Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jesień, zima...zaraz się załamię:(

03.08.06, 15:40
    Z tego co czytam w Waszych wątkach i kolekcjach na nadchodzącą jesień wynika,
    że brązy, szerokie lub falbaniaste spódnice, stójki , kurtki na okragłe
    guziki są już niemodne...
    Nie pozostaje mi nic innego jak się załamać, kupiłam w tym roku dość duzo
    ciuszków w kolorze brązowym bo mi po prostu w brązie do twarzy, w tym płaszcz
    (niestety jednorzędowy), kurtkę jeansową w stylu carska rosja, bluzeczki ze
    stójką..
    Każdą z tych rzeczy miałam na sobie zaledwie kilka razy (za gorąco było:)) i
    co teraz? Już jestem niemodna? Mam to wszystko wyrzucić i od nowa kompletować
    garderobę? Kurczę, nie stać mnie na zmianę szafy co trzy miesiace...
    Pocieszcie mnie, jeśli możecie, chlip, chlip..
    Obserwuj wątek
      • hiii Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 15:46
        pade napisała:

> Nie pozostaje mi nic innego jak się załamać, kupiłam w tym roku dość duzo
        > Każdą z tych rzeczy miałam na sobie zaledwie kilka razy (za gorąco było:)) i
        > co teraz? Już jestem niemodna? Mam to wszystko wyrzucić i od nowa kompletować
        > garderobę? Kurczę, nie stać mnie na zmianę szafy co trzy miesiace...

no trudno. chciało się być modną - trzeba cierpieć. w milczeniu.

> Pocieszcie mnie, jeśli możecie, chlip, chlip..

no nie przesadzaj kochana, tu każda z nas zmienia szafę co dwa trzy miesiące i
        nie jest to jeszcze powód, żeby się załamywać.
        • pade hii 03.08.06, 15:58
          wystarczy mi, że muszę co trzy cztery miesiące zmieniać całą szafę mojego syna
          i całą szafę córy
          siebie i męża zaopatruję na samym końcu
          w tym roku wyjątkowo pozwoliłam sobie na wiecej, choć podejrzewam, ze to ułamek
          ułamka tego co niektóre z forumowiczek na siebie wydały
          na szastanie pieniędzmi nie mogę sobie pozwolić, więc kupowałam to co mi
          pasowało i było naprawdę dobrej jakości, a więc niestety na topie, nic innego
          przecież w sklepach nie ma
          pytam Was czy to naprawdę koniec ery brązu? albo kurteczek w stylu "carskiej
          rosji"?
          kurczę, naprawdę lubię ten kolor i moja jeansową kurteczkę:)))
          • hiii Re: hii 03.08.06, 16:04
            ee no co Ty, ja żartowałam:)
            przecież trudno wymieniać wszystko bez przerwy i zamieniać się w jakąś fashion
            victim. jak lubisz, to noś. ciuchy są przecież dla nas, a nie my dla ciuchów:)
            pozdrawiam

ps. ja jeszcze nie mam zamiaru pozbywać się pięknego kopertowego sweterka w
            kolorze kawy z mlekiem, nabytego (sic!) całe dwa sezony temu!!!
            • pade Re: hii 03.08.06, 16:09
              no właśnie nie da się (mąż by mnie z domu wyrzucił:)), mam kilka takich
              ciuszków z tego sezonu, które uwielbiam po prostu i chciałabym się nimi jeszcze
              długo cieszyć. Chodzi mi tylko o to czy mnie palcami na mieście nie będą
              pokazywać (hi,hi) jaka to ja nie dżezi jestem albo co.
              • foamclene Re: hii 03.08.06, 20:59
                co do mezow ;)
                moj chlop wie, ze jestem uzalezniona od uzywanej odziezy...
                sam nie nosi i gardzi ;) choc w swoich starych podarych bluzach wyglada jak
                bezdomny...
                nie lubi jak chodze "na dziady" myszkuje w torbach jak wracam z zakupow...
                ostatnio przewiskal nawet samochod, bo nie mogl uwierzyc ze nic nie kupilam
                (oczywiscie bylam sprytniejsza ;)
          • foamclene Re: hii 03.08.06, 20:55
            dla mnie nawiazania do przeszlosci i "ludyczne" zawsze są mile widziane
      • modnisiaa Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 15:48
        znawcow faktycznej mody na tym forum jak na lekarstwo, wiec sie nie sugeruj
        opiniami za bardzo
        tyle tylko ze street-fashion zwykle rozni sie znacznie od tego co lansuja na
        wybiegach:
        www.vogue.co.uk/shows/photos/Default.aspx?ShowID=3255
      • asiawoodstock Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 15:48
        Kupiłaś super ciuchy, zazdroszczę! Ja będę chodziła w zeszłorocznych ciuchach,
        bo mi się podobają i trudno, jeśli będą uważane za niemodne. Pozdraiwm
      • calineczka1 Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 15:53
        Moim zdaniem trochę przesadzasz. Jeśli do twarzy Ci w brązie, to go noś. Nie
        bądź taką niewolnicą mody...
        • pade Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 16:02
          Niewolnica:) aż tak źle nie jest, ale naczytałam się porad forumowych
          poobserwowałam środowisko, naogladałam się filmów, wybrałam to co odpowiada
          mojej figurze i urodzie, a tu juz koniec sezonu:((((
          • energeia Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 17:16
            pade napisała:
            aczytałam się porad forumowych
            > poobserwowałam środowisko, naogladałam się filmów, wybrałam to co odpowiada
            > mojej figurze i urodzie, a tu juz koniec sezonu:((((

Nie pitol tylko noś to, w czym się dobrze czujesz. Wtedy sama wyznaczasz swój własny styl :)))
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 17:04
        Eeeee tam!!! Ja noszę rzeczy tak dlugo jak mam na to ochotę, a nie jak są
        modne. Nie mam dość pieniędzy zeby co 3 miesiace zmieniać całą garderobę. Nawet
        gdybym tyle miała to pewnie dużo poszłoby na ksiązki:-)
        • shava Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 17:13
          No cóż,ja staram się unikać rzeczy bardzo modnych i sezonowych,ubieram się
          raczej w sylu'street fashon',groszki i paski są dla mnie ponadczasowe i nigdy
          nie wychodzą,więc będę w nich chodzić tak długo,aż zmienie swój styl.A to się
          chyba nie prędko zdarzy:>
          • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 21:05
            Paski ja na ich punkcie mam bzika. Jak jestem z kumpelą na zakupach to musi
            mnie odciągać od rzeczy w paski. To bardzo trudne:-)
      • kamila29091 Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 17:20
        Nie lam sie, nie wierz wszystko co pisane. To nie Dania. Wes sobie przepatrz na
        stronie www.otto.de lub www.neckermann.com i tam jest pelno ubran w kolorach
        brazu, czerni, sliwki i ciemnej zieleni.
        • yavanna86 Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 17:35
          Najwyżej będziesz wyglądać ładnie i nieco niemodnie, a nie tak jak wszyscy i
          absolutnie na topie;) a poważnie - właśnie siedzę przy kompie cała w
          czekoladowym brązie, lniana spódnica z koła do ziemi, zagniatana, i nie mam
          zamiaru pozbywać się jej w następnym sezonie bo się w niej świetnie czuję -
          czego i Tobie życzę ;D
          • pade Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 17:57
            Mam podobną, gruby len, czekoladowy brąz, cuuudna, rewelacyjnie w niej się
            czuję, ubóstwiam ją:))))
            dzięki dziewczyny za słowa pociechy:)
        • foamclene Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 21:01
          www.elle.com/collections/8349/fw-2006-rtw-sportmax-collections.html
      • u25 Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 17:33
        Bzdura... Baz przeasdy lamparcie motywy swietnie sie komponuje z brazem. Troche
        brazu w zimowych kolekcjach jest..
        • gabi1234 Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 18:40
          Najważniejsze żebyś Ty czuła się w tym dobrze i żebyś dobrze, pięknie w tym
          wyglądała. A poza tym - moda kołem się toczy, więc za jakieś 10 lat znów
          będziesz modna :P (to taki żart oczywiście :D)
          • pade Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 21:24
            pewnie tak, tylko czy ja się w te ciuchy zmieszczę?:)))
      • foamclene Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 20:53
        nie mam wielu ciuchow
        wiekszosc pochodzi z uzywanej odziezy wiec sa posezonowe
        nie zrezygnyje z nich :) jak cos lubie bede to nosic...
        np. czekoladowe wlurowe rurki z zary
        jeansowa krotka kurtke
        wsiowy kozuszek ;)

czekoladowa zamszowa marynarke
        czekoladowe kozaki, ktorym w lutym stuknie 8 lat ;) pamietam dokaldnie bo byl
        to ostatni prezent od bylogo narezconego ;) chyba szczery bo trzymaja sie do
        dzis...
        po przemysleniu to ja nie mam nic modnego :) i czniam to ;)
        • gruszenka76 Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 21:22
          Wg mnie modne nie koniecznie jest to co akurat przynosi kolekcja sezonowa,
          tylko to w czym sie swietnie wyglada. Wywal wszystkie ciuchy ze swojej szafy i
          zacznij kombinowac z tym, co wlasnie kupilas i jestem pewna, ze wyjda z tego
          jakies fajne, oryginalne opcje. Ja sie wogole nie przejmuje, czy cos akurat
          weszlo czy wyszlo, moja szafa to kombinacja alpejska: lumpeksow, vintage,
          roznych znanych marek, na gornopolkowych zakonczywszy, niektore mam mo kilka
          dobrych lat. Co roku kombinuje z nich inne zestawy, wymieniam i uzupelniam to,
          co zasluguje na wymiane i dzieki temu mam nie tylko uniwersalna ale moim
          zdaniem naprawde ciekawa kolekcje. Pozdro :-)
          • pade Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 21:26
            masz rację, dokupię dwie , trzy rzeczy, wymieszam i powinno byc ok. całe
            szczęście, ze buty mam "modne":)))
            • sabriel Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 23:11
              No kurde, gdybym miała iść z moda to bym już dawno zbankrutowała.Poza tym czemu
              mam wyrzucać ubrania w których lubię chodzić?Najwyżej nie będę modnie wyglądać i
              wtapiać sie w tłum.Poza tym moda powraca.Można też stare mieszać z nowym.
            • gruszenka76 Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 23:20
              no i wlasnie o to idzie, trzeba improwizowac panie dziejku, a wtedy najlepsze
              rzeczy wychodza :-P
      • cioccolato_bianco Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 03.08.06, 23:07
        brazy sa zawsze modne - zwlaszcza jesienia :))
        • sigrun Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 04.08.06, 08:08
          Nie ma co się załamywać. Trzeba po prostu zmienić punkt widzenia. Osobiście
          nigdy nie byłam trendy, ponieważ noszę to, co mi się podoba i co mi pasuje, a
          czego zwykle nie ma w sklepach w danym sezonie. Owszem, jeśli powraca moda na
          coś za czym przepadam, czerpię z oferty sklepów pełnymi garściami i może przez
          ten krótki czas staję się modna ;-) Np. elementy inspirowane carską Rosją
          nosiłam w Roku Pańskim 1997, a w 2005 trend ten zupełnie olałam i tatarkę
          zamieniłam na kaszkiet ;-) Tak samo od roku kupuję w kółko brązowe ciuchy.
          Przeskoczyłam z czerni na gorzką czekoladę - choć nadal pozostaje ciemnym
          kolorem trochę mniej wyszczupla, a poza tym doskonale komponuję się z różnymi
          odcieniami różu, fioletu i zieleni, że o moich mahoniowych włosach nie wspomnę
          ;-))) Ponadto brąz to kolor ponadczasowy - dokonała alternatywa dla czerni,
          która lubi raczej sąsiedztwo bardziej zdecydowanych barw. Nosiła go z
          upodobaniem moja Mama w latach 70 i 80. Ja noszę go obecnie i nie mam zamiaru
          rezygnować z niego w przyszłości. Córce i Mężowi też doskonale w brązach ;-)
          Mnie trochę postarzają, ale to nawet lepiej, gdy mając ponad trzy dychy na karku
          wygląda się jak licealistka ;-)
          • jonowo kolory!!! 04.08.06, 09:47
            Kolory: szmaragd, anyżowa zieleń, kanarkowy żółty, trawiasta zieleń,
            opalizująca, głęboka purpura, odcień między khaki a brązem, kolor cynku, złoty
            brąz, cyna z domieszką ołowiu. Świetnie można je skomponować z brąze i będzie
            modnie...
            • jonowo kolory!!! 04.08.06, 09:49
              ...od bladych do ciemnych szarości i od beżu do brązu. Mogą mieć metaliczny
              połysk. Zimne odcienie zielonkawe przywodzą na myśl świat tundry i tajgi
              (Nordycka Saga), odcienie niebieskie przypominają
              o XIX wieku (Poezja pracy), podczas gdy ciepłe odcienie karmelu i kasztanów
              prowadzą nas do jesiennego lasu (Jesienna nowina), a romantyczne róże i fiolety
              do fantastycznego świata legend i lalek (Nowoczesna bajka).
              • jonowo kolory!!! 04.08.06, 09:51
                Zaskakujący mix kolorów: kojące, świeże odcienie porannego nieba, czerwienie
                przypraw, brązowe odcienie liści, nieśmiała domieszka żółtego pochodząca z
                promieni zimowego słońca.
                • jonowo Trendy!!! 04.08.06, 09:54
                  środkowa Europa
                  Nastrój: przepych i splendor, folklor i bohema w jednym wydaniu niczym u
                  młodopolskich artystów. Kalejdoskop strojów z całej Europy środkowej - od
                  podnóży Karpat do ujścia Dunaju. Cygańskie motywy mieszają się z innymi,
                  pochodzącymi z równie nomadycznych kultur.
                  Najbardziej widoczne: haftowane, słowiańskie hafty, brokatowe i skórzane taśmy,
                  zakrętasy z cekinów, szydełko, filc, tłoczona skóra, futrzane kołnierze w
                  kolorach złota, lisa, świstaka, dziurkowania, metalowe akcesoria, takie jak
                  sprzączki, łańcuchy, wykończenia w brązie.
                  Kolory: "pikantny" fiolet, niebieski, brąz.
                  Garderoba: haftowany szal, haftowana spódnica, botki z dekoracyjnymi taśmami.
                  Legenda
                  Nastrój: wypracowane materiały, średniowieczne reminiscencje. Kraina, która
                  mogłaby być królestwem elfów - pełna legend, mgieł i lasów. Urok zimowej
                  opowieści.
                  Najbardziej widoczne: welwety, motywy z tkanin obiciowych, tłoczone aksamity i
                  jedwabie, zamsz i "dzikie" futra - królika, kozła, gronostaja, kamienie
                  półszlachetne, sprzączki, łańcuchy, wykończenia w kolorze srebra i złota.
                  Kolory: srebro, "przykurzona" zieleń jadeitowa.
                  Garderoba: sukienka z bufiastymi rękawami, futrzane bolerko, paski i buty
                  wykonane z "końskiej sierści", elastyczne, wsuwane botki.

