Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałość12h

12.09.06, 18:32
    Szukam DOBREGO, WYPRÓBOWANEGO fluidu/pudru, który spełniałby warunki:
    - do cery tłustej/mieszanej
    - matujący
    - lekka konsystencja
    - bez efektu "maski" !!!
    - wysoka trwałość (12h)
    - tuszujący przebarwienia i niedoskonałości cery

Macie swoich sprawdzonych faworytów???
    PROSZĘ O POMOC!!!
    Obserwuj wątek
      • ella321 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 18:53
        Duże masz wymagania.
        Ja polecam LP mAXA FActora.
        • annie_laurie_starr Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 20:50
          Moja koleznaka z taka wlasnie cera jest bardzo zadowolona z kosmetykow AA. O
          ile oczywisce akcpetujesz rzeczy z nizszej polki.
          • pump_it_up Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 20:54
            la roche posay jesat boski, kryjacy, ale na twarzy wyglada ok. nie tworzy
            maski. revlon color stay natural tez jest swietny na poczatku, po 2 miesiacach
            jest gorzej, ale da sie przezyc.
            • pump_it_up Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 20:55
              ja odradzam AA, moja kolezanka uzywa. za bardzo go widac.
              • pump_it_up Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:01
                dobry jest tez podklad errisa, nie pamietam nazwy, ale ten w takim jakby
                prostokatnym pudelku, bylam tez zadowolona z antystresowego podkladu avonu, ale
                on nadaje sie raczej do bezproblemowych cer, bo nie kryje. podobno dobry jest
                tez podklad clinque, ale to juz wyzsza pulka.
                • pump_it_up Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:05
                  polka ofkorz:P
                  • amisu6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:09
                    dziekuje bardzo za rady :)
                    a co myslicie o:
                    l'oreal infaillible (podobno rewelacyjny!),
                    vichy dermablend
                    i rimmel recover (rozswietlający ale podobno swietnie sie stapia ze skórą i
                    delikatnie kryje przebarwienia)
                    • pump_it_up Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:38
                      ten rozswietlajacy rimmel wyglada tak jak na kate moss w reklamie. ma zlotawy
                      odcien i nie wyglada zbyt naturalnie. malowalam sie nim kiedys w sklepie i przy
                      swietle dziennym dziwnie wygladal. wydaje mi sie, ze on najlepiej sprawdza sie
                      na wyjscie do klubu czy na jakas impreze. a co do vichy to rowniez slyszalam
                      dobre opinie. najlepiej bedzie, gdy pojdziesz do sklepu i poprosisz o probke
                      lub na miejscu sie pomalujesz, zeby zobaczyc, w ktorym bedzie Ci
                      najnaturalniej:)
      • histoire_d_o Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:29
        Polecam Ci podklad marki la Prairie.
        To NAJ NAJ NAJ lepszy podklad na cere, zawiera dodatkowo pojemniczek u gory wieka
        na korektor.
        Popros w sklepie najpierw o pare probek, bo za 600 zl lepiej dobrze wybrac adekwatna tonacje,
        najlepiej przy swietle dziennym.
        Ma pendzelek do nakladania podkladu i gabeczke.
        Francuzki daja mu piec gwiazdek.

Pelny luksus. Twarz bedziesz maiala ja brzoskwinka. No i poczujesz sie troche sama Gwiazda.
        Mhm...co myslys o tym?
        • amisu6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:37
          sprawdzę ten podkład :)na Allegro są testery 1,5 ml w różnych odcieniach więc
          nie ma problemu. wielkie dzięki!
        • klymenystra Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 21:47
          tym pendzelkiem to se po mozgu przejdz...
      • magdaksp Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:46
        tylko ten:www.maybelline.pl/produkty/twarz/l29l51l52l223l226.htm
        • amisu6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:52
          z Maybelline używałam przez ponad pół roku podkład Fresh Matt, ale strasznie
          wysuszał mi skórę i nie był zbyt trwały (do 7-8 h) i Pure Make Up - używam
          teraz ale też wymaga poprawki, dwóch w ciągu dnia, a nie mam na to czasu...
      • mamamichasia1 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 21:49
        Witam Amisu6

podaję link do skarbnicy wiedzy o kosmetykach

www.wizaz.pl/produkty/baza/thebest.php?kat=5
        tam 10 podkładów najlepszych w opinii użytkowniczek /ale do różnych cer/
        jeśli klikniesz w różowy pasek makijaż-twarz-podkłady, otwiera się spis
        wszystkich dostępnych na rynku,cena , opis, opinie.
        Moim wyborem jest divinora guerlain semi-mat ale raczej nadaje się do cery
        normalnej.

Pozdrawiam ,życzę dobrego wyboru bo podkład to podstawa.
      • foamclene Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 12.09.06, 22:22
        w swoim 30letnim zyciu uzywalam tylko dwoch podkladow jeden to max factor drugi
        vichy bylo to dawno temu ;)
        lepiej wspominam max factora bez wzgledu na okres przechowywania nic zlego nie
        dzialo sie z fluidem jest bardzo wydajny
        przestalam uzywac, bo odkad mam zmarszczki nie potrafie zrobic makijazu :(
        • xrene Re:clinique superfit 13.09.06, 09:49
          Witam.Może ja pomogę,bo w pewnym sensie wypróbowałam rózne podkłady tych z
          lepszych firm i jak najbardziej polecam Ci ten w temacie. Cena wcale wysoka
          108zł, starczy ci na conajmniej 6 miesięcy.Jest bardzo wydajny i bardzo
          trwały!!! Bedziesz zadowolona.Uważam,że lepiej dołozyć do droższego, bo i dla
          skóry lepiej[nie zatyka porów, nie robia się nagminnie zaskórniaki],
          podejrzewam,że Loreale itd , to wciagu tych 6 miesiecy musiałabys kupić ze 3
          szt.Wi ęc na to samo wyjdzie.
          Swietnie sie rozprowadza, wygładza zmarszczki[moja mama go uzywa- wyglada
          świetnie].Zastanawiam się jaki masz odcień cery.Clinique superfit ma
          najciemnieszy beż!!!A ja używam ciemnych podkładów,ze względu na ciemna cerę.
          Nie ma takich odcieni ani Dior, ani Lacome, no może Estee Lauder.
          Jest tez nowy podkład Clinique Skin Smoother[bardzo gęsty-najlepszy na lato,a
          to dlatego ,że gdy sie pocisz ,to pot spływa,ale bez podkładu!Czysta woda!]-
          jest pudrowy-używam go teraz.Tez jestem zadowolona. Ale jednak w/w jest lepszy.
          W Galerii Centrum poproś, by Pani nalała Ci wybrane odcienie do pojemniczków
          [klienki nie wiedzą,że tak mozna],ale na wszelki wypadek wez swoje-może to być
          np pazłotko.Wypróbuj w domu , przyjrzyj się w dziennym świetle.
          P.S. Jest też niezły Laurent Teint Mat Purete...
          • amisu6 Re:clinique superfit 13.09.06, 11:26
            wielkie dzięki za pomoc! mam juz pare typów - i tak jak pisałaś poproszę aby
            pani w sklepie nalała mi próbki to na spokojnie sobie w domu przetestuję.
            głowie chodzi mi o wysoką trwałość i naturalny wygląd, bez efektu maski i
            świecenia - potem będe mogła podzielić się opiniami ;)
            • amisu6 Re:clinique superfit 13.09.06, 11:28
              aha, a cerę mam raczej jasną / naturalny odcień
          • agrrest Re:clinique superfit 15.09.06, 00:33
            oj, nie zgodze sie: lancome ma jedna z bogatszych gam odcieni, lacznie z
            ciemnymi w serii colour ID. natomiast masz absolutnie racje jesli chodzi o
            ekonomie zakupu: dobre podklady starcza na duzo dluzej niz "przecietne", a jesli
            nawet jest jakas roznica cenowa po wzieciu tego pod uwage: jak najbardziej
            warto. ja mialam bardzo podobne wymagania do twoich, najlepszym fluidem jaki
            znalazlam byl DIOR PURE LIGHT. jest absolutnie wart kazdego grosza jaki na niego
            wydalam, a uzywalam go przez dobre 8 miesiecy
            -
            www.agrrrest.com
            • xrene Re:lacome 15.09.06, 16:50
              co do tej firmy, to jak "bogackiego", nie ma ciemniejszego niz clinique!Mówię
              tu o makupe do cery tłustej i mieszanej.Wiem,bo uzywałam różnych[lacome
              równiież]....i mam szerokie porównanie.Co do innych odcieni,to może masz
              rację.Ja mówię o kolorach bardzo ciemnych. Jeszcze Estee Lauder ma jeden odcień
              bardzo zblizony do Clinique.
      • maginek Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 09:43
        dla mnie najlepszy i tani: lirene- city matt, super!!!
      • papryczka_ag Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 10:18
        Lasting Performance Maxa Factora

Niestety nie sprzedają już najjaśniejszych odcieni :(((((((
        • rzesa20 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 10:31
          ja obecnie używam LP MaxF. i nie jestem zadowolona z niego... nie umiem nic
          polecić, bo sama szukam jakiegoś dobrego:)
          • papryczka_ag Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 10:38
            Ja go uwielbiam bo jest tak blady jak potrzebuje i na mojej skórze trzyma się
            rewelacyjnie. Na razie mam zapas - trzeba będzie się za jakis czas porozglądać.
            • amisu6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 11:31
              wiele osob poleca podkład max factor... a mogłabyś mi napisać jakie widzisz
              rezultaty, jak długo utrzymuje sie na twarzy, czy to, co jest napisane na
              opakowaniu się sprawdza? a, i jaką masz cerę? :)
              • megani Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 12:02
                Ja również polecam max factor LP, używam go już kilka ładnych lat i mimo wielu
                prób z innymi ten jest dla mnie najlepszy, utrzymuje się przez cały dzień, nie
                ma efektu maski na twarzy, świetnie matuje i kryje niedoskonałości skóry. Moja
                cera nie jest rewelacyjna, dla mnie ten puder jest najlepszy.
              • papryczka_ag Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 12:47
                Mam cerę normalną - nie mam problemów z przetłuszczaniem się skóry na twarzy.

LP Maxa jest dla nie idealny z kilku powodów - kładę na twarz o 7.00 zdejmuję
                około 17 to co nałożyłam bo się nie ściera. Matuje i kryje idealnie, poza tym
                dla mojej cery miał idealne kolory. Praktycznie wyglądałam jak bez maikjażu.
                Idealnie gładka i matowa cera. Niestety teraz zaczynam szukać nowego, bo te dwa
                odcienie wycofano...
      • nie-niebieska Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 12:11
        mam podobne wymagania :)
        uzywam dream mousse Maybelline
        • na_chwileee Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 12:32
          Hej ja zastanawiam się właśnie nad LP Max Factor ,a Revlon Colorstay.
          Mam cere raczej suchą(albo nie potrafię określić :/).Zależy mi żeby podkład
          wytrzymał conajmniej 5-6 h ,żeby nie świecił się po 2-3 :/.
          Co wybrać ?:)
          • amisu6 Max Factor i Revlon 13.09.06, 12:45
            to co znalazłam o podkładzie Max Factor :)
            www.twojekosmetyki.com.pl/product_info.php?cPath=99_122&products_id=3721
            a to o Revlon Colorstay
            najpiekniejsza.pl/makijaz/revlon_colorstay.html
            ale co cery cuchej to nie wiem...
            • papryczka_ag Re: Max Factor i Revlon 13.09.06, 12:48
              Zamienili w tym info odcienie 100 i 101 - to setka jest taka jasna.
              • amisu6 Re: Max Factor i Revlon 13.09.06, 12:51
                dla mnie byłby fair albo soft beige odpowiedni..
                • amisu6 Re: Max Factor i Revlon 13.09.06, 12:53
                  tzn pierwszy albo ostatni (na rysunku) w pierwszym rzędzie. faktycznie chyba
                  zaminili odcienie, ten najjasniejszy powienien byc na początku
      • black-cat Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 12:37
        Wszystkie te wymagania spełnia Teint Idole Ultra Lancome. Odkąd wycofali Double
        Agent HR jest zdecydowanie najlepszy z matujących, lekkich i kryjących
        jednocześnie. La Roche Posay nie polecam - jest dosyć ciężki i widoczny na
        twarzy.
        • aileen82 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 20:59
          Też się zastanawiam nad kupieniem sobie tego podkładu Lancome.Teraz używam DMM
          Maybellina i go chwalę ale strasznie szybko mi sie kończy :( Na jak długo
          starcza Teint Idole?
        • afog Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 22:53
          Tego Lancome'a nie znam - od 6 lat używam Maquimat. cera tłusta w środkowych partiach, łuszcząca się, popekane naczynka. Po jakimś czasie trochę się błyszczy, ale idealnie wtapia się w cerę, nie dając efektu maski. Warto spróbować z próbką. próbowałam bardzo wielu - i tych ze średniej i tych z górnej półki - i dla mnie jest to niemal ideał.
      • siog Polecam Bardzo!!! 13.09.06, 12:39
        kosmetyki dopielegnacji La Roche Posay
        Podklad Clinique Anti-Aging Devy Smooth (ale podobny w Pl zaczynaja wycofywac)
        • amisu6 Re: Polecam Bardzo!!! 13.09.06, 13:31
          na razie w waszych opiniach wygrywa max factor... a ja sie jeszcze zastanawiam
          nad l'oreal infaillible...
          allegro.pl/item127372671_podklad_infaillible_l_oreal_nowosc_oryginal_.html
          • xrene Re: nie kupuj na aukcjach!!! 13.09.06, 15:50
            nawet Loreala podrabiaja!!!
      • zettrzy Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 22:30
        przeczytalam ten watek i zamyslilam sie...
        jestem przecietnie dwa razy starsza od typowej forumki tutaj i nigdy w zyciu
        nie uzywalam zadnych podkladow, fluidow, pudrow, najwyzej bloker na slonce i
        jakis krem na noc, a w ogole nie mam zmarszczek ani problemow ze skora
        chyba jestem nienormalna
        • histoire_d_o Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 23:03
          La Roche Posay, Avène odradzam, bo te marki naleza do L'Oréala i skladniki
          kolorystyczne sa takie same jak w wszytkich L'Oréalach.
          La Roche Posay czy Avène to dobre kremy, ale pielegnacyjne.
          Top krem to Cold crème La Roche Posay (wszytkie gwiazdy francuskie maja je w
          swoich lazienkach) oraz maseczka nawilzajaca Avène, wybrana jako najlepsza
          maska nawilzajaca przez Francuzki.
          • aileen82 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 18:10
            > La Roche Posay, Avène odradzam, bo te marki naleza do L'Oréala

Avene jest L'Oreala? A skad masz taka informacje?
            • amisu6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 18:26
              co wogole sądzicie o podkładach l'oreala?? dlaczego nik ich nie poleca??
            • histoire_d_o Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 19:09
              aileen82 napisała:

> > La Roche Posay, Av?ne odradzam, bo te marki naleza do L'Oréala
              >
              > Avene jest L'Oreala? A skad masz taka informacje?
              Z pierwszej reki, od top staffu l'Oréala, jesli chesz telefon Pascala B. to podam ci, on lubi "filles de l'Est".
              Jak jestes niezorintowana to l'Oréal posiada pelno innych marek. Czytaj jakas gazete finansowa, to sie
              doinformujesz.
              • aileen82 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 19:54
                To ty Parówa? Czesc Trollu:)

Jako pracownik L'Oreal chętnie podjełabym z tobą jakąś polemikę ale z zasady nie
                karmię trolli więc po prostu klikam w czerwony kosz.

• mpaulk marki nalezace do koncernu L'Oreal 14.09.06, 20:58
                Sama nie wiesz, o czym mowisz. Znajdz Avene na stronie
                www.loreal.com/_en/_ww/index.aspx
                Oto marki L'Oreala:
                Mass market products
                * L'Oréal Paris
                * Garnier
                * Maybelline New York
                * SoftSheen-Carson

Professional products
                * Kérastase
                * L'Oréal Professionnel
                * L'Oréal Technique
                * Matrix
                * Mizani
                * Redken

Luxury products
                * Biotherm
                * The Body Shop
                * Cacharel
                * Diesel Perfumes
                * Giorgio Armani Parfums and Cosmetics
                * Guy Laroche
                * Helena Rubinstein
                * Kiehl's Since 1851
                * Lancôme
                * Paloma Picasso
                * Ralph Lauren Fragrances
                * Shu Uemura
                * victor et rolf parfums

Active cosmetics
                * Dermablend
                * La Roche-Posay
                * SkinCeuticals
                * Vichy Laboratoires
                * Innéov
                * Ombrelle
        • na_chwileee Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 13.09.06, 23:09
          Nie rozumiem ,martwi Cię to ?;) Powinnaś się cieszyć :)
          Pewnie też mogłabym się obejść bez tego typu "dodatków" gdyby nie moja
          glupota ,'dzięki' której muszę tuszować bliznę :|.Wcześniej też nie używałam
          tego typu "wynalazków" .
          Młodsza bylam i głupia ,to teraz mam.Ponoć człowiek uczy się na błędach :|
      • amisu6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 11:53
        a gdzie można zobaczyc te zdjęcia? ;)
      • daggy4 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 13:38
        testuje od lat rozne fluidy (chanel, clarins, shiseido, etc) i jeszcze nie
        znalazlam takiego fluidu, ktory by trwale matowal. mam tlusta cere i po
        2godzinach zaczynam sie swiecic. na swiecenie pomaga "osuszanie" zwykla
        chusteczka higieniczna, ktora dziala identycznie jak specjalnie do tego
        pomyslane chusteczki wchlaniajace firm kosmetycznych.
        chyba najmniej natluszczajacy fluid jaki mialam kilka lat temu byl w formie
        pianki, marki lancaster.
        • asiawoodstock Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 18:40
          Dlaczego wędlina z Paryża pisze posty pod pseudinimem "histoire_d_o" ?
          I co się tak uczepiłaś zettrzy? Zazdrościsz jej czegoś, czy jak ?

Jeśli chodzi o fluidy, mam 20 lat i nie używam żadnego fluidu, pudru itp.
          Inwestuję za to w kosmetyki pięlęgnacyjne( mleczka, toniki, kremy).
      • aileen82 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 14.09.06, 20:24
        Taki mały cytat:

"TROLL MANIAKALNY (antilocalisatora propirata). Gatunek ten jest wyjątkowo
        niebezpieczny, po pierwsze ze względu na swoją agresję, którą przewyższa
        inne trolle, po drugie ze względu na zdolność do niemal natychmiastowej
        regeneracji (raz ubity troll maniakalny rychło wraca na grupę), a po trzecie
        ze względu na przywiązanie do haseł, których zdecydował się "bronić". "

reszta tu: groups.google.pl/group/pl.rec.gry.komputerowe/msg/596acd57b66e2ccd

Dla mnie to EOT - ja Ciebie trollu karmić nie będę. Ale wyobraźni gratuluje :)
      • frigg Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 15.09.06, 00:59
        sporo dobrego słyszałam o Airflash Diora, ale sama jeszcze nie próbowałam.
        Znajoma wizażystka pracuje na LP MF, Clone HR i Clinique i nie narzeka :)
        • maraiss Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 15.09.06, 17:00
          HR jest świetny, zwłaszcza do bardzo jasnej cery
      • zettrzy Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 15.09.06, 07:34
        mam cytowac wszystkie przydomki jakie tobie dali? :P
        ale z tym forum Mezczyzna, czyzbys tam wkleila moje zdjecia? bo od jakiegos
        czasu dostaje straszna mase prywatnych mejli od roznych prawnikow, inzynierow i
        dohtorow szukajacych prywatnego kontaktu ze mna
      • amisu6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 17.09.06, 16:15
        clinique superfit, l'oreal infaillible i lp max factora są naprawde swietne -
        te już wypróbowalam ;) nie pasują mi tylko troche odcienie max factora,
        potrzebuje koloeu jasnego, naturalnego ale w odcieniu delikatnie złocistym a
        nie brzoskwiniowym czy różowawym :/ taka dziwną mam karnacje
        • amisu6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 17.09.06, 16:16
          koloru*
      • mila_mola JOKO :D 25.09.06, 11:30
        • khaki3 Re: JOKO :D 25.09.06, 11:36
          Ojjj nie JOKO odradzam na starcie.Ja sie przejechalam na ich pudrach."Splywaja"
          po jakichs max 3 godzinach.Sa okropne. Tymbardziej,ze autorka postu o ile
          pamietam ma tlusta cere,wiec JOKO odpada.Ja polecam HEAN tani ale za to jest
          naprawde swietny.
      • hynde Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 25.09.06, 14:09
        histoire_d_o napisała:

> >
        > A ty znaczysz tyle co zero profesjonalnie, jesli naprawde nie wiesz, ze la
        Roch
        > e Posay i Av?ne naleza do
        > grupy l'Oréal. A czy wiesz przynajmniej jakie byly zmiany na szczeblu CEO
        l'Oré
        > ala? Pewno jeszcze do
        > Polski nie dotarlo.

Informuje Pania, ze marka La Roche Posay nalezy do koncernu L'Oreal, natomiast
        marka Avene do Pierre Fabre, ktory posiada rowniez takie marki jak Ducray,
        Galenic, A-Derma czy Rene Furterer.
      • cari6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 25.09.06, 21:19
        polecam max factora lasting performance, a dla bardzo problemowej cery - vichy
        • cari6 Re: Dziewczyny! Jaki fluid??? Cera tłusta,trwałoś 25.09.06, 21:20
          a co do JOKO to jest straaaszny!!!
      • amisu6 już kupiłam:) i polecam!!! 26.09.06, 13:04
        dziękuję Wam za wszytkie opinie! najwięcej głosów "za" było dla max factora LP
        i to własnie ten podkład postanowiłam kupić (oczywiście po niemałych problemach
        z doborem właściwego odcienia - wydawało mi się, że żaden nie pasuje!)

jestem z niego baaardzo zadowolona i mogę szczerze stwierdzić, iż spełnia on
        wszystkie wymagania mojej problemowej cery o których pisałam na początku! po
        kilku latach nieudanych zakupów nareszcie trafiłam na dobry podkład :)

to nie jest reklama!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka