beata825 28.04.06, 11:51 biała torbę z materiału i po jednym czyszczeniu pozostały zółte zacieki:(, mimo zapewnien sprzedawczyni ze ona tez taka ma i czysci ja bez problemow, grrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliele Re: kupiłam torbę w Reserved :/ 28.04.06, 12:07 sprzedawczyni -zawsze klamie - taka praca ;] a moze uzylas zlych srodkow czyszczacych? Odpowiedz Link Zgłoś
hratli biale torby 28.04.06, 12:20 ja tez mam problem z biala torba. moze ktoras z was zna metode, jak bezpiecznie wyprac taka torbe. chodzi mi o np plotno, jeans. czy bezpieczniej oddac np do pralni? przepraszam beato, ze podpielam do twego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: kupiłam torbę w Reserved :/ 28.04.06, 12:23 amoze trzeba ja reklamować? Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: kupiłam torbę w Reserved :/ 28.04.06, 12:44 prałam ja szczoteczka w proszku ariel platinum, z reklamacja to wątpie ale moze spytam w pralni czy jeszcze mozna by cos z tym zrobic, szkoda ze nie pomyslałam o tym wczesniej:/ Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: kupiłam torbę w Reserved :/ 28.04.06, 13:24 Moja biała torba (materiał białe płótno) tez tak miała.Wymoczyłam torbę w wodzie z vaniszem i pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
jonowo Re: kupiłam torbę w Reserved :/ 28.04.06, 14:20 Na jasnych materiałach zacieki się robią od detergentów, jeżeli się źle wypłucze.....poprostu trzeba dobrze wypłukac i używać mniej proszków, mydeł itp. Naprwde to nie prawda, że im wiecej to lepiej....czasem tkanina od nadmiaru proszku może zżółknąć lub zszarzec a nawet stracić kolor. Bezpieczniej oddać do pralni lub nastawic w pralce na pranie delikatnych tkanin, lub na program krótki np. z recznikami, wtedy torebka nie obija sie o bęben i sie tak nie zniszczy... do prania lepiej używac płynu niz proszku, nawet do pralki można wlać płyn :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś