Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jakie nosicie rajstopy?

20.09.06, 13:44
    dziewczyny,zawsze mam z tym problem...na dworze już chłodno i co w takiej
    sytuacji nosicie do spódnic?tzn. jakie rajstopy?mam na myśli spódnice
    jesienne, długość do kolan,różne kolory i fasony.czy zakładacie czasem po
    prostu zwykłe cienkie beżowe, czarne czy grafitowe? a może raczej grube, we
    wzory itp. nie pytam o dobór pod względem kolorów,tylko o to czy w wąskiej
    spódnicy do kolan,beżowych rajstopach i żakiecie do tego powiedzmy półbuty na
    płaskim obcasie(strój do pracy) będę wyglądać dobrze? pytanie może głupie ale
    jak dotąd chodziłam tylko w spodniach i to pierwszy sezon kiedy zamierzam to
    zmienić,więc proszę o pomoc :)
    Obserwuj wątek
      • stworzenje Re: jakie nosicie rajstopy? 20.09.06, 13:50
        rozne nosze w zalezonosci do jakiej spodnicy a sa to: normalne gladkie rajstopy
        tudziez biodrowkowe-te drugie sa fajne pod tym wzgledem ze pasa nie cisna :-),
        nosze tez ponczochy do gorsetu przypinane, kolorowe rajstopy jak i bezowe :-)
      • nadia_m Re: jakie nosicie rajstopy? 20.09.06, 14:51
        Zadnych rajstop.
        Tylko ponczochy.
        Zazwyczaj cienkie bezowe (bo zawsze na miejscu), albo grubsze, czasem kolorowe,
        ale...wzorzyste nie wchodza w rachube, a juz na pewno nie w biurze
        • aiczka Re: jakie nosicie rajstopy? 20.09.06, 14:59
          U mnie wzorzyste i kolorowe wchodzą w grę, ale jakoś nigdy się nie mogę
          zdecydować w sklepie, czy akurat któryś z dostępnych wzorków będzie mi pasował
          etc. Nigdy mi się jeszcze nie udało kupić, niestety. Więc noszę gładkie, w
          kolorze pasującym do reszty.
      • miss_milkie Re: jakie nosicie rajstopy? 20.09.06, 16:45
        Ja zwyczajne beżowe, czasem czarne, albo kolorowe! Zależy też do jakieś spodnicy:)
      • jo-asiunka Re: jakie nosicie rajstopy? 20.09.06, 16:53
        ja noszę cienkie i grubsze, noszę też pończochy, ale samonośne. Cienkie - tylko
        beżowe, czarne, brązowe i takie bardzo jasne. Grubsze - oprócz czarnych, szarych
        i brązowych też kolorowe - zielone, różowe, czerwone, śliwkowe. Jakoś niezbyt
        podobają mi się cienkie kolorowe na nodze.
      • kamila29091 Re: jakie nosicie rajstopy? 20.09.06, 16:55
        Cialowe ponczochy samonosne do dluzszych spodnic a tak do rajtopy cialowe
        biodrowki.
      • daggy4 Re: jakie nosicie rajstopy? 20.09.06, 16:56
        jak musze to cieliste i najciensze - w stylu 8den, zeby nie bylo ich widac i
        tylko nogi wygladaly jak lekko opalone.
        ale to oczywiscie nie jest dobry pomysl na polskie mrozy :)
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: jakie nosicie rajstopy? 21.09.06, 09:50
        Raczej nie noszę spódniczek, ale czasami jednak to robię. Noszę beżowe, czarne,
        grafitowe, bordowe rajstopy. Mam jedne czarne z wzorkiem, a ostatnio kupiłam
        takie które miały być zielone, a okazały się seledynowe:-) hmmm, jak mi odbije
        to je założę.
      • mikams75 Re: jakie nosicie rajstopy? 21.09.06, 12:46
        o tej porze roku rzadko nosze spodnice wlasnie ze wzgledu na rajstopy. Nie lubie
        cienkich, zawsze poleci oczko a poza tym uwazam, ze w cienkich rajstopach moje
        mysywne nogi nie wygladaja zbyt korzystnie. Do tego moj maz twierdzi ze cieliste
        rajstopy wygladaja ohydnie, nie wiem o co mu chodzi, tak mi wmawial, ze
        uwierzylam :D
        Wiec jak sie robi chlodniej to nie mam tego problemu i zakladam kryjace rajstopy.
      • nessie-jp Re: jakie nosicie rajstopy? 21.09.06, 15:05
        Ja noszę cieliste cienke.

Kolorowe i wzorzyste rajstopy noszę tylko do spódnic dżinsowych, bo tak mi jakoś
        pasuje. :)

Natomiast teraz nabyłam sobie spódnicę z brązowozielonego sztruksu i poszukuję
        do niej grubych, kremowych rajstop z fakturą "warkocza"
      • maggi9 Re: jakie nosicie rajstopy? 21.09.06, 15:36
        Najczęsciej czarne albo czerwone-cienkie i grube zależy jaka temperatura.
        Czasami szare.
        Ewentualnie z jakims wzorem.Miałam w zeszłym roku takie z paskami na udzie.Z daleka wyglądało jak pończochy
        Nie znosze cielistych rajstop.Jakoś do niczego mi nie pasują.
      • zajenta Re: jakie nosicie rajstopy? 21.09.06, 16:26
        kiedy chłodniej, mam dwa warianty, albo wariant krótki: krótka spódnica np
        dżinsowa, rajstopy 20den, kolor cappucino, czarne kozaki na płaskiej podeszwie
        (tak ok 10 cm przed kolana), wariant długi: długa, zazwyczaj czarna spódnica z
        rozcięciem, albo bez, pończochy czarne i git ;)
      • kragmel Re: jakie nosicie rajstopy? 21.09.06, 16:28
        ja noszę gładkie, kryjące i we wszystkich kolorach tęczy. dresskodowi to nie
        przeszkadza dopóki spódnicę mam regulaminową ;) równie często zakładam
        zwyczajne cieliste, ale prawdę mówiąc jesień zawsze mnie cieszy dlatego, że z
        tych cienkich beżowych mogę wreszcie zrezygnować na rzecz ciepłych i
        kolorowych :) cienkich kolorowych i we wzory, oraz kabaretek o dużych oczkach
        nie znoszę. lubię za to takie wyglądające jak koronkowe.
      • pompompom Re: jakie nosicie rajstopy? 10.10.06, 17:00
        A czy nie są obciachowe rajstopy kryjące (40den) w identycznym kolorze jak
        spódnica noszone do czarnych zamszowych szpilek? Rajstopy i spódnica sa w
        kolorze śliwki (fiolet).
        Druga opcja to ciemnozielone tez 40 do spódnicy w szkocka kratę, zielono-
        granatową z niewielką ilością czerni? Kolor rajstop taki jak zieleni w spódnicy.
        I co ewentualnie w zamian? Czarne?, Granatowe? Nie będzie nudno i zbyt
        pretensjonalnie? Dodam, ze nie jestem posiadaczką najzgrabniejszych nóżek, wiec
        nier zalezy mi na zbytnim eksponowaniu. rajstopy niestety muszą być kryjące, bo
        mam tendencje do siniaków. Grube beżowe jakoś mi się nie podobają. czarne mam
        wrazenie zbyt rzucaja sie w oczy.
        • kotkaaaa Re: jakie nosicie rajstopy? 10.10.06, 18:34
          opalony kolor, rozne nazwy u roznych producentow, wiec nie podaje
      • threadless Re: jakie nosicie rajstopy? 10.10.06, 19:20
        osobiscie nie lubie cielistych. nosze glownie grube, czarne lub szare. uwielbiam
        welniane:)
      • marinesha Re: jakie nosicie rajstopy? 10.10.06, 19:21
        Noszę szare, granatowe i moje ulubione - musztardowe. Co najmniej 40 den.
      • clockwork.orange Re: jakie nosicie rajstopy? 10.10.06, 19:50
        nosze grube kolorowe, kabaretki, koronkowe i wzorzyste, pończochy samonosne i
        zakolanówki- te lubie najbardziej. cielistych, beżowych rajstop nienawidze, nie
        wiem dlaczego. ale Tobie moze być w nich dobrze, tym bardziej że to strój do
        pracy jak mówisz
        noś śmiało:)
      • bitch.with.a.brain Re: jakie nosicie rajstopy? 10.10.06, 20:48
        codziennie inny kolor, dziś czerwone
      • mena122 a ja nosze mini caly rok 10.10.06, 20:55
        jesienia i zimą rajstopy czarne kryjące lub we wzorki, mam dwie pary zielonych,
        oraz jedne w szaro-czerne romby z HM :D
      • cioccolato_bianco Re: jakie nosicie rajstopy? 11.10.06, 05:41
        odpowiednie do okazji, stroju, butow.
        czasami cienkie, w kolorze brazowym (nie lubie bezowych/cielistych rajstop) lub
        czarne
        czasami grubsze rajstopy - brazowe, czarne, czerwone, zielone...
        rajstopy we wzorki raczej nie. nie lubie.
      • kasiaczernia Re: jakie nosicie rajstopy? 11.10.06, 08:49
        Noszę różne rajstopy, kolorowe, gładkie i wzorzyste, cienkie i grube. Z
        cienkich preferuję (do pracy)czarne lub brązowe, natomiast z grubszych: czarne,
        brązowe, zielone, śliwkowe, bordowe- gładkie lub w jakiś wzorek (w tym samym
        kolorze co rajstopy). Wielobarwne noszę po pracy, do sportowego odzienia:-)))
        • ekler.ka Re: jakie nosicie rajstopy? 11.10.06, 09:34
          bardzo odjechane, glownie calzedonii. tylko z roznymi wzorami, ewentualnie
          gladkie,ale wtedy raczej w ostrych kolorach,ze spokojnych zdarzaja mi sie
          jedynie brazowe. nigdy nie zakladam cielistych, nie cierpie.
      • daggy4 Re: jakie nosicie rajstopy? 11.10.06, 09:35
        cieliste, b.cienkie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka