wiss 11.09.06, 16:12 pomysł na sukienkę dla panny młodej. proszę o propozycję. pilne - mam tylko miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo-asiunka Re: ślub cywilny 11.09.06, 16:31 to zależy chyba od rangi, jaką nadajesz temu wydarzeniu i... co potem (wesele, obiad, wycieczka do lunaparku itp.). Jeśli to tylko rejestracja, to elegancko, ale nie wieczorowo czy balowo. Ja miałam szeroką spódnicę z tafty do kolan i mały żakiecik w innym kolorze. Nie miałam kwiatów, bo stwierdziłam, że nie będę latać z nimi w tę i z powrotem. A jeśli ma być potem wesele, to jak najbardziej suknia ślubna może być. Odpowiedz Link Zgłoś
asia2910 Re: ślub cywilny 11.09.06, 19:36 Ja szyłam (oczywiście u krawcowej) sukienkę do kolan z koronki koloru ecru taką w "babcinym" stylu, ale to zależy od gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny 11.09.06, 20:38 uwazam ze jets pewlna dowolnosc.wybierz taka jak tobie sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: ślub cywilny 12.09.06, 08:28 Spodnica ecru do kolan i zakiet w tym samym kolorze. Ewentualnie mozesz zrobic sie na Binke Jagger i wystapic w bialym lub ecru kostiumie ze spodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: ślub cywilny 12.09.06, 15:38 moj slub 30wrzesien biała sukienka chinska do kolan-w złote kwiaty szyty na miare zakiecik białe buty-jeszcze nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja855 Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 13.09.06, 23:15 kto na to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 13.09.06, 23:17 na co?ja wezme slub w bialo-zlotym sari Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 13.09.06, 23:20 a skad pomysl na sari? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 13.09.06, 23:29 ajakos tak mi przyszlo do glowy.nawet mam juz upatrzone:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 13.09.06, 23:30 a jak sie to ma do reszty? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 18:50 hmm...jakiej reszty?ja biore slub tylko cywilny. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 19:26 wiem ze slub cywilny ale do czego ci to sari pasuje, do wnetrza , do narzeczonego (jest obcokrajowcem), do ....bo tak ni z gruszki ni z pietruszki to mi sie puzzle nie ukladaja Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 19:33 a!nie narzeczony jak najbardziej polak,do tego blondyn,a taki pomysl bo strasznie mi sie podoba sari i juz:)pozatym nie chce wygladac jak kazda panna mloda. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 19:35 a dlaczego nie stroj ludowy krakowski? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 19:49 bo mi sie stroj ludowy krakowski nie podoba.nie piekne? www.sareeworld.com/gallery/Images%5CEMC035%5CEMC035c.jpg www.sareeonline.com/saree/zcs676/zcs676f.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 20:01 piekne ale dlaczego mam przyodziewac sie w stroj ludowy jakiekos obcego landu kiedy widze polakow na krakowskim rynku, kiwajacych sie w takt bebenka, w tych zoltych szmatach i nawracajacych na kriszne to zawsze im odpowiadam ze jak zobacze gorala z ciupaga biegajacego po indyjskich ulicach i nawracajacego na wiare katolicka to bedziemy mogli pogadac... Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 20:03 hinduski biora slub w normalnych bialych sukniach wiec ja moge wziac w sari.ty oczywicie nie musisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 20:08 nie, nie musze, jestem mezatka :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 20:18 przeciez to nie wyklucza kolejnego zamazpojscia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 20:20 po co mam szukac gorszych rozwiazan kiedy mi dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 21:03 mniejsza o wiekoszosc.gdybys nie byla meżatka to dla mnie mozesz sie ubrac do slubu chocby wdzinsy,nic mi do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 21:57 zeby bylo jasno: mnie tez nic do tego w co ty sie ubierzesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 15.09.06, 00:45 to sie dogadalysmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 15.09.06, 13:59 hinduski biora slub w mocno ozdobionym sari a na ceremonie slubna ktora trwa kilka godzin maja ich kilka i sie przebieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 15.09.06, 19:08 nie wszystkie:znam taka ktora brala slub w sukni slubnej.wiem ze maja na sobie kilogramy bizuterii:) Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 15.09.06, 19:25 Ależ mi się to sari podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: ślub cywilny a jest jeszcze coś takiego 14.09.06, 00:06 patrycja855 napisała: > kto na to chodzi? Wyobraz sobie, ze wciaz jest cos takiego i niektorzy nie tylko na takie sluby chodza, ale je nawet biora. Co w tym zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
arbik Re: ślub cywilny 14.09.06, 13:02 Hej, ja biore cywilny 4 listopada potem uroczy obiadek dla wtajemniczonych i romantyczna nocka a potem powrót do codziennosci. Tez mam problem z "wyszykowaniem" czegos odpowiedniego. Niby cos mam upatrzonego w sklepie ale nie jestem przekonana. Lubie eleganckie rzeczy wyszukane i orginalne. I w tym problem. Uszyc nie mam czasu a kupic cos co potem oddam bez sensu. Szukam kompromisu pomiedzy ym co mi sie podoba a tym co choc raz kiedys wykorzystam. I oczywiscie musze czuc sie komfortowo. Jest to dla nas formalnosc acz kolwiek sama w sobie uroczysta i odrobinke chciałabym to zaznaczyc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ślub cywilny 14.09.06, 16:08 ja bylam w dlugiej, dosyc prostej sukience, z odkrytymi ramionami, klasyka wieczorowa, elegancko i skromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: ślub cywilny 14.09.06, 17:24 długa... na dole lekko rozkloszowana, na szelkach bądź wiązana na szyji /z odsłoniętymi pleckami/ + bolerko. dekolt w szpic. Kolor... jak na jesien proponuję fiolet... taki ciepły, mocny odcien lawendy Odpowiedz Link Zgłoś
triss_m7 Re: ślub cywilny 14.09.06, 19:30 Ja do slubu poszlam w bordowej sukience do ziemi, na cieniutkich ramiaczkach. gora dopasowana dol rozkloszowany. Maz byl oczarowany :) a pani w urzedzie i goscie nie skapili komplementow :) Mile to bylo i czulam sie na prawde wyjatkowo. Chyba o to chodzi w tym dniu no nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś