patama 06.03.06, 19:42 Zachwycamy się inszymi kolekcjami - a co znaszymi - polskimi producentami ? Gdzie kupić polszczyznę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patama Re: polskie ciuchy 06.03.06, 19:48 piszesz i masz :) www.monnari.com.pl/Homepage.html Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: polskie ciuchy 06.03.06, 19:51 przypomniało mi się, że w Galerii Centrum jest Hoffland i któraś ze znanych, popularnych butikowych marek jest polska kurcze tylko nie pamiętam która Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: polskie ciuchy 06.03.06, 19:56 www.galeriacentrum.com/centrum_centr.html Frodo chyba też Polska na stronie GC są zdjęcia kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: polskie ciuchy 06.03.06, 20:02 Ehe - i Reserved, i Troll, i House, i Quiosque :) i Simple, i Odzieżowe Pole... I rozmaite torebkowo-butowe firmy, zwłaszcza te o obco brzmiących nazwach :) Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: polskie ciuchy 06.03.06, 20:09 Żana, taranko, Sobora, Aryton, Szefler Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pea Re: polskie ciuchy 06.03.06, 20:07 a co to znaczy "polskie"? Polski własciciel? Bo wymienione przez was sklepy np Reserved wszystko szyje (i pewnie projektuje) za granicą (pewnie w chinach). Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: polskie ciuchy 06.03.06, 20:15 Nie przeczę, podobnie jak cała masa innych światowych marek, nawet tych bardziej wyrafinowanych. Co nie zmienia faktu, że kapitał jest polski, a to już bardzo dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: polskie ciuchy 06.03.06, 20:22 Reserved zatrudnia polskich projektantów... Odpowiedz Link Zgłoś
mariola.plotkara Re: polskie ciuchy 06.03.06, 20:25 wiekszośc ciuchów to made in china bo tam jest tania siła robocza Odpowiedz Link Zgłoś
mariola.plotkara Re: polskie ciuchy 06.03.06, 20:27 carry też polskie wprawdzie to nie ciuchy ale duzo osób nie wie że wittchen albo gino rossi to też polskie Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: polskie ciuchy 06.03.06, 20:57 Pocieszyłyście mnie ! Czyli z naszą polszczyzną nie jest aż tak źle - super biegnę do GC, ostatnio w czasie wyprzedaży obkupiłam się tam może znów coś znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: polskie ciuchy 06.03.06, 21:42 Najbardziej z polskich producentów lubię Echo - świetna jakość, krótkie serie, a ceny do przyjęcia. Niestety, jeszcze nie mają na stronie kolekcji wiosennej: www.echo-mdc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: polskie ciuchy 06.03.06, 22:06 Echo nie słyszałam wczesniej.... ale faktycznie ciakwe ciuszki. Zajrzę do sklepiku online. Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: polskie ciuchy 06.03.06, 22:11 kruszynka301 napisała: > Najbardziej z polskich producentów lubię Echo - świetna jakość, krótkie serie, > a ceny do przyjęcia. > Niestety, jeszcze nie mają na stronie kolekcji wiosennej: > www.echo-mdc.pl/ mają fajne żakiety Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: polskie ciuchy 06.03.06, 22:31 Zajrzyj lepiej do ich sklepu - powoli zaczęła się pokazywać kolekcja wiosenna, na razie mają limitowane serie z pokazów (po kilka rzeczy na każdy sklep). Kupuję już ich rzeczy od kilku lat i naprawdę jestem zadowolona - jedynie trzeba uważać z rozmiarami, bo w zależności od kroju, pasują na mnie rozmiary od 36 do 42;). Odpowiedz Link Zgłoś
assicka Re: polskie ciuchy 07.03.06, 10:20 Top Secret, słyszałam, że Big Star i Americanos też:) Odpowiedz Link Zgłoś
patama Re: polskie ciuchy 07.03.06, 10:58 popatrzcie to ja sobie nie zdawałam sprawy, że pod tymi zagranicznie brzmiącymi nazawami kryją się nasi rodacy kurcze Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: polskie ciuchy 07.03.06, 11:00 Na ba. Polacy nie gęsi i swoją modę mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: polskie ciuchy 07.03.06, 11:15 A bo ich nie lubimy. Badania niezmiennie wskazują, że zagraniczne kojarzy się lepiej - bo bardziej prestiżowe, bo z założenia lepszej jakości, bo w ogóle fajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: polskie ciuchy 07.03.06, 11:35 wszystko wspaniale, tyle że Rej użył słowa "gęsi" jako przymiotnika - wszystkim, którzy przypisują mu odkrycie, że Polacy nie są drobiem serdecznie gratuluję bystrości! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: polskie ciuchy 07.03.06, 11:39 Heheh :) a to ciekawe, że gdziekolwiek w mojej gęsiej wypowiedzi znalazłaś takie skojarzenie, niemniej również gratuluję związku z tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: polskie ciuchy 07.03.06, 12:26 hexeline, simple, leo lazzi, caterina, kazar, gino rossi... faktycznie niezbyt polskie te nazwy:) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_pk Re: polskie ciuchy 07.03.06, 15:48 Hej polecam firmę Warmia - szyję porządne płaszcze i kurtki - materiały tylko włoskie i na licencji Hugo Bossa - bo szyją również dla nich. Warmia to w 100% polska firma. Nie jest bardzo popularna, ale poszukaj w dobrych centrach handlowych lub sklepach innych firm, powinni mieć coś Warmii. Reserved, Cropp Town, House czyli całe LLP i wiele innych znanych firm szyją w Chinach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Bata :) 07.03.06, 16:12 no, co jak co, ale Bata polską firmą nie jest. W swojej historii miała co prawda fabrykę w Chełmku (na początku XX wieku), ale polską firmą jej z żaden sposób nazwać nie można;). Odpowiedz Link Zgłoś
rysia30 Re: Bata :) 07.03.06, 16:56 A to niby od kiedy rodzima firma. Zawsze myślałam, że naszych południowych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś