie nie wiem jak wyglądają ceny w stolicy, podejrzewam że zaczynają się od ok.60 euro ale mogę się mylić...muszę poszperać na necie.
          • big2.munich Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:07
            Wrzuc na google firme Accor - to francuska firma hotelarska. Jednym z
            najtanszych ich sieciowych hoteli jest Etap.
            • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:09
              big2.munich napisała:

> Wrzuc na google firme Accor - to francuska firma hotelarska. Jednym z
              > najtanszych ich sieciowych hoteli jest Etap.

ale na pewno wylądujesz w dzielnicy arabskiej, bo to już za obwodnicą
          • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:08
            myśmy mieszkały 70 euro za dwójkę w osiemnastej w obdrapanym hotelu w dzielnicy
            hinduskiej

hotele tanie, które widziałam na własne oczy w normalnych miejscach, to Kyriad w
            Puteaux (dzielnica białej biedoty, daleko od centrum, spory kawałek autobusem
            do najbliższego metra) i hotel na niejakiej Rue MOnge (biała dzielnica)
            • koralka Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:14
              za 60 euro znajdziesz pokoj i to w centrum Paryza; spojrz na venere.com
        • rechicera Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:17
          dzięki za info, zaraz wszystko sprawdzę :)
          • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:20
            rechicera napisała:

> dzięki za info, zaraz wszystko sprawdzę :)
            unikaj okolic metra Barbes Rochechouart - poza tym Dziewiąta i Druga są dobre i
            generalnie centrum

Szesnasta jest obrzydliwie droga

La Defense jest biała i bezpieczna, ale "dla cyborgów" - nowoczesna
            architektura, mnóstwo biurowców i stada młodych wilków

więcej nie wiem
            • felinecaline Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:51
              Na forum: 'Francja turystycznie" (turystykaà ktos pisze o noclegach przy Sacre
              Coëur, to jakas "noclegownia zakonna" a nie hotel, ale jak ci chodzi o to, zeby
              bylo tanio...
              Ja stety-niestety nie mam parysko-hotelowego doswiadczenia bo los obdarowal
              mnie rodzina w tym miescie a bywajac sluzbowo nie musze kierowac sie kosztami
              wiec zasypiam jak kloda, tam, gdzie mi zarezerwowano z gory.
              Zycze sympatycznego pobytu.
              • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 20:56
                felinecaline napisała:

> Na forum: 'Francja turystycznie" (turystykaà ktos pisze o noclegach przy
                > Sacre
                > Coëur, to jakas "noclegownia zakonna" a nie hotel, ale jak ci chodzi o to, zeby
                >
                > bylo tanio...

Trafiłam to w necie. Uprzedzam, że nie wolno tam palić, jeść w pokojach (z tego
                co zrozumiałam serwują posiłki w jakiejś stołówce) i należy pojawić się z
                powrotem NIE PÓŹNIEJ niż o 21.00.
                • felinecaline Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 21:00
                  Albo sprobuj tedy
                  www.0800paris-hotels.com/index_fr.asp?pub=ovhp
                  • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 21:02
                    a tu mieszkałam ja. nie polecam:

www.0800paris-hotels.com/fr/paris-hotel.asp?id=60
      • rechicera Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:09
        hmmm, zakonnica to ze mnie żadna :) a faceta z którym się wybieram chyba nie ucieszą zakonne obyczaje...:)
        • kochanica-francuza a musi być hotel? 04.01.06, 22:17
          najtaniej schroniska młodzieżowe - zbiorówka 9 euro łóżko/noc (jeśli należysz do
          organizacji schronisk młodzieżowych swojego kraju - w Polsce PTSM - wiek
          nieistotny, oczywiście tylko w niektórych sieciach schronisk)

polecam znalezienie w google`u czegoś takiego jak fuaj

do PTSM możesz się zapisać mając nawet sto lat
        • babunowa Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:17
          wieki temu na jakimś obozie zatrzymaliśmy się w hostelu tak mi się wydaje o
          nazwie formula 1;)pod paryżem to już jest,ale pamiętam,że było totalnie
          tanio.Nie wiem czy to jeszcze istnieje,jeżeli tak,to też poproszę od forumek
          jakiś sygnał na ten temat,bo niewiele pamiętam,a samo miejsce,jeżeli ma się
          auto,było godne polecenia;)
          • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:23
            babunowa napisała:

> wieki temu na jakimś obozie zatrzymaliśmy się w hostelu tak mi się wydaje o
            > nazwie formula 1;)pod paryżem to już jest,ale pamiętam,że było totalnie
            > tanio.Nie wiem czy to jeszcze istnieje,jeżeli tak,to też poproszę od forumek
            > jakiś sygnał na ten temat,bo niewiele pamiętam,a samo miejsce,jeżeli ma się
            > auto,było godne polecenia;)

formula istnieje, etap też
            • babunowa Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:29
              kochanica,wiem,ze szukałaś kiedyś coś dla siebie.Czy w necie natknęłaś się może
              na ich stronę?;)Ja przyznam,że kiedyś bardzo dawno szukałam i utknęłam;)
              • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:32
                babunowa napisała:

> kochanica,wiem,ze szukałaś kiedyś coś dla siebie.Czy w necie natknęłaś się może
                > na ich stronę?;)Ja przyznam,że kiedyś bardzo dawno szukałam i utknęłam;)

a nie, ja słyszałam w realu

jak spojrzałam gdzie to jest na mapie - zrezygnowałam
      • joaska28 Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 22:37
        o wlasnie mam takie doswiadczenia calkiem na swiezo. spedzilismy z mezem 8 dni
        (lacznie z nowym rokiem) w paryskim Ibis-ie (la valleta czy jakos tak) na
        polnocnym wschodzie miasta. dojazd do centrum jakies 10-15 min metrem, to nie
        problem. problem byl w tym, ze bez meza to bym sie bala isc z metra do hotelu
        (5 min). ale bylo tanio i czysto, a poza tym w okresie sylwestra trudno bylo
        cos znalezc.
        • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 23:14

> problem. problem byl w tym, ze bez meza to bym sie bala isc z metra do hotelu
          > (5 min). ale bylo tanio i czysto, a poza tym w okresie sylwestra trudno bylo
          > cos znalezc.

w ibisie tanio? to znaczy ile?
          • joaska28 Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 23:46
            o przepraszam zagalopowalam sie! moze 60euro za noc to nie tanio, ale w
            efekcie porownywania do innych hoteli, to ucieszylismy, sie ze tyle i ze wogole
            maja jakies miejsca w tym terminie.

no, popatrz jak skrzywia sie percepcja w pewnych okolicznosciach

dobranoc
            • kochanica-francuza Re: nie na temat - paryż 04.01.06, 23:59
              joaska28 napisała:

> o przepraszam zagalopowalam sie! moze 60euro za noc to nie tanio, ale w
              > efekcie porownywania do innych hoteli, to ucieszylismy, sie ze tyle i ze wogole
              >
              > maja jakies miejsca w tym terminie.

ale 60 za osobę czy za pokój?
      • big2.munich Re: nie na temat - paryż 05.01.06, 00:11
        Znalazlam jeszcze kilka hoteli w miare tanich w poblizu znanych zabytkow i
        dworca wschodniego:
        tiny.pl/x8fl
        tiny.pl/x8fn
        tiny.pl/x8f2
        Kochanica lub ktos inny moze skomentowac okolice, bo ja nie wiem czy OK.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka