Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    24.01.06, 12:28
    hej, wiecie może, które markowe sklepy, a najlepiej te mające jeszcze butik
    internetowy mają rozmiary xs? Ale mi nie chodzi o taki xs, gdzie jest tylko
    taki napis na metce, ale o prawdziwy xs! Mam 155 cm wzrostu i wage w okolicy
    40kg... raczej juz od paru lat i się nie zmini...:) Nie rozpaczam, jest dużo
    plusów bycia malutką, ale jesli chodzi o ciuchy to porażka....
    Obserwuj wątek
      • fresowka Re: xs 24.01.06, 17:03
        witam
        mam ten sam problem jestem wyzsza o 10 cm i waze o 5 kg wiecej no ale
        rzeczywiscie jestesmy drobniutkie
        ja kupuje glownie w orsay-u tam jest rozmiarowka xs,32,34 a i czasami wejde w
        36 H&M ale na dziale mlodziezowym tam rozmiarowki 158-174
        • amikeo Re: xs 24.01.06, 17:12
          W Reserved jest XS. Wprawdzie jestem wyższa, ale strasznie szczuła w pasie więc
          spónice tylko XS nie spadają mi z ...
          • perennou Re: xs 24.01.06, 18:17
            a mnie sie wydaje ze xs w reserved to takie duze xs (raczej xs/s)
            oprocz orsaya stawialabym na rozmiarowke croppa, tam wg mnie sa rzeczywsicie
            malutkie te xs

pozdrawiam
            • costerco Re: xs 25.01.06, 08:53
              Zarówno Orsay jak i Re mają xs - ki, ale to raczej "duże" xs. Nie polecałabym
              dla osób bardzo drobnych.
      • k1k2 Re: xs 24.01.06, 18:07
        czesto (nie zawsze!!!) im drozszy sklep tym mniejsza rozmiarowka.
        dodatkowo czesc sklepow publikuje TABELE rozmiarow taz ze mozesz sprawdzic czy
        bedzie na ciebie pasowalo, czy nie

sprobuj np. www.victoriassecret.com

size charts:
        www2.victoriassecret.com/html/custsrvc/sizecharts/
        • edavenpo Re: xs 24.01.06, 18:17

Benneton jest maly bo maja rozmiarowke wloska. Czyli ich XS to prawdziwe XS a
          nie tam zadne zawyzane rozmiary.
          • zloty_delfin Re: xs 24.01.06, 21:17
            edavenpo napisała:

>
            > Benneton jest maly bo maja rozmiarowke wloska. Czyli ich XS to prawdziwe XS a
            > nie tam zadne zawyzane rozmiary.

Dokładnie. Ja też się tam zaopatruję w xs-ki.
            • littlefrog Re: xs 24.01.06, 21:50
              Witaj w klubie! Tez mam 155cm i 40 kg:))
              Oprocz wymienionych tutaj mozesz sprobowac jeszcze w mango i carlingsie, marka
              bik bok, czasem tez w cubusie xs jest rzeczywiscie malutkie:) Reserved raczej
              odpada bo ich xs raczej m przypomina.. A jeansy tylko wrangler megan rozm. 25,
              we wszystkich pozostalych robi mi sie "jajo" z przodu, a te sa dopasowane
              idealnie do takich maleństw;)
              • delicja11 Re: xs 24.01.06, 21:58
                to ja jestem z was najgrubsza , przy wzroście 159 , waże 46-47 :P
      • white21 Re: xs 25.01.06, 08:00
        witam mam ten sam problem.W sklepach Orsay faktycznie można dostać roz.32 ale
        sporadycznie A ich 34 jest już naprawdę duże.Czasami zaglądam do sklepu
        Americanosa I TAM ROZ 24\30-jest naprawdę mały ale tylko w pasie i wcześniej
        wspomniany efekt jaja -bardzo prawdopodobny.Zagladałam ostatnio do sklepu
        Esprit i co tam też sie zawiodłam maja tam małe rozmiary nawet 30 ale to
        również "worki "Jeśli chodzi o górną częćś garderoby to polecam Promod (ale
        tylko ich s, 34 -duze takie typowe nasze 36 )Zara (s- też malutkie)Cubus(xs)
        czasami w h&m (xs 34) ale tylko bluzki bo np koszule już są dosyć szerokie a o
        spodniach nie wspomnę !!!!co jeszcze o np Camaieu bywają małe s-ki.warto
        zerknąć do zary ale na dział dziecięcy -widziałam kiedyś fajne bojówki
        niekoniecznie dla nastolatki były naprawdę ok ,dodam że kiedyś kupiłam w 5-10-
        15 najlepsze spodnie jakie posiadam sztruksowe bojówki rozmiar na 14\16 lat
        heheheheheh.Ale najlepiej jest znależć sobie dobrą krawcową (do spodni)
        • aisha-medea Re: xs 07.02.06, 20:38
          Zara? A ja sie wlasnie skarze, ze oni xs nie produkuja, a s czasem na mnie
          nawet za duze (dla wiadomosci, mam 182 cm wzrostu... wiec co jak co, ale s
          powinno byc na mnie dobre!)

I naprawde serdecznie Wam wspolczuje, dziewczyny. Bo sklepy produkuja na tzw
          standard i jak sie ktos chociaz troche wyroznia, to ma problem.
      • cioccolato_bianco Re: xs 25.01.06, 09:20
        male sx i s oraz 34: promod, monton, clockhouse, zara, orsay, river island.
        • doda1983 Re: xs 25.01.06, 16:52
          Łączę się z Wami w niedoli :)))
          Ważę ciut więcej - 46 kg, wzrostu mam prawie 160cm.
          Generalnie mniejszy problem jest z "górami" - bluzki, sweterki, topy itp. te w
          zasadzie zawsze można kupić (czy to xs, czy s czy 34/36, nawet ostatnio kupiłam
          sweterek M w REserved i był ok.). Problem zaczyna się jak chcę kupić
          spodnie... :( Masakra! Kupuję w Orsay'u roz. 32 albo dżinsy Megan Wrangler
          25/32.
          • shilla01 Re: xs 25.01.06, 17:10
            ja też mam zawsze problem, wszystko na mnie za duże :((
          • littlefrog Re: xs 25.01.06, 17:24
            Ja ostatnio w ogóle nie moglam znalezc w orsayu spodni rozm. 32, a
            potrzebowalam takich materiałowych, bardziej wyjściowych niż jeansy;) Mam
            nadzieję że to tylko chwilowy brak, bo takimi spodniami mam największy
            problem;/
            • bodomlake Re: xs 26.01.06, 06:01
              cropptown, house? bluzki są tam ok, ze spodni też sie czasem coś znajdzie
      • modlisshka Re: xs 25.01.06, 22:40
        5,10,15
        • littlefrog Re: xs 25.01.06, 22:56
          No tak, ale ubrania dla dzieci maja troszke inny krój niż dla dorosłych, i mimo
          że jestem szczupła to mam biust, talię, biodra i wystający tyłek więc 5-10-15
          i inne Smyki odpadaja :P
          • modlisshka Re: xs 25.01.06, 23:16
            Ja tez tak myślałam... i myliłam się. Kupiłam tam super spódnicę!!! No i bluzek
            kilka. Dużo moich kolezanek tam często zagląda. Cóż zrobić, kiedy faktycznie
            nie ma gdzie kupić prawdziwych xs!!!
      • ranula Re: xs 26.01.06, 17:10
        a czy bedac takimi malutkimi (sama mam okolo 160cm wzrostu) macie tez problem z
        butami?bo ja do tego,ze kupuje najmniejsze rozmiary wszystkich ciuchow,jesli
        oczywiscie nie plywam w nich,to na dodatek mam stope o rozmiarze 34/35. Zostaje
        mi chyba tylko ryłko,chyba ze znacie jakies inne sklepy z malymi rozmiarami?
      • carolina80 Re: xs 26.01.06, 17:31
        ja tez jeszcze niedawno należałam do "xxsek" - zakupy robiłam w orsayu(32),
        croppie(xs), tally (xs, spodnie 26/32), carlings (xxs), zarze (TRF-s, 26/32).
        Teraz troszke mi sie przytylo i w koncu xs - ki z reserved i wiekszosc tych z
        terranovy nie sa zbyt luzne :)

wlasnie - najgorszy problem byl ze spodniami i stanikami, bo do tej pory jedyne
        ktore mi pasuja to 1 z intimissimi i 70A z h&m
      • venilla Re: xs 07.02.06, 17:15
        cropp, tally weijl,house,orsay
        • paulinaa Re: xs 08.02.06, 20:08
          cropp, house, troll - chociaz w trollu to ta xs czasem jest naprawde malutka a
          czaSEM ZWYKLA S... no i jeszcze 34 frodo w gc
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka