karolcia111 27.10.06, 09:01 czy w warszawie lub okolicach są hurtownie z markowa odzieża? typu mexx, mango, only, vero moda itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: gdzie zaopatrują sie allegrowicze???/ 27.10.06, 10:40 Jakis czas temu rozmawialam z jednym z sprzedawcow na ten temat.Powiedzial mi,ze kupuje w hurtowni ubrania,ktore maja np. zle przyszyta metke( do gory nogami) albo guzik jest przyszyty odrobine za daleko badz za blisko, badz maja inne wady i nie nadaja sie do sklepow.Kupuje takie ubrania za polowe ceny sklepowej i sprzedaje czasami o wiele drozej.Niektorzy allegrowicze sprzedaja swoje rzeczy, albo znajomych.wiem,ze jest w Berlinie taka hurtownia z ubraniami ale nie znam dokladnego adresu, i jest jedna w Warszawie badz pod Warszawa,nie pamietam dokladnie gdzie. Za to znam swietna hurtownie z indyjskimi rzeczami, i jesli,ktoras lubi tego typu ubrania, bizu, to z checia podam adres :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: gdzie zaopatrują sie allegrowicze???/ 27.10.06, 10:48 poprosze w takim razie o adres na priv gazetowy:)) z góry dziękuje za odpowiedż:) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: gdzie zaopatrują sie allegrowicze???/ 27.10.06, 12:22 sa, ale jako sprzedawca z allegro nie moge ci tego zdradzic jak dobrze poszukasz to znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: gdzie zaopatrują sie allegrowicze???/ 27.10.06, 13:20 Mam w takim razie pytanie dd Ciebie, czy aby kupować w takich hurtowniach trzeba mieć założoną działalnośc godpodarcza? czy sa takie hurtownie gdzie można kupić "dla siebie" pojedyńcze sztuki? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorka99 Re: gdzie zaopatrują sie allegrowicze???/ 27.10.06, 12:33 Od dawna wiadomo ze na allegro jest sporo podrobek znanych dobrych firm. Ja w tej chwili mieszkam w bukareszcie jest tu masa legalnych targow , gdzie sprzedaje sie wszystko bardzo znane marki za kilka euro. Gdybym byla nieuczciwa sprzedawalabym te ciuchy bo sa nie do odroznienia. Tak wiec wiele osob zaopatruje sie rowniez w takich panstwach jak bulgaria czy turcja gdzie nie ma ochrony znakow firmowych. Kilka dni temu widzialam w londynie piekna torebke gucci kosztowala na nasze ponad 17 tys sporo kasy, a taka sama nie do odroznienia na bazarku ok 200 zl na polskie ...... :))))) Nie twierdze ze wszyscy maja podroby allegro stara sie z tym walczyc ale jest o na wysoka skale , trzeba pomyslec przed zakupem ze ktos np. sprzedaje torebke D&G za 100 zl piszac ze taka kosztuje np. 3000 tys to od razu wiadomo ze o podroba tak jak perfumy ktore kosztuja w sephorze np. 500 zl to na alegro moga byc tansze gora 50 zl a nie 300 zl Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: gdzie zaopatrują sie allegrowicze???/ 27.10.06, 17:38 Wiesz, moze i wiekszasc tych rzeczy jest podrabiana ale...nie koniecznie. Te znane firmy czesta maja fabryki w Indiach, Chinach i wlasnie w krajach Europy wschodniej. Wlasciciele fabryk czesc towaru sprzedaja "na lewo" (no bo ile takich torebek ze 17 tys sie sprzeda?).Czasem sa ta rzeczy z wada, a czasem "cichy" dodatek do produkcji:) Proceder jest nielegalny oczywiscie i tepiany przez wlascicieli mark ale istnieje (nie wiem na ile jest to zjawisko marginalne (a na ile powszechne)). Swiadczy tylko o jednym: nie placimy za material i wykonanie, a glownie za marke (oczywiscie dochodzi jeszcze do tego reklama, pomysl itp. ale to nie sa tego typu koszta). Ja popieram rzeczy bezmarkowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
neurona a Batycki, Wittchen, Rylko? 27.10.06, 13:49 Myslicie, ze torebki tych firm moga byc podrabiane? Mnie sie wydaje, ze raczej nikt nie podrabia takich firm, ale moze mi sie tylko wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: a Batycki, Wittchen, Rylko? 04.11.06, 21:03 Nie sądzę żeby ktoś podrabiał torebki tych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: gdzie zaopatrują sie allegrowicze???/ 04.11.06, 21:27 w outletach na przyklad odwiedzilam niedawno takowy mexxa i spodnie sa za 10 euro najnowsza kolekcja tansza 10-20 na sztuce! Odpowiedz Link Zgłoś