Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do la.parisienne

18.06.06, 22:30
    kiedy zaczynaja sie obnizki sezonowe u Gucci'ego?
    Obserwuj wątek
      • weronka77 Re: do la.parisienne 18.06.06, 22:32
        I w Burberry.Chodzi mi w szczególności o ubranka i akcesoria dla maluszków.
      • big2.munich Re: do la.parisienne 18.06.06, 22:46
        Moze Chanel... Od 16.06. sa obnizki w Chanelu - do kiedy nie wiem...
        • a.adriana Re: do la.parisienne 18.06.06, 22:49
          dzieki :) ale chodzi mi o Gucci'ego :)
          • ekspertkamody Re: do la.parisienne 18.06.06, 22:54
            W Guccim juz sa, wszystkie moje kolezanki od paru tygodni poluja na torebki. Ja
            chce kapelusik z zoltym bo torebke mam.
            • a.adriana Re: do la.parisienne 18.06.06, 22:55
              dzieki!!!!!!! :)
              • ekspertkamody Re: do la.parisienne 18.06.06, 22:57
                Prosze bardzo. Mam nadzieje, ze sa wszedzie i cos sobie kupisz.
                • a.adriana Re: do la.parisienne 18.06.06, 23:02
                  chodzi mi o Paryz wiec mam nadzieje ze tam tez sa :)
      • a.adriana Re: do la.parisienne 20.06.06, 14:51
        la.parisienne mam jeszcze jedno pytanie - mam nadzieje ze sie wkrotce pojawisz ;)
        czy louis vuitton robi obroze dla psow? bo wydaje mi sie ze tak ale nie jestem
        pewna...
        • edavenpo Re: do la.parisienne 20.06.06, 15:10

Pewnie robi... LV jest bardziej znany z ich pet carriers ktore kosztuja od £600
          w zaleznosci od wielkosci

Burberry robi tez akcesoria dla psow - ceny:

check dog trenchcoat, £115;
          dog collar, £65;
          leash, £99;

Tu masz fajne pierdulki dla psow od Pucci Petwear UK (nie mylic z Emilio Pucci)
          www.puccipetwear.com/category.php?id=25
          • a.adriana edavenpo 20.06.06, 15:18
            dzieki :)
            super link!
            • papryczka_ag Re: edavenpo 20.06.06, 15:23
              jakaż szkoda, że nie robią dla mastiffów...
              uroczo by wyglądały...

może nawet ktoś by się poznał...
            • a.adriana Re: edavenpo 20.06.06, 15:25
              nie wiesz czy z tej strony pucci wysylaja do Polski?
              • edavenpo Re: edavenpo 20.06.06, 15:28

Wysylaja ale dosc slono za to -placisz, bodajze £20 funtow czy cos w tym stylu.
                • a.adriana Re: edavenpo 20.06.06, 15:45
                  dzieki :)))
                  • matmam Re: edavenpo 20.06.06, 16:03
                    Dziewczyny nie zadawajcie jej tyle pytań naraz bo dziewczyna cały wieczór
                    przesiedzi przed netem,żeby takie informacje dla was zdobyć;)
      • laparisienne-bcbg Do a.adriany 20.06.06, 17:04
        Czesc kochaniutka,
        Daty przecen sezonowych ustala we Francji Direction Génerale de la Concurrence,
        de la Consommation et de la Répression de Fraudes, czyli Glowna Dyrekcja
        Konkurencji, Konsumpcji i Zwalczania Oszustw. Poza datami wyznaczonymi przez ta
        Dyrekcje, tylko Prefektura departementalna moze udzielic wyjatkowo np. w razie
        likwidacji zezwolenia na przeceny. W innych departementach daty przecen moga
        byc w innym terminie, o tym decyduje powyzsza dyrekcja.
        Podaje ci link do dat przecen w inych depatementach Francji.
        www.finances.gouv.fr/DGCCRF/02_actualite/soldes_ete06.htm?ru=06

We Francji jest to jak widzisz bardzo unormowane.

W Paryzu obnizki sezonowe sa od 28.06-05.08.
        Sklepy Gucci, Chanel od tak nie moga robic sobie przecen, kiedy chca. Jest
        jednak we Frncji cicha tradycja przecen dla dziennikarzy mody( to jest forma
        przekupstwa, zeby uzyskac pozytywne artykuly w prasie, bo przeceny dla
        dziennikarzy siegaja nawet 90% pierwotnej ceny) jak i zaproszenia na przeceny
        prywatne. W tym drugim przypadku najczesciej otrzymuja je stali i wydajacy poza
        przecenami, w butiku sporo forsy klienci.
        Co do obrozy dla psa LV, to oczywiscie sa, ale nie zawsze butiki maja na stanie
        dany model, dltego czasami trzeba je zamowic. To samo z kuferkiem do podrozy
        dla pieska.
        Co do butikow, to mam pewien sposob na kupowanie przed data przecen. W dzien
        przed przecenami, ide do sklepu z gotowka i z reguly zgadzaja sie mi sprzedac
        po cenie obnizonej. Z luksusowymi sklepami multimarkowymi nie ma problemu,
        wyprowalam to tez w butiki Cavalli Haute Couture, z Guccim moze byc gorzej, bo
        snobuja, w W LV to nie ma nawet o czy marzyc. Tam daja Ci wrazenie, ze prawie
        robia ci laske jak kupujesz. Obcokrajowcy nawet, jesli maj forse moga kupic
        tylko ograniczona ilosc egzemplarzy danego modelu i wogole artykulow w LV.
        Czesto Chinczycy, Japonce, Koreanczycy na Champs Elysées, zaczepiaja Francuzow,
        ktorzy maja na sobie cos do Lusia Vuittona i proponuja bakszysz, zeby im kupic
        pare toreb od Lusia. Na poczatku myslam, ze to jacys oszusci, ale ekspedient
        pochodzenia chinskiego, ktory pracuje w butiku LV na avenue Montaigne mi
        powiedzial, z w sumie mozna zarzadac, ile sie chce za zakupienie im towaru, bo
        Azjaci, w tym od niedawna bogaci Chinczycy wariujuja na punkcie LV.
        Bardzo mnie to usmialo, sadze, ze LV przegina pale.

Big Bisous
        • a.adriana Re: Do a.adriany 20.06.06, 18:11
          bardzo Ci dziekuje :)))
          teraz juz wszystko wiem :) i musze sobie tak zaplanowac wyjazd zeby byc w Paryzu
          pierwszego dnia obnizek zanim Paryzanki wszystko wykupia ;)
          a jesli chodzi o obroze i akcesoria dla pieska to kupie z tej strony ktora
          podala edavenpo bo maja bardzo fajne rzeczy, zobacz sobie w wolnej chwili :)
          buziaki
      • a.adriana Re: do la.parisienne 21.06.06, 13:17
        zobacz to:
        cgi.ebay.com/NEW-IN-BOX-AUTH-SMALL-GUCCI-DOG-PET-LEASH-COLLAR-575_W0QQitemZ200000315674QQihZ010QQcategoryZ20752QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
        :)
      • laparisienne-bcbg Do a.adriany 21.06.06, 13:39
        Dzieki za linki, ale moj pies ma juz od dawna kompletny ekwipunek. Za rada
        mojego hodowcy kupilam mojemu psiakowi standartowa smycz dla psow wystepujacych
        na wystach. Jest to zupelnie prosta smycz z miekkiego sznurka, i tylko z taka
        mozna prezentow
        • laparisienne-bcbg Re: Do a.adriany 21.06.06, 13:59
          kurde wyslalo mi sie!

prezntowac psy na wystawach. Poza tym zadne skorzane, syntetyczne nie wchodza w
          rachube, bo moga mu zniszczyc siersc. Co do kuferka, to moj psiunia podrozuje w
          specjalnej torbie do przewozenia malych psow w kabinie odpowiadajacej
          standartom linii lotniczych Air France. Mozna ja kupic w butikach
          wyspecjalizowanych albo na lotnisku. Kufer LV jest za ciezki, bo pies moze
          wazyc z kufrem max.5kg zeby mogl podrozowac ze mna w kabinie, a nie chce zeby
          sie morodowal w bagazowni samolotu.
          To zalezy, ile twoj pies bedzie wazyc jako dorosly czworonog i czy zabierasz go
          ze soba, jak podrozujsz samolotem.
          Bardzo duzo forsy natomiast wydajemy na pierdolki do utrzymania ladnej siersci,
          pasty do zebow(tak, tak psom szoruje sie zeby we Francji!!), produkty do
          higieny oczu, uszu, paznokci, rozne kuferki i dywaniki do wylegowania sie,
          mnostwo zabawek i pie..k jako rekompensaty do przegryznia.
          • papryczka_ag Re: Do a.adriany 21.06.06, 14:03
            a w polsce żeby wyczyścić zęby dajemy gaszone wapno...
            rewelacja - mozna psu zęby umyć!!!

podpisano - posiadaczka championa nie od vuittona
      • laparisienne-bcbg do neofitow 21.06.06, 14:16
        Psy, zeby mogly wystepowac na wystawach musza miec znakomite uzebienie
        uwarunkowane genami, po rodzicach jak i znakomicie utrzymane przez wlascieli.
        Dlatego od 6 tyg. urodznia szoruje sie im zeby dwa ray dziennnie, bo doroslego
        psa juz do tego nie przyzwyczaisz. I nie mow mi, ze to praktyka biezaca w
        Polsce, bo wiem, ze to nieprawda. Poza tym weterynarze sa bardzo drodzy we
        Francji,zawsze place za wizyte 90 euro plus jakies badania, szczepoinki itp.
        Moj pies chodzi co roku do weterynarza dentysty, ktory usuwa mu kamien nazebny
        pod narkoza. Sadze, ze we Francji mamy bardziej wyspecjalizownych weterynarzy,
        bo i sa weternarze o specjalnosci ortopedia, dentystyka, ginekologia,
        okulistyka itd.
        • zseii Re: do neofitow 21.06.06, 15:17
          to jest chore ;]

zawsze mi się tak wydawało, pomijam truizmy w stylu: 1/3 świata je wyłącznie ryż albo miliony dzieci w Ameryce Pd. czy Azji sprzedaje swoje ciała za kilka dolarów albo pracują naprwdę bardzo bardzo ciężko za 1$ dziennie.

naprawdę, wtrząsa mnie wasza postawa, wasze klapki na oczach

założę się, że twój pies jest nieszcześliwy, gdyby potrafił mówić i się bronić...

ok, ok rozumiem ma się kasę,uczciwie zarobioną i czynni się swoje życie bardziej miłym, etc.

chętnie zafunduje Ci/Wam wyjazd do krajów tak biednych, tak biednych, gdy tylko przemyka przez myśl ich obraz dostajesz dreszczy, oczy się szklą, i dotyka cie dziwne uczucie zemdlenia;

brak wrażliwości
          • laparisienne-bcbg Re: do neofitow 21.06.06, 16:38
            zseii napisała:

zalożę się, że twój pies jest nieszcześliwy, gdyby potrafił mówić i się bronić.
            > ..

Dziewczyno, to ze dbam o zdrowie mojego psa, jego zeby to sprawia, ze jest
            nieszczesliwy! Chyba chora jetes! Poza tym nie kupilam wcale pasa z
            zamierzeniem, ze bede go wytawiac na ekspozycjach, bo zawsze bylam przeciwna
            temu, jak i faktom, ze niektorym rasom psow obcina sie ogony czy uszy czy
            epiluje sie siersc. Prypadek sprawil, ze pies jest bardzo ladny i w 100%
            odpowiada standartom rasy. Dlatego wlasciciel hodowli, z ktorej kupilam mojego
            psa poprosil mnie czy nie chce go wystawic na ekspozycje, bo to podwyzsza
            ranking jego hodowli we Francji, bo akurat jego samiczki sa bardzo ladne i
            zdobywaja tytuly, ale zostal mu tylko jeden samiec(wlasciwie ojciec mojego
            psa), ktory zaczyna byc stary (6lat) i juz wyzszego poziomu nie osiagnie. Jak
            chcesz wiedziec, poza satysfakcja, ze pies jet zdrowy i ma wszytko w porzadku w
            porwnaniu z innymi psami wystawianymi na ekspozycjach, nie czerpie z tego
            zadnej korzysci, bo nie ma nagrod pienieznych za wygrane miejsca. Zgodzilam sie
            na wystawianie mojego psa, bo wlasciciel hodowli mnie o to prosli, i jesli ktos
            ponosi jakies posrednie profity, to on, bo prestiz jego hodowli wzmacnia sie
            przy tym, a mi to nie przeszkadza w momencie, kiedy nie maltretuja mojega psa,
            a nawet jako hodowca doradza mi od czasu do czasu jak mam jakis problem z psina
            czy pilnuje go jak wyjezdzamy na urlop, i wiem, ze pies jest w dobrych rekach.

>
            > chętnie zafunduje Ci/Wam wyjazd do krajów tak biednych, tak biednych, gdy
            tylko
            > przemyka przez myśl ich obraz dostajesz dreszczy, oczy się szklą, i dotyka
            cie
            > dziwne uczucie zemdlenia;
            >
            > brak wrażliwości
            Ciekawe w jakich to krajach biednych bylas,ze dreszcze Ci przechodza po
            plecach?
            Byalam w Azji, w Afryce i powiem Ci, ze Ci biedni ludzie sa czasami bardziej
            szczesliwi, niz my w cywilizacji zaszczuci podatkami, wymaganiami, oderwaniem
            sie od natury.
            Zwiedzalam wioske masajska, i najstarsza osoba miala 45 lat, dzieciaki byly
            umorusane i sobie pomyslalam, po co we Francji przedluzaja sztucznie zycie
            ludziom w stanie wegetatywnym do 90tki? Pewnie slyszlas o tym, co sie stalo ze
            staruszkami zmarlymi podczas upiornego lata we Francji, kiedy rodziny nawet nie
            zglosily sie po ciala bliskiej osoby, bo panstwo zafundowalo im za friko
            pogrzeb.
            Czasami mam dosyc tych zdobyczy cywilizacji i chetnie pomieszkalabym sobie w
            Afryce,z ludzmi, ktorzy maja jeszcze respekt dla osob starszych, nie maja
            grozby, ze jak beda miec 45 lat, to moze pojda na bruk, ze TRZEBA placic co
            miesiac faktury, podatki, taksy, abonamenty, i ze zyjemy w takim kieracie.

• a.adriana brawo la.parisienne !!! 21.06.06, 17:58
              >
              > chętnie zafunduje Ci/Wam wyjazd do krajów tak biednych, tak biednych, gdy
              tylko
              > przemyka przez myśl ich obraz dostajesz dreszczy, oczy się szklą, i dotyka
              cie
              > dziwne uczucie zemdlenia;
              >
              > brak wrażliwości
              Ciekawe w jakich to krajach biednych bylas,ze dreszcze Ci przechodza po
              plecach?
              Byalam w Azji, w Afryce i powiem Ci, ze Ci biedni ludzie sa czasami bardziej
              szczesliwi, niz my w cywilizacji zaszczuci podatkami, wymaganiami, oderwaniem
              sie od natury.
              Zwiedzalam wioske masajska, i najstarsza osoba miala 45 lat, dzieciaki byly
              umorusane i sobie pomyslalam, po co we Francji przedluzaja sztucznie zycie
              ludziom w stanie wegetatywnym do 90tki? Pewnie slyszlas o tym, co sie stalo ze
              staruszkami zmarlymi podczas upiornego lata we Francji, kiedy rodziny nawet nie
              zglosily sie po ciala bliskiej osoby, bo panstwo zafundowalo im za friko
              pogrzeb.
              Czasami mam dosyc tych zdobyczy cywilizacji i chetnie pomieszkalabym sobie w
              Afryce,z ludzmi, ktorzy maja jeszcze respekt dla osob starszych, nie maja
              grozby, ze jak beda miec 45 lat, to moze pojda na bruk, ze TRZEBA placic co
              miesiac faktury, podatki, taksy, abonamenty, i ze zyjemy w takim kieracie.

SAMA BYM TEGO LEPIEJ NIE NAPISALA
          • pianazludzen Re: do neofitow 21.06.06, 16:49
            moja mama też usuwa mojemu psu regularnie kamień pod narkozą, czyscimy mu też
            zęby, takimi szczoteczkami do nakładania na palec :)
          • pianazludzen do zseii 21.06.06, 17:08
            z calym szacunkiem ale to nie jest chore, nie jest to żaden brak wrażliwości.
            Po prostu psy hodowane w domowych waryunkach nie są już tymi dzikimi
            zwierzętami, za które wsyzstko załatwia natura, nie czyszczą sobie zębów w
            naturalny sposób, jedzą inne pozywienie. Trzeba o nie dbać, szczepić, usuwać
            kamień, czyścic zęby, uszy, sierść itp. Wcale przez to nie cierpią, to
            zaniedbanie ich pielęgnacji może prowadzić do ich chorób i wtedy dopiero
            mogłyby cierpieć.

moja mama jest weterynazem i na pewno nie "męczy" tak mojego psa dla jej
            chorych zachcianek, ale dlatego, że to jest dla niego konieczne.

twój post o afryce jest w ogóle z jakiejś innej beczki, nie wiem co to wsyztsko
            ma wspólnego z pielęgnacją psów.

Masz 17 (plus minus 2) lata, zgadłam?
            • laparisienne-bcbg Do piany 21.06.06, 17:47
              pianazludzen napisała:

> z calym szacunkiem ale to nie jest chore, nie jest to żaden brak wrażliwości.
              > Po prostu psy hodowane w domowych waryunkach nie są już tymi dzikimi
              > zwierzętami, za które wsyzstko załatwia natura, nie czyszczą sobie zębów w
              > naturalny sposób, jedzą inne pozywienie. Trzeba o nie dbać, szczepić, usuwać
              > kamień, czyścic zęby, uszy, sierść itp. Wcale przez to nie cierpią, to
              > zaniedbanie ich pielęgnacji może prowadzić do ich chorób i wtedy dopiero
              > mogłyby cierpieć.

Oh, pianko, dziekuje Ci serdecznie za ten post. Lepiej to wytlumaczyals, niz
              ja .

>
              twój post o afryce jest w ogóle z jakiejś innej beczki, nie wiem co to wsyztsko
              >
              > ma wspólnego z pielęgnacją psów.
              >
              > Masz 17 (plus minus 2) lata, zgadłam?
              Tez ni wiem o co tej osobie chodzi. Na 100% moge powiedziec, ze w zadnym takim
              kraju, gdzie ludzie zdychaja z glodu nasza kolezanka nie byla. Zreszta komu ona
              chce dawac lekcje?
              Mamy nie korzystac z zycia, bo inni umieraja z glodu. Wszedzie, gdzie bylam
              zawsze dawalam biednym, zebrzacym ludziom pieniadze czy kupowalam im zywnosc.
              Poczytaj sobie moje posty, ktore pislam o Brazylii z nickiem cassandrafr. Nie
              mam zamiaru sie chwalic, ale oddaje duzo wiecej niz 1% dochodow na akcje
              humanitrne. Chyba, nie wymagasz ode mnie, zebym sobie strzlila w leb, jak
              kupuje markowy ciuch, bo to tez tworzy miejsca pracy dla Francuzow. Zreszta
              atmosfera jest we Francji taka, ze ludzie teraz czesto manifestuja, ze fabryki
              sa delokalizowane do Polski, bo sila robocza kosztuje tam mniej.
          • a.adriana do zseii 21.06.06, 17:56
            czytam i nie wierze...
            dziewczynko o co Ci wlasciwie chodzi???
          • ingeborg Re: do neofitow 21.06.06, 22:46
            Nie one jedne na tym forum... ale zawsze można się pocieszyć tym, że tak
            naprawdę dzieci z malajskiej wioski mają fajnie bo nie płacą podatków, nie?

Zseii, nie wiem od jak dawna czytasz to forum, ale ilekroś zawiązuje się taka
            dyskusja, to panienki pieprzące bzdury o markach które znają tylko z obrazków
            natychmiast zakrzykują temat jako bez sensu, "sama sobie zarobiłam", "i tak nie
            mogę im pomóc"... ciekawe jak bardzo są w stanie uciszyć sumienie?
            • pianazludzen Re: do neofitow 21.06.06, 23:04
              wiesz, w moim przypadku nie o to chodzi, jestem wrazliwa na cudze nieszczęście.

ale patrz, kobieta mówi że dba o psa, a tu dziweczyna odpowiada jej że jest
              pusta i opowiada o głodzie i nedzy na świecie. co to ma za związek? co ma
              dbanie o psa do nędzy ja się pytam??? czy to że sciąga się kamień nazębny psu
              oznacza, że jest się bezdusznym? ja tak czytam ten post powyzej, wg mnie to bez
              sensu
            • a.adriana ingeborg 21.06.06, 23:31
              jesli to do mnie to powiem tylko - nie znasz mnie wiec nie oceniaj :)
              to tylko internet...
        • papryczka_ag Re: do neofitow 21.06.06, 15:30
          hm... 99% moich znajomych ma psy.
          3% z tych ludzi wystawia psy

99% z tych ludzi czyści psom zęby

może jesteśmy nietypowi.
          • papryczka_ag Re: do neofitow 21.06.06, 15:36
            a mój osobisty szwagier jest wetem o spec. ginekologia
            u nas też są szkoły wyższe...

niestety w Paryżu najwyraźniej brakuje specjalistów od baranich łbów...
          • laparisienne-bcbg Re: do neofitow 21.06.06, 16:04
            papryczka_ag napisała:

> 99% z tych ludzi czyści psom zęby
            >
            > może jesteśmy nietypowi.
            Napewno jestescie nietypowi. Nieawno byl artykul w wyborczej o Polakach jako
            najwiekszych brudasach w Europie. Nie powiesz mi, ze 99% Polakow czysci
            regularnie zeby 2 razy dziennie, a co tu mowic o psach!
            >
            • papryczka_ag Re: do neofitow 22.06.06, 11:02
              ty jednak jesteś kretynką
      • a.adriana zenada 21.06.06, 18:01
        czytam takie posty jak zseii i rece mi opadaja...
        jak zaczne szyc sobie ubrania z worka a psa bede prowadzic na sznurku to wtedy
        nikt mnie nie posadzi o brak wrazliwosci?
        • zseii Re: zenada 21.06.06, 22:13
          poraziło mnie
          jestem pod wrażeniem
          uznaje Wasze racje i przepraszam
          trafiłyście w sedno
          mój błąd, przepraszam, wycofuje wszystko, wszystko

• a.adriana Re: zenada 21.06.06, 22:14
            :) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka