Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    14.10.06, 17:00
    Czasami widze dziewczyny,ktore nie sa ubrane w straszna ilosc ciuchow i nie
    sa obwieszone,a mimo to w zwyklej bluzce czy swetrze wygladaja super.Niektore
    tak fajnie umieja dobierac dodatki do strojow,ze czynia z nich fajne
    zestawy.Ja sie dopwiero ucze tego:)
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: podziwiam 14.10.06, 17:13
        ja podziwiam taka jedna dziewczyne, bo jest _zawsze_ perfekcyjna w 100%.
        manicure, pedicure, wyregulowane idealnie brwi, depilacja wszystkich czesci
        ciala, fruzura, makijaz.. ze o ubraniach i dodatkach nawet nie wspomne. znam ja
        6 lat i ile razy ja widze jest na tip top.
        • malgoniak Re: podziwiam 14.10.06, 17:26
          cioccolato_bianco napisała:

> ja podziwiam taka jedna dziewczyne, bo jest _zawsze_ perfekcyjna w 100%.
          > manicure, pedicure, wyregulowane idealnie brwi, depilacja wszystkich czesci
          > ciala, fruzura, makijaz.. ze o ubraniach i dodatkach nawet nie wspomne. znam ja
          >
          > 6 lat i ile razy ja widze jest na tip top.
          >
          hihi tez taką znam i podziwiałam ją do czasu kiedy zobaczyłam ja ............na
          porodówce i tu czar prysnął, okazało się, że bez tej całej oprawy dziwczyna jest
          po prostu banalna, zwyczajna i nawet niezbyt ładna, chociaz do prorodu
          przyjechała z cudną fryzurą wprost od fryzjera, paznokcie zrobione, depilacja
          lux, mówiąc oględnie wyleczyłam się z kompleksów:))
          • czekoladka_84 Re: podziwiam 14.10.06, 19:05
            A kto wygląda ładnie na porodówce???????? Zazdrośnica z ciebie i tyle :)))
          • foamclene Re: podziwiam 14.10.06, 20:29
            e tam to jakas ekstremalna sytuacja :)
            porodowka to jak 40 dni na bezludnej wyspie ;)
            albo tydzien w kamieniolomach
          • neurona Re: podziwiam 14.10.06, 20:36
            Jesli jest zupelnie zwyczajna, jak piszesz niezbyt ladna, to ma u mnie 100 pkt.
            za to, ze umie o siebie zadbac tak, ze ja inni podziwiaja. Liczy sie cala jej
            historia, to ze zawsze dobrze wyglada, a porodowka to syt. tak bardzo
            wyjatkowa, ze sie nie liczy. Moge sie zalozyc, ze na porodowce wszystkie, nawet
            najpiekniejsze kobiety swiata wygladaja "specyficznie". Nie powiem, ze brzydko,
            bo moim zdaniem wtedy tez sa na swoj sposob piekne.
      • malgoniak Re: podziwiam 14.10.06, 17:15
        tak takie widoki należy podziwiac:)) ładne włosy, ładna cera, delikatny makijaż
        i skromne ubranie, cudnej urody dziewczyna z wdziękiem nie potrzebuje wiele
      • monika2022 Re: podziwiam 14.10.06, 17:20
        Właśnie.Niektóre dziewczyny chca na siłę byc modne i w wygladzie az
        przesadzaja,na pewno się zgodzicie ze mną-tony biżuterii,duzo wzorow na
        ubraniach,az razi w oczy.Ja jestem na minimalizmem w modzie.
        • elwee Re: podziwiam 14.10.06, 17:24
          Tak, to prawda. Nadmierna elegancja jest kiczem. Tajemnica wdzięku i prawdziwej
          elegancji tkwi w umiarze i prostocie.
          • cioccolato_bianco Re: podziwiam 14.10.06, 17:25
            ja to ostatnio mam wrazenie, ze elegancja nie jest modna ;)
            • elwee Re: podziwiam 14.10.06, 17:48
              a wiesz, że masz rację?
              Teraz jest modne naśladownictwo, kupowanie magazynów dyktujących modę i
              oglądanie tv ("ja chcę miec taką bluzkę")..
              Moje zakupy wyglądają zawsze tak samo - gdy wchodzę do sklepu oglądam to, co
              mnie interesuje, co zwróciło moją uwagę, co pasuje do moich rzeczy i wybieram
              te, w których się dobrze czuję oraz to, czego nie mam. Nie podązam ślepo za
              modą, ale staram się być zawsze blisko i obserwuje nowości, bo to one
              mnie "ładują" do zakupów...
              Tyle...
              No i jeszcze są "sztandary" w szafie jak czarny żakiet, biała bluzka
              koszulowa...
              • gabi1234 Re: podziwiam 14.10.06, 18:15
                To ja przyznają publicznie, że nie jestem modana. Nie mam legginsów, dugiego
                swtra, kowbojek. Za to kupiam dziś sukienkę w kolorze butelkowej zieleni i
                drugą "gorsetową" w delikatną kratę. I dobrze, że nie jestem modna, bo 3/4
                dziewczyn nie będzie nosić tego co ja :P A dco do meritum sprawy - też
                podziwiam takie dziewczyny - może nawet czasem udaje mi się choć 10minut być
                taką :DF
              • gabi1234 Re: podziwiam 14.10.06, 18:17
                dlugiego swetra*
      • sabriel Re: podziwiam 14.10.06, 18:46
        Mnie "choinki" raczej sie nie podobają.
        Podziwiam za to kobiety ubrane minimalistycznie, ale z gustem.Niby nic takiego
        na siebie nie włoży(spodnie dzinsowe,koszula+jakaś fajna torebka),a wygląda
        wspaniale.W tym wszystkim chodzi raczej o taki naturalny wdzięki niż
        perfekcyjnie zrobioną dziewczynę.
        • onlynana Re: podziwiam 14.10.06, 18:54
          mnie rażą panny, ktore doslownie gonia za kazda nowinka modowa, i czuja sie
          zobowiazane do noszenia na sobie wszystkiego, co trendy w danym sezonie.

totalny misz-masz.
          np łaczenie panterki na bluzce z kratka na spodniach, czy obwieszanie sie
          zlotem do czerni dodajac do tego czerwone dodatki...

• karmelek4 Ja podziwiam Monikę Jaruzelską. 14.10.06, 19:02
            To jest dla mnie kobieta z klasą. Mam nadzieję, ze w jej wieku będę podobnie
            się prezentować.

gabi1234...ja chyba też nie jesetm modna, bo jak juz kiedyś pisałam nie kupię
            legginsów, swetra-wora...brrrr.
            • foamclene Re: Ja podziwiam Monikę Jaruzelską. 14.10.06, 20:40
              pamietam monike jaruzelska z czasu kiedy pracowalam w twoim stylu... nie wiem
              co teraz robi, wtedy byla stylistka magazynu pamietam jej stylizacje bo
              interesowalam sie wtedy fotografem ;) z ktorym wspolpracowala
              mimo, ze jej propozycje nie bardzo mi sie podobaly
              to ona sama owszem... bardzo subtelna... na tle "pudel" chodzacych po
              korytarzach wygladala wyjatkowo...
              • karmelek4 Re: Ja podziwiam Monikę Jaruzelską. 15.10.06, 07:41
                Z tego co wiem to aktualnie jest dyrektorem kreatywnym Deni Cler.
      • foamclene Re: podziwiam 14.10.06, 20:44
        ja mysle, ze to natura
      • threadless Re: podziwiam 14.10.06, 20:46
        o, jaki pozytywny post!! ja podziwiam ludzi, ktorzy - tak jak monika2022 -
        potrafia czerpac z czyichs zalet nie dlawiac sie przy tym zazdroscia:)
      • magdusia75 Re: podziwiam 14.10.06, 21:59
        Ja też podziawiam i bardzo chcę się tago nauczyć. A moze spróbujemy zebrać rady
        jak taką być. Byłabym wzięczna. Może wreszcie udałoby mi się też wyglądać
        ładnie.!!!!!
      • sabna Re: podziwiam 14.10.06, 23:31
        A ja podziwiam te dziewczyny, ktore sa zawsze na czasie. wiedza co jest modne w
        tym sezonie i umieja to nosic, tak aby wygladac i modnie i ladnie. Uwielbiam
        te "ofiary mody" za to ze dzieki nim ulica jest kolorowa i mloda, nawet jesli
        czasami cos im nie wyjdzie i wygladaja dziwacznie. Stateczna elegancja na pewno
        sprawdza sie dla pan po 50, u mlodszych to nuda, nuda, nuda.
        • kasiabooo Re: podziwiam 15.10.06, 07:46
          hmm a ja podziwiam te osoby które ubierają się tak jak lubią, nie tak jak chca tego inni... w kazdymsrodowisku znajdzie sie troche takich ludzi

www.fashion-addict.blog.pl
      • monika2022 Re: podziwiam 15.10.06, 09:34
        Dziękuję.Widzę że nie jestem sama:)
      • monika2022 Re: podziwiam 15.10.06, 09:44
        Dodatkowo zauwazylam ze te modniary noiszą glowy wysooooooko i sa takie
        zadufane-szkoda gadac.Ze swojego doswiadczenia wiem ze zawsze normalna
        dziewczyna-taka zwykla ,nie wyrozniajaca sie z tlumu ciuchami jest fajna,bo z
        taka zawsze pogada,a modniary maja sie za niewiadomo kogo.I jeszcze nie gadaja
        z innymi bo tamci sa z innej półki!(modniary czasem sa beznadziejne)
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: podziwiam 15.10.06, 11:37
        A ja jeszcze ne mam wyrobionego gustu i czasami podobaja mi sie dziewczyny
        ubrane prosto, elegancko, a czasami te w większej ilości ciuchów. Ale zawsze są
        jakieś granice. Choinek nie toleruję.
        • asiawoodstock Re: podziwiam 15.10.06, 11:46
          Są kobiety, które rzeczywiście mają na sobie zwykłe ciuchy, ale jest kilka
          elementów ich wyglądu, które decydują o tym, że efekt jest wyjątkowy: lśniące,
          zdrowe włosy, kwiat umiejętnie wpięty we włosy, dobrze dobrany pasek, zadbane
          paznokcie, białe zęby, dopasowane okulary, umiejętnie założony szal czy
          chusta... Decydują drobnostki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka