papryczka_ag 26.10.06, 13:17 Heh nie mogę się oprzeć topowym i modnym tematom... Teraz podatki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50991223 Trzeba s.... ć z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frigg Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 13:20 cholera, premier będzie się musiał jakoś dogadać z kotem. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 13:23 Modne staje sie to,ze Polacy uciekaja z kraju do innych cywilizowanych, gdzie maja prawo do takiego zycia jakie im odpowiada a nie do takiego jakie narzuca im rzad. Niedlugo kobieta bioraca tabletki antykoncepcyjne pojdzie siedziec, mezczyzna z impotencja tez. Bo po co maja tacy ludzie zajmowac mieszkania i miejsce pracy tym, ktorzy moga miec dzieci ale ich na to nie stac? A jak wrpwoadza obowiazek rejestrowania zwiazkow nieformalnych, a pozniej tlumaczenia sie dlaczego ten zwiazek sie rozpadl to osiagniemy szczyt glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 13:30 ja się dziwię że Pani Sobecka nic nie mówi o pannach i kawalerach.Opodatkować i ich jeśli dajmy na to kobieta do 25 roku życia a mężczyzna do 28 nie założą podstawowej komórki społecznej :P Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 13:34 ależ ja już się pogodziłam z myślą, że wkrótce jako bezecnemu singlowi, wcieleniu wszelkiego zła, dowalą mi podatek. za żywota. wszak jakiś rok temu rozważano pomysł wprowadzenia bykowego. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 13:39 Ciekawi mnie jak rozwiaza problem malzenstw kiedy jedno z malzonkow jest powiedzmy na misji pokojowej i nie ma mozliwosci poczecia potomka,dumnego obywatela Polski. albo kiedy jedno z malzonkow wyjechalo za granice do pracy bo rzadw PL zdziera ostatni grosz z obywateli, albo jak rozwiaza problem ludzi,ktorzy najzwyczajniej w swiecie nie dorosli jeszcze do rodzicielstwa? A jak juz zaloza rodzine( pelna ) to czy zwroca pieniadze, ktore zaplacil wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 13:45 potwornie mnie oburza cała ta koncepcja. nie mam pojęcia, na jakiej planecie pomysłodawcy żyją, ale chyba nie na tej samej, co ja. albowiem: 1) potencjalni mężowie, i to jeszcze pałający chęcią rychłego posiadania dzieci, nie rosną na drzewach, podobnie zresztą jak potencjalne żony, 2) nie każdego stać na założenie rodziny, 3) nie każdy może mieć dzieci - ma upokarzająco udowadniać swoją fizjologiczną niesprawność? 4) a koniec końców, nie każdy chce i ma do tego święte prawo. szczęśliwie taki podatek byłby chyba lekko niezgodny z konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
u25 To jest lepsze :-) 26.10.06, 13:43 Zacytuję fragment podręcznika dla gimnazjów: (...)Jestem kobietą szczęśliwą. Rano wstaję razem z moim mężem i gdy on goli się w łazience, przygotowuję mu pożywne kanapki do pracy. Potem, gdy całuje mnie w czoło i wychodzi, budzę naszą piątkę dzieciaczków, jedno po drugim, robię im zdrowe śniadanie i głaszcząc po główkach żegnam w progu, gdy idą do szkoły. Zaczynam sprzątanie. Odkurzam, podlewam kwiatki, nucąc wesołe piosenki. Piorę skarpetki i gatki mojego męża w najlepszym proszku, na który stać nas dzięki pracy Mojego męża, i rozwieszam je na sznurku na balkonie. W międzyczasie dzwoni często mamusia mojego męża i pyta o zdrowie Swojego dziubdziusia. Teściowa jest kobietą pobożną i katoliczką, znalazłyśmy wiec wspólny punkt widzenia. Po miłej rozmowie, jeśli już skończyłam pranie i sprzątanie, które dają mi tyle radości i poczucie spełnienia się w obowiązkach, idę do kuchni i przygotowuję smaczny obiad dla naszego pracującego męża i ojca, który jest podporą naszej rodziny i dla naszych pięciu pociech. Kiedy już garnki wesoło pyrkoczą na gazie, a mieszkanie jest czyste, pozwalam sobie na chwilę relaksu przy płycie z Ojcem Świętym i robię na drutach sweterki i śpioszki dla naszej szóstej pociechy, która jest już w drodze, a którą Pan Bóg pobłogosławił nas mimo przestrzeganego kalendarzyka, co jest jawnym znakiem Jego woli. Nie włączam telewizji, ponieważ płynący z niej jad i bezeceństwo mogłyby zatruć wspaniałą atmosferę naszej katolickiej rodziny. Czasami haftuję tak, jak nauczyłam się z kolorowego pisma dla katolickich pań domu, albowiem kobieta nie umiejąca haftować nie może się w pełni spełnić życiowo. Kiedy moje dzieci wracają ze szkoły radośnie świergocząc, wysłuchuję z uśmiechem, czego dziś nauczyły się w szkole. Opowiadają mi o lekcjach przygotowania do życia w rodzinie, których udziela im bardzo miła pani z przykościelnego kółka różańcowego. Córeczki proszą, abym nauczyła je szyć, ponieważ chcą być prawdziwymi kobietami, nie zaś wynaturzonymi grzesznicami z okładek magazynów, chłopcy natomiast szepczą na ucho, że na pewno nigdy nie popełnią tego strasznego grzechu, który polega na dotykaniu samych siebie, ani nie będą oglądać zdjęć podsuniętych przez samego Szatana. Karcę ich lekko za wspominanie o rzeczach obrzydliwych, lecz jestem szczęśliwa, że wczesne ostrzeżenie uchroni moich dzielnych chłopców przed zboczeniem i abominacją. Mój maż wraca z pracy po południu. Witamy go wszyscy w progu, poczym myje on ręce i zasiada do posiłku, a ja podsuwam mu najlepsze kąski, aby zachował siłę do pracy. Potem mój mąż włącza telewizor i zasiada przed nim w poszukiwaniu relaksu, a ja zmywam talerze i garnki i zabieram jego skarpetki do cerowania, słuchając z uśmiechem odgłosów meczu sportowego w telewizji. Wieczorem kąpię nasze pociechy i kładę je spać. Kiedy wykąpiemy się wszyscy, mój mąż szybko spełnia swój obowiązek małżeński, ja zaś przeczekuję to w milczeniu, ze spokojem i godnością prawdziwej katoliczki, modląc się w myśli o zbawienie tych nieszczęsnych istot, które urodziły się kobietami, ale którym lubieżność Szatana rzuciła się na mózgi, które w obowiązku szukają wstrętnych i grzesznych przyjemności. Zasypiam po długiej modlitwie i tak mija kolejny szczęśliwy dzień mojego życia.(...) To fragment z "Przygotowanie do życia w rodzinie" - autor Maria Ryś - podręcznik dla gimnazjum i szkoły ponadgimnazjalnej o miłości, małżeństwie i rodzinie - zaaprobowany przez MEN i opłacony z Twoich podatków.<http://www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?id=4897> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=50836606 Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 13:51 Hahahahahahaahahahahahahahaha ale bzduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuury! hahahahahahahahahhah wiekszych w zyciu nie czytalam!juz nawet teoria ewolucji wg giertycha mnie tak nie smieszy! Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 14:19 Jak będę miała dziecko, to nie puszczę go do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 14:24 mnie takie pomysły już nie śmieszą :-( przerażaja mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 14:26 Ja naprawdę zastanawiam się czy chcę żyć w czwartej rzeszy... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 14:26 takie ksiazki, podejscie do zycia przez LPR, obecny rzad, obecne zamieszanie, jedynie utwierdza czlowieka w tym,ze nie czas jeszcze na dziecko. i chybe lepiej przeczekac i jak zmieni sie rzad to moze bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 14:28 Cóż możemy o tym wiedzieć my, jawnogrzesznice, którym lubieżność Szatana rzuciła się na mózg... ( Napisałam SZATAN z małej litery, ale poprawiłam ) Chyba czas robić zapas pigułek antykoncepcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 14:34 Masz calkowita racje!Zapas trzeba robic bo niedlugo bedzie to nielegalne!I nie bedzie mozna nigdzie kupic, a jak zabiora nam paszporty to juz nawet nie wyjedziemy z kraju na zakupy!W ramach poprawienia sie proponuje samobiczowanie rano, w poludnie, i wieczorem. zaczac zachowywac sie jak porzadna Polska rodzina!Zostac matka polka, i czekac na swiergoczace dzieci i cieszyc sie z garnkow,ktore wydaja smieszne odglosy podczas gotowania! Ale,ze jestem wsrod tych jawnogrzeszacych,lubieznosc mi zaszkodzila, ogladam tv, slucham radia( nie radia jedynie dobrego, jedyniego,ktory wskazal nam wszechobecny i wszechwiedzacy rzund) wiec pozostaje mi tylko przeczekac, a wczesniej sie zabunkrowac co by porzadnych obywateli na zla droge nie sprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 14:31 no nie wiem. nie znam zadnego ucznia gimnazjum zeby to sprawdzic ale jakos mi sie nie chce wierzyc, ze to moze byc fragment podrecznika szkolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
u25 Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 14:40 Tak to zart :-) Tu jest wyjasnienie: www.racjonalista.pl/forum.php/s,61138 Odpowiedz Link Zgłoś
klara801 Re: przerażające 26.10.06, 14:44 ja też nie wierzę, ale jeśli to jest prawdą, to jest przerażające Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: To jest lepsze :-) 26.10.06, 17:17 Pani, a czy to prawda co w maglu o katolikach gadali ? www.racjonalista.pl/forum.php/s,61138 ostatni post z tego forum - polecam uwadze Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 14:35 Już abstrahując od komizmu całej tej sytuacji, jakoś dla LPR 'rodzina' to tylko dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 14:37 tak. a samotne kobiety będą przymusowo zapładniane przez gejów, bo ich materiał też się marnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 14:40 Ale in vito jest be... Bo taki człowiek, powstały w ten sposób będzie zapewne bezwartościowym członkiem społeczeństwa. Probówka to wymysł Szatana!!! Jaka obstawiacie cenę dla hormonów? 200 zeta za opakowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 14:50 To wszystko przestaje już byc smieszne.... ja sobie myślę, że modne powinno być po prostu wzięcie udziału w najbliższych wyborach i odpowiednie głosowanie żeby podobne pomysły odpłynęły w niebyt. Tylko cholera, na kogo głosować?! Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 14:56 Problem polega na tym, że nie ma na kogo zagłosować - fakt, ale zastanawiam się czy po prostu nie zagłosować nie na partię ale na program skrajnie odległy od tego co prwezentuje PIS LPR itp. Tylko kto mi taki przedstawi??? Potem kupujesz rakiety ziemia - ziemia i w niedziele przedwyborcze walisz w kościoły żeby wybić elektorat katolicki. Ofiary trzeba wliczyc w koszty. Potem atak na fabryki beretów moherowych - a niech się radiomaryjne poprzekręcają z zimna - nie będzie komu głosować. Potem na chybcika konstruujesz time-machine i wybierasz sie w daleka przeszłość, aby wykastrować Macieja Giertycha. Dostajesz nagrodę Darwina za eliminację głupich genów. Zakładasz partie i idziesz do władzy. Ponadto zaczynam szukać porządnych walizek. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 15:33 > Ponadto zaczynam szukać porządnych walizek. Ja tam ostatnio szukam, skądby ukraść czołg. W Piasecznie pod W-wą kiedyś stał taki, ale po konsultacji z byłym wojskowym wyszło, że już nie na chodzie... :( Co do wyborów, to też się zastanawiam, na kogo... i jakoś jasnej i świetlanej przyszłości nie widzę :( A AKCYZA NA KOSMETYKI MUSI ODEJSC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 17:57 papryczka_ag napisała: > Potem kupujesz rakiety ziemia - ziemia i w niedziele przedwyborcze walisz w > kościoły żeby wybić elektorat katolicki. Ofiary trzeba wliczyc w koszty. Chcesz mi wybić pół rodziny ;( Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 18:29 Cel uświęca środki... Myśl jak polityk :((( Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 16:58 kara od bezdzietnosci. bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 18:57 Pomysłodawcom tego całego gó*na gratulujemy głupoty!!! Jak to przejdzie to uciekam z tej zacofanej Polski rządzonej przez kretynów o ujemnym IQ. I żeby nie było - ja na tych idiotów nie głosowałam!!! Ale mnie wkurzył ten artykuł! Myślałam, że już nic głupszego nie można wymyślić, a tu proszę. Jak widać powiedzenie "nigdy nie mów nigdy" w przypadku naszego rządu sprawdza się wyśmienicie! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Modne projekty a la LPR 26.10.06, 19:15 a ciekawe ze to kobity tak walcza o prokreacje i chca wymusic czynnosc na innych kobitach zawsze slyszalam ze napor na dzietnosc przynalezy do plci przeciwnej, ktora chce dysseminowac swoje geny - a tu prosze zycie prostuje te teorie Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Modne projekty a la LPR 27.10.06, 00:07 Ania Sobecka-moja "ulubienica".Ta pani zamiast zajmować sie polityką powinna siedzieć w domu i objad mężowi gotować! Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Modne projekty a la LPR 27.10.06, 08:47 ma nawet dzieci. ale podobno tylko dwoje;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Modne projekty a la LPR 28.10.06, 12:13 to ja już wolę płacić podatek za bezdzietność niż mieć dzieci do wychowywania w tym kraju;-( Odpowiedz Link Zgłoś