break02 19.05.06, 09:33 witam drogie forumowiczki;) Może któraś ma jakiś ciekawy pomysł co kupić chłopczykowi na chrzest ? Prezent bedzie od chrzestnego i jego dziewczyny;) Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pianazludzen Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 09:45 pewnie mu sie spodoba najnowszy aston martin ;) na chrzest daje sie prezenty? Odpowiedz Link Zgłoś
cytruska1 Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 09:49 Ja dalam na chrzest zloty lancuszek, ale todzieciak od siostry wiec nie oszczedzalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nycole Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 09:55 Ja zawsze daję pieniadze bo uważam ,że młodym rodzicom bardziej sie przydadzą niż np łancuszek czy kolczyki ,które dziecko może nosić za parę lat . Może się też rozeznać ,czego im brakuje w wyprawce i to zakupić . fajne są np maty edukacyjne , huśtawki stojace , itp . Pozatym może być np "Kronika naszego dziecka" gdzie wkjeja się zdjęcia i wpisuje ważne daty i wydarzenia z zycia niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 10:42 a ja uwazam, ze prezent z okazji chrztu powinni podarowac dziecku tylko rodzice chrzestni ale powinno byc to cos co pozostanie jako pamiatka dla dziecka. pozostali goscie daja tylko pamiatki i ewentualnie jakis symboliczny prezent jak np. grzechotka. pieniedzy sie nie powinno dawac, i tak zostana przejedzone zabawki czy chodziki moim zdaniem tez odpadaja. ja bedac matka chrzestna dalam dziecku srebrna lyzeczke z wygrawerowana dedykacja i data a do tego kartke pamiatkowa. niektorzy kupuja zlote lancuszki z medalikami lub zlote bransloetki z blaszkami, na ktorych mozna cos wygrawerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 10:43 ladny album na zdjecia czy jak ktos wspomnial kronika pamiatkowa z zycia dziecka to tez bardzo dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 10:05 Mój synek był niedawno tak chrzczony i od chrzesnego dostał piękny srebrny smoczek z wygrawerowana datą oraz godziną urodzenia natomiast od chrzesnej srebrną łyżeczke również wygrawerowaną.Pomysłów jest naprawde wiele porozmawiaj może z rodzicami maleństwa.My prosiliśmy żeby nikt nie dawał koperty z pieniędzmi(oczywiście jak ktoś pytał:)Maja mama kupiła np.krzesełko Chicco,rodzice męża kupili ślizgawke,piaskownice oraz huśtawke do ogrodu.Ponadto dostał zabawki Fisher Price i Lego Duplo. Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 10:09 zapomniałam.....dostał jeszcze od naszych przyjaciól taki fotel bujany mocowany na sznurach do sufitu(Ikea)-REWELACYJNA zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 10:17 zawsze mile widzane jest złoto i pieniądze. tradycyjna jest srebrna grawerowana łyżeczka ( moja córcia dostała z bursztynem). moza też kupić coś nie dla dziecka ale z myśląo dziecku - np. cyfrówkę aby robić fotki i wysyłać chrzestnemu:) tak jak to było u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
jl101 Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 10:51 moje dzieci byly wlasnie chrzczone i nie bylam zadowolona z pieniedzy. to takie pojscie na latwizne. dzieci dostaly zlote lancuszki z medalikami, srebrne lyzeczki grawerowane (po dwie:), syn marmurowy przycisk do papieru z figurka amorka i grawerowana dedykacja. byly tez zabawki. ja bedac chrzestna podarowalam lancuszek z krzyzykiem i chrzesniak tylko ode mnie prezent dostal prezent, od calej reszty pieniadze. pzodr Odpowiedz Link Zgłoś
break02 Re: co na prezent na CHrzEst?? 19.05.06, 20:03 Bardzo dzieki za pomoc. Na pewno teraz rozwazymy cos innego niż np.łańcuszek:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: co na prezent na CHrzEst?? 20.05.06, 05:16 Mysle , ze lancuszek , sama dostalam od babci potem bozie zdjelam z lancuszka :-) ale pamiatka jest . Kiedys od chrzestnych byl norma zegarek ale dzisiaj to wydaje sie smieszne ja chrzestna znalam z widzenia ( kolezanka matki ) ale bardzo krotko a potem nigdy w zyciu nie dalam sie wrobic w ta funkcje . Zastanowcie sie po co zostajecie chrzestnymi i macie rozne problemy ? Odmawiac i klopot z glowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: co na prezent na CHrzEst?? 20.05.06, 05:25 Ooops troche pomylilam z komunia te zegarki ale w dalszym ciagu nie rozumiem po co byc chrzestna jesli ciagnie to za soba zobowizania nie tylko w czasie chrztu ale dlugo potem , ciagna sie komunie i drugie komunie jak wyczytalam w innym watku potem nie wiem co i jakie sa zobowiazania na zycie bo ja swoich chrzestnych nie znam ale rodzicow cenie i kocham , tych prawdziwych . Odpowiedz Link Zgłoś