Tweedowo
                  Nastrój: luźne dzianiny, często bouclé, oraz tweedy od stóp do głów. Jako
                  nadruki, nawet na "zwykłych" tkaninach pojawiają się tweedowe kratki. Materiały
                  zestawiane są w nietypowy sposób.
                  Najbardziej widoczne: tweedowe falbanki, gęsto zadrukowywane tkaniny, wełniane
                  koronki, wstążki, pompony, kratka "Glen check", skórzane wstawki, rhinestone,
                  dżety, pióra, sprzączki i inne metalowe wykończenia.
                  Kolory: rum, koral, beż.
                  Garderoba: zabawny kapelusz, kamizelka z szalowym kołnierzem, wełniana spódnica
                  z falbankami, tweedowe pumpy.
      • aabigail Re: Jesień, zima...zaraz się załamię:( 04.08.06, 12:12
        Mam pełno brązowychj ciuchów. Uwielbiam ten kolor. Jeśli kupuje jakiś ciuch to
        najlepiej żeby był brązowy. Wszystko: spódnice, spodnie, koszulki, kurtki,
        bluzy, torebki, szaliki, buty... I wcale nie mam zamiaru się ich pozbywać.
        Lubię ten kolor, lubię te ciuch i będę w niektórych chodziła do zdarcia. Nie
        przejmuję się tym, że jest już niemodny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka