papryczka_ag 28.03.06, 12:47 Muszę mieć takie cudo. Jednorazowo. I jak ja mam to wykonać na łbie? Wie ktoś??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
regata7 Re: Irokez 28.03.06, 14:49 kiedyś to na cukier, ale teraz są pewnie odpowiednie żele, pianki i inne usztywniacze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: Irokez 28.03.06, 14:54 mi kiedys fryzjer zrobil irokeza, strasznie dlugo to trwalo plus mialam problemy ze zmyciem produktow z wlosow Odpowiedz Link Zgłoś
lestka Re: Irokez 28.03.06, 19:57 zalezy jakie dlugie masz wlosy jak krotkie to dosc latwo suszysz z glowa w dol wlosy i nakladasz zel na nie jak jeszcze sa w dole sciskajac je lapami :> jak dlugie spinasz w kitke z tylu glowy przekladasz do przodu wlosy i mocujesz zelem i wsowkami zeby nie widac bylo gumki:P trza ruszyc troche glowa;) Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: Irokez 28.03.06, 20:17 Moja kuzynka jest fryzjerka i opowiwadala mi,jak robi irokeza. Przede wszystkim mocno tapiruje wlosy na czubku, uklada to ladnei i spina gumkami. PO bokach wpina wsuwki lub spinki,calosc spryskuje lakierem. Efekt gwarantowany:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Irokez - z lekka offtopic 28.03.06, 20:43 Ciekawa jestem, dlaczego ta fryzura po polsku sie nazywa Irokez. Przeciez wygolone wlosy z boku i "pasek" wlosow przez srodek glowy byl charakterystyczny dla Mohican a nie Iroquois. Po angielsku taka fryzura nazywa sie wlasnie Mohican. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Irokez - z lekka offtopic 28.03.06, 22:22 Ehem, ale w angielskim funkcjonuje również nazwa Mohawk na określenie naszego irokeza. Mniejsza o nazewnictwo, wszyscy wiedzą, jak toto wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Irokez - z lekka offtopic 29.03.06, 11:31 Hm... jesli chodzi o wsuwki, to próbowałam. Jak wspomniałam, włosy mam za ramiona, zatem jest to problematyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Irokez - z lekka offtopic 29.03.06, 11:35 poszukaj na wizażu na forum fryzury, pamiętam że był tam nawet rysunek z instrukcją :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Irokez - z lekka offtopic 29.03.06, 11:42 sumire napisała: > Ehem, ale w angielskim funkcjonuje również nazwa Mohawk na określenie naszego i > rokeza. No Mohawk tez, bo Iniane Mohawk tez takie cus nosili na glowie. Ale chyba nie Iroquois. > Mniejsza o nazewnictwo, wszyscy wiedzą, jak toto wygląda. No wlasnie dlatego napisalam "off-topic", bo mnie wlasnie nazewnictwo fascynuje, i byc moze ktos na forum bedzie wiedzial, skad sie taka a nie inna nazwa wziela w jez. polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
goldioo Re: Irokez - z lekka offtopic 29.03.06, 11:56 www.republiquelibre.org/cousture/images7/IROQUOIS.JPG trochę są stojące, no i wygolone:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Irokez - z lekka offtopic 29.03.06, 14:06 Moim zdaniem - wygoda. Mohawk dziwnie brzmi, a fryzura na Mohikanina oklapłaby, zanim ktoś by skończył wypowiadać to słowo :) ktoś raz powiedział o Irokezie i już tak zostało pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bizumm Re: Irokez 29.03.06, 12:13 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55522&highlight=irokez tylko musisz być zalogowana aby zobaczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś