Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sukienka na studniówkę

23.09.06, 16:50
    Do studniówki jeszcze trochę czasu, ale chciałabym się już rozejrzeć, bo w
    styczniu ceny skoczą 2 razy w górę :)

Pomożecie mi dobrać coś do mojej figury? Mam malutki biust (miseczka A), ale
    za to dużą pupę, szerokie biodra i masywne łydki ;/ (sukienka innej długości
    niż do kostek odpada)

Doradzicie coś? Byłabym wdzięczna również za jakieś linki do zdjęć ;)
    Obserwuj wątek
      • alex_koz Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 17:32
        ooo, zaczyna sie sezon studniowkowy na forum a toz to dopiero wrzesien!!
        ;))
        • khaki3 Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 17:36
          Poczekaj do grudnia;)Wtedy sie nie opedzimy od studniowkowych problemow i
          problemikow:D
          • cioccolato_bianco Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 17:38
            oraz sylwestrowych i w co sie ubrac na kolacje wigilijna, na pasterke, w
            pierwszy dzien swiat i drugi....
            • khaki3 Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 17:42
              A dodatkowo co jest modne w tym roku na prezent na Boze narodzenie,Mikolajki :)
              pozniej bedziemy miliardy razy przerabiac sylwester,swieta,i studniowki.Bedziemy
              zasypywane milionami linkow do sukienek.sukieneczek i mini materialow
              imitujacych ubranie.Ehhhhh zbliza sie trrrragiczny okres.
              • kariss Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 17:47
                Musisz mieć suienkę dobrze skrojona, np z tafty, żeby tkanina była sztywna i
                nie opinała, tego i owego.najlepiej prosta, bez udziwnień, falban ip. kolor
                ciemny np czerń, fiolet, brąz. możesz sobie natomiast pozwolić na błyszczący
                szal i pantofle albo piękna broszke. sukienki szukaj w GAPIE, jesli jesteś z
                wawy
                • persefona161 Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 20:39
                  Dzięki za odpowiedź na temat. Niestety nie jestem z Wawy. Czerń i brąz w ogóle
                  nie pasują mi. Nad fioletem pomyślę :)

Przepraszam, że denerwuję was moim wątkiem, ale w tytule jest wyraźnie
                  napisane, że chodzi o sukienkę na studniówkę, więc jeśli macie dość udzielania
                  porad na ten temat to nie musicie tu zaglądać :)
                  • asiawoodstock Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 20:45
                    Odradzam kupna super balowej sukni do założenia na jeden raz, bo to jest
                    niepraktyczne. Gorset to też nie jest dobry pomysł, na mojej studniówce w 2005
                    roku, co druga dziewczyna miała na sobie (ja na szczęście nie).

Skompletuj sobie zestaw długa spódnica i jakaś fajna elegancka bluzka z dużym
                    dekoltem albo "bez pleców", żeby miała to coś.
                    • persefona161 Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 21:13
                      Pisałam, że nie mam prawie biustu więc duży dekolt odpada. Bez pleców też bo
                      wtedy nie mogłabym mieć stanika ;)

Dlatego właśnie zwrociłam sie o pomoc do was bo w kolko mam problem :)
                      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 21:24
                        Mam bardzo podobną do twojej figurę i na swojej studniówce miałam taką sukienkę:
                        czarna
                        długość za kolana
                        bardzo prosty krój, jedyną ozdobą były czarne satynowe obszycie wokół dekoltu,
                        satynowe noramki szerokie na ok 3 cm, odcięta trochę wyrzej niż typowe
                        sókienki, ale nie dokładnie pod samym biustem, odcięcie takrze ozdobione
                        paskiem czarnej satyny. dekolt wraz z ramiączkami tworzył kwadrat. Miałam
                        najmniejszy ze wszystkich biust i jako jedyna byłam bez stanika, ale wyglądałam
                        ponoć swietnie. To nie moje zdanie tylko ludzi którzy oglądali płytkę.
                        • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 21:25
                          wyżej:-)
                        • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 21:26
                          sukienki:-):-) piszę, a nie patrzę co piszę.
                        • kochanica-francuza Re: Sukienka na studniówkę 23.09.06, 21:26
                          przy takiej figurze radziłabym górę jasną, a dół ciemny - kieckę dwubarwną
                    • monika2022 Re: Sukienka na studniówkę 25.09.06, 15:57
                      tez odradzam Ci kupowania balowej sukni.Ja mialam czarna satynowa sukienke za
                      kolano i bylo ok.Teraz moge ją zakladac bez problemu.A o biustonosz sie nie
                      martw,sa takie ze maja silikonowe zapiecia -nie tylko ramiaczka lub sa
                      silikonowe biustonosze jedynie na piersi,bez paskow
      • monika2022 Re: Sukienka na studniówkę 25.09.06, 15:53
        proponuje Ci satynową sukienke koloru brązowego lub ecru w stylu empire-czyli
        odcinaną pod biustem,niektore sukienki maja ciekawe dekolty,Tobie by napewno
        pasowal lejący sie dekolt lub mocno wymodelowany,zeby móc pod niego zalozyc
        biustonosz push-up.Juz teraz zycze Ci miłej zabawy!
        • calo Re: Sukienka na studniówkę 25.09.06, 16:00
          monika2022 napisała:

> proponuje Ci satynową sukienke koloru brązowego lub ecru w stylu empire

styl empire tak, ale satyna nie. blyszczace pogrubia!
          • persefona161 Re: Sukienka na studniówkę 25.09.06, 17:39
            O matko:) Styl empire, tafta, dekolt wymodelowany itd. Kompletnie się na tym
            nie znam, no ale właśnie dlatego chcialam sie was poradzić w doborze sukienki,
            bo ja się mogę co najwyzej ubrac w worek kartofli :)

Będę szukać po sklepach czegoś w ramach waszych wskazówek.

Zastanawiam się tak teraz, czy jest tu jakaś kobietka która w ciagu tych kilku
            miesięcy do grudnia znalazłaby kiedyś może wolny czas i byłaby chętna na
            wędrówkę po sklepach i pomoc? :) Tonący brzytwy się chwyta ;))
            • donna_bianca Re: Sukienka na studniówkę 25.09.06, 22:48
              w tym roku (na mojej studniowce) byl atak klonow: 25% w czerwieni, 25% w
              brazie, gdybym byla w sukience szarej, to byloby mnie dobrze widac na kamerze;)
              a szaro-srebrnej w zadnym sklepie nie znalazlam;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka